Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem sa paljenjem racunara!!
STRANA 1 OD 1
Plamen Problem sa paljenjem racunara!! 01.09.2010. 10:43 T29059

status: user
broj poruka: 2836
Imam veliki problem. Juce stoji mi racunar upaljen i samo odjednom je zablokirao, nista ne reaguje. restartujem ga ja, kad ono cuje se kako racunar se sam 3 puta restartuej (pre ulaska u win) i cuje se jedan kratak zvk (kao kad chekira da li je sve u redu samo malo duze) i onda udje nekako u win ili ne udje i moram jos koji put da ga restartujem. Kad udje u win lepo ga ugasim pa upalim ponovo lepo radi. ALi kad duze odstoji npr 30min ugasen i pri paljenju ponovo zeza. Izvadio sam sve usb uredjaje isto se ponasa, neki put lepo ocita (npr kad izvadim lan kabli, web kameru, tastaturu, mis) a neki put zeza. Ustanovio sam da nije problem u periferiji. Win7 sam reinstalirao pre 2-3 nedelje. Siguran sam da nije do windowsa i njegovih podesavanja (nije ukljecena opcija sleep ili sl). Sta moze da bude? Racunar je: C2D E7300 + GA-P43 + 2GB DDR2 + asus 9600GT + lc power 550W + wd 320gb sata2 blue. Ne bih da menjam sam memoriju ili napajanje zato sto je racunar jos u garanciji tako da mogu njima da ga odnesem ali da vidimo prvo u cemu je problem.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 01.09.2010. 10:50 #241064

broj poruka: 8138
Uradi Clear CMOS. Moguće je da je ploča pobrljavila.

Plamen Re: Re: 01.09.2010. 11:05 #241067

Kako se to radi? Jednom sam cackao one pinove ma plocu, spajao, jebavao pa sjebao plocu...

:: Uradi Clear CMOS. Moguće je da je ploča pobrljavila
::
Scyter Re: 01.09.2010. 11:10 #241068

Izvadiš bateriju iz ploče, sačekaš par minuta, i vratiš je. Posle toga će sve u BIOS-u da ti se vrati na default.
Plamen Re: Re: 01.09.2010. 11:13 #241071

A jel postoji neka mogucnost da sjebem plocu?

:: Izvadiš bateriju iz ploče, sačekaš par minuta, i vratiš je. Posle toga će sve u BIOS-u da ti se vrati na default.
Scyter Re: 01.09.2010. 11:18 #241072

Ne.

gile23 ... 01.09.2010. 11:21 #241073

broj poruka: 9121
Samo treba izvaditi bateriju iz Gigabyte ploce, drugar i ja smo je vadili 1h i nismo je izvadili, uzeli neku nozekaju i srafciger nece da mrdne :), a net tada nismo imali da vidimo uputstvo na youtube :). Inace ne mozes tako da batalis plocu :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Racunar u garanciji 01.09.2010. 11:22 #241074

broj poruka: 7285
ili ti lepljeno kuciste, da sjebem plocu...........

Mene bi licno bilo sramota da sve ovo iznesem posle onih silnih postova-nista licno-sorry za konfu.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Plamen Re: Racunar u garanciji 01.09.2010. 11:29 #241080

Racunar je u garanciji, inace kupio sam kod dobro prijatelja tako da nije problem da mu odnesem

Kuciste nije lepljeno... Inace cackao sam vise puta tako oko ploca i sjebao i drugaru i meni masinu, tako da sad prvo pitam pa onda radim...

Sto bi me bilo sramota? Bolje da pitam nego da zeznem plocu skroz. Citao sam dosta sl tema, ali nikad nisi siguran...

:: ili ti lepljeno kuciste, da sjebem plocu..........
:: Mene bi licno bilo sramota da sve ovo iznesem posle onih silnih postova-nista licno-sorry za konfu
:: Lala 4ever!
:: http://spedr.com/4tb3
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Antimatery Hehe jel... 01.09.2010. 11:44 #241094

broj poruka: 997
Je si li preterao sa klokom hehe, nista strasno resetuj samo, a imas i dzamper blizu baterije vidi sa uputstva (knjizice) a posle 10 ces ga vrati u prvobitan polozaj, nema se sta zeznuti osim ako nepomeris neki drugi dzamper pa ukljucis komp. Imalo je raznih resenja sa tim dzamperima, kao sto je na nekim plocama pomeris dzamper za malo vecu voltazu procesora, pa u biosu bilo 1.2v - 1.5v bude 1.3v -1.6v itd... U sustini nista posebno samo vidi gde je i cemu sluci i udri (:

Sve je relativno !!!

Ishmerish Ma uglavnom mu je ispod biosa 01.09.2010. 11:46 #241096

vecinom su zute boje i iz pozicije 1/2 prebacuje na poziciju 2/3, a s`obzirom da se radi o tropinskom konektoru koje su sanse da nesto ujebe.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

raic I za svaki slučaj 01.09.2010. 11:48 #241097

broj poruka: 9006
... izvuci komp iz struje pre resetovanja, valja se.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Ishmerish Re: I za svaki slučaj 01.09.2010. 11:51 #241102

Jes i to sto kazes, samo si zaboravio da mu napomenes da po izvlacenju kabel-a stisne par puta shutdown gumb ili saceka da mu izadju sekundarni naponi.

Lala 4ever!

:: ... izvuci komp iz struje pre resetovanja, valja se
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
gilopile Re: Problem sa paljenjem racunara!! 01.09.2010. 12:42 #241117

broj poruka: 9459
Magicna falinka pri paljenju ledenog compa...
Iz mog skromnog iskustva uzrok je najcesce u nekom od el.kondenzatora(suvarak),dal` na ploci,dal` u napajanju.

Naravno,pre ikakve intervencije pokusaj i da pocupas sve sto je u bilokakvim slotovima,PCI,PCI-e,DIM...pa lepo ocisti ovlazenom krpicom sa malo alkohola,ako i dalje postoji problem,onda je sigurno ono prvo sto sam naveo.

P.S.Makar si trebao da znas da win nema apsolutno nikakve veze sa BIOS post code-om.Bar bi ustedeo sat i kusur vremena za re-instalaciju,ako si ga obnavljao iz tog razloga.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Imam veliki problem. Juce stoji mi racunar upaljen i samo odjednom je zablokirao, nista ne reaguje. restartujem ga ja, kad ono cuje se kako racunar se sam 3 puta restartuej (pre ulaska u win) i cuje se jedan kratak zvk (kao kad chekira da li je sve u redu samo malo duze) i onda udje nekako u win ili ne udje i moram jos koji put da ga restartujem. Kad udje u win lepo ga ugasim pa upalim ponovo lepo radi. ALi kad duze odstoji npr 30min ugasen i pri paljenju ponovo zeza. Izvadio sam sve usb uredjaje isto se ponasa, neki put lepo ocita (npr kad izvadim lan kabli, web kameru, tastaturu, mis) a neki put zeza. Ustanovio sam da nije problem u periferiji. Win7 sam reinstalirao pre 2-3 nedelje. Siguran sam da nije do windowsa i njegovih podesavanja (nije ukljecena opcija sleep ili sl). Sta moze da bude? Racunar je: C2D E7300 + GA-P43 + 2GB DDR2 + asus 9600GT + lc power 550W + wd 320gb sata2 blue. Ne bih da menjam sam memoriju ili napajanje zato sto je racunar jos u garanciji tako da mogu njima da ga odnesem ali da vidimo prvo u cemu je problem.
ICEsd Ka upalis on sagori obicno je tako :D 01.09.2010. 18:14 #241186

broj poruka: 2158

Za paljenje racunara preporucujem hepo kocke ako hoces sopro temeljno sagorevajne i kineski upaljac sigurno ce da upali iz 1.Ako hoce brze gorenje al da ti ostane nesto za kantu uzmi 5l benzina i upaljac, jos ako ga `UKLJUCIS` na dugme ima da dobijes lep bacac plamena na neko vreme...

http://www.youtube.com/watch?v=6xGRgmYQoyk&feature=related

Salu na stranu, ako ti je racunar pod garancijom nemo da se smaras nosi to u servis i neka ga lepo srede to im je posao i zato i daju garanciju.

Plamen re 01.09.2010. 19:12 #241197

1. uradio sam clear cmos i sad pali iz prve, ali moram da vidim da li je ok npr kad ga upalim posle duzeg vremena

2. Povadio sam usb uredjaje (kamericu, stampac koji ide preko konvertera...)

3. Nisam reinstalirao win zbog ovog problema...

Hvala svima na odgovorima!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs