Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Fx-4100@4.6ghz Utisak
STRANA 5 OD 6  
f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: 29.12.2011. 00:04 #387644

status: user
broj poruka: 3823
Uu, ta se klokuje dobro. Probaj da joj napucas GPU barem na 950MHz.

Mislim da je onaj CuCore HD6770 od Bosh-a mogao i preko 950..

Za 3,4 na 1,39v je sasvim ok, Propusi traze vece voltaze od Deneba.

Probaj tipa 1,47v i 3,8GHz. :- )

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Jos ga nisam skroz mucio, ali na 3.4Ghz ide sa 1.39V a onaj nije hteo ispod 1.4V, cak i vise. :
:: Nije jos gotov setup... :) Moram prvo da skupim ke$a, posle cu lako. :P Uzeo sam za sad kao neku preventivu Sapphire HD 5770 Flex
::
:: :: Na koliko moz` da ga OC stabilno? Koju grafu si uzeo? Je l` gotovo eyefiniti setup? :-
:: ::
:: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: Da znas da je ovaj AII 640 bolji od onog sto sam imao pre. :) Ovom treba manje napona. :-
:: :: ::
:: :: :: :: Logicno da ces imati. Pa jedina razlika izmedju Deneba i Propusa je taj L3 kes
:: :: :: ::
:: :: :: :: Kao sto i znamo, negde igra ulogu a negde ne. Jes` da se taj 640 slabo klokuje u odnosu na Deneba, al` realno je opet po mom misljenju bolji CPU nego FX-4100
:: :: :: :: Mislim da je najveca korist L3 kesa kod Deneba neko WinRar arhiviranje, mozda u GTA IV, u tim glupavim 3D Markovima i mozda u Windowsu, gde malo sve zivne nekako
:: :: :: :: Verovatno ima jos primera, al` ja ih ne znam.. :- ) Mozda Skyrim malo
:: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: :: Neko me spominje? :D
:: :: :: :: :: Evo sad sam iz radoznalosti provrteo Cinebench 11.5 CPU test, i imam 3.63 poena. CPU je Athlon II X4 640 @3.3Ghz. Kontam da ga klokujem, imacu veci rezultat nego ovaj buldozer. :)
:: :: :: :: :: A nisam neki napaljnik na benchmarkove..
:: :: :: :: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 29.12.2011. 00:11 #387646

broj poruka: 4187
Drzim je na 950mhz. :) Evo SS-a da potvrdim pricu.

http://gpuz.techpowerup.com/11/12/28/3um.png
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2170230

:: Uu, ta se klokuje dobro. Probaj da joj napucas GPU barem na 950MHz
:: Mislim da je onaj CuCore HD6770 od Bosh-a mogao i preko 950.
:: Za 3,4 na 1,39v je sasvim ok, Propusi traze vece voltaze od Deneba
:: Probaj tipa 1,47v i 3,8GHz. :-
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: Jos ga nisam skroz mucio, ali na 3.4Ghz ide sa 1.39V a onaj nije hteo ispod 1.4V, cak i vise. :
:: :: Nije jos gotov setup... :) Moram prvo da skupim ke$a, posle cu lako. :P Uzeo sam za sad kao neku preventivu Sapphire HD 5770 Flex
:: :: :: Na koliko moz` da ga OC stabilno? Koju grafu si uzeo? Je l` gotovo eyefiniti setup? :-
:: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: Da znas da je ovaj AII 640 bolji od onog sto sam imao pre. :) Ovom treba manje napona. :-
:: :: :: :: :: Logicno da ces imati. Pa jedina razlika izmedju Deneba i Propusa je taj L3 kes
:: :: :: :: :: Kao sto i znamo, negde igra ulogu a negde ne. Jes` da se taj 640 slabo klokuje u odnosu na Deneba, al` realno je opet po mom misljenju bolji CPU nego FX-4100
:: :: :: :: :: Mislim da je najveca korist L3 kesa kod Deneba neko WinRar arhiviranje, mozda u GTA IV, u tim glupavim 3D Markovima i mozda u Windowsu, gde malo sve zivne nekako
:: :: :: :: :: Verovatno ima jos primera, al` ja ih ne znam.. :- ) Mozda Skyrim malo
:: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: :: :: Neko me spominje? :D
:: :: :: :: :: :: Evo sad sam iz radoznalosti provrteo Cinebench 11.5 CPU test, i imam 3.63 poena. CPU je Athlon II X4 640 @3.3Ghz. Kontam da ga klokujem, imacu veci rezultat nego ovaj buldozer. :)
:: :: :: :: :: :: A nisam neki napaljnik na benchmarkove..
:: :: :: :: :: ::
gliga79 Re: Re: Re: Re: Re: 29.12.2011. 00:12 #387647

broj poruka: 4641
Znaci svo vreme sam gresio , hvala ti f0rever ko bratu :)))

Koliko vidim sad ces i Mikseru da `Opravis` grafiku

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: 29.12.2011. 00:17 #387650

Sve vreme, sve vreme Gliga...

:)

Sve.. Ne svo.

:: Znaci svo vreme sam gresio , hvala ti f0rever ko bratu :))
:: Koliko vidim sad ces i Mikseru da `Opravis` grafik
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 29.12.2011. 00:19 #387651

Pa ekstra. : - )

Jednom AMD - uvek AMD. Gle` sad kad se sladje naigras sa tim AMDom nego sa onim Intelom.

(:

:: Drzim je na 950mhz. :) Evo SS-a da potvrdim pricu
:: http://gpuz.techpowerup.com/11/12/28/3um.pn
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=217023
:: :: Uu, ta se klokuje dobro. Probaj da joj napucas GPU barem na 950MHz
:: :: Mislim da je onaj CuCore HD6770 od Bosh-a mogao i preko 950.
:: :: Za 3,4 na 1,39v je sasvim ok, Propusi traze vece voltaze od Deneba
:: :: Probaj tipa 1,47v i 3,8GHz. :-
:: :: :: Jos ga nisam skroz mucio, ali na 3.4Ghz ide sa 1.39V a onaj nije hteo ispod 1.4V, cak i vise. :
:: :: :: Nije jos gotov setup... :) Moram prvo da skupim ke$a, posle cu lako. :P Uzeo sam za sad kao neku preventivu Sapphire HD 5770 Flex
:: :: :: :: Na koliko moz` da ga OC stabilno? Koju grafu si uzeo? Je l` gotovo eyefiniti setup? :-
:: :: :: :: :: Da znas da je ovaj AII 640 bolji od onog sto sam imao pre. :) Ovom treba manje napona. :-
:: :: :: :: :: :: Logicno da ces imati. Pa jedina razlika izmedju Deneba i Propusa je taj L3 kes
:: :: :: :: :: :: Kao sto i znamo, negde igra ulogu a negde ne. Jes` da se taj 640 slabo klokuje u odnosu na Deneba, al` realno je opet po mom misljenju bolji CPU nego FX-4100
:: :: :: :: :: :: Mislim da je najveca korist L3 kesa kod Deneba neko WinRar arhiviranje, mozda u GTA IV, u tim glupavim 3D Markovima i mozda u Windowsu, gde malo sve zivne nekako
:: :: :: :: :: :: Verovatno ima jos primera, al` ja ih ne znam.. :- ) Mozda Skyrim malo
:: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: :: :: :: Neko me spominje? :D
:: :: :: :: :: :: :: Evo sad sam iz radoznalosti provrteo Cinebench 11.5 CPU test, i imam 3.63 poena. CPU je Athlon II X4 640 @3.3Ghz. Kontam da ga klokujem, imacu veci rezultat nego ovaj buldozer. :)
:: :: :: :: :: :: :: A nisam neki napaljnik na benchmarkove..
:: :: :: :: :: :: ::
gliga79 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 29.12.2011. 00:23 #387653

`Sto mi nije tvoj mozak bar dva dana , da se odmorim malo` :)

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: Pa ekstra. : - )
:: Jednom AMD - uvek AMD. Gle` sad kad se sladje naigras sa tim AMDom nego sa onim Intelom
:: (
f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 29.12.2011. 00:25 #387654

Istina... Da mi je tvoj mozak ja ne bih znao gde bijem... :- )

:: Pametni ljudi bi rekli sad: `Sto mi nije tvoj mozak bar dva dana , da se odmorim malo` :
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: :: Pa ekstra. : - )
:: :: Jednom AMD - uvek AMD. Gle` sad kad se sladje naigras sa tim AMDom nego sa onim Intelom
:: :: (

:: :: :: Drzim je na 950mhz. :) Evo SS-a da potvrdim pricu
:: :: :: http://gpuz.techpowerup.com/11/12/28/3um.pn
:: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=217023
:: :: :: :: Uu, ta se klokuje dobro. Probaj da joj napucas GPU barem na 950MHz
:: :: :: :: Mislim da je onaj CuCore HD6770 od Bosh-a mogao i preko 950.
:: :: :: :: Za 3,4 na 1,39v je sasvim ok, Propusi traze vece voltaze od Deneba
:: :: :: :: Probaj tipa 1,47v i 3,8GHz. :-
:: :: :: :: :: Jos ga nisam skroz mucio, ali na 3.4Ghz ide sa 1.39V a onaj nije hteo ispod 1.4V, cak i vise. :
:: :: :: :: :: Nije jos gotov setup... :) Moram prvo da skupim ke$a, posle cu lako. :P Uzeo sam za sad kao neku preventivu Sapphire HD 5770 Flex
:: :: :: :: :: :: Na koliko moz` da ga OC stabilno? Koju grafu si uzeo? Je l` gotovo eyefiniti setup? :-
:: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: :: :: :: Da znas da je ovaj AII 640 bolji od onog sto sam imao pre. :) Ovom treba manje napona. :-
:: :: :: :: :: :: :: :: Logicno da ces imati. Pa jedina razlika izmedju Deneba i Propusa je taj L3 kes
:: :: :: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: :: :: Kao sto i znamo, negde igra ulogu a negde ne. Jes` da se taj 640 slabo klokuje u odnosu na Deneba, al` realno je opet po mom misljenju bolji CPU nego FX-4100
:: :: :: :: :: :: :: :: Mislim da je najveca korist L3 kesa kod Deneba neko WinRar arhiviranje, mozda u GTA IV, u tim glupavim 3D Markovima i mozda u Windowsu, gde malo sve zivne nekako
:: :: :: :: :: :: :: :: Verovatno ima jos primera, al` ja ih ne znam.. :- ) Mozda Skyrim malo
:: :: :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: :: :: :: :: :: Neko me spominje? :D
:: :: :: :: :: :: :: :: :: Evo sad sam iz radoznalosti provrteo Cinebench 11.5 CPU test, i imam 3.63 poena. CPU je Athlon II X4 640 @3.3Ghz. Kontam da ga klokujem, imacu veci rezultat nego ovaj buldozer. :)
:: :: :: :: :: :: :: :: :: A nisam neki napaljnik na benchmarkove..
:: :: :: :: :: :: :: :: ::
mixer93 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 29.12.2011. 00:25 #387655

Pa naigrao sam se kao manijak dok sam ga imao. :) Naravno i sa ovim cu se...
Uopste mi nije poenta da li imao intela ili amd-a. Mozda jedino da lozim neke na forumu... :D
Ionako ne zaradjujem sa PC-jem samo igram igre, tako da mi je svejedno sta imao. Trenutno furam amd-a, cim uleti kinta uzimam novu 7xxx seriju, i monitore. Posle mozda intela... ma ko to zna... :P

:: Pa ekstra. : - )
:: Jednom AMD - uvek AMD. Gle` sad kad se sladje naigras sa tim AMDom nego sa onim Intelom
:: (
:: :: Drzim je na 950mhz. :) Evo SS-a da potvrdim pricu
:: :: http://gpuz.techpowerup.com/11/12/28/3um.pn
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=217023
:: :: :: Uu, ta se klokuje dobro. Probaj da joj napucas GPU barem na 950MHz
:: :: :: Mislim da je onaj CuCore HD6770 od Bosh-a mogao i preko 950.
:: :: :: Za 3,4 na 1,39v je sasvim ok, Propusi traze vece voltaze od Deneba
:: :: :: Probaj tipa 1,47v i 3,8GHz. :-
:: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: Jos ga nisam skroz mucio, ali na 3.4Ghz ide sa 1.39V a onaj nije hteo ispod 1.4V, cak i vise. :
:: :: :: :: Nije jos gotov setup... :) Moram prvo da skupim ke$a, posle cu lako. :P Uzeo sam za sad kao neku preventivu Sapphire HD 5770 Flex
:: :: :: :: :: Na koliko moz` da ga OC stabilno? Koju grafu si uzeo? Je l` gotovo eyefiniti setup? :-
:: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: :: :: Da znas da je ovaj AII 640 bolji od onog sto sam imao pre. :) Ovom treba manje napona. :-
:: :: :: :: :: :: :: Logicno da ces imati. Pa jedina razlika izmedju Deneba i Propusa je taj L3 kes
:: :: :: :: :: :: :: Kao sto i znamo, negde igra ulogu a negde ne. Jes` da se taj 640 slabo klokuje u odnosu na Deneba, al` realno je opet po mom misljenju bolji CPU nego FX-4100
:: :: :: :: :: :: :: Mislim da je najveca korist L3 kesa kod Deneba neko WinRar arhiviranje, mozda u GTA IV, u tim glupavim 3D Markovima i mozda u Windowsu, gde malo sve zivne nekako
:: :: :: :: :: :: :: Verovatno ima jos primera, al` ja ih ne znam.. :- ) Mozda Skyrim malo
:: :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: :: :: :: :: Neko me spominje? :D
:: :: :: :: :: :: :: :: Evo sad sam iz radoznalosti provrteo Cinebench 11.5 CPU test, i imam 3.63 poena. CPU je Athlon II X4 640 @3.3Ghz. Kontam da ga klokujem, imacu veci rezultat nego ovaj buldozer. :)
:: :: :: :: :: :: :: :: A nisam neki napaljnik na benchmarkove..
f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 29.12.2011. 00:28 #387657

Ma salim se. : ) Razume se. Bitno je da to bude povoljan apgrejd. :D

Ipak nije fora da svO vreme samo jedan hardver imas... Moras malo da promenis... Lep je osecaj. :P

:: Pa naigrao sam se kao manijak dok sam ga imao. :) Naravno i sa ovim cu se...
:: Uopste mi nije poenta da li imao intela ili amd-a. Mozda jedino da lozim neke na forumu... :
:: Ionako ne zaradjujem sa PC-jem samo igram igre, tako da mi je svejedno sta imao. Trenutno furam amd-a, cim uleti kinta uzimam novu 7xxx seriju, i monitore. Posle mozda intela... ma ko to zna... :
:: :: Pa ekstra. : - )
:: :: Jednom AMD - uvek AMD. Gle` sad kad se sladje naigras sa tim AMDom nego sa onim Intelom
:: :: (
:: :: :: Drzim je na 950mhz. :) Evo SS-a da potvrdim pricu
:: :: :: http://gpuz.techpowerup.com/11/12/28/3um.pn
:: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=217023
:: :: :: :: Uu, ta se klokuje dobro. Probaj da joj napucas GPU barem na 950MHz
:: :: :: :: Mislim da je onaj CuCore HD6770 od Bosh-a mogao i preko 950.
:: :: :: :: Za 3,4 na 1,39v je sasvim ok, Propusi traze vece voltaze od Deneba
:: :: :: :: Probaj tipa 1,47v i 3,8GHz. :-
:: :: :: :: :: Jos ga nisam skroz mucio, ali na 3.4Ghz ide sa 1.39V a onaj nije hteo ispod 1.4V, cak i vise. :
:: :: :: :: :: Nije jos gotov setup... :) Moram prvo da skupim ke$a, posle cu lako. :P Uzeo sam za sad kao neku preventivu Sapphire HD 5770 Flex
:: :: :: :: :: :: Na koliko moz` da ga OC stabilno? Koju grafu si uzeo? Je l` gotovo eyefiniti setup? :-
:: :: :: :: :: :: :: Da znas da je ovaj AII 640 bolji od onog sto sam imao pre. :) Ovom treba manje napona. :-
:: :: :: :: :: :: :: :: Logicno da ces imati. Pa jedina razlika izmedju Deneba i Propusa je taj L3 kes
:: :: :: :: :: :: :: :: Kao sto i znamo, negde igra ulogu a negde ne. Jes` da se taj 640 slabo klokuje u odnosu na Deneba, al` realno je opet po mom misljenju bolji CPU nego FX-4100
:: :: :: :: :: :: :: :: Mislim da je najveca korist L3 kesa kod Deneba neko WinRar arhiviranje, mozda u GTA IV, u tim glupavim 3D Markovima i mozda u Windowsu, gde malo sve zivne nekako
:: :: :: :: :: :: :: :: Verovatno ima jos primera, al` ja ih ne znam.. :- ) Mozda Skyrim malo
:: :: :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: :: :: :: :: :: Neko me spominje? :D
:: :: :: :: :: :: :: :: :: Evo sad sam iz radoznalosti provrteo Cinebench 11.5 CPU test, i imam 3.63 poena. CPU je Athlon II X4 640 @3.3Ghz. Kontam da ga klokujem, imacu veci rezultat nego ovaj buldozer. :)
:: :: :: :: :: :: :: :: :: A nisam neki napaljnik na benchmarkove..
gliga79 Fx-4100@4.6ghz Utisak 29.12.2011. 01:45 #387668

Zad si me zaje*o za sv0 vreme :)
Samo se ti gusi sa 6850 i govori knjizevnim jezikom:) To ce da upali ovde.
Svako se zajebe u pravopisu, a ti si izgleda poleteo u svim pravcima. Kao da si uhvatio boga za ledja.
Ne moj da se ljutis ali ima ona izreka `ko visoko poleti ...

f0rever Re: Fx-4100@4.6ghz Utisak 29.12.2011. 02:16 #387670

Knjizevnim jezikom?

To je nesto sto se zove osnovna skola - prvi, drugi, treci i cetvrti razred.

Pogresi u pravopisu? Da, mozda u stilskoj figuri, nacinu izrazavanja, ali ne u `svo` umesto - `sve`.

Izvini, ne_moj? Da i to nije greska?

Pazi, slucajno, ne_moj da gresis vise. Od danas, kreni da se obrazujes po pitanju nekih osnovnih pravopisnih gresaka.

Ajd` za one vece - nebitno. Ali napisati nemoj kao da su to dve odvojene reci..

Khm. Da.

Jasno mi je sada sve. :)

:: Zad si me zaje*o za sv0 vreme :)
:: Samo se ti gusi sa 6850 i govori knjizevnim jezikom:) To ce da upali ovde
:: Svako se zajebe u pravopisu, a ti si izgleda poleteo u svim pravcima. Kao da si uhvatio boga za ledja
:: Ne moj da se ljutis ali ima ona izreka `ko visoko poleti ...
gliga79 Fx-4100@4.6ghz Utisak 29.12.2011. 02:33 #387671

Pogresim u brzini i to priznajem zato sto ne razmisljam o pravopisu vec o onome sta hocu da kazem.
Imam verovatno svakakvih gresaka, kao i drugi(vecina).Kad bihj pisao polako tekst bi bio ok. Proveren par puta i eventualno ispravljen. Ali tebi to ne vredi objasnjavati jer si ocigledno ogranicen.
Ovo nije forum o knjizevnosti i pravopisu, vec svako moze da se izrazava i da pise kako zeli. Jeste da nekad bode oci ali sta da se radi. Francuzi su najgori po tom pitanju. Pravim grerske i najverovatnije cu ih praviti. Dosta puta mi smetaju sopstvene pravopisne greske, pa ne stignem da ispravim.
Pre sam se trudio da sve bude perfektno, vise ne. Sada mi je bitno da iskucam sto pre tekst. Otuda i greske.

Mnogo je bitnije sta se kaze u tekstu. To je u stvari sustina.
Dzaba ti ispravno napisani tekstovi kad su lupetanja na sve strane. Skoro si uleteo u masinu pa je bilo i kuku i lele.
Dzabe pravilno ispisan tekst?
Glupost ne moze da se sakrije time.

Ne zelim da vredjam samo ti objasnjavam kako bi shvatio sustinu i zasto se desava to sto se desava.

f0rever Re: Fx-4100@4.6ghz Utisak 29.12.2011. 02:48 #387673

Odakle tebi uopste ideja da sam ja skoro uleteo u masinu?

Je l` to neki novi kriterijum da moras da budes na PCBerzi tri-cetiri godine da bi bio iskusan poznavalac IT tehnologija?

Najvise mrzim kada neko dodje i krene da mi soli pamet bez ikakvih argumenata.

A ti to radis od prvog posta u ovoj temi! Pitam te, zasto?

Opet, covek te nesto lepo pita - ti mu posle desetog puta odgovoris krajnje neozbiljno i uz argument: `bulldozer arhitektura batice, fale patchevi`. I zasto bih ja sada tebi verovao vise nego sebi, i onome sto sam video i probao?

Sve i da moji postovi deluju kao lupetanje(sto je krajnje paradoksno) - jer moji postovi imaju smisla. To sto se oni ne slazu sa tvojim misljenjem, to nije razlog da ti napises post: `e jebiga, ne znas ti to, nisi ti dugo u ovome, ne kapiras ti to..` - i da ocekujes da ces time razresiti misteriju.

Dokazi da si u pravu, ako vec zelis da se raspravljas. Ako ne zelis, prosto zaobidji moje postove. Mislim, zar ja treba da ti pricam kako treba da se ponasas?

Uhvatio si se toga da ti mene ne zelis da vredjas, a uporno to radis.

Ti se uhvatis jednog i ne pustas, a ne znam sta imas od toga? Isto kao vlasnik teme.

Ti mene ubedjujes da sam ja rekao da je FX-4100 bottleneck za 6850, iako nisam.

I sta sad? Ti mene pravis ludim? Moze sve to na mnogo lepsi nacin nego na ovaj, na koji smo ti i ja poceli sve ovo... Realno.

Dakle, nemam ja nista protiv toga da meni neko kaze: `nisi u pravu, gresis tu tu i tu, zbog toga toga i toga`.

Ali ja to ovde ne vidim. Ja vidim prazne price i ubedjivanja, uz standardni `alo bree, znas li ti ko sam ja i koliko se bavim sa kompjuterima` sindromom.

:: Pogresim u brzini i to priznajem zato sto ne razmisljam o pravopisu vec o onome sta hocu da kazem.
:: Imam verovatno svakakvih gresaka, kao i drugi(vecina).Kad bihj pisao polako tekst bi bio ok. Proveren par puta i eventualno ispravljen. Ali tebi to ne vredi objasnjavati jer si ocigledno ogranicen
:: Ovo nije forum o knjizevnosti i pravopisu, vec svako moze da se izrazava i da pise kako zeli. Jeste da nekad bode oci ali sta da se radi. Francuzi su najgori po tom pitanju. Pravim grerske i najverovatnije cu ih praviti. Pre sam se trudio da sve bude perfektno, vise ne. Sada mi je bitno da iskucam sto pre tekst. Otuda i greske
:: Mnogo je bitnije sta se kaze u tekstu. To je sustina
:: Dzaba ti ispravno napisani tekstovi kad su lupetanja na sve strane. Skoro si uleteo u masinu pa je bilo i kuku i lele.
:: Dzabe pravilno ispisan tekst
:: Glupost ne moze da se sakrije time
:: Ne zelim da vredjam samo ti objasnjavam kako bi shvatio sustinu i zasto se desava to sto se desava
gliga79 Re: Re: Fx-4100@4.6ghz Utisak 29.12.2011. 03:02 #387676

Eto sad si se naljutio bez razloga. Kakve godine na forumi i sl., ja to ne gledam. Inace bi vec cepao preko 7k postova.
Nemam nista protiv tebe, samo kazem spusti malo loptu i poslusaj i drugi sta pricaju.
Nigde nisam pomenuo da si rekao za LGU.
Pomenuo si da AMD-ov FX procesor gusi 6850, sto je totalna glupost i neistina. Dalje ne treba citati nista i nema opravdanja.
Kazem ti da prastari 3d mark nije kompatibilan sa novim procesorima i da rezultat nije adekvatan.
Jedno vreme se nisu ni koristili za grafike jer su davali nebulozne rezultate. To ti je i Miskonijus pomenuo. Kasnije su zakrpama reseni problemi i moglo je da se prati. Pogledaj koliko peceva imaju ovi Mark programi?

Nigde nisam pomenuo koliko se bavim kompjuterima.
Trazim malo precizniji recnik, ne ispravniji nego precizniji, znaci kaze se : ` pogresio sam , nisam mislio da se tako izrazim ili sl.`
Meni se isto desavalo pa priznam da sam se ili pogresno izrazio ili nisam znao pa sam lupio.
Nema ljutnje idemo dalje.

:: Odakle tebi uopste ideja da sam ja skoro uleteo u masinu
:: Je l` to neki novi kriterijum da moras da budes na PCBerzi tri-cetiri godine da bi bio iskusan poznavalac IT tehnologija
:: Najvise mrzim kada neko dodje i krene da mi soli pamet bez ikakvih argumenata
:: A ti to radis od prvog posta u ovoj temi! Pitam te, zasto
:: Opet, covek te nesto lepo pita - ti mu posle desetog puta odgovoris krajnje neozbiljno i uz argument: `bulldozer arhitektura batice, fale patchevi`. I zasto bih ja sada tebi verovao vise nego sebi, i onome sto sam video i probao
:: Sve i da moji postovi deluju kao lupetanje(sto je krajnje paradoksno) - jer moji postovi imaju smisla. To sto se oni ne slazu sa tvojim misljenjem, to nije razlog da ti napises post: `e jebiga, ne znas ti to, nisi ti dugo u ovome, ne kapiras ti to..` - i da ocekujes da ces time razresiti misteriju
:: Dokazi da si u pravu, ako vec zelis da se raspravljas. Ako ne zelis, prosto zaobidji moje postove. Mislim, zar ja treba da ti pricam kako treba da se ponasas
:: Uhvatio si se toga da ti mene ne zelis da vredjas, a uporno to radis
:: Ti se uhvatis jednog i ne pustas, a ne znam sta imas od toga? Isto kao vlasnik teme
:: Ti mene ubedjujes da sam ja rekao da je FX-4100 bottleneck za 6850, iako nisam
:: I sta sad? Ti mene pravis ludim? Moze sve to na mnogo lepsi nacin nego na ovaj, na koji smo ti i ja poceli sve ovo... Realno.
:: Dakle, nemam ja nista protiv toga da meni neko kaze: `nisi u pravu, gresis tu tu i tu, zbog toga toga i toga`
:: Ali ja to ovde ne vidim. Ja vidim prazne price i ubedjivanja, uz standardni `alo bree, znas li ti ko sam ja i koliko se bavim sa kompjuterima` sindromom
:: :: Pogresim u brzini i to priznajem zato sto ne razmisljam o pravopisu vec o onome sta hocu da kazem.
:: :: Imam verovatno svakakvih gresaka, kao i drugi(vecina).Kad bihj pisao polako tekst bi bio ok. Proveren par puta i eventualno ispravljen. Ali tebi to ne vredi objasnjavati jer si ocigledno ogranicen
:: :: Ovo nije forum o knjizevnosti i pravopisu, vec svako moze da se izrazava i da pise kako zeli. Jeste da nekad bode oci ali sta da se radi. Francuzi su najgori po tom pitanju. Pravim grerske i najverovatnije cu ih praviti. Pre sam se trudio da sve bude perfektno, vise ne. Sada mi je bitno da iskucam sto pre tekst. Otuda i greske
:: :: Mnogo je bitnije sta se kaze u tekstu. To je sustina
:: :: Dzaba ti ispravno napisani tekstovi kad su lupetanja na sve strane. Skoro si uleteo u masinu pa je bilo i kuku i lele.
:: :: Dzabe pravilno ispisan tekst
:: :: Glupost ne moze da se sakrije time
:: :: Ne zelim da vredjam samo ti objasnjavam kako bi shvatio sustinu i zasto se desava to sto se desava
:: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
f0rever Re: Re: Re: Fx-4100@4.6ghz Utisak 29.12.2011. 03:14 #387677

Veruj mi, apsolutno mi nije tesko da kazem da sam pogresio ako zaista i jesam.

Znam da postoji mnogo patcheva za 3D markove.

Ali drugar... Pa nisam ja mislio na to da FX-4100 gusi 6850 u realom radu, u igricama...

I ako ste vi to tako shvatili, onda u redu. Izvinjavam se sto sam pogresno konstruisao moj zakljucak.

Ja sam samo zapazio da FX-4100 daje manje rezultate u 3D Markovima.

Jer 19,000 sa HD6850 je premalo. I ja mislim da nije u pitanju nikakav patch, 99% sam siguran da je sam procesor prosto takav kakav je, i da je taj rezultat i realan.

Sto kad malo razmislis, ima i logike. Procesor je slabiji definitivno od Phenom II x4(tu ces se, nadam se, sloziti) - prema testovima sa neta, cak je za nijansu losiji od Athlon II x4, a ocigledno i vlasnici sa PCBerze, recimo Mixer - covek je lepo rekao koliko je proc na 3,3GHz izbacio u CineBenchu u odnosu na FX-4100.

Ja i dalje mislim da to nema veze ni sa kakvim zakrpama, patchevima - vec prosto sa samim procesorom koji je takav kakav je, i eto...

Nemam ni ja nista protiv tebe.

I mislim da bi bilo mnogo lepse kada bi se svaki post zavrsio nekim odgovorom, nego prozivkama...

Mozda se i ja prebrzo naljutim, ali veruj mi nemam uopste nameru da trolujem ovde i da rasipam gluposti.

Jer realno, niti ti mozes 100% da garantujes tvoju tvrdnju da zbog patcheva mali Buldog nema realne rezultate u 3D markovima, niti ja mogu da garantujem 100% svoju verziju...

No eto. Ja prosto mislim da sam u pravu jer je dokazano da je CPU slabiji nego Phenom II x4, i da se slicno ponasa kao Athlon II x4, koji pritom, ima i slicne rezultate u 3D Marku kao FX-4100.

Daj boze da izadje neko cudo i da popravi te Bulldozer procesore. Meni bi bilo drago. :)

pwner koma 29.12.2011. 03:15 #387678

broj poruka: 475
Gligo, matori (i ostali), ili si slep ili si pijan. Ne znam kako ne mozete da izvalite sta je covek rekao, a uporno mu prebacujete drugo, stvarno ste mozga bez.

Toliko.

f0rever Re: koma 29.12.2011. 03:19 #387679

I jos jedna stvar:

Neka Vladats(koji me je stvarno izvredjao, btw) :D provrti 3D Mark 2011 i 3D Mark Vantage.

Valjda su oni dovoljno `svezi` za FX-4100? :)

Opet ce dobiti manje rezultate nego sto bi dobio sa Phenom II x4.

I to je sve sto sam hteo da kazem... CPU posustaje sa sintetikom u odnosu na svoju stariju `bracu` - mada ta braca i nemaju nista zajednicko koliko ja kontam, al` nebitno..
DmasteRNo1 @mixer93 29.12.2011. 07:12 #387684

broj poruka: 6106
Krenuo si Skajevim stopama (a zna se šta on najbolje radi i to van WC-a). Sa 2500K si bio progledao i bio glavna faca na forumu, a sada sa tim Atlonom ponovo ne vidiš ništa. S konja na magarca.

A ti f0rever, brate mili, pretera ga sa tim Buldožerom i skorovima u 3DMarku. Zapeo si da dokažeš nešto, kao da ti život zavisi od toga.

i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Grey 2×2GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS

mixer93 Re: @mixer93 29.12.2011. 11:22 #387711

Nemaj ti brige bato! :) Ne kontam tvoju poruku. Da li je to trebalo da me iznervira, ili nekog drugog? Furao, furao sam 2500K... i sta onda? Obrazlozenje da ti dajem ne moram zasto trenutno ne furam, ili? A nije bas da ne vidim sa AII ali malo je mutno.

:: Krenuo si Skajevim stopama (a zna se šta on najbolje radi i to van WC-a). Sa 2500K si bio progledao i bio glavna faca na forumu, a sada sa tim Atlonom ponovo ne vidiš ništa. S konja na magarca
:: A ti f0rever, brate mili, pretera ga sa tim Buldožerom i skorovima u 3DMarku. Zapeo si da dokažeš nešto, kao da ti život zavisi od toga
:: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Grey 2×2GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS
mixer93 Re: Re: koma 29.12.2011. 11:39 #387714

Btw, nema tu sta da se polemise. Ja nisam razmisljao toliko lose o buldozeru, ali sad kad sam uporedio sa mojim AII u cinebench-u rezultate...hmmm... Nikakve nema svrhe taj CPU, kad AII bez l3 kesa daje iste tj. bolje rezultate negde. Samo da se obnovi market...
Pitam se da li bi FX-4100 mogao da isprati GTX580? Makar na 5Ghz?

:: I jos jedna stvar
:: Neka Vladats(koji me je stvarno izvredjao, btw) :D provrti 3D Mark 2011 i 3D Mark Vantage
:: Valjda su oni dovoljno `svezi` za FX-4100? :
:: Opet ce dobiti manje rezultate nego sto bi dobio sa Phenom II x4
:: I to je sve sto sam hteo da kazem... CPU posustaje sa sintetikom u odnosu na svoju stariju `bracu` - mada ta braca i nemaju nista zajednicko koliko ja kontam, al` nebitno.
Miskonius Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sweet 29.12.2011. 17:34 #387796

broj poruka: 4420
@forever

neces verovati ali ovo tvoje lupetanje me cak i ne nervira.
Sto je zaista podvig s tvoje ali bogami i s moje strane.
Test u 3Dmark 11 upravo dokazuje da 3dmark 06 fali patch
jer fx8150 ima gotovo iste ili malo slabije rezultate (zavisno od sistema) od i7 2600k
Inace, gde Intel mulja sa benchmarcima najbolje se moze videti
u Linpack-u (Linx) gde Intel ima vise nego 2 puta bolji rezultat

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

:: Aman Gliga, nije do toga. Prosto, ti 3D Markovi nisu mozda optimizovani kako valja, ili stavec(u to necu da zalazim) - ali niti jedan patch nece nacititi FX-4100 da bude dosledan Phenom II x4 u svakom smislu te reci
:: Ti mislis tako - ja mislim drugacije.
:: Neka provrti Vantage, 2011 3D Mark, isti problem ce imati
:: Ovaj problem ima i Propus jezgro, ne samo mali Buldog
:: Naravno da znam da se skor dobija kombinacijom GPU+CPU skora
:: :: @f0reve
:: :: Da li ti razumes da se sabira score za GPU i za CPU, pa se onda dobije ukupni score
:: :: Rezultati nisu valjani iz razloga sto program nije optimizovan za nove AMD FX procesore. Pa ispada da je slab, sto nema veze sa istinom. To se i prosli put desilo sa nekim testovima (pa nisu ni koristeni) dok nije izasao valjani pec
:: :: :: Pa rekao sam samo za 3D markove. I iza toga stojim
:: :: :: Stvarno deluje kao da se 6850 ugusi tu sa FX-4100. Jer ni 19k nije izbacio
:: :: Tebi je to cudno jer neke stvari ne poznajes
:: :: :: Priznaces, da je to malo cudno
:: :: :: Ali nigde nisam rekao da je slab CPU za 6850. Pogledaj one more time
philaemos ... 29.12.2011. 20:46 #387843

broj poruka: 2743
Idemooo...

Zovek hteo da podeli utiske (vidi se da je srecan i zadovoljan) o novoj masini, a ono...

Demon to some. Angel to others.

f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sweet 29.12.2011. 23:47 #387856

Izvini sto te nerviram, necu vise.

FX8150 nikako ne moze da ima gotovo iste rezultate u 3DMarku kao 2600k.

100% garantujem da ce FX-4100 imati iste, ili priblizne rezultate i sa najnovijim patchevima, apdejtovima i ostalim glupostima. I to nema veze sa verzijom 3D Marka.

Ne znam gde si ti to video? Moze neki link, neki argument?

Opet ti da fali patch 3D Marku 2006. Ne fali njemu nikakav patch. I sa patchom, najnovijim, imace isti rezultat.

Probaj, pa ces videti. Ja probao. A ti?

Intel ne `mulja` sa `benchmarcima` nigde.

Logicno je, da ce 2600k imati bolji rezultat kada je to trenutno najjaci CPU ako izuzmemo one iz ikstrim serije i 2700k.

Sto se nerviras? Pff..

EDIT:

Evo kako lupetas pa ostanes ziv:

http://goo.gl/wluOY

Citiram te: `:: jer fx8150 ima gotovo iste ili malo slabije rezultate (zavisno od sistema) od i7 2600k

Maybe in your dreams..

EDIT 2:

Sad sam skontao sta si hteo da kazes. :)

Vidim da u 3D mark 2011 svi FX CPU imaju slican rezultat.

Ali u svim ostalim (2006, Vantage) 2600k, 2500k u vecini slucajeva imaju prednost. A FX-4100 posustaje samo tako.

Priznajem da je 3D Mark 2011 optimizovaniji ocigledno za FX CPU. Tu se slazem. :)

EDIT 3:

Ali to ne mora da znaci da ostali 3D Markovi `ne vole` FX cpu. Osim ako nemas tacne argumente, na koji nacin je 3D Mark 2011 projektivan, u kom programskom jeziku je pisan, zasto bas on iskoriscava `pun` potencijal FX procesora.

Jer realno, i 2500/2600k su relativno novi procesori, i nista `bolji` nije 3D Mark Vantage ili 2006 za Intela u odnosu na AMD-a.

To dokazuje i rezulat Deneba u odnosu na FX-4100, recimo...

Istina je da AMD tek treba da unapredi Bulldozer arhitekturu,a da FX-4100 zaista JESTE dovoljan za bilo sta danas(mislim, za neku normalnu upotrebu), i da nece gusiti graficke kartice poput HD6850/HD6870 verovatno i jace od njih...

I ne sporim to. Samo mislim da nije u svim sintetickim testovima(gaming) dobar kao sto je Deneb, 2500k/2600k i ostali.

Osim toga, sve je na mestu sto si rekao...

:: @foreve
:: neces verovati ali ovo tvoje lupetanje me cak i ne nervira
:: Sto je zaista podvig s tvoje ali bogami i s moje strane
:: Test u 3Dmark 11 upravo dokazuje da 3dmark 06 fali patc
:: jer fx8150 ima gotovo iste ili malo slabije rezultate (zavisno od sistema) od i7 2600
:: Inace, gde Intel mulja sa benchmarcima najbolje se moze videt
:: u Linpack-u (Linx) gde Intel ima vise nego 2 puta bolji rezulta
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: Aman Gliga, nije do toga. Prosto, ti 3D Markovi nisu mozda optimizovani kako valja, ili stavec(u to necu da zalazim) - ali niti jedan patch nece nacititi FX-4100 da bude dosledan Phenom II x4 u svakom smislu te reci
:: :: Ti mislis tako - ja mislim drugacije.
:: :: Neka provrti Vantage, 2011 3D Mark, isti problem ce imati
:: :: Ovaj problem ima i Propus jezgro, ne samo mali Buldog
:: :: Naravno da znam da se skor dobija kombinacijom GPU+CPU skora
:: :: :: @f0reve
:: :: :: Da li ti razumes da se sabira score za GPU i za CPU, pa se onda dobije ukupni score
:: :: :: Rezultati nisu valjani iz razloga sto program nije optimizovan za nove AMD FX procesore. Pa ispada da je slab, sto nema veze sa istinom. To se i prosli put desilo sa nekim testovima (pa nisu ni koristeni) dok nije izasao valjani pec
:: :: :: :: Pa rekao sam samo za 3D markove. I iza toga stojim
:: :: :: :: Stvarno deluje kao da se 6850 ugusi tu sa FX-4100. Jer ni 19k nije izbacio
:: :: :: Tebi je to cudno jer neke stvari ne poznajes
:: :: :: :: Priznaces, da je to malo cudno
:: :: :: :: Ali nigde nisam rekao da je slab CPU za 6850. Pogledaj one more time
gliga79 Rezultat 30.12.2011. 01:36 #387872

Razlika u 3D Mark-u 11
http://ultraphoto.org/images/i8wylmbenxz255bplag.png

Ali ti uporno pricamo da 3D Mark nije merodavan. Procesor je siroko grlo i za bolje grafike.
Nikako ne gusi graficku, vec program daje nerealan rezultat.

Miskonius @forever 30.12.2011. 01:39 #387873

broj poruka: 4420
jel ima negde gde nisi sebe demantovao u ovoj temi?

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

STRANA 5 OD 6  
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs