Pa mene ne zanimaju cene bas nego ponuda. Kada nadjem sto hocu onda platim. Ja ASUS ne volim a EMMI ne gledam jel nema EVGA tako da i ne znam cene bas. Kada uvrste najnoviji top EVGA HW u prodaju mozemo da razgovaramo i uporedjujemo cene.Mislim na FTW ploce i FTW i Classified grafike. Do tada cena Maximusa da li je 16 ili 17.000 bas me i ne zanima. Ja ASUS ne volim nikako. Ako volis evo sada bice top ploca za Z77, jedina gde SLI radi u x16 modu.
Ludilo, pomama je nastala, sada na EVGA forumu malobrojni koji su hteli Maximus da uzmu se cerekaju i vicu dobro je da nismo. PLX Chip, 300% more gold content in CPU socket u odnosu na ostale proizvodjace i ASUS, legendarna podrska, 3 godine garancije, dobra u klokovanju, dokazao Kingpin, 24 pin angle, POSCAPS kapacitori. x16 u SLI modu. Inace GTX560 SLI na ASUS ili CF 6870 , dzabe ste krecili ljudi radi na x8, ako naklokuju dobro mozda nadoknade manji protok. Sporiji protok pojede extremni klok.
Ja je necu uzeti jel je X79 budget ploca i necu na takvu plocu da stavljam six core i posle ivy extreme. Drugo treba mi kuler za 2011 i to me sve izadje skuplje onda.
Z77 FTW je mnogo mnogo bolja ploca. Ali ti ako hoces uzmi sebi X79. Da je verzija Classified ili FTW ne znam sta bi bilo ali ne uzimam sigurno zadnje ploce u liniji. Nema gotovo je sve je isplanirano danas saljem zahtev e-ducanu da uradi ponudu sa Newegga za svbaki slucaj da PIN resi da mi napravi totalan bojkot HW iz Srbije za sva vremena. Ploca je 310$ nece me izaci vise od 450$ i carina. Kada to preracunam ja sam samo carina preko cene koju placam ovde. A ja sam spreman da platim koliko treba da bi imao EVGA Z77 FTW. Ali sam ja lud sto mislim o takvim stvarima covek narucuje ploce lepo ne cini meni uslugu nego je predstavnik EVGA i to im je posao. - - - - - - - - - - - - - - EVGA-CORSAIR-Strictly
Evo sta mi je odgovorio lik za Z77 FTW + 3770k kada sam pitao kako je zadovoljan.
Very satisfied with the board. 4.5GHz using Jacob`s OC guide was easy. Using 1.3V for 4.8 GHz and the highest I saw the CPU temp go was 80°. with my Corsair H80 cooler I`m not much of a sound guy so as long as I can hear games with no weird crackling the sound is good to me, haha.
To jel sam pitao kako je sa Realtek. I za mene je dosta. 4.5GHz ali zvucna mora da se resava ja znam sta je Realtek i znam koja je razlikaa sa Supreme X-Fi cujes zvukove koji na Realtek ne postoje.
glasa posle svega procitano za Albatron. JA sam ipak stara garda,nisam navikao na svo to sarenilo i brdo aluminijuma i baakra. Smatra, da ploca treba da bude sto prostija.Nesto malo prikljucaka i kontenzatora i to je to. Iskreno,MMX Intel mi je prirastao srcu,a da ne pricam o Cyrixu koji mi je u krvi.... da... I like coold beer E da, sto se tice klokovanja,mislim da je moj Intel na 33mhz sa 16mb EDO jebenog rama ne prevazidjen. E to je masina(danak ustajanja u 4 ujutru uzima svoje).
Albatron.. to su bile vrh ploce.. ne znam sta se trenutno desava sa njima, ali koliko sam video kod par modela nacuo sam da nisu nesto kvalitetni kao nekad..
:: glasa posle svega procitano za Albatron. JA sam ipak stara garda,nisam navikao na svo to sarenilo i brdo aluminijuma i baakra. Smatra, da ploca treba da bude sto prostija.Nesto malo prikljucaka i kontenzatora i to je to. Iskreno,MMX Intel mi je prirastao srcu,a da ne pricam o Cyrixu koji mi je u krvi.... da... I like coold beer :: E da, sto se tice klokovanja,mislim da je moj Intel na 33mhz sa 16mb EDO jebenog rama ne prevazidjen. E to je masina(danak ustajanja u 4 ujutru uzima svoje) :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=238231 :: ::
To je sve bilo nekada, DFI do skoro, sada nema toga vise. Sada ASUS, EVGA, MSI, ASrock, GIGABYTE, Intel.Od toga su EVGA I ASUS ROG prva klasa ostali druga i ima posle III Biostar, ...ko sve ne.
Ja sutra ili prekosutra kontaktiram EVGA Europe da vidim da li su se pojavile ploce kod njih i kod vecih evropskih retailera. Jbt ujak mi je u Sloveniji sada trazio sam Dominator GT ali nemaju tamoali Vengeance koliko hoces. 60e 1866MHz 1.5 V 2x4GB ali meni ne treba taj. Sledeci put kada ide dobija listic za ssd CORSAIR Neutron GTX 120 pojavice se tada i za onaj mali USB Flash Survivor Stealth USB 3.0 16GB. 20e mali nije skupo. Kuler mi nece trebati jos uvek. H70 ce izdrzati ovo leto jos.
Ne treba mi sada, ici ce on ubrzo ponovo. Dok ja uzmem Intel i plocu on ce tamo ici. Pod ovim okolnostima mi ne treba a H70 moze da izdrzi do 4.0GHz sa Gentle Typhoon. Nemam sada da bacam pare jer mi je bitno sta ce biti sa grafikom posle. Mozda bas to bude uticalo na 680 Classified. Ali ja znam ako mu kazem on ce uzeti i nece traziti pare, ali moze slucajno da ih uzme kada ponudim i necu trebaju mi. Moze i JBL iz madjarske da mi nabavi za 15e vise, ali mi nije to prioritet sada. Memorija mi je bitnija.
:: Ne treba mi sada, ici ce on ubrzo ponovo. Dok ja uzmem Intel i plocu on ce tamo ici. Pod ovim okolnostima mi ne treba a H70 moze da izdrzi do 4.0GHz sa Gentle Typhoon :: Nemam sada da bacam pare jer mi je bitno sta ce biti sa grafikom posle. Mozda bas to bude uticalo na 680 Classified :: Ali ja znam ako mu kazem on ce uzeti i nece traziti pare, ali moze slucajno da ih uzme kada ponudim i necu trebaju mi :: Moze i JBL iz madjarske da mi nabavi za 15e vise, ali mi nije to prioritet sada :: Memorija mi je bitnija :: :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Znas koliko cu da trazim za njega 45-50e.Za H70 kada budem prodavao. Ali ima samo kacenje za Intel. Za AMD je zeznuto. Znaci kome treba za Intel. Ali mi nije neophodan sada primetio sam da je Dominator Platinum jako povoljan 2x4GB 1866. 110$ Onaj novi ludacki, to meni treba ne H100 sada.
Nego reci mi ako znas nemacki sta ovo znaci za EVGA Z77 FTW. Posto je na EVGA Europe zvonce i dalje je nema. Ali da vidim sta ovde znaci.
Znas koliko moram da platim ako nasi ne donesu. Nije strasno 130$ vise nego cena. Zapravo trazio sam najeftiniju opciju sa Newegga i e-ducan je uradio ponudu preko njihove filijale u New Yorku. 420$ ploca je skoro kada se prevede u evre koliko bi je ovde u evrima platio i oni su najvecu mogucu carinu procenili na 120-130$. Ja cu to platiti bez blama ako nasi ne donesu. Ali nema zasto jel u vazduhu se oseca da ce je dosta ljudi kupiti.
Ljudi moji Hardwarski smo ojadjen narod, jadno, jadno, bedno, nikakvo. Znaci da kupis najeftinije da zatvoris i da ne palis stranice gde ljudi pokazaju kako je tamo gde je ovaj hobi slobodan. NASI DOBOVLJACI SU LUDIIIIIIIIIIII LUDIIIIII I PRODAVCI ISTO. EJ PA SA CORSAIR SU IZGUBILI ZNACI 70% NAJLEPSEG HARDWARE.
329e je znaci najveca moguca cena koja moze da bude EVGA Z77FTW ovde. Ali PIN je imao obicaj da stavi lepu cenu za plocu manju. Sada videcemo koliko je toliko je.
ma ja znam nemacki kao da sam tamo rodjem:) ali ovo ti znaci `nepoznati dobavljac`
:: Znas koliko cu da trazim za njega 45-50e.Za H70 kada budem prodavao :: Ali ima samo kacenje za Intel. Za AMD je zeznuto. Znaci kome treba za Intel :: Ali mi nije neophodan sada primetio sam da je Dominator Platinum jako povoljan 2x4GB 1866. 110$ Onaj novi ludacki, to meni treba ne H100 sada :: :: Nego reci mi ako znas nemacki sta ovo znaci za EVGA Z77 FTW :: Posto je na EVGA Europe zvonce i dalje je nema. Ali da vidim sta ovde znaci :: :: :: http://www.alternate.de/html/product/EVGA/Z77_FTW/1013744/ :: :: Znas koliko moram da platim ako nasi ne donesu. Nije strasno 130$ vise nego cena. :: Zapravo trazio sam najeftiniju opciju sa Newegga i e-ducan je uradio ponudu preko njihove filijale u New Yorku. 420$ ploca je skoro kada se prevede u evre koliko bi je ovde u evrima platio i oni su najvecu mogucu carinu procenili na 120-130$. Ja cu to platiti bez blama ako nasi ne donesu. Ali nema zasto jel u vazduhu se oseca da ce je dosta ljudi kupiti :: :: Ljudi moji Hardwarski smo ojadjen narod, jadno, jadno, bedno, nikakvo. :: Znaci da kupis najeftinije da zatvoris i da ne palis stranice gde ljudi pokazaju kako je tamo gde je ovaj hobi slobodan. NASI DOBOVLJACI SU LUDIIIIIIIIIIII LUDIIIIII I PRODAVCI ISTO. EJ PA SA CORSAIR SU IZGUBILI ZNACI 70% NAJLEPSEG HARDWARE :: :: :: 329e je znaci najveca moguca cena koja moze da bude EVGA Z77FTW ovde :: Ali PIN je imao obicaj da stavi lepu cenu za plocu manju. Sada videcemo koliko je toliko je :: :: - - - - - - - - - - - - - - :: EVGA-CORSAIR-Strictl ::
Evo rewiev. Nije mi jasno koji su ovi IT pacovi svaku firmu Sapphire bi do sada postavili na Benchmarksus a o ovoj ploci nema nista. Zato znamo da ih se zentaju kao pickice i zato mi je uzivanje EVGA.
Vidi na onoj slici gde se vidi CPU Socket area one male crne koji su ustampani unutra gde na ASUS stoje poredjani ili u trougao obicni valjcici ili tako. Pogledaj ja mislim da ih 13 komada i sa druge strane cini mi se i iznad 4-5. To ti je najbolje za visoke frekvencije. A ono su rupe za vodeni blok izgleda. Cena na EVGA Europe joj je 290e. Neki lik 4.4GHz sa stock naponom. Da ne veruje covek.
Opasna je ovo plocica za naredne 3-4 god. Iskoristite priliku.
Samo EVGA nema kapaciteta i za USA I Canada i Evropu. TO bi moralo znate koliko ljudi da se angazuje jos da se ne pretvori u ASUS. I ja ne zelim ja vise volim ovako. Drustvo malo ali odabrano. Inace da ona snizi cene na malo preko Americkih i da da istu garanciju potopila bi sve ostale. Ostali bi bili opcija onih koji su zakasnili pa se rasprodalo, onih kojima je sve isto, i tako. Dobila je ocenu 9.5/10 i Gold Award.
STO JE NAJVAZNIJE OVO VAM NIJE OTPAKOVANO, NOVO NOVCIJATO ZAPAKOVANO PRE POLA MESECA, PREKO EVGA EUROPE. ZNACI MOZE DA SE DESI DA JE NEISPRAVNA KAO SA SVIM DRUGIMA ALI OVDE STVARNO NIKO NIJE MOGAO NI DA JE IZVADI I POGLEDA NI NISTA. OVO NECE BITI NABAVLJANO MUTNIM KANALIMA. OVO JE TOP SADA STIGLO I VEOMA TRAZENO. LIMITED NUMBER. VELIKI DOBAVLJAC JE ZNACI JA VAM SAVETUJEM AKO STE ZA OPCIJU DA DATE 200-220E ZA PLOCU DA SE NATEGNETE JOS MALO. NIJE LOSE NI ASUS ALI NIJE TO TO, VIDITE KAKVI SU ONI LIKU PROCVERCE 2 GRAFICKE OD 55.000 ONI KAZU DA SVIMA SE TO DESAVA NEKADA I NIJE ZNAK DA JE POKVARENO. NE ZNAK JE DA JE NEMOGUCE ZA KORISCENJE. NIJE COVEK PLATIO CVRCKA NEGO GRAFICKU, DVA PUTA.
Vi jos niste videli moju `buducu` plocu ali ne u ovom zivotu nego da ASUS nije bio svinja. Maximus 5 Extreme, ona bez bloka za vodu. Pa bi sada bila neka referetna unutra, pa Xonar karta, pa DVD-RW, koliko su oni izgubili para od mene samo znaci neverovatno nesto. Sada nema gotovo video sam ono, informisao se skapirao i cao. Prija mi ambijent vise kod EVGA. Nekako smo malo drustvo koje svi izbegavaju da stavljaju izvestaje jel se plase za ROG. Nekako su svi tu samo je EVGA odvojena a meni je to najlepse nesto. Jbt 2500k i 2700k se sada ne isplate nikako. Jedino 2600k od procesora. I ove nove ROG male ploce bas mala razlika u odnosu na pred.
..bas izuzetno je velika razlika izmedju 2500k i 2600k..
:: :: Jbt 2500k i 2700k se sada ne isplate nikako. Jedino 2600k od procesora. :: I ove nove ROG male ploce bas mala razlika u odnosu na pred :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
:: Vi jos niste videli moju `buducu` plocu ali ne u ovom zivotu nego da ASUS nije bio svinja :: Maximus 5 Extreme, ona bez bloka za vodu ::
Drugopomenuta nosi naziv Maximus V Formula.
::Pa bi sada bila neka referetna unutra, pa Xonar karta, pa DVD-RW, koliko su oni izgubili para od mene samo znaci neverovatno nesto ::
Novac koji bi ti doneo Asus-u, da si, hipotetički kupio/planirao da kupiš pobrojane proizvode, bi bio ekvivalentan tvojoj eventualnoj zaradi kada bih te ja ispalio da kupim 1 000 000(milion) palidrvaca.
:: Sada nema gotovo video sam ono, informisao se skapirao i cao ::
Tek sada?
:: Prija mi ambijent vise kod EVGA. Nekako smo malo drustvo koje svi izbegavaju da stavljaju izvestaje jel se plase za ROG. Nekako su svi tu samo je EVGA odvojena a meni je to najlepse nesto ::
I meni je evga svetinja, eto od kako sam prešao na nju, život mi se drastično promenio na bolje, problemi su nestali, ne skidam osmeh sa lica...ako se pak desi nešto neočekivano, Ja pogledam na fotografiju svoje ploče(captured by mobile phone) i pojavi se duga, oblaci se razmaknu, sunce zasija, a ja vratim osmeh i svoju Ray Ban ekskluzivu na lice.
:: Jbt 2500k i 2700k se sada ne isplate nikako. Jedino 2600k od procesora. :: I ove nove ROG male ploce bas mala razlika u odnosu na pred :
Nikako, zamisli samo ovce koje ih kupuju. Kad bi samo znali da uzmu 2600K koji je jedno 80e skuplji od 3570K, a ovaj drugi ga šije po 99% argumenata. Šta ćeš kad su ovce. ::
Sa ovim odvratnim 24 pinom koji bi kao vodoskok izlazio iz ploce
Ali o tome nema govora, to sam rekao kada mi ASUS dostavi na gajbu GTX580 Classified ULTRA imaju jos par komada na EVGA Europe za 468e. Onda kupujem Maximus 5 Extreme, prodajem je po 60% cene i kupujem EVGA Z77 FTW za sebe. Dobro je sto ja necu kupovati ASUS vise, on svake godine zaredja kod jednog coveka po nekoliko neispravnih, ruzan je i otpakovan a plase se EVGA kao djavo ods krsta. Svega ima samo EVGA reviewa nikada nema. Drugo u Srbiji od 10 prodatih ili 20 takvih ploca sada mogu slobodno da znaju da ce uvek 1 manje prodavati i graficku i nista drugo sa imenoim ASUS. Drugo ASUS je dosta profitirao jel se ovde vodila briga da se u danima kada treba da se kupi nesto EVGA mnogo ne pominje. Sada ima veruj mi klinaca koji su isli na EVGA sajt da vide jel i njima je cudno zasto bas ta marka je tesko dobavljiva, zasto je najlepsa, zasto najmocnije izgleda, skupa, malo modela, ne stancuju se milioni otpakovanih kao ASUS nego skroz novo. Sve ce to polako imati uicaj iz meseca u mesec. Koga briga za svet ASUS ionako prodaje gde EVGA nema gde EVGA postoji EVGA je prva po broju prodatih.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.