Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Overclocking: Asus Rampage IV Extreme Versus EVGA X79 FTW
STRANA 5 OD 7  
Daum ... 08.06.2012. 12:54 #423431

status: user
broj poruka: 12808
Koji vic od čoveka, ala me nasmeja ludostima.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ... 08.06.2012. 12:54 #423432

broj poruka: 19086
hehe, zamisli dobijes u pakovanju ciglu.. Trudbenik hahaha

::
:: Ja i dalje se nadam da cu dobiti GTX580 Classified
:: http://youtu.be/PzIN-O5GYC
:: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA
quna Re: ebiga 08.06.2012. 14:31 #423450

broj poruka: 1656
Boze kako lupas, pa zna se da asus metje najjeftiniji celofan preko pakovanja, zato i ne isporucuju naprstak, jer nije ni potreban za tako los kvalitet pakovanja.

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: Pa nisu asus krs komponente koliko ih ti satanizujes :) Godinama kupujem asusove grafike i maticne i nikad nikakvihi problema nisam imao.I uvek sam dobivao zapakovano fino,nikad nista nije bilo otvarano dok ja ne otvorim :)
:: Asus M4A88td-v evo/usb
:: AMD Phenom 2 955 be 3.
:: wd 640gb sata
:: 2x2gb exceleram black shark 1600mh
:: Asus Eax 6850
:: Chieftec dragon
:: cm hyper 212
:: lc power 600
:: logitech x-53
:: philips 222EL2SB/6
:: logitech mk32
:: :: Jedino sto drugi prestanu da ih kupuju i cute a ja sam to shvatio licno kao prevaru. Inace to je politika poslovanja ASUSa koja je dobra kada gledas GIGABYTE i MSI i Sapphire inace je ovako jako losa i jedan bezobrazluk krajnji koji kupca ne stiti nikako
:: :: Mora da veruje na rec da je dobio novo a rec vredi danas kao da je ni nema.
:: :: Pogotovu na Balkanu. Drugo to stoji mesecima a vlaga ulazi unutra pa verovatno i to ima neki mali procenat uticaja na kvarove
:: ::
:: :: http://youtu.be/PzIN-O5GYC
:: :: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Classified ... 08.06.2012. 14:46 #423458

broj poruka: 728
Ljudi ajde da pricamo o Igricama i tako o nekim stvarima. Ovo je reseno, bice vama vic od coveka kada nastavite da kupujete otpakovano.

Pa ti idi pa procitaj kakvi su POSCAPS kapacitori i ostali i raspitaj se koliko je ljudi samo zbog te stvari ploca privukla koji se bave elektronikom.
Od toga nema bolje za visoke frekvencije trenutno.
Zato sto sam ja verovao ASUSu zato sam tako i prosao. Ja sam bio ubedjen da je to istina ali necu polovne proizvode, RUZNE JBT, hoce lepe. Jbt ja sam nacista mozda kada pomislim. Pokusavam da to sakrijem ali ja ne volim aziju i kada oni biraju materijale.

Moja keva kaze kada su oni poceli da prave elektroniku sve je otislo dodjavola, pre je pisalo MADE in USA, Holland, JAPAN. Sada je samo ostalo da Amerikanac ponegde dizajnira i regulise nacin rada dok oni pritiskaju dugmice a drugde tajvanac smislja a kinez pritiska dugmice. To necu. Sve kosooki pored ASUSa jbt. Ja sam za Zapad.
Dizajn najvise me odbija sada.
Ako su dobro nappravljene ploce u mojim rukama pod uslovom da se ASUS koji ima vise kvarova dokazano mnogo vise ne pokvari obe ploce ce raditi isto. Jel ne bi bila klokovana nijedna. Stim sto ce EVGA biti u celofanu nova, a ova ne, stim sto je ASUS ruzan meni a EVGA lepa i zgodna da i kablovi izgledaju lepse.
A na EVGA plocu najbolje ide EVGA grafika. To najvise volim komplete, tastatura-mis-kamera, slusalice ako ima, ploca i graficka isto, kuciste napajanje, memorija, hard disk isto. Tako ja volim. Strogo. Koliko ce vas kupiti ROG kojima ne treba vodeni blok na njoj a prezirete mATX.
Imao bi ruznu plocu, otpakovanu, sa onim kablovima sto izlaze u polukrug gadni brand sa duplo vise neispravnih primeraka, malo skuplju sa vodenim blokom koji mi ne treba ali sa x8 u SLI i bez POSCAPS koji su bolji za visoke frekvencije nego oni ASUS, ali ce vas oni ubediti da nisu.
E kada budem pitao nekog lika ko se razume u sitna creva u EVGA pa budem krenuo da kopiram i prevodim onda cete cutati opet.
Ali dzabe da je EVGA meni ruzna i da je bol.ja cekao bi Haswell, ali ova je prelepa.
Samo znam da ima 5 stvari od svakih je bilo koja dopvoljna da ne kupim ASUS ROG nego EVGA Z77 FTW.

