Heheheheh..Tacno.Panasonic.I kod mene je radio,mislim radi i danas dan.A bas je onako fin i mali..
I Want to believe - The truth is out there
:: Kad smo vec kod japanaca odnosno kod Toyote ima jedan mali kuriozitet: fabricki akomulator koji je stigao uz nju (panasonic) sluzio me je 13 godina.Automobil je bio stalno garaziran.Jedno jutro je jednostavno odbio da daje znake zivota i kraj,dan pre toga nista nije nagovestavalo da ce da zavrsi karijeru :: :: ::
E sto se tice elektrike tu stvarno mogu da pohvalim toyotu (bar onu celicu), ni najmanjih problema sa shiberom, prozorima, retrovizorima itd nikada nisam imao, evo i kod sadasnjeg vlasnika sve to radi perfektno, a taj primerak celice je bio bas mucen:)
Sve u full-u od sportskog vesanja do menjaca pa do svakog detalja na dugme,stvarno radi perfektno .Auto jos iz tog doba imao sve u full-u a jedan Golf 5 se isporucuje klot,podizaci stakla na rucku (kurblu) i sl..Mislim sta reci..
I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: E sto se tice elektrike tu stvarno mogu da pohvalim toyotu (bar onu celicu), ni najmanjih problema sa shiberom, prozorima, retrovizorima itd nikada nisam imao, evo i kod sadasnjeg vlasnika sve to radi perfektno, a taj primerak celice je bio bas mucen: ::
Sky, nisam ulazio u to da li su japanci kvalitetni, njihov kvalitet je pokazan i dokazan i tu nema sta da se prica. korola LX 1.3, Celica, Mazda 323, 626... Ono krsh se odnosilo kada Evo X poredim sa starijim generacijama Mitsubishi-ja.
Mada, moj miljenik i vecna ljubav je pripadnik stare WRC garde, spravljen po talijanskom receptu, auto za koji bi i kucu i roditelje prodao ako treba - Lancia Delta HF Turbo Integrale... Podidju me zmarci kada vidim taj auto... Uh, najezih se
Evo nesto iz domace auto industrije, zvuk je jeziv
Da se nadovezem n aIntel i Micubisi Subaru i BMW Ovo je tata za sve ko nije vozio nije doziveo pravi mehanicki bum govorim iz iskustva, sa trka 12 godina i par hilj km sa njom http://en.wikipedia.org/wiki/Lancia_Delta Za normalne pare odlican auto
U pravu si..Imao sam prilike da je vidim na delu..Nehumano kako auto ide.Ne daj Boze kad se tunira.Strasno.
Za EVO IX sam i sam rekao da je do sad najgore uradjena serija po pitanju performasni.Stari motor iz devetke,otezana karoserija,jedino sto su dobili na stabilnosti i na lepsem dizajnu.Enterijer je blago receno jadan i siromasan.Steta!
Drug ima Celicu 199x godiste (ne znam tacno koje)...
Motor je 2.0 16v, 156KS i td i td...
Auto je preslo preko pola miliona km i jos nikako nije zakazala, niti je sta otkazalo na motoru, a bolje da ne pricam kako je vozi ...
Takodje, sto se tice Delte HF Integrale, ZLO i NAOPAKO kako auto ide... Jos oni modeli sa preko 550KS ... KukuuuLeleeee...
Nego pogledajte ovaj video, ja sam se smijao samo izrazu lica voditelja... Jos ono pita je li ukljucen NOS, a ovaj kaze nije , hahaha... 570KS bez, ili 840 sa NOS-om... 0-100km/h = 2s ==> Ne moze mu ni GTR nista !
Gledaj i uzivaj ovo moze veruj mi samo Italijan da napravi. Jeste da Austrijanac vozi ail to cuti uzivo i videti veruj ni jedan Japanac se ne cuje tako i . . . .
Ima li ko muda da se malo provozamo na stopericu po Avali, Fruskoj gori, nekoj kruznoj stazi... Auto putu... Negde.... gde god zelite.
Japanac, bilo koji, nije bitno da li je vas ili komsijin, poznanikov, nevazno koliko cc, koliko turbina... Bilo sta vs. moj 135i.
Pogotovo bih voleo da vidim ovog Miroslava Ilica, sto se proserava da je 135i, koji BTW ima 6 (šest) od mogucih 5 zvezdica za handling i isto toliko zvezdica za kocenje, dobar samo na pravcu. Pa to ne moze ni moron da izjavi, tako da se tvojoj imbecilnosti do krajnjih granica ja veoma divim. Super mi je komentar lika koji jedva da je prosao pored 135i, a kamoli se vozio u njemu. Da ne pricam o tome da ga je vozio... Dakle, Slavuj je posebno dobrodosao, pa kad mu objasnim neke stvari, mogu da ga provozam pa ako to prezivi, da ga posteno izudaram.
Ovog Skaja mogu da razumem. Kapiram da decko ima puno para, pa moze sebi da priusti to o cemu prica. Njegova prica i ima rezona, ali samo u toj meri da eto kao, trkao se, voli te japance, pa OK. bar zna o cemu prica.
Sto se tice mene prijatelju u svako doba.Ja sam rad i nikad to ne odbijam a drago mi je da ima jos `ludaka` koji vole sportsku voznju!Jedini problem je sto sad trenutno nemam sa cime jer vozilm turbo diesel-a ali gleda se neka makina nadam se uskoro.A da sam neki bogatas nisam,zivim skromno kao i svi ostali ali se trudim da budem svakako uspesan u zivotu.
Inace sad sam te provalio da si iz NS-a
P.S.Odveo bih ja tebe na pravu stazu u Sekovice gde se i vozi reli a gde sam ja licno imao trku sa profesionalnim reli vozacem sa nadr_anom Alfom i sta mislis ko je dosao prvi u centar? Moram samo rpiznati da nisam znao ko vozi tu Alfu dok mi nisu objasnili,mozda bi imao drugaciji psihicki momenat,ovako me je drzao adrenalin i vozio sam kao blesav.
Sve oko tebe je dole provalija ,a put uzan..Stvarno je zeznuto voziti veruj mi,nema nesto preterano velike brzine,sve krivincuge do bola!
Ajde, ajde, zajmi nesto, ali dovuci i ovog magarca slavuja. BTW. Nisam iz Ns.
Baby BM
:: Ima li ko muda da se malo provozamo na stopericu po Avali, Fruskoj gori, nekoj kruznoj stazi... Auto putu... Negde.... gde god zelite :: :: Japanac, bilo koji, nije bitno da li je vas ili komsijin, poznanikov, nevazno koliko cc, koliko turbina... Bilo sta vs. moj 135i :: :: Pogotovo bih voleo da vidim ovog Miroslava Ilica, sto se proserava da je 135i, koji BTW ima 6 (šest) od mogucih 5 zvezdica za handling i isto toliko zvezdica za kocenje, dobar samo na pravcu. Pa to ne moze ni moron da izjavi, tako da se tvojoj imbecilnosti do krajnjih granica ja veoma divim. :: Super mi je komentar lika koji jedva da je prosao pored 135i, a kamoli se vozio u njemu. Da ne pricam o tome da ga je vozio... Dakle, Slavuj je posebno dobrodosao, pa kad mu objasnim neke stvari, mogu da ga provozam pa ako to prezivi, da ga posteno izudaram :: :: Ovog Skaja mogu da razumem. Kapiram da decko ima puno para, pa moze sebi da priusti to o cemu prica. Njegova prica i ima rezona, ali samo u toj meri da eto kao, trkao se, voli te japance, pa OK. bar zna o cemu prica. :: :: Ali ovaj magarac sto lupeta, pa to je za medalju :: :: :: Cekamo, i dalje, ja i maleni iz potpisa :: :: :: Baby B :: ::
Veoma bitna stavka jeste cena 135i. Zaista ne znam posto moze da se kupi Evo IX i da li uopste moze da se kupi kod nas, ali za 37000 evra, sa prvom registracijom, mozete kupiti u Delti 135i, na `dobar dan, izvolite`. Dakle, zaista smesna suma, za automobil koji je po performansama najblaze receno supersportski automobil. A kada smo vec kod izvlacenja snage, BMW u M Sport varijantu serije 1 za 2011 godinu, ugraduje biturbo motor od 2200cc i 300KS. Najave su vec iz Hammana i AC Schnitzera, da ovaj masterpeace motor ima potencijala uz modifikacije za koje pruzaju garanciju, da ce ovaj motor isporucivati do 400ks. E onda se zapitajte koliki mu je potencijal nekim handmade chip tuningom.
Verujem da svi uvazavate misljenje gospodina Jerremy Clarckson-a, urednika i voditelja Top Gear-a, a vezano za test BMW 135i, koji izmedju ostalog kaze:
Step inside and it gets better.
You get the bare minimum of kit. Just a big, fat, chunky wheel, a snickety-snick six-speed manual box and, er, a rear-view mirror. I had hope in my heart as I set off. hope that, after 25 years, BMW was back in business making small, fast, simple sports saloons.
It is. Initially the brakes feel too sharp, but after a mile or so you adapt your driving style to suit and then you can sit back and revel in the joy of it all. The ride is perfectly judged. firm but not so taut that it pops your eyes out on every cat’s-eye. And on a motorway it settles down to be nicely on the right side of comfortable. The seats are bang-on, as is the driving position.
But it’s the engine that impresses most of all. It has one small turbo to spin up the instant you apply the power, and then a bigger one that trundles into life later to keep the power coming . . . in bigger and bigger lumps. This, and there’s no other way of saying it, is a great engine. A masterpiece. It doesn’t zing like the BMW straight-sixes of old but there’s so much muscle you don’t notice.
Then you leave the motorway and the road gets twisty and it’s like settling into your favourite armchair. The steering, the feel, the way you can adjust your line through the bend with the throttle. There is no other car made today in this sector of the market that gets even close. If you love driving, this is up there in a class of one.
Of course, a Mitsubishi Evo or a Subaru Impreza will grip more and slingshot you from bend to bend with more urgency, but if you prefer a more flowing style - less grip and more handling – then you would be better off with the little Beemer.
Faults. Well, the rear legroom is a squeeze, and it’s not what you’d call cheap. With no extras at all it squeaks in at under £30,000, but add one or two bits and it’ll shoot up to £34,000. That’s a lot.
Except, of course, it isn’t – not these days when people are spending that, and more, on family holidays and kitchens.
The fact of the matter is this. The 135 coupé is the best car BMW makes. I have no hesitation at all, then, in giving this long-awaited return to form the rare accolade of five stars.
Ako ti niko ne odgovori na poziv tj nije u tom fazonu ne znaci da treba da se ljutis i da ne ucestvujes u temi..Kad smo vec zapoceli zasto da ne polemisemo svi zajedno.Iskreno da ti kazem iznenadio si me sa tim informacijama,jos uvek mi nije jasno kako i zasto?Drugo sad pogledah po netu svasta nesto i auto je stvarno extra bez obzira sto vise volim japance.Ali realno za taj auto par,na par treba jedan EVO jer je previse jak,nista mi drugo na pamet ne pada.Inace EVO IX nema da se kupi,ima u inostranstvu ali EVO X ima..Jedino Nissan 370Z i sl..Upravu si da je direktno poredjen BMW 135i sa EVO X,radjen je cak i uporedni test..Za te pare to je smesno a plus sto je tesko i naci auto koji ce realno da parira.Ja znam sta su brzine i kako tacno koji auto raspolaze sa snagom u kojim obrtajima tako da bez obzira sto ga jos nisam vozio cenim da je sila samo takva.Opet kazem,volim vise japance ali ovo je nesto sasvim impresivno bez obzira na sve.Mislim da EVO ne moze da se nabavi za te pare!
Posto sam hteo da uradim edit posta sa jos jednim (o boze...) videom, ali nisam mogao jer si me s``bao novim odgovorom, pogledaj ga da bi shvatio filozofiju i pricu koju ovaj automobil ima.
Vidi, suvise ja imam godinica da bih pricao prazne price na osnovu neproverenih informacija. U celoj raspravi sa tobom, nije meni smetalo tvoje misljenje, vec to sto si zakljucke donosio a uglavnom nisi ni pogledao linkove koje sam ti ostavljao. Ali opet, veoma postujem tvoje misljenje, jer sve sto si izneo ima i realnog osnova. Pametan si ti decko, to je vise nego ocigledno. Znam te kao konflktnog kada si dosao pod ovim nickom na PCB. ali vidim da si u medjuvremenu naucio da spustis loptu. To je sjajno i odraz je zrelosti, cestitam ti na tome.
Inace, tek da znas kako se kotira moje misljenje o japancima. Da ne postoji BMW, vozio bih `90ih Hondu CRX, pocetak 2000tih Subaru Imprezu WRC, a u danasnje vreme Hondu Civic V-Tec turbo Type R. (ovo su hipoteticke situacije i prestavljaju po meni najbolje automobile koji su mi dostupni u tim periodima). Dakle vrlo dobro znam sta su dzapanezi .)
Nisam gledao odmah linkove,tek kasnije sam pregledao.Dosta sam potrazio i po netu i plus jos neke klipove raznih testova.Pazi realno gledano ono sto nudi ovaj auto je stvarno za respekt.Nekada auto ovakvih performansi nisi mogao da kupis za 50.000-60.000 eur a sad za 37.000 eur.Stvarno ,sad nesto razmisljam koliko ovo dolazi u opciju.Zaista skoro da se nebi dvoumio da ga kupim bez i malo razmisljanja ali opet kazem tu je ona ljubav i sigurnost u japanska vozila itd.E sad ono sto nema prednost celokupnoj situaciji je cena koja nije povoljna kod ponuda by japan.Ja jos nisam proverio koliko kosta jedan EVO X ali pored spoljasnjeg izgleda i performansi koji su mu zaista odlicne (sporiji je od prethodnika ali je dosta stabilniji) ,nije bas sve fit kako bi zeleo kao kod EVO IX recimo ali unutrasnjost je totalno oskudna.Instrument tabla(siri deo,ne mislim na satove konkretno) i ostali detalji su mi bedni i to me jako odbija.BMW je to na svoj nacin resio besprekorno i tu je jedan plus...Evo kako gledam,sve vise mi se svidja,ima dosta klipova o njemu.Ako generalno pricamo o odnosu cena - performanse a moj stav je uvek bio istina i realnost ovo je definitivno best buy kad se sve svede!
Kazes kad sam dosao na berzu ili kad si ti dosao?Ja sam ovde vec predugo,to vec i medvedi znaju .Mislim da bas nisam od samog pocetka bio konfliktan ali nije ni bitno.Svakako imam i danas dan ostar jezik i koristim ga po potrebi kad smatram da je to neko zasluzio.Sto se tice flexibilnosti tu jesam postao dosta flexibilniji ali prvenstveno zbog sebe licno jer sam shvatio da ne mozes nekom nametnuti svoje misljenje i ako si 100% upravu.Inace ne znam za tebe ali ni ja ne mogu da se pohvalim bas nekim malim godinama ali se duhom svakako osecam dosta mladje.Za cestitke hvala.
Broj postavljenih tema: 60439. Broj poslatih odgovora: 647805. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.