Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD Ryzen
STRANA 7 OD 22  
ZooLoo ... 21.02.2017. 10:49 #631912

status: user
broj poruka: 3975
BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM!!

Gameri, ulecite! https://goo.gl/nReEin

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Antimatery booom? 21.02.2017. 18:33 #631932

broj poruka: 997
Ma dok oni napravise neku bombu rat se zavrsi :)

Deluje fino a?

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_ryzen_1700x_benchmarks_emerge/1

SkyFire Vaskrsnuce starih clanova... 21.02.2017. 20:08 #631939

broj poruka: 18472
I to koliko vidim sve zbog RyZEN-a :)

No samo da ne ukake nesto, tesko je poverovati da ce sve biti kako treba.

Na annand-u kazu da se procesor mnogo greje, 90c pri 4Ghz a da je uobicajen OC na nekih 3.8 Ghz, 4 Ghz ipak zadatak. Sa druge strane performanse su izgleda odlicne ali ja ipak cekam zvanicne testove i naravno ono najvaznije napredak u IPC-u i kako stoje tu sa Intelom.

Sa render mozda i budu dobra platforma ali za ostale stvari videcemo.

https://forums.anandtech.com/threads/summit-ridge-zen-benchmarks.2482739/page-247#post-38747816

Intel 3930k@4.7 Ghz/Asus Rampage Extreme IV/Mushkin Redline 16GB/Asus GTX 1080 OC SLI/Samsung 850 PRO/Enermax Revolution 1050w/Creative Titanium HD/Apple Ipad Air 2

obradmi Re: Vaskrsnuce starih clanova... 21.02.2017. 20:20 #631940

broj poruka: 7736
Predsednice kako tumacis ovaj rezultat u 3DMark Physics

The Core i7 5960X scores around 14,640 points
The Core i7 6900k scores around 17,100 points
The Ryzen 7 1700X scores around 17,916 points

http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1700x-processor-tested/

Vama Intelovcima odgovara ovo Intel ce da snizi cene :)

:: I to koliko vidim sve zbog RyZEN-a :
::
:: No samo da ne ukake nesto, tesko je poverovati da ce sve biti kako treba
:: Na annand-u kazu da se procesor mnogo greje, 90c pri 4Ghz a da je uobicajen OC na nekih 3.8 Ghz, 4 Ghz ipak zadatak. Sa druge strane performanse su izgleda odlicne ali ja ipak cekam zvanicne testove i naravno ono najvaznije napredak u IPC-u i kako stoje tu sa Intelom.
:: Sa render mozda i budu dobra platforma ali za ostale stvari videcemo
:: https://forums.anandtech.com/threads/summit-ridge-zen-benchmarks.2482739/page-247#post-3874781
:: Intel 3930k@4.7 Ghz/Asus Rampage Extreme IV/Mushkin Redline 16GB/Asus GTX 1080 OC SLI/Samsung 850 PRO/Enermax Revolution 1050w/Creative Titanium HD/Apple Ipad Air 2
Antimatery dadada.... 21.02.2017. 21:07 #631944

@SkyFire

Ma sto kazes za profi primene i render ok, nesto manjkaju sa igricama testovi, prosto nemoguce da neko nije probao, ili je tu Intel bolji pa im nije zanimljivo :) Ko zna...

SkyFire ... 21.02.2017. 21:22 #631945

Da, da. O tome i pricam. Nahajpovali su sa multi core performanse - brutal force, ali generalno u gaming sferi se jos nista ne zna. Moze vrlo lako da se desi da tu malo podbace plus na to dodaj Intelov overclock potencijal i eto ti pobednika. A na to sve cene AMD procesora ako ne budu dosta nize ja ne vidim tu neki breakthrough.

Svakako je dobro sto se AMD vratio, cekamo testove.

Intel 3930k@4.7 Ghz/Asus Rampage Extreme IV/Mushkin Redline 16GB/Asus GTX 1080 OC SLI/Samsung 850 PRO/Enermax Revolution 1050w/Creative Titanium HD/Apple Ipad Air 2

ZooLoo ... 21.02.2017. 21:31 #631946

Ste retardirani?

Koga boli dupe za gaming, i ko je jos uzeo intela od 1k evra da bi igrao igrice... Ovi zaludjenici sto furaju i7 samo da bi se hvalili kod komsija i rodbine a ne obrnu dve igrice su posebna klasa.. Za pisljivi gaming imate pentiuma i bice vrv neki Ryzen, bolji u tom cenovnom rangu i cao.. I imate Playstation 4 Pro ako cete 4K da osetite..

FX 8350 je bio za gaming odlican procesor, malo slabiji od intela i5 a osetno jeftiniji, tako da verujem da Ryzen nece nikako da bude ``los`` za gaming..

BOOOOOM!!!

Antimatery ej bre... 21.02.2017. 21:43 #631951

Nemoj Vlada da te cuje, ko kaze da je glupo basiti 1000$ na CPU za igre :) :) :)

Naravno da je dobro da se vrate zboh svih nas, kome je monopol doneo dobra? Mislim pojedincima da :)
ZooLoo ... 21.02.2017. 21:47 #631954

On decko sada valjda vec razmislja o tome kako ce da menja ceo setup iz plavo zelene u crvenu boju, sta ces, moras da budes u korak sa tehnologijom, posebno kad si tip sa takvim stavom. :D

Normalna stvar, neka odu cene dole, neka malo intel pisne.. Smorili su vise, nvidia tek.. Vec se nazire 1080 TI za koji dan, SKY dzabe ti SLI, to je proslost, samo SINGLE card..

SkyFire ... 21.02.2017. 21:49 #631955

Ovaj je totalno izgubio kompas. Spamuje do bola..

Hardver se najvise proda za gamer-e i 80% fokusa je baceno na gaming industriju.
Ono ostalo su firme, profesionalna namena i sl.

Prosla godina je godina kada je prodaja hardvera bila u vrhuncu u istoriji hardvera u visokoj klasi. Malo citajte, pratite..

Koje gluposti ovde mogu svakodnevno da procitam, gaming umire i sl. Budalastina..

Normalno je da je dobro sto su se vratili. Jos ako ponude po pristupacnim cenama bilo bi odlicno. Intel nas je svih ovih godina posle Sandy Bridge izmuzao maksimalno.

P.S. SLI nikad nije radio bolje a GTX 1080 Ti ce biti osakacena karta koja nece moci da prismrdi SLI-u.

JovanZ Re: Koga boli dupe za gaming 21.02.2017. 22:53 #631958

broj poruka: 3014
Tebe. U potpisu ti stoji reklama za sajt. Promivises originale. U drugoj temi pricas kako neces da dajes pare za originale i da imas i7. Onda ovde kazes da je pentium dovoljan za gaming. I onda na sve to ps4 pro kao da je dar od boga. Nije toliko savrsen koliko ga ti velicas.. I boom odgovori i bacanje bombi.

Nemam nista protiv konzola i odigrao sam ekskluzive koje sam hteo, tako da nije kiselo grozdje, ali ne mogu da provalim da li nas trolujes ovde ili sta?:)
djokosrb re:Re: Koga boli dupe za gaming 21.02.2017. 22:55 #631959

broj poruka: 6876
+1

Dete Partizana

ZooLoo ... 21.02.2017. 23:07 #631960

Matori sta pricas? Ti si nesto pomesao.. Ja kupujem igre, koje me zanimaju. Za i7 jebem kutu i ogija, ko ne razume, neka ne obraca paznju, a i dovoljno si razuman da vidis da ima istine u provokacijama. Pogledaj malo yt i sajtove, pentium je odlicna kupivina za gaming, osim ako nisi kopleksas. PlaystationPro odlicna konzola.

BOOM je uzvik za debele intelase. :D

Djoko vidim te, igras se sa zivotom.. :D Svestan si da ce 1060 da ti progleda sa Ryzenom? :D

obradmi Re: Re: Koga boli dupe za gaming 21.02.2017. 23:29 #631961

Vidis da je decko hiperaktivan .....

:: Tebe. U potpisu ti stoji reklama za sajt. Promivises originale. U drugoj temi pricas kako neces da dajes pare za originale i da imas i7. Onda ovde kazes da je pentium dovoljan za gaming. I onda na sve to ps4 pro kao da je dar od boga. Nije toliko savrsen koliko ga ti velicas.. I boom odgovori i bacanje bombi
:: Nemam nista protiv konzola i odigrao sam ekskluzive koje sam hteo, tako da nije kiselo grozdje, ali ne mogu da provalim da li nas trolujes ovde ili sta?:)
JovanZ re 22.02.2017. 00:51 #631963

broj poruka: 3014
Vise vidim senzacionalizam nego istinu, ali ajde :)

Ne ulazim u to sto kupujes igre koje te zanimaju, i treba da se kupuju igre nije to nista cudno, nego mnogo bre trojules. :)

PsPro... Ne kazem da je losa konzola, ali... mnogo je nahajpovana. Nije toliko crno belo. Niti je sve native 4k. Niti je prevelik razlog za upgrade. Za nove korisnike ok. Za PSVR znaci dodatna snaga, ali opet, vr nije zaziveo koliko se ocekivalo, bar ne za sada, samim tim, developeri nisu motivisani da ulazu resurse u nesto sve ce jako mali procenat igraca da iskusi. Nema mnogo AAA naslova koji imaju podrsku za VR niti koji su pravljeni za vr. RE 7 je kul, ali.... ostale igre su few and far between. A to su spominjali kao jedan od bitnih razloga za upgrade. Ono sto je meni alarmantno je da smo i konzole poceli da dobijamo na kasicicu.

Project scorpio manje vise isto. MS je cak i rekao nesto tipa da nece vise biti velikih skokova ako sto je bilo izmedju xbox/xbox360/xbone. Priblizava se sve to pc filozofiji. Jedan os i samo hardware upgrade. A sve igre backward compatible. Drugim recima kasicica, ali po meni mnogo bezobraznije nego na pc-u. Hoces high detalje? Ok pazari novu konzolu, a ne samo gpu.

Ok, konzole su jeftinije, to stoji. I tu su ekskluzive. I to je lepo. I lepo je da se zavalis u fotelju u da se igras. I naravno argument da sve radi out of the box. A ne radi, ima igara koje stucaju, seku, koce, kojima trebaju patchevi... I tu se meni out of the box prica zavrsava.

Nemam nista protiv konzola, ali jednostavno nisu moj prvi izbor za gaming. A ni pc gaming nije toliko skup sport. A ni cena nije toliko bitna, mislim, gaming je hobi i moras da platis da bi uzivao, tako da mi ni bang for the buck argument nije mnogo tezak.

Plus sto komp koristim i za posao svakodnevno. I jednostavno uzivam kada znam da sam nesto sam sklopio, kada znam da je to bas ono sto je skrojeno za moje potrebe i ono sto meni treba. Nisam imao taj osecaj nikada kada sam upalio konzolu.

Nisam rekao da je Pentium losa kupovina, ali, sto se onda igras na i7 kada je Pentiom odlican? I sto je gaming pisljiv? :)

Hocu reci cela prica je mnogo komplikovanija od PSPRO je bog, PC je bacanje para za gaming. A bas to jedno je sranje drugo je bog je razlog sto toliko ljudi prepucava oko gluposti.

Hocu reci - u 2017-oj nema crno-belo.
DmasteRNo1 Kakav Pentijum, kakvi bakrači! 22.02.2017. 08:18 #631966

broj poruka: 6108
U eri Rajzena, koji se razbacuje fizičkim i logičkim jezgrima, pojedinci veličaju govance od procesora koje ima svega dva jezgra u 2017. godini.

P.S.
Šta bi sa igrama koje koriste više od dva jezgra?

i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Fury 12GB 1866/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90

djape7777 Mozemo mi da pricamo... 22.02.2017. 09:33 #631967

broj poruka: 933

sta hocemo da dolazi nesto dobro potvrdjuje sam Intel koji posle 7-8 generacija Pentiumu ponovo dodeljuje HT i dodaje EE sa 10 jezgra. Da je Ryzen nesto poput Buldozera Intel bi opet dao par kapi tabasca , malo kolicinski a papreno skupo. Situacija bi najzad trebalo da bude povoljnija za sve kupce i to je najbitnije!!!
ZooLoo ... 22.02.2017. 10:32 #631969

Ma sve to stoji, i smatram da je dobro sto je Pentium tu, i tako i treba, za low budzet gamere..

Takodje smatram da treba sto manje placamo a da imamo vece i bolje gaming iskustvo na kompu.. To da je Intel sam sebi pucao u nogu, to je tacno, sa i3, taj procesor je u teskoj rupi sada, i5 jeste dobar ali precenjen, to smo znali i pre, ali smo morali da cutimo i gutamo knedlu jer nisi imao alternativu.. A uzimati i7 za gaming je meni besmislica totalna, dizem kapu ako je posao u pitanju, to je normalno, ali da samo kokas igre i tako to, nah.. Posebno sto su maticne ploce nahajpovali, nekad B ploca najjaca bila ispod 100e a sad je 150e, o Z klasi i jacim necu ni da pricam.. ROG karte bile 150e a sada.. To mora da se dovede u red, inace cao, IDES POD MAC BATO!

Hiperaktivan sam jer sam srecan sto ce Ryzen da bude dobar, koliko god, ne zato sto sam od plave pocrveneo i slicno, nego zato sto ce situacija da se promeni, mocu cu da biram, a ne da budem primoran samo na jednu kupovinu.. I naravno da cu da podjebavam malo, valja se..

PS4 je bio dobar, PS Pro je bolja konzola u svakom pogledu.. Smatram da svako treba da ima bilo koju konzolu ispod tv-a, Nintendo posebno, i da koka po nesto..

Meni je PC main gaming mashine, konzolu nisam uzeo jos, sacekacu Switch, sacekacu Scorpia, pa otom potom.. U planu je neki 60+ 4K tv, pa ce tu moci da uskoci konzolica cisto za neki sport (PES, NBA) i ako imam vremena za exluzive, ako ne nista..

A PC, planirao sam da idem na 2K gaming, ali ako Vega i nove TI karte budu dostojne, mozda preskocim to pa se bacim na 4K i onda lagano, a mozda rasprodam sve i ne pipnem gaming, to se nikad ne zna..

-ShonE- Re 22.02.2017. 11:07 #631971

broj poruka: 3529
Ono sto je realno dobro po pitanju novog intel pentiuma je sto se zaista radi o vrlo dobrom cpu-u, koji radi na pristojnom kloku, ima dva jezgra + HT, a svi testovi po netu govore u prilog tome kako u ogromnoj vecini igara ovaj CPU je sasvim dovoljan i vrlo je blizu skupljoj braci.

Sa tog aspekta, ako se pogleda njegova cena vrlo lako se moze zakljuciti da moze da se spakuje jedan vrlo pristojan gaming komp jer ovaj cpu+mb nije toliko skupa investicija i veci deo novca moze da se ulozi na grafiku, pa imamo vrlo dobru all round masinu.

Ako Ryzen 3 bude spusten u nekoj bliskoj buducnosti na slicnu cenu onda je on definitvno best buy.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
Samsung PM961 M.2 250GB + WD(3TB+1TB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
X-Fi Titanium+Z-5500

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djape7777 Re: Re 22.02.2017. 12:01 #631973

broj poruka: 933
Ne razumem konstataciju tj tvoju logiku isto kada bi stavio da poredis i3 i i5 zasto je i5 skuplji?
R3 ide na I3, ko zna sta ce da ispadne na taj g4560...

:: Ako Ryzen 3 bude spusten u nekoj bliskoj buducnosti na slicnu cenu onda je on definitvno best buy
:: i7 6700K + Noctua NH-D1
:: GTX980ti Gigabyte G
:: MSI Z170A Krait Gamin
:: Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savag
:: Dell U2515H + LG D2343 3
:: Samsung PM961 M.2 250GB + WD(3TB+1TB
:: Thermaltake Urban S71 + CM V85
:: X-Fi Titanium+Z-5500
djokosrb re:Re: Re 22.02.2017. 13:03 #631975

broj poruka: 6876
Upravo tako.

Na Pentiuma nece neki `Athlon`, ako ga uopste bude i bilo, a bice.

Dete Partizana

obradmi Re: re:Re: Re 22.02.2017. 14:45 #631978

Najjeftiniji R3 ce biti 120-130$ 4 jezgra bez logickih ,Athlon vise ne postoji
ni za AM3 socket.Postoji samo za FM2 socket.Verovatno ce AMD-u nizi segment
od R3 pokrivati FM2 socket ,eventualno AM3.

:: Upravo tako
:: Na Pentiuma nece neki `Athlon`, ako ga uopste bude i bilo, a bice
:: Dete Partizana
SkyFire ... 22.02.2017. 15:17 #631980

Ovo je prvi put u istoriji da navijam za AMD. Oprostio sam im sve lazi i manipulacije samo da stisnu Intel za j@jca bar malo. Takodje se nadam da nece zakinuti na cenama jer bi to ostavilo prostor i jednim i drugim da se i dalje bahate.

Ostaje jos da se vidi sta ce biti sa VEGA-om ali tu nisam optimistican, razlicite su tehnologije a niti tu postoji toliki prostor, previse je jaka nVidia ali bilo bi dobro bar da prate korak sa njihovim chip-om srednje klase i da cene ne idu preko 500 evra.

milojca 12% preko svih očekivanja :) 22.02.2017. 15:23 #631981

broj poruka: 207
http://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-goes-preorder-today-info-and-event-benchmark-videos.html

ZooLoo ... 22.02.2017. 15:33 #631982

Aj sto ce Ryzen cpu da bude jeftiniji i povoljniji, nego ce i maticne ploce..

B250 150e hahahaha, skoro pa duplo otislo, a navodno low-mid maticna.. Povraca mi se!

Bice tu dosta korigovanja cena, za obe firme. Nvidia ce takodje da pisne ako Vega dobro zagrize, bar da snizi cene, sto je koliko toliko pristupacnije nego sada... Mada ovaj fail Pascal i nije nesto primamljiv, sledeca generacija bice BOOM!

STRANA 7 OD 22  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647838.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs