Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Sta mislite o ovoj ploci
STRANA 6 OD 6
DaSickSyst Re: re 14.03.2009. 22:53 #103037

status: user
broj poruka: 2909
:: OK 4400 ima oznaku Core2Duo a 5200 ima oznaku Dual Core,normalno je da ce svi intelovi procesori koristiti svi slicne arhitekture!!

Pa ne,opet gresis.
Intel Pentium D i Core 2 Duo je nebo i zemlja razlika u arhitekturi(jedino oba imaju dva jezgra i nista vise),a Core i7 je pa tek prica za sebe....Triple Chanel DDR3,ukidanje FSBa,QuickPath tehnologija,skroz novi soket,itd,samo se zovu Inteli...Ima tu OGROMNE razlike...Neozbiljno je reci da su slicni.

PS.
Mozda su admini obrisali kad si postovao na nekim drugim mestima prazne poruke,ali ove su zaboravili da obrisu:
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?pg=2&topid=13708&forid=12&katid=2
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=13918&forid=12&katid=2

DaSickSystem
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mihro Re: re 14.03.2009. 22:57 #103038

broj poruka: 143
Ne.
Ovo `Svi Intelovi procesori koriste slicne arhitekture` je takvo generalizovanje, da ne kazem lupetanje, da je bolje da predjemo preko toga.
Hajdemo dalje. Da li znas da su E5000, E7000 i E8000 SVI C2D procesori sa Wolfdale jezgrom. Samo Intel prodaje E5000 seriju pod nazivom `Pentium Dual Core` kako bi vestacki oznacio nizu klasu ?
Da li ima ovde nesto sa cime se ne slazes ?

::
:: OK 4400 ima oznaku Core2Duo a 5200 ima oznaku Dual Core,normalno je da ce svi intelovi procesori koristiti svi slicne arhitekture!!
:: KRA
:: THE EN
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
:: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!
Lama LOL 15.03.2009. 01:27 #103049

broj poruka: 166
`I meni je to islo na zivce,ali sam jednostavno digo ruke i ne upustam se u raspravu sa takvim likovima...
Ja kad nesto ne znam ili nisam siguran jednostavno ne postujem.
Nasmejem se i skrolujem dalje :)`

Smeh.
Dasicksyst, dajes sebi pravo da odlucujes ko je kompetentan da pise na ovom forumu? Podseticu te da si ne tako davno ovde ubedjivao ljude da je core duo 64 bit procesor, a secam se nekih bisera o dx9 karticama itd. I sad pokazujes prstom na nekoga?

Nasmejacu se i skrolovati dalje. :)

Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies...

pajsgudgud Ama ljudi jel znate vi... 15.03.2009. 01:28 #103050

broj poruka: 3746
gde ima da se kupe dobri čvarci i kavurma???

Uopšte mi nije jasno kako sam ja ovu temu tek sad snimio. Ljudima sa znajem poruka: ama što se trudite uopšte? Ja sam se slatko ismejao(pre toga sam neko vreme bio u rebusu:P).
Mislim, dakle u opasnosti sam. Myspace&facebook free user!!!

DaSickSyst Re: LOL 15.03.2009. 01:57 #103051

broj poruka: 2909
:: Dasicksyst, dajes sebi pravo da odlucujes ko je kompetentan da pise na ovom forumu? Podseticu te da si ne tako davno ovde ubedjivao ljude da je core duo 64 bit proceso
Ja sam tada citirao isto sto cu i sad:
`It seems that the Intel Core Duo processors that are all the rage these days may be a little more powerful than Intel would have you know. Thanks to a little detective work, it s been discovered that the processors, deep down inside, are actually 64-bit compatible. Yes, that Core Duo you have right now is a 64-bit chip. Intel openly admits that its Sossaman chips are 64-bit, but does not mention this fact about its consumer-targetted Yonah chips, despite the fact that the two are one in the same. What consumer (or geek) would not want to play around with a 64-bit Linux distribution, or Windows 64-bit for that matter? Intel may just have some explaining to do.`

Izvor citata:
http://gizmodo.com/gadgets/intel/intel-hiding-features-from-users-153822.php

I jos jedan link koji govori o Core Duo(Yonah):
http://www.hexus.net/content/item.php?item=4604

Ja nisam autor ovih tekstova vec sam se pozvao na njih...

::a secam se nekih bisera o dx9 karticama itd
E sad vec ne znam o cemu pricas...Ako mozes izbaci link ili me podseti...Ako sam nesto lupio vrlo rado cu se izviniti...

:: Nasmejacu se i skrolovati dalje. :
I ja cu. :)

DaSickSystem
gilopile Re: !!! 15.03.2009. 07:22 #103060

broj poruka: 9459
Ma da bre!Na kraju ce neko i da potpise da je proizveo doticnog jadnika,CPU-a.

:: Ne dajte da tema zamre! Zanimljiviju temu nisam do sada citao na ovom forumu, prava meksicka serija
:: /sal
:: Hope is the first step on the road to disappointment.
mihro Re: Re: re 15.03.2009. 12:01 #103079

broj poruka: 143
@Pufi
I dalje cekam odgovor, da se lepo ko ljudi razjasnimo ovde, a ne da se ganjamo po celom forumu.

:: Ne
:: Ovo `Svi Intelovi procesori koriste slicne arhitekture` je takvo generalizovanje, da ne kazem lupetanje, da je bolje da predjemo preko toga
:: Hajdemo dalje. Da li znas da su E5000, E7000 i E8000 SVI C2D procesori sa Wolfdale jezgrom. Samo Intel prodaje E5000 seriju pod nazivom `Pentium Dual Core` kako bi vestacki oznacio nizu klasu
:: Da li ima ovde nesto sa cime se ne slazes ?
STRANA 6 OD 6
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs