Ali i dalje traje razocarenje sto se tice igrica :(.Nisam resio problem.Primer igram Bioshock2 sve na high rez nal 1280x1024 sa Sempron 140 FPS je oko 20-30 a kad igram isto tako,samo 4400e x2 FPS je 40-60.. Evo jos neki test,pa sami uporedite... Zelena boja je za moj CPU>
Realno, primeti se da su oba CPU-a bajata i nevredna tolikog...
29.08.2010. 14:51
status: user broj poruka: 11021
napora (i Sempron, bio otkljucan ili ne, i taj Athlon sa kojim si uporedjivao Sempron-a). - - - - - To sto si `otkljucao` CPU (preciznije: provalio i nasilno angazovao jos jedno jezgro) ne znaci da ce se ono (to drugo jezgro) ponasati potpuno isto kao `normalno` jezgro. Ako ga sistem `vidi` (a vidi ga), on to jezgro tretira isto kao i ono prvo (`normalno`) jezgro i od njega ocekuje istovetno ponasanje. Pitanje je, medjutim, na koji nacin i u kojoj meri je ono sposobno da koristi mmedia instrukcije, na primer...
vishe bi koristio test da si otkljuchani CPU uporedjivao sa x2 250 npr. Tu bi videli koliko se dobije za skoro duplo manje para. Medjutim, sve to pada u vodu kada otkljuchan CPU ne radi stabilno, i mislim da to jako boli jer opet mi se chini da ako se ide na otkljuchavanje treba uzeti neki x3 phenomII ili x2 550, 555 zato shto ako ne uspe da se dobije to zeljeno jezgro vishe opet imash solidan procesor koji moze pristojno da se klokne. Ovako ostade jedno jezgro i slabe performanse shto se vidi u testu gde je poredjen sa starim Athlon x2, pa chak i kada je overklokovan na 3.5Ghz. Eto dokazao si to svima nama pa i sebi. Sada gledajda nadjesh neki sposobniji procesor.
Taj sempron da li je jaci ili slabiji od E2180/E3300?
`Baj d vej` ja sam otkljucao uspesno Phenom II X2 555 Black Edition u Phenom II X4 B55(955) i klokovao na 3.8GHz 1.41V ide i na 4.0GHz full stabilno ali nemam potrebe ni za 3.8 a na 4.0
Uradio sam passmark test i skor mi je 1444 sve na default a ovo je lista sa pasmark testova za sve CPU...Pa uporedite sami kolko je blizu x2 250 :D. http://img266.imageshack.us/i/listf.jpg/
Slabiji od ta dva Intela koja su oba sa dva jezgra. Taj 2180 je na default u rangu x2 4200 i kada se overklokuje a moze prilichno sigurno je tu negde sa x2 5600. Dok ta novija celeraba 2.5Ghz moze isto lepo da se overklokuje, tako da je i ona mnogo jacha. Pusha je taj Sempron, ustvari jednojezgarni Athlon LE-1620, 1640 sa 1MB cache i 45w TDP.
:: :: Taj sempron da li je jaci ili slabiji od E2180/E3300 :: :: `Baj d vej` ja sam otkljucao uspesno Phenom II X2 555 Black Edition u Phenom II X4 B55(955) i klokovao na 3.8GHz 1.41V ide i na 4.0GHz full stabilno ali nemam potrebe ni za 3.8 a na 4. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.