Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Overclocking: Asus Rampage IV Extreme Versus EVGA X79 FTW
STRANA 6 OD 7  
Mikishon89 Re ..... 09.06.2012. 21:44 #423838

status: user
broj poruka: 2416
ASUS je keva naspram EVGA,EVGA je precenjena marka a nije bog zna šta.

http://www.speedtest.net/result/1805517734.png
http://www.pingtest.net/result/58304946.png
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2124106

Mikishon

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Classified ... 09.06.2012. 21:50 #423841

broj poruka: 728
Videcete kada kupim kartu da li je precenjena da vidim koju ce ASUS imati da klokuje toliko.
Znate sta osim Srba koji nisu normalni u svetu imas nacije koje cene 5$ i kod kojih nema zajebancije i precenio sam, nije to sto se prica i ostalo. To je kao sto lupate za H100 a zna se dobro da je to sada najbolji CPU kuler kome ni Noictua ni Megahalem ni Phanteks nisu dorasli. Znate ta trzista ne prolazi sve i svasta. E tamo je EVGA No 1 po prodaji.
Oni nece da trpe 2 karte neispravne za redom jel to briju ceo grad onda i takvi ljudi dobiju poklone ako se i dese. Kod nas lik ako na Benchmarku izvuce graficku ispravnu od dve neispravne 7970 ASUS kako li je samo pogodio, kao i ja, mnogo je tu slucajnosti. Nego je to drndano i otpakovano. E vidite u svetu toga nema sto vi Srbi trpite i tamo vazi EVGA ZBOG SVEGA.

A vi se tesite lepo i u sta god ubedjujete ubedjujete sebe jel ASUS je ostao upravo za vas. Uzivajte.
Vazno da je menager napravio temu o ploci ne znam da li se javi decku koji je zabo dva neispravna primerka za redom. Znate koji treba procenat RMA za to. Pa nisam ja jedini ASUS pravi haos. A sada ga nema tamo da njemu objasni o kapacitorima i nebulozama na koje ja ne nasedam jel slusam nacije koje cene pare. I mnogo nas ima pobeglih od ASUSa, mozemo drustvo da napravimo pobeglih od ASUSa sa najgorim iskustvima.

I da kazem decku koji hoce da kupi plocu ja ti predlazem ROG, ne zato sto si Srbin nego mislim da je malo bolja i lepsa a cena ista, ako ti ne smeta mATX. Ne znam koju zvucnu ima Delux ali znam da su Onboard zvucne na ROG kartama najbolje na svetu. To jeste ali je ovako to jedan zao brand.

To je jedino sto mi smeta sada kod EVGA sto se vracam na glupi realtek AC889 ili AC899
i zato mi treba zvucna. Ali ta zvucna na ROG kartama vec ona od 50e je bolja.a Creative od 80e daleko bolja.
Samo da ubacim taj X-Fi Creative koji sada imam onboard da imam i tamo.

EVGA-CORSAIR-Strictly

solaja777 @gliga79 09.06.2012. 22:14 #423856

broj poruka: 3278
vidim da imash nh-d14, pitanje : da li graficku kartu mozesh ubosti u prvi slot ?

Classified ... 09.06.2012. 22:16 #423859

Pa da i ti ces imati na Delux PZ77 glupi Realtek AC898 kao i ja na EVGA.
Na Maximus 5 ces imati Supreme III onaj X-FI kao znas koja je to razlika bila kada sam ja sa GIGABYTA presao na Crosshair 4 u zvuku. Neverovatno, cistije, crystalizer, opcije znas koje, ludilo.
Sada ja ne znam zasto ASUS ROG ne stavlja ASUS neke zvucne.
Mada verovatno ove male Creative pravi bolje. Zato cu ja za EVGA da uzmem Creative jos bolju. Ja bas imam poverenja u ROG Oboard Audio. Uopste nije potrebno nista drugo ako neams neke zvucnike tamo preko 180-200 pa nadalje.
Od svih meni potrebnih funkcija, izgleda svega jedino je to prednost ROGa sto zalim.
Jos ja nimam Supreme a Maximus 5 ima Supreme III neku.
Bolje idi na ROG jbs ATX.

EVGA-CORSAIR-Strictly

Classified ... 09.06.2012. 23:21 #423893

Identicna je to ekipa istog mozga kao sto mene zeza za one neispravne sada je ASUS marketing rtadi svoj posao neispravne su u stvari ispravne cvrcanje je sasvim normalna pojava a u stvari mi koji kupujemo smo problem.
Amerikanci bi vas upalili i vas i Sapcemastera i ASUS kancelariju za to sto Srbi trpe ovde. I uvek su prvi da brane neki likovi koji su nekada nesto dobili.

Ali to ne zna niko sa strane, zla je Srbija, kao jama paklena.
Zapamtite ako uzmem GTX680 CLassified psovace mi majku u roku od 3 posta a ja cu satro biti kriv samo sto sam prikazao skor i to. Prethodni dan bi bio sirotinja koja nema para da bi uzeo ASUS a posle cu postati onaj ko se razbacuje za nepotreban HW.
580 CLasssified ce preziveti ali 680 vec ce porodica da mi bude na udaru.
A da uzmem 680 ASUS stock i da cvile kapacitori bio bi pravi dasa poslusni a onda bi okacili slike i rekli EVGA je najbolja. To je zato sto nema narod pare pa je odlepio.
I jeste EVGA najbolja i ja znam i kupicu nju a ako je za vas ASUS postao nema veze.
2 dana kako sam rekao sada ce problemi sa ASUS sa novim kada evo ti lik drugu grafiku. Umesto da zove inspekciju koja je rada da resi slucajeve elektronike koja isspusta zvuk koji je iritantan za ljudsko uvo i mora da se ukloni izvor zvuka. Za to ima zakon dokle se trpi a kada smeta i firme moraju da elimisu zvukove visokog tona jel i ako su jako tihi mogu da ostete zdravlje ljudi ako su dugo izlozeni.l To je bas zvuk losih kapacitora.

EVGA-CORSAIR-Strictly

Mikishon89 Re ..... 10.06.2012. 00:12 #423911

Druže ukusi su različiti,o ukusima se netreba raspravljati. xD

Mikishon

f0rever Re: Re ..... 10.06.2012. 02:00 #423954

broj poruka: 3823
Don`t you say? xD

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Druže ukusi su različiti,o ukusima se netreba raspravljati. x
::
:: http://www.speedtest.net/result/1805517734.pn
:: http://www.pingtest.net/result/58304946.pn
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=212410
:: Mikishon
philaemos Re: ... 10.06.2012. 02:21 #423962

broj poruka: 2743
Nemoj onda da se oglasavas na forumu.
Kada kupis GTX680, uzivaj u njenim performansama, igraj igrice, sta te briga za tudja misljenja?

:: Ali to ne zna niko sa strane, zla je Srbija, kao jama paklena
:: Zapamtite ako uzmem GTX680 CLassified psovace mi majku u roku od 3 posta a ja cu satro biti kriv samo sto sam prikazao skor i to. Prethodni dan bi bio sirotinja koja nema para da bi uzeo ASUS a posle cu postati onaj ko se razbacuje za nepotreban HW
:: 580 CLasssified ce preziveti ali 680 vec ce porodica da mi bude na udaru
Mikishon89 Re ..... 10.06.2012. 02:22 #423963

Ide u redu xD

Mikishon

nemanja21 Re: ... 10.06.2012. 02:36 #423966

broj poruka: 1227
:: Zapamtite ako uzmem GTX680 CLassified psovace mi majku u roku od 3 posta a ja cu satro biti kriv samo sto sam prikazao skor i to. Prethodni dan bi bio sirotinja koja nema para da bi uzeo ASUS a posle cu postati onaj ko se razbacuje za nepotreban HW
:: 580 CLasssified ce preziveti ali 680 vec ce porodica da mi bude na udaru
:: A da uzmem 680 ASUS stock i da cvile kapacitori bio bi pravi dasa poslusni a onda bi okacili slike i rekli EVGA je najbolja. To je zato sto nema narod pare pa je odlepio
:: I jeste EVGA najbolja i ja znam i kupicu nju a ako je za vas ASUS postao nema veze
:: 2 dana kako sam rekao sada ce problemi sa ASUS sa novim kada evo ti lik drugu grafiku. Umesto da zove inspekciju koja je rada da resi slucajeve elektronike koja isspusta zvuk koji je iritantan za ljudsko uvo i mora da se ukloni izvor zvuka. Za to ima zakon dokle se trpi a kada smeta i firme moraju da elimisu zvukove visokog tona jel i ako su jako tihi mogu da ostete zdravlje ljudi ako su dugo izlozeni.l To je bas zvuk losih kapacitora

hahaahahahahahah koji si ti car...
gliga79 Re: Re: ... 10.06.2012. 02:48 #423970

broj poruka: 4641
ahahhahaha, ovaj lik je car !!!
Brate, od sad samo evga kupujem, alal ti vera kakvu reklamu i poruku saljes.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: :: Zapamtite ako uzmem GTX680 CLassified psovace mi majku u roku od 3 posta a ja cu satro biti kriv samo sto sam prikazao skor i to. Prethodni dan bi bio sirotinja koja nema para da bi uzeo ASUS a posle cu postati onaj ko se razbacuje za nepotreban HW
:: :: 580 CLasssified ce preziveti ali 680 vec ce porodica da mi bude na udaru
:: :: A da uzmem 680 ASUS stock i da cvile kapacitori bio bi pravi dasa poslusni a onda bi okacili slike i rekli EVGA je najbolja. To je zato sto nema narod pare pa je odlepio
:: :: I jeste EVGA najbolja i ja znam i kupicu nju a ako je za vas ASUS postao nema veze
:: :: 2 dana kako sam rekao sada ce problemi sa ASUS sa novim kada evo ti lik drugu grafiku. Umesto da zove inspekciju koja je rada da resi slucajeve elektronike koja isspusta zvuk koji je iritantan za ljudsko uvo i mora da se ukloni izvor zvuka. Za to ima zakon dokle se trpi a kada smeta i firme moraju da elimisu zvukove visokog tona jel i ako su jako tihi mogu da ostete zdravlje ljudi ako su dugo izlozeni.l To je bas zvuk losih kapacitora
Daum Re: ... 10.06.2012. 02:58 #423972

broj poruka: 12808
E tupsone koliko ne znaš. Pa Asrock je Asusova firma care, čak im je i logo sličan kao Asusov.

Nisi baš najbistrija riba u bari, a?

Neće niko da te psuje ako uzmeš GTX680, to ti javno tvrdim. Stvar je što ti niko ne veruje da će bilo šta od toga da uzmeš jer lažeš po forumu već godinu ipo dana.

:: Hoces ja da ti predlozim plocu a da ne bude ni ASUS ni EVGA
:: ASRock Z77 Extreme 4
:: Na toj ploci ces moci sve sto ti treba a ustedeces skoro 50e
:: EVGA-CORSAIR-Strictl
Classified ... 10.06.2012. 10:40 #423999

Ja nisam rekao da cu uzeti sigurno GTX680. Prvo zato sto je jedina karta koju bi uzeo GTX680 Classified, cak ni ona EVGA FTW 4GB/Backplate 680 mi se ne svidja.
A 680 Classified moze da kosta i 850$. Naravno da je tada necu uzeti jel bi kod nas kostala 800e.
Ali cu u tom slucaju uzeti 580Classified 100%. Znaci to ploca EVGA Z77 FTW, CORSAIR 120 Neutron GTX, Dominator GT, 3770k te stvari su jedine sigurne to mogu da kazem sada da mi umre majka do kraja godine ako to ne uzmem. Jel ne postoji opcija da to ne uzmem sa sve i da ne donesu ovde. Plocu ako ne donesu ovde placam 120e preko cene koju placam ovde sa carinom, racunajuci ako mi uracunaju 135$ carine. Moguce da nista ne racunaju. Moguce da stave 70$. Ploca kao ploca sa e-ducan provizijom i njihovom filijalom ui New Yorku sa Newegga su mi uradili ponudu za 420$. To je ljudi moji 320e. Onoliko koliko cu je platiti ovde. Znaci samo carina preko.
Za Neutron GTX i Dominator GT su sledeci na redu. Ako sam platio 70e 2x Gentle Typhoon i Demciflex Filter od 200mm onda mozete da zamislite koliko sam spreman da dam na EVGA GTX580 Classified. I ako sam dao ukupno oko 100e za mdpc-x.
GTX680 Classified nije sigurna i CORSAIR H100 nije siguran iz razloga sto imam kuler pa je to zadnja opcija ako ostane pare. Inace ovo, pa to je sigurno kao sto ce sutra da svane to cete videti.

EVGA-CORSAIR-Strictly

vladats @Wlada 10.06.2012. 10:57 #424000

broj poruka: 4537
Zelim ti da kupis to sto hoces,ali mislim da bi zapao u finansijski kolaps ako kupis to sve...
Treba od neceg i da se zivi,zar ne ???
Nemoj samo da prodas stan da bi dosao do cilja.

Classified ... 10.06.2012. 11:58 #424011

Pa nije to sve odjednom ja imam plan.

Pare za Z77 FTW + 3770k su spremne u Aprilu jos.
Imam jos oko 300e preko toga. Tih 300e se cuva dok ne prodam X4 96BE + Crosshair 4 + hd5870 to se dodaje za graficku kartu. A sve ostalo ide svakog meseca po jedno.

EVGA-CORSAIR-Strictly

vladats E onda si resio problem... 10.06.2012. 12:16 #424016

broj poruka: 4537
Zatvorio si finansijsku konstrukciju.Odlicno...
Samo ja bih pre otputovao letos u Tunis a manje dao novca za HW.
Ipak i na AMD-u moze da se lepo igra,zar ne ????

gliga79 Re: @gliga79 10.06.2012. 13:08 #424026

broj poruka: 4641
@Solaja777
izvini tek sad videh da si me pitao oko noctue.
Staje naravno, ja je drzim u prvom slotu.
Jeste blizu ali nema problema, mislim da nema sanse da dokaci zicu koja drzi ventilator.
Ja sam preventivno zamotao izolir oko zice.
Jedino na silu rukom da nategnes kuler pa ce mozda da dokaci, ali to ni budala ne bi radila.
Ako imas Noctua kuler slobodno montiraj i kartu bodi u prvi slot, ja ti garantujem da ce da radi kao zmaj bez problema. Jos se i bolje hladi.
Ja tako drzim i prezadovoljan sam .)

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: vidim da imash nh-d14, pitanje : da li graficku kartu mozesh ubosti u prvi slot
solaja777 extra 10.06.2012. 13:37 #424035

bice onda Asus Maximus V Gene + 3570K za graficku kartu oktobar-novembar .)

pozzz

Classified ... 10.06.2012. 14:27 #424047

Pa moze. A reci mi bas nemas da dodas za 3770k???
Mislim dobar je i taj. Ali ce ti onaj produziti trajanje kompa na 2 god duze.
Pa ni ja necu graficku kartu pre Oktobra. U Julu tek izlazi Classified, da vidim cenu, pa ako je skupa da vidim onaj lik ima 4XGTX580 Classified da mu ponudim 300e za shipping i za sve.
Za otpakovano i polovno ne mogu garanciju da mi naplate.

Ne volim ja Tunis i te africke zemlje a idem u Avgustu na more, krajem Avgusta.
Cuti AMD radi sada samo na 3.8GHz grafika na stock i igram stare igre na koje sam zaboravio Silent Hilll 3 sam tek upoznao serijal, treba odigrati sve, pa onda Resident Evil od 4, pa jos Assassin Creed. Mora da AMD radi dok ne predjem na Intel sada.
Kakva sam budala mislio da klokujem na 4.5-4.8GHz. Ja cu raditi sa CPU na 4.0GHz i memorijom na neki normalan klok. Kakav li ce Intel i Radeon da budu u kombinaciji u prvo vreme. Koliko je to jak CPU i koliko meni godina nece trebati jaci. Sacuvaj boze.
Ja 3 god ce mi biti smesno sta god izbaci Intel da gledam. Kako kupio sam CPU a ne vidim razliku, nista, razlika vidljiva 0 narednih 3 godine za moje potrebe.

- - - - - - - - - - - - - -
EVGA-CORSAIR-Strictly

solaja777 3770k 10.06.2012. 14:45 #424056

ne bih dodavao pare za 3770k i onako komp mi sluzi 9-11 meseci pa ga prodam... mislim voleo bih da ostane duze kod mene ali uvek nesto ne planirano iskoci pa prodam pc ...

SpaceMarko EVGA nikad, MRTVA EVGA!!! 22.06.2012. 15:59 #426660

broj poruka: 119
Uhhh da podelim sa vama moju muku. Eto ubedi me covek i kupih EVGA Z77 WTF http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=151-IB-E699-KR&family=Motherboard%20Family&sw=5 preko lokalno dobavljača, uzeh 3770K sa oglasa cena 250EURa, uzeh dva puta EVGA GeForce GTX 680 Superclocked isto od lokalnog dobavljača. I gle sad problema, ubodem jednu grafiku krenem da instaliram plavi ekran, probam nekoliko puta ma neće pa neće :). Sve živo izmenih, pozajmih neku H61 ploču sve proradilo, vratim ploču dobavljaču zamene mi sa drugom, i sa drugom sve radi kako valja, ali sata 6 portovi prepolovili performanse uhhh počinjem da se nerviram ali ajde nema m veze. Sistem instalirao, ubacim drugu grafiku da povežem SLI kad ono opet plavi ekrani. Izvadim obe grafike, ubodem drugu grafiku sa kojom nisam podizao sistem i ustanovim da ni ona ne valja. Vratim grafiku onako već besan, uhhh MRTVA EVGA, MRTVA EVGA :) i dobijem drugu i sad sve radi. Međutim đavo mi ne da mira, grafika mi deluje kao referentna, mnogo se greje odbija da se ocuje preko 5MHZ kad je u SLI-u, jer tad zablokira ceo ekran i opet plavi ekrani. MRTVA VGA, MRTVA EVGA!!! :) Što posluša ovog gore, joj, MRTVA EVGA, SAMO ASUS KUPUJEM od SAD!!! Kad Tajvanac napravi on napravi da valja, neće te prevariti MRTVA EVGA, nikad više :) Evo zaklinjem s neću uzeti nikad ništa drugo samo aSUS, jer oni znaju da naprave ploču i grafiku, samo kvalitet, a kvalitet je ASUS. MRTVA EVGA!!! Evo sad sam skinuo nalepnicu sa EVGA kartice kad ono NVIDIA nalepnica ispod, znači samo su svoj logo nalepili. Mrtva EVGA!!! Samo ASUS!!!

P.S
Ovo je bila šala :) hahahaha

Classified .... 22.06.2012. 16:09 #426663

Ne verujte ljudi to su likovi iz ASUSa oni sto vam prodaju otpakovano i u cijim plocama nalazite CPU noge, oni iz cijih grafickih ispadaju srafovi jel lokalna kancelarija masturbira na njima i terorise ih da pokaze snagu pa prodaje vama.
To je onaj ASUS ciji su mi ljudi prodali test sample a vama ko zna sta.
Sve sto vas zanima oko EVGA Z77 FTW idite na EVGA Forum, oseticete drugi ambijent, familijarnost, zezanje, tu su svi poznati da vam pomognu, da vam daju najnoviji BIOS, zamene pokvareno. I pre ce vam doci zamena iz USA nego sto ce direct link i ASUS odobriti zamenu.

EVGA-CORSAIR-Strictly

Ishmerish Wlado opusti se malo... 22.06.2012. 16:11 #426666

broj poruka: 7285
To je Marku malko biznis ufitiljio... pa `svaki ciga svoga konja fali`

Lala 4ever!
http://youtu.be/6sTfzzdemjA

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

Classified ... 22.06.2012. 16:13 #426667

Znam ali ce im sve gore biti jel meni cestitaju kako uspevam da nagovorim ljude na EVGA I CORSAIR. Ja sam tim firmama doneo zaradu a tek cu.

To su oni koji vas upozoravaju da klokovanje unistava garanciju. Dodjite na EVGA Forum postanite deo familije da vam ljudi iz EVGA objasne kako se klokuje i moduje BIOS i ostaje u garanciji. Mozete zameniti i staviti vodeno hladjenje i dalje biti u garanciji. Mozete izgubiti sve srafove poslace vam nove, ne morate krpicu ispod srafiocigera kao sa trulim Tajvancima.
Gde su waterblokovi mrtvi ASUSe, cija NVIDIA GTX680 je prva debelo.
Cija ploca top high end radi na x8 SLI, ASUS ROG.
A ciji slotovi 2 i 4 su x16 SLI u onoj sto je pored mene.
Kod EVGA kada regisdtrujete nesto to nije sprdnja kao kod ASUS, to je kao oruzije da ste registrovali, nemoze niko drugi posle vas. Moze samo prilikom prodaje da obavesti proizvodjaca da prebaci garanciju i da ostavi tacno ime kupca drugog.
Mogu samo da vam kazem da od kada otvorite kutiju oseca se duh Amerike.

EVGA-CORSAIR-Strictly
imarkovic Re: .... 22.06.2012. 16:17 #426669

broj poruka: 19086
vlado brate, zar si sve procitao a nisi PS na kraju:))

:: Ne verujte ljudi to su likovi iz ASUSa oni sto vam prodaju otpakovano i u cijim plocama nalazite CPU noge, oni iz cijih grafickih ispadaju srafovi jel lokalna kancelarija masturbira na njima i terorise ih da pokaze snagu pa prodaje vama.
:: To je onaj ASUS ciji su mi ljudi prodali test sample a vama ko zna sta
:: Sve sto vas zanima oko EVGA Z77 FTW idite na EVGA Forum, oseticete drugi ambijent, familijarnost, zezanje, tu su svi poznati da vam pomognu, da vam daju najnoviji BIOS, zamene pokvareno. I pre ce vam doci zamena iz USA nego sto ce direct link i ASUS odobriti zamenu
:: EVGA-CORSAIR-Strictl
STRANA 6 OD 7  
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs