Monitor: Samsung P2250N Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz Memorija: KINGSTON 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 HyperX Napajanje: LC POWER Super Silent LC6600 600W v2.2 Hard disk: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA300 WD5000AAKS DVD rezac: SAMSUNG SH-S223C
Ovu graficku planiram da uzmem ove nedelje: GIGABYTE GeForce GTX 460 768MB GDDR5 GV-N460OC-768I
Kao sto i sam naslov kaze, problem je u izboru maticne ploce, ne znam koju da uzmem, vazno mi je da `gura` sve ove komponente bez ikakvih problema + neki solidan klok u buducnosti (za 3-4 god)?
pokazala se jako dobro, na nekom testu koji sam gledao bile su msi gd70, asus IV, asrok 890 extreme i ga ud7, odlicno se pokazala, cak je na njoj postignut najveci OC sa 965, a daleko jeftinija od ostalih testiranih ploca
To što na IT Svetu u specifikaciji piše da ne podržavaju memoriju iznad 1333MHz je čista glupost i ne obaziri se na na to. Ako ti se ne sviđa GA, kolege će ti (u šta ne sumnjam) predložiti nekog odgovarajućeg ASUS-a (eventualno Biostara ili MSi). I neka ploča sa 790FX, 790GX ili 790X čipsetom bio odradila posao sasvim dobro, ali je po meni bolje da ideš na novije 8xx čipsetove, pošto planiraš ploču na malo duži period.
stvarno nemam nista protiv masterovih ploca ali evo ti zakljucak, a cena kaze svoje, inace je u nekim testovima oprala sve gore navadene ploce
Biostar TA890FXE is a really nice option if you are looking for a motherboard for your AMD CPU based on AMD 890FX chipset with lots of features and don’t want to sell an arm to buy one. The highlights of this motherboard includes the presence of four PCI Express x16 slots, SATA-600 ports, one eSATA-600 port, POST diagnostics display and on-board optical and coaxial SPDIF connectors.
The only feature “missing” on this motherboard is USB 3.0. If you want this feature you will have to spend more and buy a more expensive model from a different brand. TA890FXE is the most inexpensive 890FX-based motherboard available on the market today, providing a terrific value to the smart user. .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. http://tinyurl.com/36clubn
CPU AMD Phenom II 940MegahalemsMB DFI 790FXB-M2RSHGPU HD 4350 512MBRAM CORSAIR XMS2 4GB 1066cl5 HDD WD 3200aaks X2PSU 500W OCZ
Ako je bolja, a jeftinija i ja bih je uzeo. Nisam škakljiv na pojedine brendove, kao neke kolege ovde. Koristim GA već nekoliko godina bez prekida, sa njihovim pločama sa AMD čipsetovima imam više nego pozitivno iskustvo, pa ih zato i predlažem. S drugim brednovima nemam mnogo iskustva, pa ne bih da predlažem nešto o čemu sam čitao samo na netu.
Ne znam kakav je Biostar, ali Gigabyte i Asus su vodeća dva proizvodjača matičnih ploča, tako da bi moj izbor pao na jednog od njih dvoje, barem zbog kvaliteta komponenti ako ničeg drugog... __________________ Scourge of PCBerza
ja sam ugradio par biostar plocica i to iz srednje-donje klase i sve rade super, evo bivsi cimer ima ta 690g za AMDa i radi kao sat dan danas sa klokovanim 5000+ i 4870 na njoj + 4x1GB transcend AXE (ovo kazem jer neke ploce mrse sa 4 stapa), ovu sam predlozio jer imam poverenja u BS + 3 godine garancije i sto je najbitinije da kosta bar 5000 manje od GA ASUS i MSI, eto uzeo bih je za sebe, inace najvolem GA i DFI ali od DFI nista nema i nece biti novo na zalost.
Sta kazete da npr. moj procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz uparim sa ovom maticnom: MSI 770-G45, jel bi to bila ok kombinacija, u smislu da se odradi neki solidan klok u buducnosti?
Ako ta maticna nije ok, ako mozete ona da mi preporicite neku drugu, ali u cenovnom rangu 70-80e, znaci da ponovim, vazno mi je da potencijalna maticna `gura` sve ove komponente koje sam naveo u prvoj poruci bez ikakvih problema + neki solidan klok u buducnosti (za 3-4 god)?
ali su me razocarali vremenom isto kao i J&W, podrska je ocajna,raspored slot-ova i koriscenje peg kartica stiska mozak,u poslednje vreme sam video par bugova koji su direktno proizisli od losijeg kvaliteta komponenti na plocama, a jedan J&W mi je izdahnuo zbog 100MHz kloka procesora .
Tako da ako ima love odnosno ako moze da priusti Asus,Gigabyte ili MSI ne treba da razmislja o drugim proizvodjacima - >better safe than sorry!
Pare su tvoje, kao i konačni izbor. Samo, moj ti je savet da ne gejačiš na ploči, zbog stabilnosti čitavog sistema. Bolje uštedi na procesoru, grafičkoj ili nečem trećem, ali uzmi čestitu ploču. Ne kažem da uzmeš onu od 170€ (na primer), ali pitanje je kakvu ćeš naći za 70€ pa da te služi lepo 3-4 godine.
:: Pare su tvoje, kao i konačni izbor. Samo, moj ti je savet da ne gejačiš na ploči, zbog stabilnosti čitavog sistema. Bolje uštedi na procesoru, grafičkoj ili nečem trećem, ali uzmi čestitu ploču. Ne kažem da uzmeš onu od 170€ (na primer), ali pitanje je kakvu ćeš naći za 70€ pa da te služi lepo 3-4 godine
Mislim da si u pravu, dacu vise kesa, sta mislis o ovoj: GIGABYTE GA-870A-UD3, ja mislim da je skroz ok, ono sto bi rekli best buy!?
CPU AMD Phenom II 940MegahalemsMB DFI 790FXB-M2RSHGPU HD 4350 512MBRAM CORSAIR XMS2 4GB 1066cl5 HDD WD 3200aaks X2PSU 500W OCZ
:: :: Pare su tvoje, kao i konačni izbor. Samo, moj ti je savet da ne gejačiš na ploči, zbog stabilnosti čitavog sistema. Bolje uštedi na procesoru, grafičkoj ili nečem trećem, ali uzmi čestitu ploču. Ne kažem da uzmeš onu od 170€ (na primer), ali pitanje je kakvu ćeš naći za 70€ pa da te služi lepo 3-4 godine :: :: :: Mislim da si u pravu, dacu vise kesa, sta mislis o ovoj: GIGABYTE GA-870A-UD3, ja mislim da je skroz ok, ono sto bi rekli best buy!?
pogledaj i MSI 870A-G54. Jeftinija je od GA-870 i iako Gigabyte ima na papriu bolju naponsku, u praksi se dosad bolje pokazala. Kad vec kupujes nov komp, onda obavezno uzmi neku plocu iz 8-serije, pogotovo jer nisu velike razlke u ceni :)
Ako mislis da se uspesno bavis overclockokom, ova ploca nije bas najbolja, nema hladjenje napojne jedinice. Na ovo obrati paznju. Uzmi neku od gigabyte ploca koje su ti vec predlozene, moze i asus ali onda obrati paznju na memoriju, posto je asus malo izbirljiv. Evo ti jedna jeftinija koje ce ti overclock zadovoljiti http://tiny.cc/cvd0j
:: Ako mislis da se uspesno bavis overclockokom, ova ploca nije bas najbolja, nema hladjenje napojne jedinice. Na ovo obrati paznju :: Uzmi neku od gigabyte ploca koje su ti vec predlozene, moze i asus ali onda obrati paznju na memoriju, posto je asus malo izbirljiv :: Evo ti jedna jeftinija koje ce ti overclock zadovoljit :: http://tiny.cc/cvd0
Da, ali ta ploca ima naponsku jedinicu u 5 faza, zar za dobar klok ne treba traziti neku od 10???
Gledao sam ovu plocu: MSI 870A-G54 i izgleda da nije losa, trebala bi da je jako stabilna, vidim takodje da ima jako dobru naponsku sekciju, tako da ce i overclock biti sjajan, da li neko ima iskustva sa njom, kako bi izgledala u paru sa AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz?
:: :: Ako mislis da se uspesno bavis overclockokom, ova ploca nije bas najbolja, nema hladjenje napojne jedinice. Na ovo obrati paznju :: :: Uzmi neku od gigabyte ploca koje su ti vec predlozene, moze i asus ali onda obrati paznju na memoriju, posto je asus malo izbirljiv :: :: Evo ti jedna jeftinija koje ce ti overclock zadovoljit :: :: http://tiny.cc/cvd0 :: :: Da, ali ta ploca ima naponsku jedinicu u 5 faza, zar za dobar klok ne treba traziti neku od 10???
:: Ako mislis da se uspesno bavis overclockokom, ova ploca nije bas najbolja, nema hladjenje napojne jedinice. Na ovo obrati paznju :: Uzmi neku od gigabyte ploca koje su ti vec predlozene, moze i asus ali onda obrati paznju na memoriju, posto je asus malo izbirljiv :: Evo ti jedna jeftinija koje ce ti overclock zadovoljit :: http://tiny.cc/cvd0
Na koju mislis plocu kad kazes da nema hladjenje napojne jedinice? Ovu u naslovu ili neku drugu?
Kako da prepoznam na osnovu specifikacije da li odredjena ploca ima hladjenje napojne jedinice ili ne? Odnosno na osnovu cega da prepoznam kakva je naponska jedinica i hladjenje, sto je i preduslov za dobar overclock?
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.