http://youtu.be/PzIN-O5GYCc

HARDCORE EVGA - CORSAIR FAN

Daum ... 08.06.2012. 15:58 #423469

Amerikanac da dizajnira??? LOOOOOL!!!

Koji bot majko mila. Kad je amerikanac nešto dizajnirao??

Vidite samo taj celofan, od njega ploča ide 30% brže:

http://www.youtube.com/watch?v=PqbMhvl9cZU

SpaceMarko ... 08.06.2012. 16:51 #423490

broj poruka: 119
Covek `crtani film`. :)

Vlado ako bi ti rekao, recimo, da ja radim u ASUS-u i da prvi put čujem za to što ti pričaš :) Da li bi mi verovao? :)

Daum ... 08.06.2012. 16:57 #423492

Čovek je rodjeni trol. Ne valja mu ROG proizvod. VIC!

Već sam na drugoj ROG ploči i ROG grafici, kvalitet je da im zavidi EVGA a problemi NEPOSTOJEĆI.

Samo u wladinoj glavi postoje neki problemi, a to je što na Asusovim pločama ne piše EVGA i što ne dolaze u celofanu inače bi ih kupovao od maminog stana.

SpaceMarko Sve je to za ljude :) 08.06.2012. 17:03 #423496

broj poruka: 119
Ja mislim da nas on ovde sve zajebava :) mislim dobro mu ide. :) na 2% onoga što mu se napiše obraća pažnju, dok na 98% stavki koje su mu rečene, ubeđen sam da mu mozak projektuje slike sa tekstovima koji nisu ovde i koji se kose sa njegovim viđenjem celog sveta i univerzuma. Totalno sam ubeđen da nas sve smatra protivnicima `dobrog` i da sebe smatra višom silom (Supermen, Spajdermen, ili možda Betmen) koja će spasiti čovečanstvo od pogrešnog gledanja na svet i totalne utopije. :D

imarkovic Re: ... 08.06.2012. 17:12 #423498

bas tvoja keva pravnik zna sta se u svetu elektronike desavalo haha, nemoj me zasmejavas..
ne zelim uopste ni da gledam, poenta je da ti blage veze nemas ni sta znaci rec POSCAP..

