Potrebna mi je ploca koja ce podrzati ovaj procesor AMD Phenom9tm0 9950 Quad-Core,posto ne bih jos da ga menjam.E sada bilo bi dobro da moze kasnije da se na tu plocu nadogradi neki noviji procesor.Takodje mi je bitno da na plocu mogu da stavim sve komponente posto na sadasnjoj zbog velicine graficke GTX 260(Gainward) gubim PCI slot pa ne mogu i zvucnu i mreznu kartu da stavim .Pretpostavljam da ta ploca ne moze da podrzi ddr2 pa me zanima koja je dobra dd3 a da nije preskupa.
taj procesor ne moze sa ddr3 memorijom, posto nema integrisan ddr3 memorijski kontroler, samo ddr2. Moj predlog ti je sledeca ploca, a moze i nesho jeftinije: GA-MA790FX-DQ6. Inace ploca pordzava i noviju generaciju procesora AM3.
Morao bi da kupis DDR2 plocu, a u buducnosti ces na raspolaganju imati samo DDR3... Ne isplati ti se ta varijanta, bolje skupi jos novca, prodaj to sto imas i kupi plocu+proc+memoriju DDR3...
izvinjavam se ova ploca nema da se kupi vishe, mozes da uzmes i ovu :GA-MA790X-UD3P, odlicna ploca, podrzava i 6-to jezgarne procesore, kosta oko 85 eur.
Pa ne bih sada da menjam procesor,tj nemam vise para.Ploca je pocela zesce da me zeza,crkla mi je mrezna,nemam dovoljno mesta na njoj,tako da mi je preko glave.Problem je sto tako falicnu tesko da cu uspeti da prodam.
nema veze sto cpu `ne podrzava` ddr3 radice na 1066 (ako je memara na toliko) i gotovo ali bih se ja jos strpeo da vidimo sta ce biti sa bulldozer-om jer ti procesori nece moci da idu na AM3 soket, eventualno sad da uzmes neku jeftinu plocu da premostis jer je neko vece ulaganje bezveze. samo vodi racuna jer tvoj cpu vuce 140w pa trazi takvu plocu npr http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=0316013532&k=03
Znaci,za sada bih zadrzao ovaj procesor i memoriju.DA bih oko 8000,9000din i jako mi je bitno da ima mesta da stavim i grafickui,mreznu i zvucnu kartu.Izvinjavam se,revizija je B3,ja sam gledao reviziju za graficku
verovatno ti odgovara raspored slotova na ovoj GA ploci a u onom linku gore ima 9950 B3 sto ce reci da mozes da je kupis ako ti odgovara raspored slotova samo bih ja stavio neki ventilator na NB hladnjak jer ume da se greje malo vise
barem kada su u pitanju GA ploče sa DDR2 memorijom. Jedina koju sam našao na IT Svetu, a da podržava 140W CPU-e, je ova moja koju ti je predložio i kolega mslavko82. Valjda će se javiti i kolege `ASUS-ovci` i `BioStar-ovci` da predlože neku.
:: Hvala vam na odgovorima.Mislim da cu uzeti GIGABYTE GA-M720-US :: ::
Cek bre, pa ti rece da ti je procesor revizija B1. Ako je tako, nemoj taj Gigabyte. Uzmi barem Asus M4A77D, razlika je 10-15 evra. Mislim, radice to i na toj ploci verovatno, ali nemoj da se igras, taj procesor moze da `povuce` puno... Ako je B3, onda mozes koju hoces, uzmi najeftiniju i resio si problem :)
Pogledaj u temi komentar #239225, napisao je da je sa pogreshnog mesta prochitao i da je ipak B3.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
:: :: Hvala vam na odgovorima.Mislim da cu uzeti GIGABYTE GA-M720-US :: :: :: :: :: :: Cek bre, pa ti rece da ti je procesor revizija B1. Ako je tako, nemoj taj Gigabyte. Uzmi barem Asus M4A77D, razlika je 10-15 evra. Mislim, radice to i na toj ploci verovatno, ali nemoj da se igras, taj procesor moze da `povuce` puno... Ako je B3, onda mozes koju hoces, uzmi najeftiniju i resio si problem :)
:: http://www.atom.rs/?sid=142 :: Mozda najbolji odnos cena-kvalitet. Ima podrsku za tvoj CPU, ddr2 i sve ostalo :: :: Deluje zanimljivo.Mene i dalje samo brine potrosnja mog CPU,plasim da mu 125W ne bude malo
lepo rekao covek, nego ja malo corav... pa onda ce bilo koja za AMD od 50-60 evrica da ti zavrsi posao, odaberi full ATX koja ti se svidja i teraj. Moze i ta GA-M720, najeftinija je, ili MSI 770T-C45 ako nadjes :)
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.