Overclocking: Asus Rampage IV Extreme Versus EVGA X79 FTW
STRANA 4 OD 7
imarkovic
Re: ...
08.06.2012. 09:53
status: user broj poruka: 19086
pa gde si kupio bre to, zasto ne kazes vec jednom?! da slikam svoju kutiju kojoj nije iscepano nista.. i ni jedan delic nije falio.. nikad. Ponavljam(kao ti), onaj ko ti izvadi nesto iz kutije ili pocepa je neko od prodavaca lokalne prodavnice, a ne ASUS ili Gigabyte ili MSi i sl.. kako ti to nije jasno ne mogu da razumem? sem ako nisu bas sve rupe popunjene..
:: Ne razumem te sta hoces da kazes kako da me demantujes. :: Imam slike iscepane kutije kako sam dobio od ASUSa :: Osim toga dosta clanova moje porodice zna o tome posto sam zvao da pitam da li da ih prijavim. Neki od njih su zamenici javnog tuzioca i ljudi koji nemaju obicaj da lazu. Dabogda umro ako lazem nesto.DirectLink i VipHouse znaju za sve probleme koje sam imao sa ASUSom to je bilo tako i nikako drugacije. Ako bi ih tuzio tu nema tako je bilo i nije bilo postoje ljudi koji kada otvoris usta vide da li lazes ili ne :: :: :: :: :: :: http://youtu.be/PzIN-O5GYC :: :: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA :: ::
`srpski` se pise malim slovima... idi zivi u Amerike, gde ces naci neku debelu masnu kurvu i biti srecan do kraja zivota
:: :: Zabole me da li ce meni forumasi Srpski da veruju, vazno je da onaj ko moze da ih kazni hoce sigurno :: :: :: :: :: :: http://youtu.be/PzIN-O5GYC :: :: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA :: ::
Jel sam vam rekao jos tada da je to bio VIP House i da samo njima ASUS moze da zahvali sto nije bio u novinama a posle toga bi se poromenio broj zaposlenih posle ne da bi mi nudili GTX580 Classified nego bi me zvali na gajbu da mi sklope masinu. Jel bi osvao naslov u novinama da prodaju i daju polovnu testiranu robu za koju nije placen porez. Vi ne mozete da zamislite na kom polozaju su neki ljudi iz moje porodice ali to nema veze uopste jel bi oni ucinili samo da pravda pozuri i da dobije oblik kakav treba u ovoj prevarantskoj zelmji. VIP House je meni predao sta je dobio od ASUSa, posto nijeda VIPO House uvoznik taj model karte nije uvezao. Sta oni svi zajedno muljaju sta rade, to se samo moze videti iz postova ocajnika koje zadesi ASUS i problemi dok sluisam onog njihov koji 3 godine prica da im je svaka serija ploca najbolja. Ali ceo svet prica o njihovom lazljivom marketingu ne Srbija samo. Oni su takvi svuda ali ih niko ne zarezuje jel ima EVGA. VIP je jos i spasao stvar jel je bio dovoljnoi svestan kakav ce uticaj u javnosti imati ako odjekne da se prodaju polovni kompijuterski delovi ostecenim kutijama nezapakaovani gde bi ja lepo objasnio da nijedan kupac sa njima nije zastice. A znate kakvi su nasi idioti da puistaju sve poustaju pa kada se okome javni linc ispadne. Ako ne bi doneli zakon da vise nista notpakovano nece uci jel bi objasni sta se moze sa tim. To sto forumasi to ne vide. To ne znaci da ne vidi ceo svet jel je mnogima baas to razlog sto ASUS nije pomisao nikada a ne da gledas Performanse.
ja se izvinjavam, jel si mi rekao, zaboravio sam. A jedno pitanje jos, kako si ti prihvatio takvu kutiju kada si kupovao plocu?
