Ali, usrecio si se sa procesorom iz proslog veka. Apgrejdujes se sa platformom koja umire (citaj zakucavas se sasvim) Da si se samo malo potrudio i iscimao oko i3 6100 akcije, mogao bi posle kupovine 470ice da zaista kazes EVER! i3 6100 brise patos tim FXom, + nova platforma + suma sumarum na kraju iste pare. Totalni promasaj od kupovine. Podsetio si me na ove likove sto se apgrejduju na LGA Xenone. Nemoj pogresno da me shvatis, ja ti zelim da gresim u tvrdnji i da te lepo sluzi. A da si mogao bolje, jesi. I to mnogo bolje.
Dobro, jes da bi bolje prošao sa intelom, al kad si vec to pazario sta sad. Možeš to dobro da klokujes ako je ok primerak. Ja sam moj najviše doterao do 4.6 ali samo za po neki test i tu je kraj fantazijama...Na 4 mi stoji za svaki dan i ok je ne prelazi 60C u igrama, u testovima je neki stepen više i to sa tihim hladjenjem. A voltaza je 1.25. Koje ti je napajanje? A slike ne mogu da otvorim jer sam na telefonu jbg. I sve što se tiče uštede energije mora da se pogasi. Nema rezultata ako se stekujes za nešto. Kao što i bez alata u nekoj firmi nema zavrsavanja svih poslova, ako me kapiraš. Pitanje je i kakva ti je naponska na ploči. Proguglaj malo šta kažu ljudi sa tom pločom...
ASUS M5A99X EVO FX8320E CM Seidon 120V Kingston HyperX 2x4GB MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG
@VMARC znam ja sve to,ali kupio bi i3 6100+maticna+ram DDR4 i to bi me izaslo 30000din.a onda nebi mogao da uzmem graficku.A onda bi me ortak smarao,kad cu da mu prodam moju,posto smo se vec dog. i onda puknem para i para..ovako,mislim da ce da mi bude dovoljno za ono sto ja igram..pa cu kasnije i bataliti to sve,tako da.. :).Hehehe veruj mi,oni su mnooogo utripovaniji od mene(cast izuzecima).Znam da sam mogao bolje,koliko para,toliko muzike :). @uroshnet Pa nesto mi ne dozvoljava da ga klokujem,nesto me zeza?Moracu da ustanovim sta je..ili da ga ostavim da def?E da!Kad iskljucim Q&Q proc radi zakucano na 3.6GHz?!Aj mi napisi sta da gasim?Nemam pojma sta znace one oznake?Pa ploca mi je 970A-G43
@Srdjanac brate,da znas da si me istripovao..daj ako se razumes,pojasni mi malo,kako bi to mogao da proverim?Kako da znam dal me zeza napajanje?Posto se u poslednje vreme cuje neko zujanje iz njega? Raidmax Cobra RX-600AF-B, 80PLUS Bronze/PFC ???
Tvoja ploča baš i nije neka overklokerska. Čak i nešto jači -45 model, sa hladnjakom na naponskoj, nije se proslavio i mnogi su se žalili na njega, posebno ovi što su klokovali. Za stabilan rad i OC treba ti minimum naponska sa 6+2 faze (ASUS) ili preporučljivo 8+2 (Gigabajt). 4+1 faza i osmojezgarac nisu baš najsrećnija kombinacija.
i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90
Pa ja sad tek vidim koja je ploča, sve sam bio u tripu da ti je Asus 970 a ono msi... Slabo je to za overklok. A i napajanje je u klasi sa lc 600w. Ja sad ne znam tačno kako je na msi-u nazivi tih svih opcija, ali pitanje je da li ima nešto od toga. Proguglaj malo ako već nisi. Imaš i na youtube-u sigurno kako i šta treba da se podesi, mislim to je sad i za amatere sazvakano da mogu da se igraju. Ali činjenica je da ne možeš očekivati mnogo. Zaboravih da dodam, da kad iskljucis c `n` c cpu radi konstantno na najvećoj frekvenciji.
ASUS M5A99X EVO FX8320E CM Seidon 120V Kingston HyperX 2x4GB MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG
Sedi i citaj redom, mada se neces naigrati sa krsh plocom. OC FX-a zahteva jaku naponsku, a pre svega dobro hladjenu naponsku.
5820k @ 4.5ghz Custom loop 360 rad + 3x NB Eloop | D5 pump Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1TB WD Black | 2TB WD SE | 2TB WD RE Seasonic 760w XP2 Platin
Evo usitna crevca info o komponentama http://i68.tinypic.com/29y2mig.jpg .Tu me sada brine ovaj +12V na HW monitor pise da je 14.168 a na Comand center(bas za MSI) pise 6.688V ??I jois par stvari mi nisu jasne..ali cu sa time za vikend da se pozabavim,sad ne stizem. @DmasteRNo1 ma znam ja da ona nije za OC,ali sam terao onaj moj FX4100 na 4.4GHz svaki dan i to sa 1.3500V a ovaj mi ide i do 1.448,a to mi nekako mnogo?Ja do sada sa maticnom nisam imao nikakvih problema,sluzi me extra(da kucnem u drvo) :).Ali mislim da ga necu forsirati mnogo,mozda ga i vratim na def sve..samo da resim voltazu,da ne prelai1.4V @uroshnet pa citaj lepo heh .).Sto se tice napajanja,mislio sam da je ok(bar tada kad sam gledao),sada vidim da je KRSH :)!A maticna je fino terala FX4100 na 4.4GHz.A ovaj FX je kao `E` sa nekom slabijom potrosnjom bem li ga?Mada mi i sa naponom od 1.448 nije prelazio 58c. @Hladno bre sve ovo kao spricer :)..imam nabudzane neke kulere.Nista od komponenata i sl ne prelazi 65c.Jedino sto ce muka biti ako hocu da nateram ovo na malo veci OC..Znam svestan sam toga sada. Proguglacu za vikend sve sta mogu da nadjem,vezano za moju situaciju.
@vladarko Sad sam gledao,u BIOS-u nemam ocitavanja napona,imam samo za CPU i mb temperature. Sto se tice BIOS-a imam ovo od podesavanja(ono za bezbednost) AMD Cool&Queite Disabled C1E Support Disabled SVM Mode Enabled IOMMU Mode Disabled Core C6 State Enabled HPC Mode Disabled CPU SMART Protection Tehnology Enabled
Ako neko zna sta treba a sta ne gasiti,nek javi :).Posto cu se ja pozabaviti itme tek od vikenda,kad budem imao vremena(inako detaljno)
Sve to ti je za ustedu energije, ne bas sve, ali pretezno je u tom fazonu, od prilike ide to ugaseno i kad nadjes neki stabilni klok vracas-ukljucujes ono sto ti treba. Ja bih da sam na tvom mestu proverio to napajanje prvo pa sve ostalo radio. Probaj neko drugo napajanje pa proveri napone, ili odnesi to tvoje napajanje kod nekoga i proveri napone. ASUS M5A99X EVO FX8320E CM Seidon 120V Kingston HyperX 2x4GB MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647789. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.