Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pitanje za plocu M2N-E i Geil memoriju
STRANA 1 OD 1
filni Pitanje za plocu M2N-E i Geil memoriju 11.08.2010. 19:49 T28669

status: user
broj poruka: 1231

Od kada sam update-ovao BIOS na ovoj plochi da bi radio 7750 procesor... od tada mi kada upalim komp ..koji je procesor... shta ima od uredjaja..bla bla bla....vishe ne pishe za memoriju da je 667 u dual chanel mode nego pishe ovako >>>

Memory information:DDR2 667 UNGANGED MODE

Shta to znachi? shto vishe ne pishe dual chanel ??? u pitanju su dva ista modula.... 2x1 GB Geil 667Mhz ...... I dok nisam update-ovao bios..... uvek pisalo Dual chanel!! .... shto sad ovako ? zna neko reshenje? Hvala svima unapred.. P.S. Vadio sam i bateriju sa ploche..i sve sam pokushavao..al ne vredi :(
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi U redu je sve 11.08.2010. 19:53 #236592

broj poruka: 7733
radi u dual chanell, ganged mode je 128 bitni mod i nije dual channel,Znaci tebi sada radi u 2x64 bitnom modu ,sve ok ne vadi bateriju.
filni i temperatura je problem..sad se setih.... 11.08.2010. 20:17 #236593

http://img243.imageshack.us/i/temperatura.jpg/

Da ne otvaram novu temu josh jedno pitanje..... Temperatura procesora.. je 61 step kada blejim po netu...... jel to normalno ? evo i slika...... A inache..stavio sam novu pastu... i sve lepo namestio i sve i dalje isto ...... kao shto rekoh procesor je 7750 black edition na Asus M2N-E... dodushe kada igram neshto i slichno..ne gasi se ... ne pregreva se... mada se par puta desilo da dok ne radim nishta u WIN ... samo ugasi.... lepo uradi samo shutdown... tako odluchio.. i to je to.. onda ga upalim..onda uchitava win.. i opet odmah tako ugasi..ja ga opet upalim.. i sve bude OK!.... a malopre mi... iz chista mira u sred igranja Starcraft 2... samo izbaci na sek... plavi ekran smrti.. i puf...resetovao se :) a do danas ok radio starcraft :) dodushe to moze da bude jer sam kloknuo grafichku.. mada sam igrao i metro2033 juche i radio super..pa starcraft pa opet metro i nishta..sve bilo OK...a danas trt :)
raic re 11.08.2010. 20:40 #236596

broj poruka: 9006
Jes da su ti procesori malko topliji ali ne bi smelo 60c kad blejiš po netu. Jel ti možda sad isključen cool&quiet a ranije nije bio, neke ploče imaju belaja s tim.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

filni .... 11.08.2010. 20:49 #236598

Sada je je ugashen u bios-u.... A za ranije se ne secam iskreno ....... Al sada sam pogledao i disable je ...... sada sam radio test u 3D marku sve 05 imao 14650 .... i sve proshlo ok.. nije se ugasio nije restart..nishta.... sad cu da stavim test stabilnosti da radi u full-u.... dok gledam tekmu... u Everestu..pa cu da vidim `oce li i koliko da izdrzi... a mislish da mu instaliram ona njegov program za Cool`n .... ?
obradmi Pretpostavljam da ti je to fabricki kuler 11.08.2010. 20:51 #236599

nadji neki sa bakarnim radijatorom,spustice ti temp za jedno 10 C i vise ,gasenje kompa moze da bude posledica pregrevanja i CPU sam gasi komp da bi se zastitio od temperature ,ako je to u idle ,a posto je Nvidia chipset stavi Cool and quiet disable posto je Cool N quiet problematican na Nvidia chipsetu i upravo se desavaju restarti kada je komp u idle sa Nvidia chipsetom ,a ukljucen je cool and quiet .
Preporucio bih ti ipak neku plocu sa AMD chipsetom 7xx ida bi iskoristio sve potencijale tog CPU.
raic re 11.08.2010. 21:10 #236601

Imao sam jednom neku ploču kod mene gde ni win nije mogao da se instalira dok je c&q u biosu isključen, zato i pominjem, AM2 s nvidia čipsetom stvarno ima problema s tim. Probaj i isključen i uključen, trebalo bi odma u idle da vidiš razliku, ne treba ti aplikacija, samo ga apni u biosu.

!!! još jedna stvar, nekad za procesore koji su naknadno dodati na listu ploča ne ume da prepozna default voltažu kako treba. Mislim da je za taj tvoj default 1.3v, proveri da nije stavljeno više.

obradmi Sastavljao sam par ploca 11.08.2010. 21:21 #236602

sa Nvidia chipsetom ,problem je generalno CnQ kod tih ploca sa Nvidia chipsetom.Kad je on ukljucen u XP i sistem ode u idle pojavi se screen saver ,sistem ode u restart ,kad se iskljuci CnQ sve ok i to nije radilo kako treba ni sa prvim Athlon 64 na Nvidia chipsetu koji je tada bio najbolji za AMD CPU na socektu 754.Ja sam CnQ uvek iskljucivao do pojave AMD chipseta.A bas taj CnQ mu je znacajan zbog spustanja napona i temperature kada procesor ima slab load.
Nvidia nikad nije ispravila taj bug ,a nisam siguran da oni i prave chipsete jos uvek za AMD.
filni evo josh neke slichice..nadam se da pomaze 11.08.2010. 21:26 #236603

Probacu sada ..sve to...Hvala :) Evo josh dve slike shto sam sada radio test... pa ako vam neshto znachi....

http://img132.imageshack.us/i/testqe.jpg/

http://img245.imageshack.us/f/test2mu.jpg/ I evo shta projavljuje CPU-Z .... sad cu da resetujem kom i da stavim Cool`N .... Enable..pa da vidim... odma` javljam :)

http://img809.imageshack.us/i/cpuzr.jpg/
MilosNBG ... 11.08.2010. 22:59 #236609

broj poruka: 1586
Spusti CPU napon na 1.25V pa proveri da li je stabilan. Ja 7850 drzim na 1.3 kada dizem na 3Ghz takt a ni tada ne prelazi 50 stepeni sa box-om.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

raic Re: ... 11.08.2010. 23:05 #236610

Eto druže fini, dešava se često izgleda, samo je trebalo da ti se javi srećni vlasnik da ti kaže koja je default voltaža, stavi onda na toliko i uživaj u normalnim temperaturama.

:: Spusti CPU napon na 1.25V pa proveri da li je stabilan. Ja 7850 drzim na 1.3 kada dizem na 3Ghz takt a ni tada ne prelazi 50 stepeni sa box-om
::
:: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
filni maj gaaddd 11.08.2010. 23:11 #236611

Omfg.... sada kada palim rachunar... pishti... i izbacuje poruku.. .da je brzina kulera TOO LOW! !!!!! ....Onda resetujem..pa opet izbaci.. i dok stoji ta poruka.. ja otvorim kucishte i pogledam... ono se vrti..e sada koja je brzina..yebem li ga... stavim prst na kuler on stade totalno! i dok ga nisam pogurao prstom..nije hteo da krene :) pritisnem opet reset na kucishtu i sada je ok!Mislim da ovde neshto nije kako treba..... :(
filni grrrr 11.08.2010. 23:17 #236612

Evo stavio napon na 1.25v i sada mi pao broj obrtaja kulera na 2850 a bio je 3300 i neshto :( koje su bre ovo fore...shta mu se deshava... A temp procesora ne ide ispod 54! i IDLE ....
raic ok 11.08.2010. 23:29 #236614

A jel ti sad c&q uplaljen il ugašen?

filni .... 11.08.2010. 23:46 #236620

Ugashen... i kada ga upalim... kao josh pre sat dva..isti K :)
filni da stavim novi bios ? Moj je 3001 a izashao 5001 11.08.2010. 23:53 #236622

Izashao je novi bios pre mesec-dva... a moj je od pre nove godine.. da zveknem ovaj.. mozda se neshto sredi? Ne moze da shkodi :)

Ne vredi..ni novi BIOS mu ne pomaze :( e stvarno nisam vishe pametan :(
toocool hmm 12.08.2010. 00:46 #236628

broj poruka: 1092
nesto tebi tu ne valja prijatelju
ja imam istu plocu (M2N-E), fleshnuo sam bios pre nekih mesec dana (sad je taj 5001)
procesor je athlon II X4 620 i temperature su skroz drugacije nego kod tebe
evo da vidis
http://postavi.com/hosted/f1771e35c745605b442698472717489a.jpg
ne zelim da ti malerisem ali razmisljaj o promeni ploce
e da, ne rekoh
citam gore komentare kako ova ploca ima problema sa q&q funkicijom
ja za to ne znam, ali stvarno
kod mene radi bez problema o prvog dana
gasio sam samo kada sam radio OC procesora
a i tada je temperatura bila veca za nekih 7-8 stepeni
BassivitY ides u djavola! :) 12.08.2010. 01:50 #236637

broj poruka: 911
koje temperature bog te mazo

http://img132.imageshack.us/i/testqe.jpg/

ovo nije bas najnormalnije ...hard 49 stepeni ? kuku lele
sala mala...

moj hard nije presao 36 stepeni kad je bio pakao napolju ...u stvari ,nikad nije presao 35-36 stepena za ove 3 i po godine ...

otvori to kuciste ,mora da bude provetreno ...sve temperature su ti ogromne ...

jeste ova tvoja slicicai u toku testa ,ali sto je mnogo ,mnogo je ...

ovakva situacija je kod mene ,doduse sada je malo svezije napolju ...trenutno imam samo ovaj hard (sistemski) u kompu ,druga dva su u download masini ,pa nisam mogao i njih da stresnem ,ali ni oni nisu presli 35 stepena ,doduse imam ih od nove godine

http://yfrog.com/jntestcjj

otvori kuciste i ostavi ga tako pa uporedi temperature otvoreno/zatvoreno ...btw ,kod mene je otvoreno ,na procesoru je box kuler ,,proc je na 2.4ghz ,default je 2.0 ...90nm cigla

CARPE DIEM

filni uffff 12.08.2010. 17:59 #236768

Moguce da ovo moje kucishte nije dobro provetreno... mozda chak nije uopshte... da li bi ubacivanjem kulera u kucishte i pormenom BOX kulera (mada mislim da nema potrebe) neshto dobio ?
filni .... 12.08.2010. 18:38 #236779

Evo...slike.... sa otvorenim kucishtem.... Temperatura u FULL LOAD mu je sada 60 sa otvorenim kucishtem..a kada bije ventilator u njega.... padne na max 57 step.. evo i slike.... valjda je kucishte problem ? Sad je sa otvorenim kucishte i ventilatorom u njega u IDLE 43 stepeni i ne moze nize da ga j... : )))

http://img824.imageshack.us/i/temperatura11.jpg/

broj 1 otvoreno kucishte bez ventilatora
broj 2 dodat ventilator .....
toocool eto 13.08.2010. 13:44 #236906

broj poruka: 1092
znaci nasao si resenje :)
ventilacija
menjaj to kuciste i postavi par ventova i to je to
:)
filni :D 13.08.2010. 15:51 #236923

hehe...Da znash.... :) Chekam zimu pa cu da ga zatvorim :D
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs