Hvala druze, uradicu to bas i pokusati da vidim za napone. Evo npr juce sam sa drugom testirao i igrao GTA V, njegova masina 5820k, isto 32gb rama , isto 970 gtx samo gigabyte. 70ak pa do 100 fps sve na max
Skoro su nam isti frejmovi, razlika u 2-3 frejma u moju korist. Win dosta bolje radi posle one katastrofe kada sam tek stavio komponente ( sad je grafa u drugom pcie slotu i dosta toga je pokusano ) ali vise ni sam nisam siguran ima li laga jer mi je sad sve sumnjivo posle onolikih problema. Tako da svako malo usporenje bilo sta da radim mi je odmah znak pitanja veliki.
p.s. Da li je moguce da win laguje i sve u njemu ako bios ubaguje ? Posle flash biosa prvi dan nisam bio uradio cmos. Odradio sam ga prekjuce kad smo pokusavali sve zivo.
Ognjeni sta je na kraju bilo, kako radi sada masina i kakvi su 3D Rezultati, probaj CINEBENCH itd,. Kazi tacnu oznaku memorije koju imas. GSkill 2x16GB koji. Nije mi jasno zasto si to uradio sa memorijom. Kada si mogao za iste pare da imas Dual Sided 4x8GB 32 GB Quad Channel optimizovan za X99 Broadwell-EX. Imas memoriju koja nije za tu platformu i ne pitas se Sta ako???
Od citave drame i katastrofe kako ste ti i Operator izvestili na kraju ispade da nije nista. Kako ste od velikog problema dosli do nista meni nije jasno ali odlicno ako se problem vise ne ispoljava.
Takodje, samo da dodam, to sto GPU radi u load-u 99%-100% apsolutno nema nikakve veze ako pci-e kontroler na CPU podbacuje, ama bas nikakve. U buduce imajte sve te informacije na umu pa da se dijagnostikuje kako treba a ne bacanjem graska, e jeste ploca, nije ploca, a mozda je ram a da nije bios. Ides selektivnim putem i probas i znas na cemu si. Tako se radi a ne kao neki amateri i babe koje nagadjaju sta je. Da je moja masina do sada bih znao u milimetar sta me zeza.
Nisi sve ispratio, apsolutno nista nije radilo kada sam sastavio masinu, sporije je radilo od 2600k duplo . Nijedna igra nije bila igriva, zakucavao mi je win i lagovao dok sam ovde na forumu pisao.
Ni u jednom konkretnom trenutku se situacija nije naprasno promenila da mozes da utvrdis i kazes e to je bio problem nego je jednostavno radilo bolje i bolje posle svakog restarta i promene komponenti i slotova. Videcu sutra ako ostano ovako na win 10 onda je ok
Stavi komotno windows10, idi na arenabg.com/torrents, skini Windows 10 professional v.1511 apr.2016, to ti je VLSC cist, proveren. I, naravno moze lokalno da se kreira acc, bez obzira da li su online ili ne.
:: :: :: :: Videcu jos ovih dana sta se desava, jos uvek sam pod utiskom a i tek treba da obrisem ovaj win 8 i staim win 10 lepo :: :: :: Memoriju sam uzeo 2 x16 zato sto cu dodavati uskoro jos 2 x 16
Ma kako si mogao da uzmes u 2016 memoriju tek tako ajde uzecu sada pa cu dokupiti kao da je u pitanju 512MB DDR 333MHz pa ajde da dodamo jos kada svi pricaju o tome. Kupis ceo kit, kada treba jos ne dodajes, nego prodajes kit i kupujes ceo novi kit. Ne isti model u isto vreme 2 kita jer su mozda jedni stara zaliha sa jednim modula a drugi sa drugim modulima, nego isti kit 1 ako ti treba 32 ne da bude isti model onda 4x8GB a ne 2x 4x4GB. Danas su kitovi optimizovani za razne platforme kako bi se postigao Xtreme Memory Profile, setuju se razlicite latencije, za razlicite platforme, razliciti proizvodjaci modula. Memorija ima bar 20 raznih latencija i timminga od kojih mi ne vidimo neke uopste kroz BIOS maticne ali vidi proizvodjac kada steluje module. To se uskladjuje sa BIOSem maticne. Da li si video da GSkill ne samo da ima kitove za X99 i Z170 nego ima kitove koji su Broadwell-EX a one koji su za Haswell-EX. Zivota ti pozajmi negde kit 4x4 GB i ostavi ga na 2133MHz i istaliraj taj Windows 10 kako treba bez ikakvih tragova od proslih sistema i updejtuj kako treba sve. Ne postoji memorija 2x8GB koja je spremna za X99 chipset. Takve nema na svetu. To radi zato sto je DDR4, a kako radi nekada ne radi uopste. restatruje stalno. Koji je broj kita?
Ja sam ti pokazao sta je meni Windows 10 instalirao samo dok sam unistalirao driver. Nisam stigao ni da dodjem do drivera novog vec sam dobio poruku da restartujem komp da je sam instalirao driver, ko zna koji i ko zna sta, neki levi natpisi, 3D, Experience, sve zivo. Iz ko zna kog vremena driver. Ne bi me cudilo da je tebi uradio tako nesto slicno. Sistem ima totalno bolestan princip rada sa Windows update. Ljudi masovno iskljucuju internet kada instaliraju driver. U control panelu treba da budu samo Display Driver i PhysiX nista vise, novi modeli.
:: :: Deluje da radi normalno, testirao sam sa kutom memoriju sa memtestom i grafu opet u Valley and heven. GPU zakuca na 99% a cpu je bio oko.24-30% u oba. :: :: Videcu jos ovih dana sta se desava, jos uvek sam pod utiskom a i tek treba da obrisem ovaj win 8 i staim win 10 lepo :: :: :: Memoriju sam uzeo 2 x16 zato sto cu dodavati uskoro jos 2 x 16
Zato uvek ides na `custom installation`. PS jel si na kraju uspeo da instaliras windows 10 kako treba?
:: :: :: Ja sam ti pokazao sta je meni Windows 10 instalirao samo dok sam unistalirao driver. Nisam stigao ni da dodjem do drivera novog vec sam dobio poruku da restartujem komp da je sam instalirao driver, ko zna koji i ko zna sta, neki levi natpisi, 3D, Experience, sve zivo. Iz ko zna kog vremena driver. Ne bi me cudilo da je tebi uradio tako nesto slicno :: Sistem ima totalno bolestan princip rada sa Windows update. Ljudi masovno iskljucuju internet kada instaliraju driver. :: U control panelu treba da budu samo Display Driver i PhysiX nista vise, novi modeli :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: i7-5820K-RampageVExtreme-DominatorPlatinum 2666-Samsung 850 EVO 1T :: SoundBlaster Z-EVGA 1200 P2-Obsidian 650D-Deck87 Francium Pro-G7 :: :: :: :: :: Deluje da radi normalno, testirao sam sa kutom memoriju sa memtestom i grafu opet u Valley and heven. GPU zakuca na 99% a cpu je bio oko.24-30% u oba. :: :: :: :: Videcu jos ovih dana sta se desava, jos uvek sam pod utiskom a i tek treba da obrisem ovaj win 8 i staim win 10 lepo :: :: :: :: :: :: Memoriju sam uzeo 2 x16 zato sto cu dodavati uskoro jos 2 x 16
Stavio sam win 10 x 64,pogasio sve zivo u privacy kao i updates.Deluje da je ok za sada. Videcemo ovih dana . Tastatura mi jos laguje ali mislim da je do nje
E sada kada si instalirao sve zivo, mozes da uzmes i da updejtujes Windows update da instalira potrebne updejtove za OS, Ima nekih bitnih stvarcica. Windows Defender je takodje bolestan i svaki lek ce vam stavljati pod karantin i necete moci da igrate dok ne nastelujete. Bitno je da sistem sada radi. Valjda znas da li laguje ili ne. Mogao sam ja da ti prodam za 300e Rampage V Extreme u garanciji. Na njoj bi bar znao radi svaki port, svaki fan header, itd. Taman da dodam 2 glave da namolim da mi prodaju onu Black Edition. :).
A koje ce to bitne stvarcice da dobije nakon windows update-a? Windows defender moze da se iskljuci...
:: E sada kada si instalirao sve zivo, mozes da uzmes i da updejtujes Windows update da instalira potrebne updejtove za OS, Ima nekih bitnih stvarcica :: Windows Defender je takodje bolestan i svaki lek ce vam stavljati pod karantin i necete moci da igrate dok ne nastelujete :: Bitno je da sistem sada radi. Valjda znas da li laguje ili ne :: Mogao sam ja da ti prodam za 300e Rampage V Extreme u garanciji :: Na njoj bi bar znao radi svaki port, svaki fan header, itd. Taman da dodam 2 glave da namolim da mi prodaju onu Black Edition. :) :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: i7-5820K-RampageVExtreme-DominatorPlatinum 2666-Samsung 850 EVO 1T :: SoundBlaster Z-EVGA 1200 P2-Obsidian 650D-Deck87 Francium Pro-G7 :: ::
Kolka se prasina digla sto kaze skaj, a meni i dalje nije jasno sta je zapravo problem bio, ako je uopste i postojao... Ogisa, koliki skor imas u sajnbencu r15 i na kom kloku??
Extra bejbe,to mi kazi... Aj mi samo reci kako je kod mene veci scor nego sto treba ? To sam i u 3d marku video da je prilicno veci scor za cpu od drugih 6800 na stock.
6800k | Dark rock pro 3 | Asus x99-A II | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Palit 970 gtx Jetstream | Logitech Z-5500 | Creative Blaster ZxR | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | LC Arkangel 850w | LG 227-BN IPS
Zasto bi ti kupovao njegov procesor, kupi u radnji ako hoces. Koliko su sada? Cujem da su skuplji nego Haswell-EX. Sad je covek napravio masinu. Znaci sada sve radi. Fala kurcu, ma Windows mu je updejtovao nesto ko zna sta je bilo. Obicno kada se pojavi arhitektura ima povoljno po oglasima neki modeli. i7-6700K sam ja video za 250eura na kupujem prodajem 10-15 komada lik imao. Izlozeni ovako nekoliko komada vidi se u plasticnim kontejnerima. Tako se kupuju procesori i ona za i5 pare kupis i7.
Asusove X99 ploce imaju tendenciju da malo overklokuju cpu, proveri na kom taktu radi prilikom testova, verovatno nije 3.4 nego ~3.7-3.8 GHz. Ovaj moj 6800K na 4.2GHz ima cb skor 1324, tako da si verovatno tu negde oko 3.7-3.8...
___________________________________________________________ ASUS X99-PRO/USB3.1 - i7 6800K @ 4.2 - CM SEIDON 120M - SAPPHIRE RX480 8Gb NITRO+ - 32Gb KHX SAVAGE 2666 CL13 - SAMSUNG 850 PRO 256Gb+850 EVO 128Gb - SS M12II EVO 620W - TT SUPPRESSOR F51 WIN
:: Extra bejbe,to mi kazi... Aj mi samo reci kako je kod mene veci scor nego sto treba ? To sam i u 3d marku video da je prilicno veci scor za cpu od drugih 6800 na stock :: :: 6800k | Dark rock pro 3 | Asus x99-A II | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Palit 970 gtx Jetstream | Logitech Z-5500 | Creative Blaster ZxR | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | LC Arkangel 850w | LG 227-BN IPS :: ::
Pa to je Turbo, radi mu na 3.7 ako mu je u Power Options High Performance. Tacno ja kazem bolji je za 200-300MHz, tako i online rezultati prikazuju, meni je na 4.2 1250-1260cb sa Haswell-EX. Default i7-6800K
X99 je po meni najbolja arhitektura izasla zadnjih godina. Bolja od X79, jedino je X58 bio bolji jer je bio inovacija luda. Ali zato Intel uzvraca udarac sa i7-7xxx serijom Skylake Xtreme. E to ce biti ludnica. Moram skupim kes za plocu neku dobru, memorija ostaje za prvi kvartal dok se ne kristalizuje stanje sa kitovima, prodajem moj procesor i plocu i uzimam i7 sa 6 jezgra, najvecom frekvencijom i 48 PCI-E lanes. To je prednost kada imas skupu maticnu i procesor i kada musterija zna da su lepo ukomponovani a nema da plati 1000e za Skylake-Xtreme, onda kupi stariju generaciju za jeftinije a ja sam pokrio ceo trosak procesora, investicija samo maticna. Kakva li ce biti. Moguce da ce biti cela oklopljena sa Monoblockom Rampage 6 Extreme.
Jbt ovaj i7-6850K kosta 620e i dalje. Nema jedino ako hoces da ustedis i dobijes nesto klokovanjem to je da se povoljno nadje neki Xtreme i posle klokovanja radi kao ovi skuplji modeli. Inace ovo Skylake i Kaby Lake je precenjeno. Krajnje vreme je da i7 sa 4 jezgra K modeli padnu na 299$ najmanje ako ne vise.
Broj postavljenih tema: 60432. Broj poslatih odgovora: 647780. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.