:: Jel sam vam rekao jos tada da je to bio VIP House i da samo njima ASUS moze da zahvali sto nije bio u novinama a posle toga bi se poromenio broj zaposlenih posle ne da bi mi nudili GTX580 Classified nego bi me zvali na gajbu da mi sklope masinu. Jel bi osvao naslov u novinama da prodaju i daju polovnu testiranu robu za koju nije placen porez. Vi ne mozete da zamislite na kom polozaju su neki ljudi iz moje porodice ali to nema veze uopste jel bi oni ucinili samo da pravda pozuri i da dobije oblik kakav treba u ovoj prevarantskoj zelmji :: VIP House je meni predao sta je dobio od ASUSa, posto nijeda VIPO House uvoznik taj model karte nije uvezao. Sta oni svi zajedno muljaju sta rade, to se samo moze videti iz postova ocajnika koje zadesi ASUS i problemi dok sluisam onog njihov koji 3 godine prica da im je svaka serija ploca najbolja. Ali ceo svet prica o njihovom lazljivom marketingu ne Srbija samo. Oni su takvi svuda ali ih niko ne zarezuje jel ima EVGA :: VIP je jos i spasao stvar jel je bio dovoljnoi svestan kakav ce uticaj u javnosti imati ako odjekne da se prodaju polovni kompijuterski delovi ostecenim kutijama nezapakaovani gde bi ja lepo objasnio da nijedan kupac sa njima nije zastice. A znate kakvi su nasi idioti da puistaju sve poustaju pa kada se okome javni linc ispadne. Ako ne bi doneli zakon da vise nista notpakovano nece uci jel bi objasni sta se moze sa tim. To sto forumasi to ne vide. To ne znaci da ne vidi ceo svet jel je mnogima baas to razlog sto ASUS nije pomisao nikada a ne da gledas Performanse :: :: :: :: :: http://youtu.be/PzIN-O5GYC :: :: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA :: ::
Za prvu kartu EAH6970 je da kazemo losa sreca, ajde da kazemo losa sreca koje sa ASUSOm ima mnogo. ENGTX580DCII nije losa sreca jel uvoz tada nije postojao. Odmah su mi nagovestili da postoji samo jedna karta ali da je ganc nova da nije otvoranma ni nista. Da je jedna jedina u Srbiji. I nju nisu dobili odf uvoznika nego od ASUSa. Verovatno one kancelarije pune pouncijate svega i svacega i test primeraka za kojima balave oni koji nemaju pare. Ja hocu da oidem u radnju i od 10 u celofanu na polici da izaberem jednu. Graficku kartu mislis kako sam prihvatio??? Zato sto sam lud bio, padala je neka kisa odvratyna pljusak koji me je uhvatio neposredno tu. Kada sam dosao rekao sam da sve spakuju da zurim. Racunam losa sreca ne moze dva puta da se desi, nisam razmisljao tada da se takve radnje rade uopste. Srcan sto sam se dokopao DCII primerka da se ne przim na 95C kao sa HD6970. Samo sam uzeo kutiju i dosao kuci i sada ja drzim ona na krevetu da otvorim sa jedne strane samo vidim ona unutrasnja kutija ispadne 5-10cm na drugu stranu. Ja poogedam nema one bravice sto ulazi kartoneske razvaljena. celofan unutra poguzvan kao da je 5 puta vadjena. Pogledam unutra rebra opna na kuleru kriva kao. Ali ajde sada reko radice valjda a onda sam video da joj je tekstura nikakva. I nasao jos takvih problema tada samo sa NVIDIA i GTX580 ASUS I GIGABYTE su imali samo problema nijedna EVGA i nijedan MSI.
Cak su neke druge probleme ljudi poceli da primecuju da se ljudi sa EVGA izdvajaju kao da nemaju probleme ili mnogo manje probleme sa pojavljivanjem tekstura dok su kod neki karti bili izrazeniji,. To nisam ja primetio to su drugi rekli, ja sam bio ubedjen da je i kod EVGA isto samo se slucajno nije potrefilo. Ali sam naleteo na mnogo ljudi koji su sa EVGA presli na GIGABYTE recimo ili tako da probaju i rekli nikada vise, zanaci nikada drzace se EVGA svega i nista vise. Pogotovu kojima je zatrebao RMA ili tako. Onaj navikao na EVGA zamisli kada ceka 48h da mu se javi ASUS a onda se javi neko pa krene da prica da proverava gluposti druge po kompu, a ono maher neki kompijuterski znas bolje od onog sto daje savete osecam.
Budalo pitao me je covek, banes ko iz druge dimenzije i procitas jedan post i lupas...
Pazi to nisu ljudi koji prate brand neki zbog necega EVGA im najzgodnija kupovali to naleteli na ASUS ili GIGABYTE povboljno, uzeli oni gledaju na svaki dolar i pokajali se.
I nema vise od sada ce ovako i onako rekao sam kada mi donesu GTX580 Classified mogu da razmisljam o ASUSu i da anuliram ovo sto su uradili. Jel su imali obraza da pokusaju tako nesto umesto nemamo kartu koju zelite izvolite pare, ne da ja doplatim jos pa ako prodje prodje ako ne predlozice nesto drugo. Cak su pomenuli da doplatim jos 200e za GTX590. Znaci GTX580 Classified da mi poklone jel ako mogu da budu toliko bezobrazni da to urade sto ne bi mogli toliko dobri da budu da ovo urade. Do tada ako bi slucajno sanjao da dobijam ASUS to je nocna mora a ne san.
Imam ga na ploci i ne treba mi te njihove glupe funkcije. Neka stave kartu da klokujem androidom i nek mi donesu GTX580 Classified. ULTRA model, a moze i obican.
To za njih nije nista lepo, dosta su oni procesopra Intelovih poklona poprodavali bez garanacija i kako su stigli i AMD i sve ostalo i SSD njima stize, imaju racun. Nek kontaktiraju kingpina da im posalje i da se revansiraju za brljotinu. Razlika izmedju mene i polovne kupovine je jedina sto sam ja platio kao novo i posle mi vratili i sto su meni pisali neku garanciju sa datumom kada te karte nisu uvezene jos za Srbiju. Kako se sta napravi nova generacija tako neko iz ASUSa prodaje to po forumima ljudima bez garancije. E pa oni imaju mnogo ja nemam toliko da bi se glupirao i kupovao njihovo i rizikovao. Od sada EVGA malo.
Ako mi je donose da ne zaborave backplate. U stvari neka to ce poslati meni ljudi sa foruma EVGA. kADA BI TO KLUPKO POCELO DA SE OTPETLJAA JA MISLIM DA VAM NE BI BILO DOBRO DA BI CUTALI I CUTALI I NE BI VAS BILO DA POMENETE ASUS A NE EVGA KOD KOJIH TO NEMA. CELOFAN ZNACI DA LI JE NEKO OTVARAO TO ILI NE. NISTA VISE. KOD ASUSA TO NE MOZES DA ZNAS. NEMA NI NALEPNICU ONU MALU JEL ONI VOLE, ONI NAMERNO TO OMOGUCE. TO JE PRAVA FIRMA ZA VAS, PRAVA. VAMA NE SME NIJEDNA DRUGA DA BUDE OMOGUCENA NEGO SAMO TO.
mislim da ce ASUS posle ove teme da uvede celofan na sve svoje kutije, i onda biti najjaca konkurencija eVGA.. cak ako me ne bude mrzelo predlozicu im to i prevesti celu ovu temu kao `motivaciono` pismo
:: To za njih nije nista lepo, dosta su oni procesopra Intelovih poklona poprodavali bez garanacija i kako su stigli i AMD i sve ostalo i SSD njima stize, imaju racun. Nek kontaktiraju kingpina da im posalje i da se revansiraju za brljotinu :: Razlika izmedju mene i polovne kupovine je jedina sto sam ja platio kao novo i posle mi vratili i sto su meni pisali neku garanciju sa datumom kada te karte nisu uvezene jos za Srbiju :: Kako se sta napravi nova generacija tako neko iz ASUSa prodaje to po forumima ljudima bez garancije. E pa oni imaju mnogo ja nemam toliko da bi se glupirao i kupovao njihovo i rizikovao. Od sada EVGA malo :: :: Ako mi je donose da ne zaborave backplate. U stvari neka to ce poslati meni ljudi sa foruma EVGA. :: kADA BI TO KLUPKO POCELO DA SE OTPETLJAA JA MISLIM DA VAM NE BI BILO DOBRO DA BI CUTALI I CUTALI I NE BI VAS BILO DA POMENETE ASUS A NE EVGA KOD KOJIH TO NEMA. CELOFAN ZNACI DA LI JE NEKO OTVARAO TO ILI NE. NISTA VISE :: KOD ASUSA TO NE MOZES DA ZNAS. NEMA NI NALEPNICU ONU MALU JEL ONI VOLE, ONI NAMERNO TO OMOGUCE. TO JE PRAVA FIRMA ZA VAS, PRAVA :: VAMA NE SME NIJEDNA DRUGA DA BUDE OMOGUCENA NEGO SAMO TO. :: :: :: http://youtu.be/PzIN-O5GYC :: :: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA :: ::
Ne verdi ima tu jos 3 jako bitne stvari. U grafickom segmentu je mnogo losiji to cak ljudi koji vole ASUS ploce ne odvajaju se od EVGA po 10 gods i kazu da je sve bolja. Pazite samo to i pricu koja ide kod nas. Drugo u segmentu maticnih ima jos bitnih stvari. Losa podrska jakoo, a povrh svega tu je dizajn koji je meni najbitniji faktor, sto ja ne znam kako vi ne vidite ali ja sam uvek mogao od malena posto sam samo originale dobijao od preko da ocenim sve i pantalone i majce najbolje kopije jel zapazam detalje. ASUS, ASRock i GIGABYTE kao da upotrebljavaju istu plastiku iste materijale, iste boje a EVGA kao da drugacije nesto upotrebljava to ja ne mogu da objasnim tacno kako treba ali se zagledajte bas u detalje ploce EVGA Z77 FTW kada je velika slika i u ASRock i ASUS, to vama ne znaci ali meni znaci jako. Celofan je samo slag na tortu ono gde postaje bezobrazluk a i ovako nije to mentalitet isti uopste. Jbg jedni su najaci tehnoloski na svetu i vidite kako Amerikanci rade i pravr sve zivo vidite na Discovery Channelu. Jednostavno u EVGA vidis duh Amerike a u ASUS duh Tajvana eto tako bi to opisao. I nece staviti ASUS nista njegova politika je da gubi musterije i da pokusava da ih vraca agresivnim marketingom, nista ne4ce oni promeniti celofana nema sa razlogom.
Niti je to slucajno, niti sam se ja prvi toga setito. Ili kao zaboravili nisu mislili na to. To je tako jel oni drugacije gledaju na prodaju nego Evropljani i Amerikanci.
U komponentama se vidi korist, a ne duh zemlje. Ako hoćeš duh zemlje idi pa je poseti, gledaj znamenitosti i upoznaj ljude mozgu umesto što se sediš u maminom stanu. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Jedino sto drugi prestanu da ih kupuju i cute a ja sam to shvatio licno kao prevaru. Inace to je politika poslovanja ASUSa koja je dobra kada gledas GIGABYTE i MSI i Sapphire inace je ovako jako losa i jedan bezobrazluk krajnji koji kupca ne stiti nikako. Mora da veruje na rec da je dobio novo a rec vredi danas kao da je ni nema. Pogotovu na Balkanu. Drugo to stoji mesecima a vlaga ulazi unutra pa verovatno i to ima neki mali procenat uticaja na kvarove.
Povrh svega je to da meni nijedna ta ploca tako jaka ne treba za extremni overklok odmah. Ja to sve kupujem zbog duzine i godina drzanja na umerenom kloku. Sto je jos zahtevnije. SDvi oni koji klokuju i na vazduhu i pokazu da je stabilno ne bi nedelju dana ploca izdrzala tu stabilnost. Bilo koja. A meni ovo niko ne daje da bi ja drzao na 5.0GHz Procesort koji necu primetiti razliku ako mu smanjim klok na 3.0GHz. TYreba mi takva ploca zbog duzine koriscenja i zbog sitnih stvari koje mi se svidjaju. Ja sam gamer ali volom sredjen komp i kablove a ova EVGA mni omoigucuje da i 24 pin sakrijem skroz. A kada su je pravili sto kaze jedan EVGA kada je smisljala Z77 FTW rekli su hocemo sve duplo na njoj. I mislim da su je jako dobro uradili i da je to p[rava ploca za mene za 3 godine.Procesor je ono sto je najbitnije kako ti se zalomi.
Pa nisu asus krs komponente koliko ih ti satanizujes :) Godinama kupujem asusove grafike i maticne i nikad nikakvihi problema nisam imao.I uvek sam dobivao zapakovano fino,nikad nista nije bilo otvarano dok ja ne otvorim :)
Asus M4A88td-v evo/usb3 AMD Phenom 2 955 be 3.2 wd 640gb sata 2 2x2gb exceleram black shark 1600mhz Asus Eax 6850 Chieftec dragon cm hyper 212+ lc power 600w logitech x-530 philips 222EL2SB/62 logitech mk320
:: Jedino sto drugi prestanu da ih kupuju i cute a ja sam to shvatio licno kao prevaru. Inace to je politika poslovanja ASUSa koja je dobra kada gledas GIGABYTE i MSI i Sapphire inace je ovako jako losa i jedan bezobrazluk krajnji koji kupca ne stiti nikako :: Mora da veruje na rec da je dobio novo a rec vredi danas kao da je ni nema. :: Pogotovu na Balkanu. Drugo to stoji mesecima a vlaga ulazi unutra pa verovatno i to ima neki mali procenat uticaja na kvarove :: :: :: :: http://youtu.be/PzIN-O5GYC :: :: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA :: ::
Ja nisam probao ROG Connect isto a imam Maximus III. Mogu preko laptopa da radim OC ali nikad mi nije palo na pamet. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Ni ja nisam probao nemam laptop niti mi to treba. Treba mi EVGA Precision X za Android za grafiku. To ce mi trebati inace plocu ja ne klokuje.
Rekao sam vam ne satanizujem ASUS drugi je po redu ali smatram da za te pare ima bolje i sebi zelim najbolje. Pa necemo se raspravljati sta ce ko da kupi valjda. Dobro znam da je srednji ASUS segment istog kvaliteta kao ROG, Mislim na Sabertooth io Blue Trabant ko serpa plav... ali ROG ima vise funkcija koje mnoge nisu za desktop nego za klupu a i lepsi je. Cak mi te tri opcije nisu ni instalirane ne samo da ih ne koristim.
Ja bi da je umesto ROG connect POSCAPS stavljeni, da je umesto druge funkcije one iskrivljen 24 pin, da ne izgleda azijastski, da umesto vise faza ima manje a kvalitetnije i da ima pojacan CPU Socket i da deo za CPU moze da isporuci vise W kao i da ima dodatno napajanje PCI-E slotova jel to moze pomoci kod OC grafickih karti tipa Classified. Takodje bi vise voleo da DCII ima jedan slot manje a duplo vise memorije jer to pomaze stabilnost i fluidnost.
Wlada diplomirani elektronicarski inzinjer i PR i HR manager.. na discovery channelu sam skoro gledao koliko se istamani i ulovi kraba na brodu.. Amerika..sta bre oni znaju, ne znaju oni nista, sve su to Nemci izmislili a Japanci usavrsili.. nekadasnji Ei Nis koji je imao najvise predispozicija nije to iskoristio, sad bi imao Ei nis maticnu plocu u celofanu koja se izvozi za Ameriku tvoju usranu.. da li ti je vlado i drago sto su nas bombardovali.. ili si zaboravio?
:: Ne verdi ima tu jos 3 jako bitne stvari. U grafickom segmentu je mnogo losiji to cak ljudi koji vole ASUS ploce ne odvajaju se od EVGA po 10 gods i kazu da je sve bolja. Pazite samo to i pricu koja ide kod nas. Drugo u segmentu maticnih ima jos bitnih stvari. Losa podrska jakoo, a povrh svega tu je dizajn koji je meni najbitniji faktor, sto ja ne znam kako vi ne vidite ali ja sam uvek mogao od malena posto sam samo originale dobijao od preko da ocenim sve i pantalone i majce najbolje kopije jel zapazam detalje. ASUS, ASRock i GIGABYTE kao da upotrebljavaju istu plastiku iste materijale, iste boje a EVGA kao da drugacije nesto upotrebljava to ja ne mogu da objasnim tacno kako treba ali se zagledajte bas u detalje ploce EVGA Z77 FTW kada je velika slika i u ASRock i ASUS, to vama ne znaci ali meni znaci jako. Celofan je samo slag na tortu ono gde postaje bezobrazluk a i ovako nije to mentalitet isti uopste. Jbg jedni su najaci tehnoloski na svetu i vidite kako Amerikanci rade i pravr sve zivo vidite na Discovery Channelu :: Jednostavno u EVGA vidis duh Amerike a u ASUS duh Tajvana eto tako bi to opisao :: I nece staviti ASUS nista njegova politika je da gubi musterije i da pokusava da ih vraca agresivnim marketingom, nista ne4ce oni promeniti celofana nema sa razlogom :: :: Niti je to slucajno, niti sam se ja prvi toga setito. Ili kao zaboravili nisu mislili na to :: To je tako jel oni drugacije gledaju na prodaju nego Evropljani i Amerikanci :: :: :: :: http://youtu.be/PzIN-O5GYC :: :: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA :: ::
Pa kada NEMAC napravi fuill plocu onda cu razmisliti o njoj. Zatim zelim naponsku jacu ne od DirectCUII nego jacu od ROG Matrix i od MARS II sa obaveznim Nec/Tokin proadlizer capacitorima, najmanje 2 komada a bolje sto vise, duplo memorije ali sve da je tako ukomponovano da staje u referentni dizajn koji je 3 puta lepsi od obicnog referrentnog a opet zbog kvaliteta izrade da proizvodjac garantuje normalne temp. Ako sam ja hteo da se upalim sa EAH6970 referentni sta bi bilo da je unutra naponska kao na Classified samo da je ASUS napravio sa svojim jeftinim fazama i naponskom ukrasenom ali ne kvalitetnom. Pa to bi gorelo sve...
Necemo se raspravljati EVGA je kuca koju zelim da imam a ASUS ona u kojoj sam bio i prodajem jer nisam zadovoljan izgledom i resenjima i ako neko ne moze da popravi utisak too su forumasi. Jel onaj koji treba to ne radi, i dalje radi po svome, a vi lupate. Ja i dalje se nadam da cu dobiti GTX580 Classified.
nemaju Nemci vremena da se bakcu tvojim glupostima oko POSCAPS nec/tokin capacitorima (ti ni ne znas uopste sta to znaci..kao obavezno samo ove, drugi ne valjaju.. ovaj ne sisti:).. eno pitao te covek SpaceMaster, objasni coveku sta to znaci, zasto je bolji taj, koji specijalan hemijski sastojak sadrzi.. podrazumeva se da si degustirao cim si toliko siguran da je dobar..
:: Pa kada NEMAC napravi fuill plocu onda cu razmisliti o njoj. :: Zatim zelim naponsku jacu ne od DirectCUII nego jacu od ROG Matrix i od MARS II sa obaveznim Nec/Tokin proadlizer capacitorima, najmanje 2 komada a bolje sto vise, duplo memorije ali sve da je tako ukomponovano da staje u referentni dizajn koji je 3 puta lepsi od obicnog referrentnog a opet zbog kvaliteta izrade da proizvodjac garantuje normalne temp :: Ako sam ja hteo da se upalim sa EAH6970 referentni sta bi bilo da je unutra naponska kao na Classified samo da je ASUS napravio sa svojim jeftinim fazama i naponskom ukrasenom ali ne kvalitetnom. Pa to bi gorelo sve... :: :: :: :: http://youtu.be/PzIN-O5GYC :: :: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.