:: Ljudi ajde da pricamo o Igricama i tako o nekim stvarima. Ovo je reseno, bice vama vic od coveka kada nastavite da kupujete otpakovano
:: Pa ti idi pa procitaj kakvi su POSCAPS kapacitori i ostali i raspitaj se koliko je ljudi samo zbog te stvari ploca privukla koji se bave elektronikom.
:: Od toga nema bolje za visoke frekvencije trenutno.
:: Zato sto sam ja verovao ASUSu zato sam tako i prosao. Ja sam bio ubedjen da je to istina ali necu polovne proizvode, RUZNE JBT, hoce lepe. Jbt ja sam nacista mozda kada pomislim. Pokusavam da to sakrijem ali ja ne volim aziju i kada oni biraju materijale
:: Moja keva kaze kada su oni poceli da prave elektroniku sve je otislo dodjavola, pre je pisalo MADE in USA, Holland, JAPAN. Sada je samo ostalo da Amerikanac ponegde dizajnira i regulise nacin rada dok oni pritiskaju dugmice a drugde tajvanac smislja a kinez pritiska dugmice. To necu. Sve kosooki pored ASUSa jbt. Ja sam za Zapad
:: Dizajn najvise me odbija sada.
:: Ako su dobro nappravljene ploce u mojim rukama pod uslovom da se ASUS koji ima vise kvarova dokazano mnogo vise ne pokvari obe ploce ce raditi isto. Jel ne bi bila klokovana nijedna. Stim sto ce EVGA biti u celofanu nova, a ova ne, stim sto je ASUS ruzan meni a EVGA lepa i zgodna da i kablovi izgledaju lepse.
:: A na EVGA plocu najbolje ide EVGA grafika. To najvise volim komplete, tastatura-mis-kamera, slusalice ako ima, ploca i graficka isto, kuciste napajanje, memorija, hard disk isto. Tako ja volim. Strogo. Koliko ce vas kupiti ROG kojima ne treba vodeni blok na njoj a prezirete mATX.
:: Imao bi ruznu plocu, otpakovanu, sa onim kablovima sto izlaze u polukrug gadni brand sa duplo vise neispravnih primeraka, malo skuplju sa vodenim blokom koji mi ne treba ali sa x8 u SLI i bez POSCAPS koji su bolji za visoke frekvencije nego oni ASUS, ali ce vas oni ubediti da nisu
:: E kada budem pitao nekog lika ko se razume u sitna creva u EVGA pa budem krenuo da kopiram i prevodim onda cete cutati opet
:: Ali dzabe da je EVGA meni ruzna i da je bol.ja cekao bi Haswell, ali ova je prelepa
:: Samo znam da ima 5 stvari od svakih je bilo koja dopvoljna da ne kupim ASUS ROG nego EVGA Z77 FTW
:: http://youtu.be/PzIN-O5GYC
:: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA
imarkovic Re: Sve je to za ljude :) 08.06.2012. 17:17 #423505

ne zajebava covek, vec hoce da na sve moguce nacine nametne svoje stavove koje su krajnje... da ne kazem sta

:: Ja mislim da nas on ovde sve zajebava :) mislim dobro mu ide. :) na 2% onoga što mu se napiše obraća pažnju, dok na 98% stavki koje su mu rečene, ubeđen sam da mu mozak projektuje slike sa tekstovima koji nisu ovde i koji se kose sa njegovim viđenjem celog sveta i univerzuma. Totalno sam ubeđen da nas sve smatra protivnicima `dobrog` i da sebe smatra višom silom (Supermen, Spajdermen, ili možda Betmen) koja će spasiti čovečanstvo od pogrešnog gledanja na svet i totalne utopije. :
Classified .... 08.06.2012. 17:28 #423509

Ne zna moja keva sta se u svetu elektronike desavalo ali je covek i zna da je pre 20 svako kupovao tehniku koja radi i danas, HI-FI televizore, video, sve USA, JAPAN, Holland i zna da danas sve traje 3-5 god. Ako ne znate tu opstu pojavu onda ste stvarno ludi kada Srbija da ne kazem Evropa bruji o elektronici sa istoka koja se kvari nikad brze, na TV su koliko puta pricali o tome. Krsevi nikad goreg kvaliteta sklapani na istoku i pola fiormi sa istoka.
Drugo ja nisam rekao da mi je keva pravnik ja sam rekao blizi rod. moja keva projektuje a imaju racunski centar gde se stalno nesto kvari od elektronike, tu cela firma dolazi na obradu podataka i ne senjate kakave uredjaje imaju koji kostaju milione dinara.
Non stop menjaju i non stop se kvari i cekaju na popravku vise kancelarija sve sa istoka dolazi.

- - - - - - - - - - - - - - - -
EVGA-CORSAIR-Strictly

Daum Re: .... 08.06.2012. 17:30 #423512

Jesu na TV pričali i da je EVGA ono, ženske ima sve, super duper i da sve to na svetu nije istina?

:: Ne zna sta se u svetu elektronike desavalo ali je covek i zna da je pre 20 svako kupovao tehniku koja radi i danas, HI-FI televizore, video, sve USA, JAPAN, Holland i zna da danas sve traje 3-5 god. Ako ne znate tu opstu pojavu onda ste stvarno ludi kada Srbija da ne kazem Evropa bruji o elektronici sa istoka koja se kvari nikad brze, na TV su koliko puta pricali o tome. Krsevi nikad goreg kvaliteta sklapani na istoku i pola fiormi sa istoka
:: - - - - - - - - - - - - - - -
:: EVGA-CORSAIR-Strictl
Classified ... 08.06.2012. 17:32 #423513

Kada bi videli sta ima unutra kakvi kompovi, kakvi uredjaji profesionalne graficke karte, onesvestili bi se. Sve se uvozi sa istoka i stalno dolaze ljudi da popravljaju nesto i odrzavaju.
Koja bre EVGA pricam o TV, mobilnim, kucnim aparatima, narod je poludeo od prituzbi vise na elektronske uredjaje sa istoka.

EVGA-CORSAIR-Strictly

imarkovic Re: .... 08.06.2012. 17:32 #423514

sad si presao na televizore.. kuku sta je sledece, ves masina? Ni whirpool nije kao sto je bio.. a ni Gorenje Velenje.. bose i sl.

:: Ne zna sta se u svetu elektronike desavalo ali je covek i zna da je pre 20 svako kupovao tehniku koja radi i danas, HI-FI televizore, video, sve USA, JAPAN, Holland i zna da danas sve traje 3-5 god. Ako ne znate tu opstu pojavu onda ste stvarno ludi kada Srbija da ne kazem Evropa bruji o elektronici sa istoka koja se kvari nikad brze, na TV su koliko puta pricali o tome. Krsevi nikad goreg kvaliteta sklapani na istoku i pola fiormi sa istoka
:: - - - - - - - - - - - - - - -
Classified ... 08.06.2012. 17:36 #423515

O svemu pricam, sve sto je sklapano u Kini nije kao iste firme pre 20 godina.
O svemu znaci, oni nisu ni pominjali kompove. Nego takve stvari koje su ljudi koristili u svakodnevnom zivotu da sada je od najgore plastike, preskupo a brzokvarljivo karakteristicna plastika kineska, usteda na svakom koraku.
Kupite sada neki uredjaj muzicki ima da ga nadzivi onaj sto vas cale ima.
Marantz, Technics, Sharpo, sta ja znam sklapano po USA i Japanu.
Ja ne dajem pare istocnoj zarazi.
Ja da se ja pitam krenuo bi totalni bojkot nijihove robe. Tj sve sto je azijat smisliko i birao koliko cega ide.
Vise ce ostati za vas svega.

EVGA-CORSAIR-Strictly

imarkovic Re: ... 08.06.2012. 17:48 #423520

Pa sta ako je sklapano sve u kini? trebalo bi da znas da kina sklapa klasificirano, a trebalo bi i da znas da kod nas sigurno ne dolazi 1.klasa uredjaja.. ali ti opet to ne znas nego pricas napamet i pominjes neko tamo Americko trziste u odnosu na srpsko.. mucni malo

:: O svemu pricam, sve sto je sklapano u Kini nije kao iste firme pre 20 godina
:: O svemu znaci, oni nisu ni pominjali kompove. Nego takve stvari koje su ljudi koristili u svakodnevnom zivotu da sada je od najgore plastike, preskupo a brzokvarljivo karakteristicna plastika kineska, usteda na svakom koraku.
:: Kupite sada neki uredjaj muzicki ima da ga nadzivi onaj sto vas cale ima
:: Marantz, Technics, Sharpo, sta ja znam sklapano po USA i Japanu
:: Ja ne dajem pare istocnoj zarazi.
:: Ja da se ja pitam krenuo bi totalni bojkot nijihove robe. Tj sve sto je azijat smisliko i birao koliko cega ide
:: Vise ce ostati za vas svega
Classified ... 08.06.2012. 18:47 #423533

Dobro mucno sam idem da se prosetam malo po kraju a mi smo se dogovorili da mi pomognes da namestim ovo kada stigne Z77 FTW I procesor.

- - - - - - - - - - - - - - -
EVGA-CORSAIR-Strictly

Drasko014 sva sreca 09.06.2012. 15:16 #423713

broj poruka: 446
pa Japanci nisu kosooki kao i Kinezi al nema veze

Mi cemo da napisemo peticiju predsedniku Milosevicu da se svi Kinezi vrate u Japan
LooooooLLLLl

pozzzzz
solaja777 STOP EVGA 09.06.2012. 16:05 #423716

broj poruka: 3278

Planiram za 2-3 meseca uzeti asus z77 plocu do 180e sta mi preporucujete ?
drum Re: sva sreca 09.06.2012. 16:41 #423723

broj poruka: 1301

Samo s Kinezima moraš pažljivo.Oni žive na jednom ostrvu i ako svi skoče u more-ima da potope ceo onaj Japanski kontinent

:: pa Japanci nisu kosooki kao i Kinezi al nema veze
:: Mi cemo da napisemo peticiju predsedniku Milosevicu da se svi Kinezi vrate u Japa
:: LooooooLLLL
:: pozzzzz
imarkovic Re: ... 09.06.2012. 17:47 #423743

ok, ja stojim po dogovoru, vidimo se kad ti stigne to, ti javi.

:: Dobro mucno sam idem da se prosetam malo po kraju a mi smo se dogovorili da mi pomognes da namestim ovo kada stigne Z77 FTW I procesor
:: - - - - - - - - - - - - - -
Classified ... 09.06.2012. 19:04 #423770

Za 180e sta ti preporucujem. Pa mozes onaj mali ROG Maximus 5 Gene da uzmes za te pare.
Ako hoces ATX e tu vec moras da trpis druge boje. Ali ne smeta to vama samo pici.
Delux recimo i zdravo.

EVGA-CORSAIR-Strictly

solaja777 ... 09.06.2012. 21:09 #423821

broj poruka: 3278

boje mi na maticnoj ne smetaju, ako bi preskocili boje maticne ploce sta je zaista bolje delux ili gene maticna ploca i koje su bitne razlike izmedju ove dve ploce?
Classified ... 09.06.2012. 21:31 #423833

Znas sta objasnice ti neko drugi to bolje, ja ne bi bas na njihov sajt da idem.
Predpostavljam da ROG ima neke funkcije bolje. Video sam da je Ivy na njoj dobro klokovao, e sada ne mora nista da znaci to je i do procesora.
Gene je mATX ova druga je predpostavljam mid range ATX ploca solidnog kvaliteta na kojoj ima najmanje zamerki.
Ja da se pitam ja bi isao na ROG samo meni izgled ima veliku uticaj cak i da je 100MHz manje garantovano specifikacijom.
To je kao neka najvica ASUS klasa ciji sam ja bio fan i koje sam kupovao.
Nisam nasao tada Matrix GTX580 ni Matrix 5870 inace bi njih kupovao.
Ali tu imas najbolju podrsku kao, mislim na deo koji ce ti objasniti jel na ASUS Forum ako odes bole se ubi odmah to nema veze sa ASUSom i ljudima odande, kao sto na EVGA Forumu pricas sa managerima i sa ljudima koji prave to i bios podesavaju i ostalo.
Mada znam i ROG Forum isto je vise grupa jos ne sazrelih koji se kurce sarenim HW.Naravno ima i strucnjaka. Svi profi klokeri koriste sve ploce. Pa menjaju. Ali oni dobijaju za dzabe.I svi koji obozavaju ROG i koji cak imaju dobra iskustva sa ROGom to je jedno ali i kod njih EVGA ima posebno mesto.
Neverujemd a ti na ROG forumu ne bi pomogli za ASUS koja nije ROG ali ne znam.
Da uzimas veliku Maximus od 300 i kusur evra je glupo jel ta ploca ima sto vecini ne treba waterblock a nema x16SLI da neko stavi 2x560 recimo ili GTX570. radi klokovano kao na stock frekvencijama. A bacis preko 100e na blok koji ne koristis i ATX Format.

EVGA Z77 FTW je recimo E-ATX kao Rampage III Extreme ili Maximus IV Extreme Z.
Mislim da vredi dodati 100e i uzeti Z77 FTW. Ispravljanje BIOSa je rekordno, sve nepravilnosti se odmah traze i stavljaju na forum da narod zna sta moze da ga ceka.
Ovaj put ce biti super velika lista memorija, BIOS vec ispravljaju zbog 8GB rama iz jednog modula uoceni su problemi jel je ram nov sada ce to odmah da isprave.
Ne znam ako si fan ASUS uzmi ASUS ako hoces u Elitu uzmi EVGA.

EVGA-CORSAIR-Strictly

Classified ... 09.06.2012. 21:43 #423836

Hoces ja da ti predlozim plocu a da ne bude ni ASUS ni EVGA.
ASRock Z77 Extreme 4.
Na toj ploci ces moci sve sto ti treba a ustedeces skoro 50e.

EVGA-CORSAIR-Strictly

STRANA 5 OD 7  
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs