Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Intel i7-5820k
STRANA 3 OD 3
Classy RAZLIKA IZMEDJU 4790K I 5820K 04.03.2015. 00:10 #585455

status: user
broj poruka: 546
Ne pada mi napamet, pre bi isao sa Thompsonom na Splitsku Rivu rado.
Ima jedna kamera na ulici tamo na Splitskoj Rivi i onda to upalim nekada i kada je zalazak sunca tacno kamera gleda u tom smeru na more i ja zamisljam da sam tamo. Da imam stan tamo, pasos, drzavljanstvo da zivim na moru i to.
Pa ova ce vas zemlja sve zajebati samo zavisi u koliko godina. To cete videti i to su videli i pre vas.

Ovo su razlike izmedju 4790K I 5820K u zagradi ce biti specifikacije 5820K

Intel Smart Cache: 8MB (15MB)
Cores: 4 (6)
Threads: 8 (12)
PCI Express Lanes: 16 (28)
Memory Type: DDR3 1600 (DDR4 2133)
Max Memory Bandwidth 25.6GB/s (65GB/s)
L1 Cache: 128KB code/data (192 code/data)
L2 Cache KB: 1024 (1536)
L3 Cache KB: 8192 (15360)
Thermal Paste (Flux-less solder)

Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100)
EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4GB
EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified
Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster Z
EVGA SuperNOVA 1200 P2
CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil9

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Classy .... 04.03.2015. 00:19 #585458

Zemlja Srbija je dok je mogla da sprovodi volju svoju uvek nametala drugima da rade sta ona hoce i to se uvek zavrsavalo katastrofama koje su Srbi prepricavali kao da su im sa neba pale i da nista nisu krivi. Kada su Srbi nametnuli kralja svog za Srbe Hrvate i Slovence doziveli su atentan u Francuskoj a kazna je bio Jasenovac, kada su nametali komunisticku volju po Dalmaciji doziveli su Oluju i zakrcen autoput sa pola miliona izbeglica koje je Srpska ideologija isterala iz svojih domova, naterala ih da urade ono sto im Hrvati kada se budu vratili nece oprostiti. Onda je presla u Bosnu da posvadja muslimane medjusobno i to je trajalo kratko jer nisu kao mi. E onda kada su i tu izgubili sve onda su napravili haos na Kosovu i siptare koje godinama ni vojska ni policija ni specijalci zajedno nisu mogli da obuzdaju i onda je usledila kazna bombardovanje. I sve je to kada bi pricao Srbin eto tako ni krivi ni duzni oni su nas.
E sada zato sto Srpski karakter znaju sada nas ubijaju, tako da Srbina ne ubija samo svet polako i smisljeno nego ga ubija i svoja zemlja i njene institucije. Tako da je bolje postati Hrvat njih i svet vise voli jer nisu pokazali takav karakter kao mi ni prema svojima ni prema drugima.

EVGA SuperNOVA 1200 P2

Kutalion evo ga, domaci izdajnik stari placenik. 04.03.2015. 00:22 #585459

broj poruka: 2480
Aj lepo ti sad na randomITportal.hr i da nas lepo manes baljezgarije.

i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker

operator re 04.03.2015. 05:31 #585473

broj poruka: 4293
@Classy
Da li ti imaš bar ono bar malo ljudskog dostojanstva, morala ili ti je tečin kaiš pojeo i ono malo mozga što si imao kada si se rodio ?
Mene bi bilo sramota da se bilo kome na ovom forumu obratim za bilo šta, nakon pola riječi koje si ti izgovorio u zadnjem postu.
Sloboda govora je čudo.
Možda bi trebalo da odeš do Vašinktona u jedan parkić tamo i da izneseš sve svoje stavove.
Tamo bi te lijepo svi saslušali, čak bi ti i tapšali.
Osjećao bi se svoj na svome...

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

Classy .... 04.03.2015. 08:09 #585477

Pa sta da vam kazem vi pravoslavni represivci da zemlju premestite u Aziju ili podmoskovlje ne mozete, na teritoriji ste EU, pa se naviknite na slobodu govora ili ce se vasi stavovi i represija primenjivati na vama uvecani za 20 puta a to znate kako se zavrsava. Ja znam da vam je cenzura, represija i srednjevekovni obicaji miliji ali mi koji drugacije mislimo imamo podrsku gospodara vase sudbine. Tako da se naviknite. Mene nema sta da bude sramota jer se ja Srbinom ne osecam, niti bi se osecao pripadnikom bilo koje nacije cije institucije rade kao Srbija a nema ih nigde sem u Rusiji i Srbiji.
Da Srbija ima nacin razmisljanja kao Italija, Norveska, Finska, Svedska, sve bi bilo u redu, niko ne trazi da postanete Amerikanci ni Englezi, ali vi ste brate ultra izopaceni nepostovaoci ljudskih prava i zagovaraci srednjevekovnih obicaja, represije, prisvajanja, nametanja, otimanja, laganja, varanja, dovodjenja u zabludu, itd. Tako da nemam sta da se stidim. Moji stavovi su da svako treba da zivi tamo gde se oseca da pripada i sa kojima oseca da deli razmisljanja kako bi bilo manje nevolja u svetu. Ja ne moram da trpim ono sto mi se ne svidja i ne dopada i sa cime se ne slazem zato sto saam rodjen kao Srbin. Da sam mogao da pritisnem prekidac da promenim ja bi to uradio, a da tolerisem cuteci narod sa cijim shvatanjima se vecina sveta ne slaze necu.
Vi zivite u zemlji koja je maceha prema vama koju bi svaki narod istumbaao naglavacke i rastresao kao krpu dok je ne bi sredio da valja. Vi branite izivljavanje nad vama. Jos malo necete moci ni cokoladu deci da kupite a ljudi koji branite ce vam govoriti da su vam plate vece. Dotle ce komsije da hapse takve kao oni i teraju u zatvor i stavljaju Hrvata na prvo mesto. E pa hocu i ja da budem Hrvat da postujem zemlju koja postuje mene i ne laze i ne tolerise krsenje zakona nad ljudima. Ne ja hoce mnogi da budu Madjari Hrvati, Slovenci,...Neka vam ostane Srbija sa kojom cete moci da uradite bas sta vi zelite i da se dovedete bas u poziciju kakvu zelite, bezizlaznu sa sankcijama sa nemastinom sa regionima koji zele odvajanje i osamostaljenje. Mnogima je dosta da gledaju kako Srbija sedi na dve stolice i kako kuka zato sto ispasta zbog takve politike kao da ona nije kriva. Provalili smo, sklopile su nam se kockice, shvatilo smo stvari koje nam nisu pricali kroz istoriju, shvatili smo i zasti su bili Jasenovac i zasto je bila Traktorijada i zasto Oluja nije genocid nego izbacivanje pobunjenih Srba iz Hrvatske zemlje. Za mene je to jedna veca antiteroristicka akcija. I mene za razliku od drugih budala ne bi mogli dovesti vi Srbi u situaciju da izgubim kucu i da se nadjem na traktoru bezeci ispred Hrvatske vojske glavom bezobzira gde se ne zna ko koga gazi da li vojska narod ili narod vojsku i da cekam na kisi nedelju dana pred beogradom sa pola miliona ljudi koji su se 3 godine pre toga pobunili da zakrcimo internacionalni autoput. Mene vasa Srpska ideologija na vasu zalost ne bi mogla da dovede u tu situaciju. Ja bi bio za vas ludi kreten koji bi sacuvao kucu na moru i ziveo normalno u EU. Ali to je i poena, ne mozes i otpadniku i normalnom biti dobar, i manjini i vecini.

EVGA SuperNOVA 1200 P2

count Re: .... 05.03.2015. 10:04 #585652

broj poruka: 1370
Još da je neko terao `rvate da se pridruže Jugoslaviji...... samo čekali da ih Srbi oslobode pa da oni kolo vode, e paz` da nije. Mora da vam je bilo mnogo lepo kod Austrougarske i da ginete ko` muve za njih, Pa i da vam je bilo naturen Kralj, Tito je više nego kompenzovao za to praktično uništivši Srbe i Srbiju. Bili ste i ostajete Nacisti, nek vam je na čast.
To što misliš da je Hrvatska zemlja poštenjačina i da je neka Balkanska mala Švedska, to možeš mačku o rep !! Znam dovoljno poštenih i dobrih Hrvata, možda su u manjini ali su intelektualci, pa da znam kako to sve ide tamo kod tebe.
Za vaše `institucije` znam više nego što misliš. Pomagao sam prijatelje koji su morali da izbegnu iz Hrvatske, većina su bili deca tada, strašni `pobunjenici`, kako da ne !!!
Ja sam lično imao kuću na moru, u jednom selu kod Makarske, samo su zidovi ostali od nje posle vaših `poštenjačina` a i to umalo da mi oduzmu zbog neplaćene struje mada ni sijalica nije ostala i nije bilo ni šanse ni da je vidim a kamoli da platim nešto.
Hrvati su od svih najmanje pozvani da uređuju ičiju zemlju, čak ni Somaliju.
Sve što pričaš možeš to nekome ko nezna o čemu se radi, soli ti pamet nekom drugom.

:: Pa sta da vam kazem vi pravoslavni represivci da zemlju premestite u Aziju ili podmoskovlje ne mozete, na teritoriji ste EU, pa se naviknite na slobodu govora ili ce se vasi stavovi i represija primenjivati na vama uvecani za 20 puta a to znate kako se zavrsava. Ja znam da vam je cenzura, represija i srednjevekovni obicaji miliji ali mi koji drugacije mislimo imamo podrsku gospodara vase sudbine. Tako da se naviknite. Mene nema sta da bude sramota jer se ja Srbinom ne osecam, niti bi se osecao pripadnikom bilo koje nacije cije institucije rade kao Srbija a nema ih nigde sem u Rusiji i Srbiji
:: Da Srbija ima nacin razmisljanja kao Italija, Norveska, Finska, Svedska, sve bi bilo u redu, niko ne trazi da postanete Amerikanci ni Englezi, ali vi ste brate ultra izopaceni nepostovaoci ljudskih prava i zagovaraci srednjevekovnih obicaja, represije, prisvajanja, nametanja, otimanja, laganja, varanja, dovodjenja u zabludu, itd. Tako da nemam sta da se stidim. Moji stavovi su da svako treba da zivi tamo gde se oseca da pripada i sa kojima oseca da deli razmisljanja kako bi bilo manje nevolja u svetu. Ja ne moram da trpim ono sto mi se ne svidja i ne dopada i sa cime se ne slazem zato sto saam rodjen kao Srbin. Da sam mogao da pritisnem prekidac da promenim ja bi to uradio, a da tolerisem cuteci narod sa cijim shvatanjima se vecina sveta ne slaze necu
:: Vi zivite u zemlji koja je maceha prema vama koju bi svaki narod istumbaao naglavacke i rastresao kao krpu dok je ne bi sredio da valja. Vi branite izivljavanje nad vama. Jos malo necete moci ni cokoladu deci da kupite a ljudi koji branite ce vam govoriti da su vam plate vece. Dotle ce komsije da hapse takve kao oni i teraju u zatvor i stavljaju Hrvata na prvo mesto. E pa hocu i ja da budem Hrvat da postujem zemlju koja postuje mene i ne laze i ne tolerise krsenje zakona nad ljudima. Ne ja hoce mnogi da budu Madjari Hrvati, Slovenci,...Neka vam ostane Srbija sa kojom cete moci da uradite bas sta vi zelite i da se dovedete bas u poziciju kakvu zelite, bezizlaznu sa sankcijama sa nemastinom sa regionima koji zele odvajanje i osamostaljenje. Mnogima je dosta da gledaju kako Srbija sedi na dve stolice i kako kuka zato sto ispasta zbog takve politike kao da ona nije kriva. Provalili smo, sklopile su nam se kockice, shvatilo smo stvari koje nam nisu pricali kroz istoriju, shvatili smo i zasti su bili Jasenovac i zasto je bila Traktorijada i zasto Oluja nije genocid nego izbacivanje pobunjenih Srba iz Hrvatske zemlje. Za mene je to jedna veca antiteroristicka akcija. I mene za razliku od drugih budala ne bi mogli dovesti vi Srbi u situaciju da izgubim kucu i da se nadjem na traktoru bezeci ispred Hrvatske vojske glavom bezobzira gde se ne zna ko koga gazi da li vojska narod ili narod vojsku i da cekam na kisi nedelju dana pred beogradom sa pola miliona ljudi koji su se 3 godine pre toga pobunili da zakrcimo internacionalni autoput. Mene vasa Srpska ideologija na vasu zalost ne bi mogla da dovede u tu situaciju. Ja bi bio za vas ludi kreten koji bi sacuvao kucu na moru i ziveo normalno u EU. Ali to je i poena, ne mozes i otpadniku i normalnom biti dobar, i manjini i vecini.
::
:: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100
:: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G
:: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie
:: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster
:: EVGA SuperNOVA 1200 P
:: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil
Classy .... 05.03.2015. 20:39 #585748

O Titu istinu nemate pojma ni Srbi ni Hrvati, jedno je samo sigurno da je kod njih mnogo veci osecaj nepravde da im je Tito naneo jer za razliku od vas su mnogo manje bili naklonjeni komunizmu. A i ako vas je Tito toliko unistio zasto onda po svim forumima od naroda do politicara nabacujete Hrvatima Eeee bilo je bolje dok je bio Tito, ovo... ono... ZZa razliku od vas oni ga se secaju kao nesto najgore za Hrvatski narod i ne bi vratili staru Jugoslaviju ni za koje pare ovog sveta, dok vi ovde jos zivite i mislite i pokusavate da obrazujete tudje ponasanje po tim principima a i ustanove jos uvek nose pecat tog vremena. Toga kod Hrvata nema, pocevsi od Hajduka koji je od prvog dana do zadnjeg bio protiv Tita kao i Split. Ne bojte se nista Tito nije vama Srbima uzeo a njima dao, ziveo u je u Beogradu, glavnom gradu u koga se sve slivalo. I nema sta docekali kao oslobodioce Hrvati nisu ni bili neprijatelji sa Austrougarskom nego sa Rusima i Komunizmom vecinom. Kao sto vi njima kazete Austrougarska oni vama kazu Smrdljiva Crvena Armaji ai poremeceni manijak paranoik Staljin i divljaci sa Kavkaza.
Bar se vidi kultura, mentalitet, ljudska prava ophodjenje Madjara, Austrijanaca, Slovenaca, Nemaca prema svojim gradjanima i Srba i Rusa prema njihovim. Oni tu ne da mogu da vam se smeju nego ono sto vi mislite za njih i Austrougare oni 10 puta gore misle o vama i Rusima. I tek da znate vi ovde u skolama ste uceni i trovani da Hrvati nemaju istoriju a oni su morali da uce 99% identican program kao vi, to zato sto je Tito naginjao Hrvatima pa je dozvoljavao tako. Zbog takvog ponasanja ste i navlacili mrznu na sebe jer se znalo i ko su im kraljevi i ko je gde vladao, i sto istorija zna i sto mozete videti na Discovery i ostalim kanalima o cemu znate maanje nego Astecima. Jer vam je to Tito znate naginjao Hrvatima.
Ako treba da biram izmedju Rusa i Austrougara bez razmisljanja biram Austrougare. U Rusiji zivot dobija na vrednosti kada umres ako umres i uradis nesto za Rusiju koliko da drugog oblikuju da to uradi isto. Tamo narod kao na traci da se radja oni se ponasaju a ima ih isto sve manje, kada dodju do 20 miliona kazace Jbt pa nas je bilo skoro 200 miliona.
Nemojte pokusavati da u Hrvatima nabacite neki osecaj prijateljstva i nostalgije za Titovim vremenom jer kod njih to ne postoji. Uvek su bili u senci vas, osecali su to i njihova asocijacija na to je samo takva. Za njih je najveci dan u istoriji dan Hrvatske samostalnosti i odecepljenja od nesrecne i zle Jugoslavije kako oni zovu to. Oni ovo sada sto imaju zele od kada znaju za sebe. Nista nisu izgubili jer su okrenuli ledja Rusima, otarasili su se komunizma, socijalizma, NATO, EU, ovo je njihova pobeda, medju onima su koji ce ostati celine onima koji ce biti rasparcani. To je zato sto su videli da Rusija nije zdrava sredina po sebe i druge.
Uvek ste vi Srbi bili nesto posebno, vi ste se Suprotstavili Turcima i tako dozvolili da dosta muskaraca umre i da zato danas u vama ima mnogo Turske krvi, vi ste pocepali primirije sa Hitlerom koji nije hteo da vas pogleda bukvalno dosli i lupili mu samar, proglasili coveka koji je iskukao na jedvite jade znojeci se da vas ne diraju, vi ste ga proglasili za izdajnika i izazvali 6 April, sta ste mislili da je Vermaht Austrija i Pocorek, zgaili vas ko pacove za dve nedelje,nisu ni ratovali sa vama mnogo samo su prosli, tehniku koju si imali prema Srbima i kako su se Srbi branili to je bilo kao da biciklisti ulecu na autoput na kome jure kamioni sa 5t sa 100-150 na sat. Vi ste pustili Ruse i 10 miliona Rusa proslo ovuda, prigrili ih, uvek se pricalo o vama, Obilic, Car Dusan, Sveti Sava, to su sve Hrvati slusali za vreme Tita a nije ih zanimalo uopste a morali su da znaju jer su dobijali jedinice ako ne znaju.
Vi ste ti koji ste trovani pogresno i cija propaganda je bila najaca od kada ste oterali Turke u Srbiji se vise red nije znao, stalno su prevrati i spletke. Da ne govorim o srednjem veku kada su Turci se ponasali sasvim drugacije nego kasnije.

EVGA SuperNOVA 1200 P2

count Ako vala, baš si mi pokazao. 05.03.2015. 21:22 #585754

Samo ti ljubi naciste i koljače tamo gde sunce ne sija, samo pokazuješ koliko si zatucan. Možda bi trebalo da napišeš `novohrvatsku` istoriju, možda bi ti ceo svet poverovao. Čak se i većina hrvata ograđuje od toga. Nacisti su se zgražali šta ste radili a Italijani spašavali Srbe. Šiptari su učili od vas.
Razumem ja tebe, treba biti veći nacista nego naciste pa da se bude `In`. Preseli se u Jasenovac, bio bi tamo kod kuće.
Jedino što me teši je da takvi kao ti nisu u većini više, dovoljno ima časnih Hrvata da će takvi kao ti jednom ispariti u oblake istorije koji nisu pisali ni Srbi ni Hrvati.

Ognjeni ... 05.03.2015. 23:52 #585774

broj poruka: 4528

Kutalion kako si nabavio kacenje za R1 ? znam da si porucivao kuler pricao si mi al sad tek vidim za ovo dodatno kacenje za v3

Kutalion :-) 06.03.2015. 03:27 #585784

Napises poruku na overclockers.net u temi za Cryorig R1. Imaju predstavnika (Steve ako se dobro secam), samo zamoli da ti posalju (free of charge naravno).

Mada mozes da probas i preko support maila, ali ovako je sigurnije, ipak bitan community pred kojim zele da ispadnu u sto boljem svetlu.
Mozda su u novije kontigente poceli da stavljaju i LGA2011v3, nisam 100% siguran.

i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker

Ognjeni ... 06.03.2015. 12:00 #585810

broj poruka: 4528

e jbg...mislio sam da si negde porucio zajedno . Znaci treba uzmem cpu, kuler , sve zivo i onda cekam jos 2-3 nedelje da mi posalju kacenje. Haos
imarkovic Re: .... 06.03.2015. 12:20 #585811

broj poruka: 19085
https://www.youtube.com/watch?v=Z-8h1vTcIt8

:: O Titu istinu nemate pojma ni Srbi ni Hrvati, jedno je samo sigurno da je kod njih mnogo veci osecaj nepravde da im je Tito naneo jer za razliku od vas su mnogo manje bili naklonjeni komunizmu. A i ako vas je Tito toliko unistio zasto onda po svim forumima od naroda do politicara nabacujete Hrvatima Eeee bilo je bolje dok je bio Tito, ovo... ono... ZZa razliku od vas oni ga se secaju kao nesto najgore za Hrvatski narod i ne bi vratili staru Jugoslaviju ni za koje pare ovog sveta, dok vi ovde jos zivite i mislite i pokusavate da obrazujete tudje ponasanje po tim principima a i ustanove jos uvek nose pecat tog vremena. Toga kod Hrvata nema, pocevsi od Hajduka koji je od prvog dana do zadnjeg bio protiv Tita kao i Split. Ne bojte se nista Tito nije vama Srbima uzeo a njima dao, ziveo u je u Beogradu, glavnom gradu u koga se sve slivalo. I nema sta docekali kao oslobodioce Hrvati nisu ni bili neprijatelji sa Austrougarskom nego sa Rusima i Komunizmom vecinom. Kao sto vi njima kazete Austrougarska oni vama kazu Smrdljiva Crvena Armaji ai poremeceni manijak paranoik Staljin i divljaci sa Kavkaza
:: Bar se vidi kultura, mentalitet, ljudska prava ophodjenje Madjara, Austrijanaca, Slovenaca, Nemaca prema svojim gradjanima i Srba i Rusa prema njihovim. Oni tu ne da mogu da vam se smeju nego ono sto vi mislite za njih i Austrougare oni 10 puta gore misle o vama i Rusima. I tek da znate vi ovde u skolama ste uceni i trovani da Hrvati nemaju istoriju a oni su morali da uce 99% identican program kao vi, to zato sto je Tito naginjao Hrvatima pa je dozvoljavao tako. Zbog takvog ponasanja ste i navlacili mrznu na sebe jer se znalo i ko su im kraljevi i ko je gde vladao, i sto istorija zna i sto mozete videti na Discovery i ostalim kanalima o cemu znate maanje nego Astecima. Jer vam je to Tito znate naginjao Hrvatima
:: Ako treba da biram izmedju Rusa i Austrougara bez razmisljanja biram Austrougare. U Rusiji zivot dobija na vrednosti kada umres ako umres i uradis nesto za Rusiju koliko da drugog oblikuju da to uradi isto. Tamo narod kao na traci da se radja oni se ponasaju a ima ih isto sve manje, kada dodju do 20 miliona kazace Jbt pa nas je bilo skoro 200 miliona.
:: Nemojte pokusavati da u Hrvatima nabacite neki osecaj prijateljstva i nostalgije za Titovim vremenom jer kod njih to ne postoji. Uvek su bili u senci vas, osecali su to i njihova asocijacija na to je samo takva. Za njih je najveci dan u istoriji dan Hrvatske samostalnosti i odecepljenja od nesrecne i zle Jugoslavije kako oni zovu to. Oni ovo sada sto imaju zele od kada znaju za sebe. Nista nisu izgubili jer su okrenuli ledja Rusima, otarasili su se komunizma, socijalizma, NATO, EU, ovo je njihova pobeda, medju onima su koji ce ostati celine onima koji ce biti rasparcani. To je zato sto su videli da Rusija nije zdrava sredina po sebe i druge
:: Uvek ste vi Srbi bili nesto posebno, vi ste se Suprotstavili Turcima i tako dozvolili da dosta muskaraca umre i da zato danas u vama ima mnogo Turske krvi, vi ste pocepali primirije sa Hitlerom koji nije hteo da vas pogleda bukvalno dosli i lupili mu samar, proglasili coveka koji je iskukao na jedvite jade znojeci se da vas ne diraju, vi ste ga proglasili za izdajnika i izazvali 6 April, sta ste mislili da je Vermaht Austrija i Pocorek, zgaili vas ko pacove za dve nedelje,nisu ni ratovali sa vama mnogo samo su prosli, tehniku koju si imali prema Srbima i kako su se Srbi branili to je bilo kao da biciklisti ulecu na autoput na kome jure kamioni sa 5t sa 100-150 na sat. Vi ste pustili Ruse i 10 miliona Rusa proslo ovuda, prigrili ih, uvek se pricalo o vama, Obilic, Car Dusan, Sveti Sava, to su sve Hrvati slusali za vreme Tita a nije ih zanimalo uopste a morali su da znaju jer su dobijali jedinice ako ne znaju.
:: Vi ste ti koji ste trovani pogresno i cija propaganda je bila najaca od kada ste oterali Turke u Srbiji se vise red nije znao, stalno su prevrati i spletke. Da ne govorim o srednjem veku kada su Turci se ponasali sasvim drugacije nego kasnije
:: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100
:: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G
:: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie
:: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster
:: EVGA SuperNOVA 1200 P
:: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil
Blueberry Na zapadu ništa novo vol.6 06.03.2015. 20:31 #585849

broj poruka: 1272
Nisam znao da je pravoslavni represivac onaj koga ugnjetavaju kako spolja, tako i iznutra u sopstvenoj zemlji, a sve po stranoj reziji zapada u koji se kunes. Hvala ti tako prepametnom sto si mi to otkrio i uputio me u najdublje tajne prozapadne pravde. Represivnim merama mozes pretiti samo baba Jagliki kad krene uz Moravu, jer, vi koji drugacije mislite , pod tim podrazumevam drugacije kao ti,u zemlji poput zapadne odavno biste bili kamenovani, tuceni ili nedajboze nesto gore, jer direktno uzurpirate demokratiju i uredjeni pravni poredak, a i uticete na remecenje reda i mira, i podsticete netoleranciju i mrznju, a manipulativnim supstitutivnim metodama vrsite represiju na drugima uz halabuku kako su vam ugrozena prava. Licemerje u savrsenom obliku.

Izopacenost pojedinaca, a ne celine, savrseno se ogleda u postovima tipiziranih ljudi slicnih tebi, i tu se vidi sva tragedija izmenjenog coveka, i lazima i predrasudama zatrovanog uma, koji sopstvenu realnost kakva god bila dovodi na jedan kompletni nivo sovinisticke farse.

Kakvo nepostovanje ljudskih prava, kakvi srednjevekovni obicaji, kad ljudi koji mentalno ugrozavaju zdravlje drugimia poput tebe slobodno truju ostale cime stizu, a prolaze nekaznjeno??? Ja bih rekao da cak i pod A.V. imamo veca prava i slobode nego neke ultramoderne zemlje. Opleti po Obami u SAD ako mislis da ce sve proci kako treba, udri u Nemackoj po Merkelovoj, izadji pa demonstriraj... videcu te samo tako...

Otimaju pojedinci, a i pojedinci su uspeli da preotmu moc i sve kontrolisu. Nema tu sta da se brani. Bez i najmanje namere da uvredim Hrvate, ne bih bio ni u njihovoj kozi, jer, njihova prava u sopstvenoj zemlji nisu nista veca nego prava Srbina u Srbiji, cak su pod jos jacim bicem EU koja steze kaise, i iskreno verujem da su se mnogi racionalni Hrvati zbog prikljucenja EU zestoko pokajali.

To da Jasenovac i Oluja nisu tezak zlocin idi objasni prezivelima i potomcima zrtava, bezdusni covece. I jos mi tu mases nekom ideologijom? Cijom? Seseljevom? Ideologija prosecnog Srbina je da zivi i radi u miru, ali mu to nije dato. Mislim da svi vi manipulatori znate zasto je to tako, ali, hej, lakse je biti izdajnik i pljuvati za tudje aplauze.

Slazem se sa poentom. Takav ne bi bio dobar ni manjini, ni vecini, ni u jednoj zemlji. Cak ni u onoj u kojoj je Srbin najomrazenija stvar na planeti.

Slazem se i da treba da ides odavde (ne teram te, samo konstatujem). Takve persone ovoj zemlji nisu potrebne, niti zasluzuju njen pasos.
Blueberry Na zapadu ništa novo vol.7 06.03.2015. 20:43 #585850

O Titu je izlisno govoriti, doneo je dosta toga dobrog, dosta toga i loseg, neka mu sudi istorija.

Tebi je Crvena Armija smrdljiva, meni je bratska. Danas se drugacije zove, ali bratska je i dalje. Nije taj brat nesto pomagao tokom decenija, ali nije odmagao. I najbitnije, nije ubijao. Tvoj um je zapravo zatrovan Stokholmskim sindromom, jer, ti si taj koji je razvio ljubav prema uzurpatoru, tlacitelju i okupatoru. Naravno, ovo je demokratska zemlja gde svako moze da serenda kako hoce, pa tako i ti mozes svasta napisati a da u vecini slucajeva nikome ne odgovaras.

Da, znam da oni 10 puta gore misle o nama nego mi o njima.
Zato smo mi bolji od njih. Ako ti se to ne svidja, pukni, sta drugo da ti kazem. Nismo krivi sto smo mi zli Srbi tolerantniji.

Hrvatima ne mozemo nabaciti osecaj prijateljstva ako ga ne zele. Kraj price. Uopste ne vredi diskutovati o tome, nije nam ovo politicka tribina. A pobeda... jeste pobeda, Pirova. Svi smo mi gubitnici na ovim prostorima, ali ucenici Sonje Biserko nikada to nece shvatiti.

P.S. Primirje sa Hitlerom uzurpirale su strane prozapadne sluzbe, kojima je bilo potrebno da Srbiju gurnu u rat, a u simbiozi sa celnicima komunisticke partije koji su u tome videli priliku da izadju iz ilegale i bore se za prevlast, ali... hej... koga to jos zanima. Istorija? Toliko puta silovana... Ko sisa kralja kad su komunisti poslusniji partner... i tako, iz decenije u deceniju, sve poslusniji....
Kultura, mentalitet? Onih sto su celu Jugoslaviju gurnuli u rat, sto cetrdesetih, sto devedesetih? Svaka ti cast na primeru. Evo, divim ti se.

Ne znas bre, covece, nista. Mislio sam da si bar obrazovaniji i pametniji...Drzi se ti Evge.

count Ovoliko o nama kao divljacima: 06.03.2015. 21:25 #585853

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2015&mm=03&dd=06&nav_id=965577

Kutalion +1 @ Blueberry 06.03.2015. 21:39 #585854

Borovnice, svaka cast. Sjajno napisano, slazem se pod svim tackama osim one za A.V.
Labelo je ucio od najboljih, pritom nas tretira kao idiote, sve redom. Tipicna americka skola, s time da mi nismo toliko glupi kao narod generalno.

Blueberry Re: +1 @ Blueberry 06.03.2015. 21:41 #585855

Komentar u vezi sa A.V. odnosi se na one zemlje gde za vredjanje lidera ides direktno u zatvor, ne na A.V. u celini, sa cijim se radom i delovanjem apsolutno ne slazem niti podrzavam.

:: Borovnice, svaka cast. Sjajno napisano, slazem se pod svim tackama osim one za A.V
:: Labelo je ucio od najboljih, pritom nas tretira kao idiote, sve redom. Tipicna americka skola, s time da mi nismo toliko glupi kao narod generalno
:: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Kutalion jasno, jasno. 06.03.2015. 21:45 #585856

Skapirao sam jasno mi je to, nego i on isto hapsio za ljude koji su davali info o poginulima u poplavama. To mi je na istom nivou. (nesto kao sirenje panike,...)

Mislim da nije jos uvek poceo da hapsi za prozivanje njegovog lika jer bi 80% populacije koja koristi internet morao da u`apsi

djokosrb O cemu ova budala prica? 07.03.2015. 10:45 #585923

broj poruka: 6876
Pa jbt operator,banuj nalog,zatvori,nzm,odradi sta vec mozes,ovo je neverovatno....

Dete Partizana

Classy .... 07.03.2015. 15:28 #585951

Pa ko vas je terao da ogradjujete Srpska sela i da zarobljavate Hrvatsku Miliciju, diktirao vam Beograd. 2 meseca su pre Oluje i vise svi Hrvatski zapovednici govorili i Srbima i stranim predstavnicima Zamolite ih da predaju oruzije, spremni smo nece ostati od njih nista, do Zemuna se necemo zaustaviti, bilo je onih koji su hteli da idu da smene rezim Slobodana Milosevica, vi kakva vam je politicka propaganda bila znali bi da Hrvatska vosja dolazi kada bi poceli da prelaze Savski most. Samo da zahvalite onim Hrvatskim generalima sto izgledaju daleko ljudskije i covecnije u lice i oci kada im pogledas sto su rekli gde da se stane i koje granice da se postuju jer je nastalo opste rasulo, Banja Luka bi pala za toliko koliko bi trebalo da odu iz nje Srbi kao i Knin. Nije bilo odbrane, nije bilo vojske odande do Beograda nije bilo spremljene vojske da se suprotstavi njima. Da ne govorim o moralu, hrabrosti i svemu ostalom. Modernijoj taktici, opremi, itd. Mesecima unapred se govorilo Srbi polozite oruzije i priznajte nezavisnu demokratsku evropsku Hrvatsku Jugoslavija vise ne postoji, manjina ste u Hrvatskoj lose cete proci. Znate sta ste vi radili, vi ste se smejali, pluvali, psovali, pricali po Beogradu da dobijate rat. Mesecima je vojska Hrvatska stajala i dala ultimatum 15 dana, 10 dana, 7 dana, 24h pa odlozili. Niko nista, Srbi i dalje pucaju ko god pridje. E onda je krenulo sve zivo jedno jutro pre toga su zvali NATO i rekli da krecu, oni su rekli da sacekaju jos malo. Tudjman je rekao nema vise cekanja, dosta je bilo i dogovor je bio da osude nece biti ako se to brzo zavrsi. Za 20 dana su imali rok da zavrse sve je bilo gotovo i pre toga mnogo, sve lionije su popucale odmah skoro, na par mesta su drzali neki, uglavnom su imali vremena borci koliko da otrce kucama svojima da vicu da se pakuju na kamione i da beze gde stignu jer ne mogui da drze polozaje. I sta hocete, koji je to genecod. Niko nije izgubio 8000 ljudi uzput sa mesta do mesta kao Mladic. Srbi koji su ostali su sedeli i dalje stariji, zlocini su se dogadjali pre toga, tada je vec to bila regularna Hrvatska vojska sa novinarima koji su isli snimali kao NATO na Irak, sta su nalazili i sta su zaticali da su Srbi radili to je nepojmljivo ljudima da su tenkovi gazili izbeglice bezeci verovatno dajuci sebi prednost da spasu naoruzanje i misleci vas ce manje dirati ako uhvate. To vam niko nikada nije rekao vise od kilometra izbeglica sto su pregazili tenkovi ko se sklonio sklonio se ko nije i preko njegove imovine i kola i konja i svega...
A govorili su im vi ne mozete izdrzati napad, Beograd vas nece podrzati jer ne zele 200.000 mrtvih Beogradjana i Novosadjana vi ne mozete se odbraniti, Ne nista oni su im psovali mater vikali Dodjite Ajde cekamo vas. I posle genocid, posle taj sto vice dodjite cekamo vas vice genocid i place na TV U Srbiji.

Sta da vam kazem da ste vi Srbi takva braca da im vi niste ni javili obavestajne podatke ako ste ih i imali da se sprema cela Hrvatska da ih napadne slozna nego ste cutali, kao sto ih niste pustili u Beograd danima, nego su ljudi morali da urgiraju ako je neko imao familiju trazio je vezu da ih policija pusti. Eto takvi ste vi Srbi. To ste vi, vasa slika, i vi mozete da cenzurisete, ali sto vise cenzurisete vise izlazi na videlo i postaje sve trazenije. Cenzura nije strana vasem mentalitetu i naredjivanje drugome sta je dobro a sta lose.

Da li se secate odlaganjaa pred bombardovanje kod nas, koliko su nam rokova davali, e tako je bilo i za Oluju samo sto to Beograd nije mogao da zna od Seselja, Minimaksa, Arkana, Cece i od propagande da vi dobijate rat. Kako neko nije pitao Pa kolika je ta Hrvatska kada dobijamo dobijamo a ne mrdamo sa mesta. I onda bam jedno jutro Hrvatska zastava u Kninu... Sta je ovo jebote, opsti napad. E sada kako pobedu pretvoriti u poraz kako to objasniti do juce sve je bilo OK. Ali vi ste Srbi majstori za to.

Kazem samo zahvalite se Gotovini i ostalima sto su postovali granice i Zensvsku konvenciju i gde je koji grad i gde je granica i sve ono sto Seselj i Milosevic i Srbi pre toga nisu niti bi postovali. To zahvalite njima samo i zato su na slobodi. Jer ko zna dokle bi dosli. Oni su se spremali i kretali tako i sa ubedjenjem potpunim da Slobodan Milosevic pokrece jos vojske i da opsti rat nastaje. Tako su zamisljali svi Hrvati.
Nema Srbi oduvek izbegavaju kolektivnu odgovornost jer svaljuju krivicu na nekoga, uvek je neko kriv, ali nema kod njih ono sto kod drugih naroda ima, pa kako bre jedan covek moze da naredi da niko ne kaze ljudima 300km odatle da samo sto im Hrvati nisu upali u kuce, pa tu nema odgovornosti jednog coveka, to je kolektivna odgovornost uvek bila i bice.

EVGA SuperNOVA 1200 P2

Vodos @Classy 07.03.2015. 17:15 #585969

broj poruka: 864
Da li ti normalan degeneriče nijedan ?
Rugaš se ljudima koji su sve izgubili, koji su etnički očišćeni po patronatom te EU i Nato .
Imaš li ti mozga magarče bolesni ? Pa ti se naslađuješ patnjama i stradanjima izbeglica, bombardovanjem izbegličkih kolona.
Koja Hrvatska ? Šta, oni mogu kao narod da se `samoopredele` a Srbi ne mogu ?
U čemu je problem ?
U Jugoslaviju su ušli kao pokrajina, zemlja bez granica, duplo manja nego kad su iz Juge izašli.
Šta pričaš bre budalo pa da li je trebalo da ih Tuđman potamani sve redom zato što su Srbi ?
Vidi, Classy, ja Hrvate ne mrzim.
Ali mogu da ti kažem i to da gde god u EU porede Srbe i Hrvate, pa čak i u toj Nemačkoj, svi se smeju Hrvatima jer znaju da su bez patronata ništa i niko. Oni su bez `backplatea` NULA.
Oni moraju da budu nečiji. Evo sada, na primer, u Nemačkoj se vrti svuda, na TV i u novinama, tvrdnja da je Hrvatska potpala pod uticaj USA, da je Nemačkoj okrenula ledja, od kako je Kolinda tamo pobedila.
Prestani više da vređaš jadne ljude koji su stradali. SRAM TE BILO !

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Blueberry Na zapadu ništa novo vol.8 07.03.2015. 18:16 #585982

Nasao si se ti pametan da govoris sta ko kome je naredjivao u gradjanskom ratu i sta je ko koga molio. Vredjas inteligenciju i prosecnog Hrvata i prosecnog Srbina.

Cemu da zahvalim generalima? Sto su ubijali zene i decu? Ne pada mi na pamet. Sto se mene tice, krivi su pojedinci, ne bih satanizovao nijednu naciju u celini, tj. ne bih koristio metode koje tebi nisu strane.

Jesi li bio u Kninu ili okolini u momentu desavanja pa imas pouzdane izvore o tome sta se desavalo, ili nasedas na raznorazne balkanske propagande kao veverica na lesnik pred zimu?

Kakve granice, na kakvu se Zenevsku konvenciju pozivas? Znas li uopste sta je Zenevska konvencija?

Ono sto jeste pouzdano je da se vojska povukla pod naredjenjem Milosevica. Verovatno jer nisu zeleli uci u sukob sa pripremljenim NATO trupama koje su cekale momenat da se ukljuce...Prave razloge ne znamo, i ne bih za razliku od tebe nikome u vezi sa tim stajao na zulj. Jbg, nikad se nece zaboraviti, ali, proslo je. Zivot ide dalje onoliko koliko moze i mora...

S kojim pravom pozivas ceo jedan narod na odgovornost? Zlodela su na obe strane cinili pojedinci. Ili po tvojoj apsolutistickoj logici, koja manjka jer primenjuje 2 arsina, jedan narod mora biti kriv za ono sto su oni cinili? Znaci, imao sam 6 godina i ja treba da snosim kolektivnu odgovornost? More teraj se gde trava ne raste. Niti se osecam krivim, niti krivim vrsnjake iz Hrvatske za to. Oni koji su vodili rat, nek ispastaju i nek zavrse to medjusobno. Jedini problem je sto se mrznja prenosi s generacije na generaciju, i tako se vaspitavaju pokoljenja, a to ne donosi dobro ni nama, ni Hrvatima, ali to je nesto drugo.

Veci problem od cistih fasista ste vi koji pljujete po sebi i sopstvenoj naciji. Takav vid necenjenja sebe postoji samo na Balkanu, medju svim entitetima.

Tuga. Za zaljenje. Sta drugo.

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647790.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs