Sve bi bilo lako da Sone zna sta hoce od hardvera/svojih zelja
Prelazak sa 780 na 980 je budalastina ziva, samo 980ti dolazi u obzir. Kupovina 980ti sada pred sam izlazak Pascala je mozda i jos veca budalastina. Zasto propustiti 30-40% jace performanse, kada ce Pascal to ponuditi za tu cenu koliko kosta sada 980ti.
Ajmo dalje. Sone, moras da znas da se gejming masine(pricam sada samo igricama) dele na 60hz i 144hz varijante. Prva varijanta ne bi trebalo da kosta vise od 800-1000e(sa sve monitorom) i tu se kupuje neki zakljucan i5, prosecna ploca(oko 100e), 8/16gb rama i grafika da kosta oko 250e. To je neka masina za ljude koji zele da se igraju na 60-70 frejmova, sve preko ovoga nema ama bas nikakvog smisla.
Drugi tabor koji ja licno volim jeste skuplja varijanta koja trazi tacno duplo vise novca nego ova prva i pruza mnogo bolje iskustvo. Drugim recima, kada se sedne na ovakvu jednu masinu, automatski se zaboravlja sve do tog trenutka i bukvalno se vise ne mozete vratiti na starog konja. 6700k/5820k(obavezno klokovanje), ploce oko 250e, 16gb rama, grafika minimum 500e za neki 1080p 144hz monitor ili neki jos jaci graficki setam za 1440p varijantu(prelazi se budzet od 2 somica).
Cica mica i gotova prica, nema tu neke velike filozofije. Sve sam ti ovo detaljno napisao, da bih ti postavio jedno nezgodno pitanje. A u kojoj si ti grupi i zasto pokusavas da sedis na dve stolice, a padas sa obe i sta zapravo hoces? Zbog cega planiras pristojnu lovu da ulozis u hardver, a neces moci iskoristiti pun potencijal istog? Izaberi sta zelis, prva grupa ili druga, sve ostalo je sviranje kurcu jer ti pokusavas nesto izmedju. Ja sam ti pre ove kupovine procesora i pre nego sto je sve pocelo dao najbolji moguci savet. Sacekaj jos 5-6 meseci i kupi lepo Intel sa 6 jezgara, Pascal i neki novi 144 hz monitor. Znam ja da si imao takvu priliku da udomis taj AMD za dobru lovu, znam celu pricu, ali eto vidis ispalo je sve nekako nezgodno i po meni nereseno, ako me razumes.
Ako novac nije problem, onda ova moja prica pada u vodu. Koristi ovo 6 meseci, pa predji na novi intel sa 6 ili 8 jezgara, kupi neki bolji monitor, menjaj hardver i uzivaj u njemu. Tako sam ja pre radio i bilo mi je do jaja.
Ne, prelazi se sa 28nm procesa (nakon 4god) na 16nm. Bice duplo jace grafe.
5820k @ 4.3ghz Alpha NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h @ 80hz ba
:: Ja mislim da iz NV-e nisu mutavi, nece oni tek tako da daju kartu puno jacu po nekoj istoj ili slicnoj ceni, verovatno ce prica da bude kao i sa 780ti koja je manje vise ista-slicna ko i 980, tako da predpostavljam da ce 980ti takodje da bude dominantna i naredne godine u dobroj meri. Inace 780 ti do samog kraja nije imala snizenje cene pa ne verujem da ce ni 980ti. Premium modeli bas drze cenu :: :: Mozda eventualno da uz neku smesnu doplatu uzmem 970 g1 pa sledece god da je menjam jer kapiram da cu lakse nju prodati nego 780 kojoj istice garancija u decembru sl godine :: :: AMD FX-8350 + Noctua NH-D1 :: MSI 990FXA-GD8 :: Kingston 16GB 1600MHz Hyper Gre :: MSI GTX780 Lightnin :: Dell U2412M + LG D2343 3 :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium + Z-5500 :: ::
Za takav sport ti treba stamparija za pare ili da budes sin ni manje ni vise nekog Bajatovica ili eventualno da zivis u Finsko, Norveskoj, Svedskoj,..itd
@ZooLoo Zato se i lomatam, da li, ili ne.... Na kraju ce izgleda ipak da bude ne.
@Adzem Ma covece, nema tu sta mnogo znam li ja ili ne sta zelim, vec gledam sa finansijske strane, i ovaj komp mi je OK, ali ako moze bolje za razumnu kintu, sto da ne, eto to je neka moja filozofija i logika, i obicno na dve god ulazem i vrsim neki veci upgrade. FX je kod mene ravno 2+ godine, kao i ova grafa, i to je to odprilike. Kapish ? Evo malo konkretnije, ovaj upgrade, za sada, dakle prelazak na i7, mb i ram(ddr4), me kosta ravno 290e, sto nije neka nepristojna lova. Karta mi je tu negde, visi u vazduhu, nit da je menjam, nit da je ne menjam, iako znam da cu svakako sa i7 da dobijem boost u performansama.
@Kutalion Daj boze da bude ogroman dobitak sa pascalom, i da se na kraju pocastim jednim kasnije ove godine, samo to ko zna kad, verovatno u drugoj polovini, videcemo svakako.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Kaze Cile na jednom njegovom klipu na YT `sramota me sto sam koristio piratske igre...vise to ne radim....to je kradja...moraju i programeri i developeri od necega da zive.Oce covek da kaze da treba da kupujemo igre i dajemo za njih 50,70 evra :D Covek usao u kes i sad sere po sirotinji :)
@ Shone
Sacekaj FX ZEN nemoj da budes izdajnik.Kazu da ce pokida Intel kad izadje 2116 :)
:: I posle ja kazem PS4 za 300 i da pevas, oni se ljute.. : :: :: ::
Tesko da ce na leto da izadje , mozda neki apu modeli ili tako nesto. Bilo bi dobro da izadje sto ranije, naravno ne po cenu da to opet bude neko njesra.Vreme je da naprave nesto dobro.Ako opet zaseru mogu da gase cpu.
Jim Keller ih je vec napustio, sto znaci da je on svoj deo posla za ove tri godine(najvazniji) zavrsio.
Ako je uradio bar priblizno dobar posao kao sto je to recimo sa K7 bice dobro.
:: Na leto izlaze, verovatno se do septembra najkasnije ocekuju i najjaci modeli :: :: 5820k @ 4.3gh :: Alpha NexXxoS Cool Answer 360 D5 / U :: Asus x99- :: Asus R9 280X Dc2T :: 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL1 :: Samsung 840 EVO 256g :: 1tb WD Black :: Seasonic 760w XP2 Platinum :: CM Storm Stryker :: Dell P2414h @ 80hz b :: ::
@ShonE, ako te bas interesuje u vezi kartica, imao sam i gtx780 i gtx980 i sada imam gtx980Ti, imao sam proc i5 3570K na 4.6ghz, a sada imam I74790K na 4.8ghz i znam bas dobro koliko koja kartica moze da pruzi u gamingu. Po meni glavni problem je sto relativno brzo dolazi novi Pascal, pa se postavlja pitanje koliko sa isplati uzimati neku bolju i skuplju karticu, ali ako bas mora.... Evo, pogledaj ovde imas poredjenje klokovane 980 sa klokovanom 980Ti, http://forum.benchmark.rs/showthread.php?365257-Gigabyte-GeForce-GTX980Ti-G1-Gaming. I, svakako ces primetiti razluku kada predjes na I7 procesor, ja sam primetio razliku i kada sam presao na I7 sa onog I5 proca...
Gang, ko ti je kriv sto nemas pare za igre.. Neki daju isto toliko para a i vise za PC igre, a neki sacekaju odredjeno vreme pa tu igru uzmu za upola cene, ili nakon malo duzeg vremena za bas sitnu lovu.
Za konzole imas drugacije ali uglavnom slicne mogucnosti.. I sto je najbitnije, svaku kupljenu igru mozes da prodas i povratis veci deo novca, osim ako nije digital naravno, ali za tim nema potrebe, dzabe se tovari hard..
I sve igre sto su ti na Steamu po 5-10e, dobijes free na Soniju svakog meseca.
Tako da ne pricaj nesto sto ne znas, nego sedi na torent i skidaj i igraj se na kompu iz doba Jure..
Odustah ja od ideje da prodajem i kartu sada pa da uzimam 980(ti), medjutim naletih na dobar deal sinoc i vrlo je moguce da cu ipak da se dokopam jedne 980ti G1. .)
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Inace ova zadnja recinica jel to treba da shvatim kao sarkazam ?
:: Gang, ko ti je kriv sto nemas pare za igre.. Neki daju isto toliko para a i vise za PC igre, a neki sacekaju odredjeno vreme pa tu igru uzmu za upola cene, ili nakon malo duzeg vremena za bas sitnu lovu. :: :: Za konzole imas drugacije ali uglavnom slicne mogucnosti.. I sto je najbitnije, svaku kupljenu igru mozes da prodas i povratis veci deo novca, osim ako nije digital naravno, ali za tim nema potrebe, dzabe se tovari hard. :: :: I sve igre sto su ti na Steamu po 5-10e, dobijes free na Soniju svakog meseca :: :: Tako da ne pricaj nesto sto ne znas, nego sedi na torent i skidaj i igraj se na kompu iz doba Jure. ::
Ja sam porucio Krait Gaming, ali cini mi se Z170, bez `A`. Jedina razlika izmedju njih je sto Z170A ima usb3.1 gen2, dok Z170 ima usb3.1 gen1, za sta mene iskreno zabole. Ja na oficijelnom sajtu nisam video to da dele kod za igru, svakako videcu krajem nadolazece nedelje kad mi stigne ploca.
:: Krivi su mi ovi lopovi koji vode drzavu od 2013 :: :: Inace ova zadnja recinica jel to treba da shvatim kao sarkazam :: :: :: Gang, ko ti je kriv sto nemas pare za igre.. Neki daju isto toliko para a i vise za PC igre, a neki sacekaju odredjeno vreme pa tu igru uzmu za upola cene, ili nakon malo duzeg vremena za bas sitnu lovu. :: :: :: :: Za konzole imas drugacije ali uglavnom slicne mogucnosti.. I sto je najbitnije, svaku kupljenu igru mozes da prodas i povratis veci deo novca, osim ako nije digital naravno, ali za tim nema potrebe, dzabe se tovari hard. :: :: :: :: I sve igre sto su ti na Steamu po 5-10e, dobijes free na Soniju svakog meseca :: :: :: :: Tako da ne pricaj nesto sto ne znas, nego sedi na torent i skidaj i igraj se na kompu iz doba Jure. :: ::
Nisam reko da su oni bili bolji ali su ovi ipak najgori u istoriji Srbije.
Znas kad je nekome tata Bajatovic ili mama Zorana Mihajlovic ili tako neka lopovcina sta njega briga kako se u Srbiji zivi, njemu je svejdno da li je premijer Vucic , Dacic ili Hasim Taci, da li penzioneri imaju leba da jedu, sta to njega briga.
Tako mi i ti delujes sa ovom tvojom izjavom.Znaci posto su oni predhodni bili losi ovi mogu da ukinu plate i penzije, podignu pdv na 50%, ..itd.. tebi ce biti jedino bitno sto oni prethodni su bili losi, jel ?
:: A pre njih su bili veoma posteni :: :: :: :: Krivi su mi ovi lopovi koji vode drzavu od 2013 :: :: :: :: Inace ova zadnja recinica jel to treba da shvatim kao sarkazam :: :: :: :: :: Gang, ko ti je kriv sto nemas pare za igre.. Neki daju isto toliko para a i vise za PC igre, a neki sacekaju odredjeno vreme pa tu igru uzmu za upola cene, ili nakon malo duzeg vremena za bas sitnu lovu. :: :: :: :: :: :: Za konzole imas drugacije ali uglavnom slicne mogucnosti.. I sto je najbitnije, svaku kupljenu igru mozes da prodas i povratis veci deo novca, osim ako nije digital naravno, ali za tim nema potrebe, dzabe se tovari hard. :: :: :: :: :: :: I sve igre sto su ti na Steamu po 5-10e, dobijes free na Soniju svakog meseca :: :: :: :: :: :: Tako da ne pricaj nesto sto ne znas, nego sedi na torent i skidaj i igraj se na kompu iz doba Jure. :: :: ::
Sinoc sklopio masinu, nisam imao nesto preterano vremena da se zezam posto je bilo kasno, a i radim danas, ali sam onako na kratko provrteo par testova i probao neku igru, mogu samo da kazem da masina leti, a kako i ne bi.
P.S.: Ja porucio plocu, koju je i sam Fanta reklamirao na svom KP nalogu, Z170, a na kraju sam ipak dobio bolju, Z170A koja ima usb 3.1 gen2, svega 5e me skuplje izaslo.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-550
Onaj osecaj kad kupis zmaja, sklopis a onda uradis samo par sintetickih testova.
Aj da te sluze delovi bar 5. godina pa posle kako bude, mada verujem da ces ti to da menjas vec za par meseci kad izadje neki gpu/cpu jaci za 10% :)
:: Sinoc sklopio masinu, nisam imao nesto preterano vremena da se zezam posto je bilo kasno, a i radim danas, ali sam onako na kratko provrteo par testova i probao neku igru, mogu samo da kazem da masina leti, a kako i ne bi. :: :: P.S.: Ja porucio plocu, koju je i sam Fanta reklamirao na svom KP nalogu, Z170, a na kraju sam ipak dobio bolju, Z170A koja ima usb 3.1 gen2, svega 5e me skuplje izaslo :: :: i7 6700K + Noctua NH-D1 :: GTX980ti Gigabyte G :: MSI Z170A Krait Gamin :: Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savag :: Dell U2515H + LG D2343 3 :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium + Z-55 :: ::
Uvek se po malo najezim kad krene prica, sacekaj malo stize sledeca generacija! Pa braco, to malo bude od 6-8 meseci. Znate li vi koliko covek moze da se naigra za to vreme? Ja se plasim da najjaci Pascal i nece doci u junu recimo kad stizu karte vec ce opet izbaciti slabiji model, naslednik GTX 980. I sta onda? Ma nek on bude i duplo brzi od GTX 980 Ti ali koliko ce da kosta i sta si konkretno dobio? Premium chip nije. Meni su ti chipovi iz srednje klase samo prelazno resenje ali nazalost cena je PREMIUM tako da se i za njih moras da nategnes. A najjaci Pascal ne smem ni da zamislim koliko ce da kosta jer ako je sada Oculus Rift preko 600 eur, kad krene kampanja sa tim novim kartama ode i taj segment za 100 eur preko. 700-750 eur kao dobar dan.
I sta onda raditi? Cekao si sve to vreme, igre su na stand by bile, niti si se zadovoljio, niti si dobio to sto si zeleo. Da cekas jos dok cene padnu? Mozda tamo 2017-te godine?! Logika je veoma pogresna drugovi i drugarice.
I ja sam razmisljao da uzmem samo mb+ram+cpu a za grafiku da se strpim, ali gledajuci kako je ranije bilo i sa tog aspekta gtx980ti je prava stvar trenutno, jer i pre dve godine 780ti je bila top karta koja i dan danas je u rangu 980 karte, tako da kapiram da ce i 980ti da parira dugo.
Ovo sto Sky rece, slazem se, ne verujem ni ja da ce NV da izbaci top Pascal kartu odmah, vec ce sigurno da crpe novac kao sto su radili i sa 980, pa kasnije izbace jaci cip. Jbga, ako su tako radili sa prethodne dve generacije karti, zasto ne bi i sa Pascalom.
Nema sta da se ceka, kad mozes uzimas i cao.
@gang1978 Hvala, nek potraje bar dve godine, pa posle cemo da vidimo, jer obicno tako, na dve god vrsim neki veci upgrade.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-550
Lepo si to Sone sklopio, svidja mi se masina, pun pogodak! Nek` te sluzi dugo, verujem da hoce.
I ja sam bio u dilemi da uzmem Skylake i5/i7, medjutim odlucio sam da sacekam Zen i nove Pascal i Polaris karte, pa cu tada da sklopim novu platformu, full 14 nm masina
Nadam se da ce do kraja godine situacija na trzistu biti dosta kristalnija, dosta toga bitnog ce se u ovoj godini desavati na PC trzistu, treba pripremati setup za 4K gaming.
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8 GB 1600 MHz Sapphire R9 280X OC Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647791. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.