Au Simone, ne pisi nista vise molim te. Evo Djoka ti je dole sve objasnio, da ne krecem ja sa mojim smaranjem... :D
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: Najveci broj igrica ce raditi isto sa oba procesora ali kod manjeg broja razlika ume da bude baš velika i kod veceg broja starijih koje verovatno neces igrati ali je nekim i to bitno :: Što se tice phenoma II x4 il x6 Thubana to su stari procesori i iako u testovima stoje dobro u igrama ne stoje i veoma cesto je i fx 4100 bolji od svih amd starog kova tako da prica za Thubane ne stoji :: OC je skupo zadovoljostvo a to ti ne treba a sa ssd-om ces osetiti mnogo veci dobitak u svakodnevnom radu nego sa bilo cim drugim tako da ti je savet jeftinija ploca sa i5 varijantom i ssd-om :: I ja sam `amd fan` ali sam fan ako su proizvodi slicni pa odaberem amd. Ovako nema izmedju cega da se dvoumimo :: ::
Ja licno imam FX 8350 i moje misljenje je samo pozitivno,sve preporuke. Sve igrice igram bez problema uopste i nema nikakvih zamerki,niti mi znaci da li cu da imam par frejmova gore dole to je vazno Intelcima. Da je ovo 2000 god onda bi ti preporucio da pazaris Intela ali posto je 2014 onda cu ti reci AMD slobodno uzimaj i zbog cene i nece ti nista faliti sa igricama. Ali postujem odluku tvoju tako da koji god da uzmes neces pogresiti sigurno..Samo je pitanje da li oces da platis oko 100 e vise za par frejmova ili ne.. :)
Da si rekao samo koju godinu posle 2000., tada je AMD Barton i u nizim klasama XP bio bolja kupovina, intel je uvek bio skuplji, kao sto je i sada i verovatno i u buducnosti. Ali shvatam tvoju poentu, jednostavno, ovo je stvar subjektivnog izbora od kog zavise potrebe pre svega.
:: Ja licno imam FX 8350 i moje misljenje je samo pozitivno,sve preporuke :: Sve igrice igram bez problema uopste i nema nikakvih zamerki,niti mi znaci da li cu da imam par frejmova gore dole to je vazno Intelcima. Da je ovo 2000 god onda bi ti preporucio da pazaris Intela ali posto je 2014 onda cu ti reci AMD slobodno uzimaj i zbog cene i nece ti nista faliti sa igricama. Ali postujem odluku tvoju tako da koji god da uzmes neces pogresiti sigurno..Samo je pitanje da li oces da platis oko 100 e vise za par frejmova ili ne.. :)
Fenomi II su u novim naslovima mahom na nivou apu procesora i cesto nemogu da se nose sa novim naslovima.Zašto? Zato što su stari nemaju ono što treba da imaju, pojavljuju se nove stvari koje nove igre koriste a s tim se stari ne nose dobro. Fenomi su na nivou q 9500 procesora tj 5 generacija iza. A tražite malo bolje i uporedite kako koji procesor radi u odredjenim naslovima http://www.techspot.com/review/734-battlefield-4-benchmarks/page6.html
Prikazujes testove sa grafickom koju `normalan` narod ni ne pomislja da uzme... Kako to sve ide sa necim malo slabijim, tipa r9 270x, GTX 660 ti, r9 280x ili GTX 770, neka graficka koju i ovaj nas ubogi narod moze da priusti?
Intel jeste bolji izbor, pogotovo ako nece da se bakce sa K serijom i OC posto ce imati mir i tisinu u kuci bez nekog aftermarket hladjenja tj. dodatnog ulaganja.
AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Ovde govorimo pre svega o igrama a testovi nisu sa sli vec sa kartama koje su možda 30-50 procenta brze od vecine koje ovde imaju. Ja ima r9 270x i sa fenomom II sam imao aj recimo problema kad sam uzo tu kartu umesto gtx 460. Stare igre nisu radile kako treba i to one koje najvise igram recimo kombat arms a sa novim je bilo na ivici i prakticno nije bilo razlike dal podesim na low ili na ultra. Razmatrao sam fx-6300 i i3 4130 te i5 3450. Testirao sam sva tri i i3 mi je bio bolji od neklokovanog fx-6300 u svim igrama a u onoj koju igram najvise neuporedivo bolji.I5 je bio brzi neznatno odprilike kolko i3 od fx-6300. Sve je to bilo tu negde ali mi je najjeftinija varijanta bila h81 ploca http://goo.gl/eC9n9v sa 4 memoriska slota i 2 za grafiku tad placena 5500 din i i3 4130 placen 10.500 din. U sintetici i3 4130 je na nivou fx-8150.
Ako si vec takav gamer trebao si da ulozis pare u konzolu.To na PC je igra bez granica.
:: Ovde govorimo pre svega o igrama a testovi nisu sa sli vec sa kartama koje su možda 30-50 procenta brze od vecine koje ovde imaju :: Ja ima r9 270x i sa fenomom II sam imao aj recimo problema kad sam uzo tu kartu umesto gtx 460. Stare igre nisu radile kako treba i to one koje najvise igram recimo kombat arms a sa novim je bilo na ivici i prakticno nije bilo razlike dal podesim na low ili na ultra :: Razmatrao sam fx-6300 i i3 4130 te i5 3450 :: Testirao sam sva tri i i3 mi je bio bolji od neklokovanog fx-6300 u svim igrama a u onoj koju igram najvise neuporedivo bolji.I5 je bio brzi neznatno odprilike kolko i3 od fx-6300 :: Sve je to bilo tu negde ali mi je najjeftinija varijanta bila h81 ploca http://goo.gl/eC9n9v sa 4 memoriska slota i 2 za grafiku tad placena 5500 di :: i i3 4130 placen 10.500 din :: U sintetici i3 4130 je na nivou fx-8150 :: ::
:: Ako si vec takav gamer trebao si da ulozis pare u konzolu.To na PC je igra bez granica :: :: :: :: Ovde govorimo pre svega o igrama a testovi nisu sa sli vec sa kartama koje su možda 30-50 procenta brze od vecine koje ovde imaju :: :: Ja ima r9 270x i sa fenomom II sam imao aj recimo problema kad sam uzo tu kartu umesto gtx 460. Stare igre nisu radile kako treba i to one koje najvise igram recimo kombat arms a sa novim je bilo na ivici i prakticno nije bilo razlike dal podesim na low ili na ultra :: :: Razmatrao sam fx-6300 i i3 4130 te i5 3450 :: :: Testirao sam sva tri i i3 mi je bio bolji od neklokovanog fx-6300 u svim igrama a u onoj koju igram najvise neuporedivo bolji.I5 je bio brzi neznatno odprilike kolko i3 od fx-6300 :: :: Sve je to bilo tu negde ali mi je najjeftinija varijanta bila h81 ploca http://goo.gl/eC9n9v sa 4 memoriska slota i 2 za grafiku tad placena 5500 di :: :: i i3 4130 placen 10.500 din :: :: U sintetici i3 4130 je na nivou fx-8150 :: :: :: ::
Igram Combat Arms and World of Tanks i povremeno neki zanimljivi naslov. Sad sam instalirao Alien i Middlle Earth ali sam od ove druge odustao. Ne mogu da je igram u HD tj na ultra treba mi grafika sa 6 gb vram-a. Alien opusta ali ume da isfrustrira.E da igram Farm Heroes Saga na facebook-u.
Poenta je da je intel bolji a želje i simpatije su nesto drugo.Amd je dobar u grafici i solidan u procesorima i na žalost ne može nikako da dostigne intel mada uspeo je jednom pa možda mu se posreci.Ima odlicno apu rešenje ali za diskretnu grafiku je intel bolje rešenje u svim segmentima posebno pored jeftinih h61,h81 ploca.
Razumem o cemu pricas ,ali kod konzola ti je sve reseno i optimizovano nema prebrojavanja FPS i slicnih gluposti ,samo ukljucis i igras.Za nase uslove je ipak skupo kupovati original igrice.
:: Igram Combat Arms and World of Tanks i povremeno neki zanimljivi naslov :: Sad sam instalirao Alien i Middlle Earth ali sam od ove druge odustao. Ne mogu da je igram u HD tj na ultra treba mi grafika sa 6 gb vram-a :: Alien opusta ali ume da isfrustrira.E da igram Farm Heroes Saga na facebook-u :: :: Poenta je da je intel bolji a želje i simpatije su nesto drugo.Amd je dobar u grafici i solidan u procesorima i na žalost ne može nikako da dostigne intel mada uspeo je jednom pa možda mu se posreci.Ima odlicno apu rešenje ali za diskretnu grafiku je intel bolje rešenje u svim segmentima posebno pored jeftinih h61,h81 ploca :: ::
...ala ste se vi poprimali. Uvek je bilo koliko para toliko muzike, pa nisu ni ovi u AMD-u ni u Intelu ludi pa da prodaju toplu vodu... ___________________________
...I sense you young padawan...
AMD FX-8350 BE MSI 970A-G46 AMD 7970 4x 4GB DDR3 1.6GHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II 1x 3TB SATA III Corsair 750TX
Ma samo pokušavam ja i još neki da kažu da je od te dve opcije koje je trazio najbolje neka jeftinija ploca sa i5 procesorom pa cak i otkljucanim a da mu ostane para za ssd. Ploca nije toliko važna stvar a oc nece ni osetiti u igrama i osim saznanja da ima skupu plocu i procesor nista vidljivo nece da oseti dok sa ssd diskom to hoce. Malo smo se udaljili od te price.
Evo recimo klinac ima laptop sa i3 procesorom... Takodje ima i racunar sa Fx-8350 procesorom...
Igre koje vozi su uglavnom WOT, LOL, Settlers 7, Skyrim i jos par slicinih...
Od kako je dobio ovaj drugi laptop lezi na polici...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
A poenta je..? Valjda ne može dete da se igra i sa laptopom i sa PC-em odjednom, pretpostavljam zbog većeg ekrana je prešao na PC
:: Evo recimo klinac ima laptop sa i3 procesorom.. :: Takodje ima i racunar sa Fx-8350 procesorom.. :: :: Igre koje vozi su uglavnom WOT, LOL, Settlers 7, Skyrim i jos par slicinih.. :: :: Od kako je dobio ovaj drugi laptop lezi na polici.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: ::
Samo sto kod AMD-a je u vecini slucajeva bilo vise muzike za manje para :)
:: ...ala ste se vi poprimali. Uvek je bilo koliko para toliko muzike, pa nisu ni ovi u AMD-u ni u Intelu ludi pa da prodaju toplu vodu.. :: __________________________ :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: AMD FX-8350 B :: MSI 970A-G4 :: AMD 797 :: 4x 4GB DDR3 1.6GH :: 2x 320GB SATA II RAID :: 1x 750GB SATA I :: 1x 3TB SATA II :: Corsair 750T :: ::
To bre majstore, ovako je vec bolje. Kakav crni amd, toliko je nebitan da sve manje i slusam o njemu u poslednje vreme... :D
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: fixed : :: :: :: Samo sto kod AMD-a je u vecini slucajeva bilo vise falš muzike za manje para : :: :: :: :: :: ::
Jos uvek nam nisi objasnio kako od 40K dinara uspevas da platis sve reziske (struja, internet, mobilni telefon, komunalije) troskove, menjas komponente svake nedelje i da se sa sve zenskom na dnevnoj bazi hranis u McDonald-u...
Hvala...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: To bre majstore, ovako je vec bolje. Kakav crni amd, toliko je nebitan da sve manje i slusam o njemu u poslednje vreme... :D :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: ASUS Maximus VII Her :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: MSI TF3 gtx 660 sl :: SAMSUNG 120gb EV :: CM V70 :: SAMSUNG 2233rz 3D 120h :: :: :: fixed : :: :: :: :: :: Samo sto kod AMD-a je u vecini slucajeva bilo vise falš muzike za manje para : :: :: :: :: :: :: :: :: ::
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Jos uvek nam nisi objasnio kako od 40K dinara uspevas da platis sve reziske (struja, internet, mobilni telefon, komunalije) troskove, menjas komponente svake nedelje i da se sa sve zenskom na dnevnoj bazi hranis u McDonald-u.. :: :: Hvala.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: To bre majstore, ovako je vec bolje. Kakav crni amd, toliko je nebitan da sve manje i slusam o njemu u poslednje vreme... :D :: :: :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: :: ASUS Maximus VII Her :: :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: :: MSI TF3 gtx 660 sl :: :: SAMSUNG 120gb EV :: :: CM V70 :: :: SAMSUNG 2233rz 3D 120h :: :: :: :: :: fixed : :: :: :: :: :: :: :: Samo sto kod AMD-a je u vecini slucajeva bilo vise falš muzike za manje para : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647793. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.