Posedujem procesor AMD Athlon 64 X2 7750 2.7GHz 3MB Black Edition BOX i on radi na maticnoj ploci Asus M3A79T Deluhe. Nedavno sam na nekim drugim forumima procitao da je pomenuti procesor u stvari Phenom sa fabricki zakljucanim jezgrima, i da ih je moguce podici ukoliko u BIOSU ploce postoji izvesna ACC opcija. Ako je ovo tacno, interesuje me sta bi se tim manevrom dobilo u igrama. Hvala unapred.
verovatno bi dobio nešto što u realnom radu i igranju nikad ne bi primetio. Jedino bi na nekim benchovima dobio par procenata bolje rezultate. Kao što reče raic, to je Phenom I.
..sam i dalje sto se tice Kume i otkljucavanja, svi ovi linkovi su neki Koreja,Malezija-Azija, sto rece jedan lik u tredu sa techpowerrup-a, izgleda da moras da zivis u Aziji da otkljucas Kumu
Nigde bre neki link za validaciju iz CPU-Z-a sa prostora Evrope, Balkana,USA i slicno
Ploca korejanca koja je uspesno otkljucala Kumu je ASRock A790GX/128M (`it exploits a bug in the Advanced Clock Calibration BIOS motherboard ASRock A790GX/128M`)
Znaci, dok ne vidim link za validaciju, ovo je za mene prazna prica...ako ima neko od nasih ko je otkljucao ovaj CPU, nek baci neki sacuvani screenshot, link ili nesto slicno sto bi potvrdilo ovo kao verodostojno...koja ploca, koji BIOS, neki test sa unlocked CPU-om
Igrao sam se malo u BIOSU ne bih li pobudio eventualno uspavana jezgra ove moje Kume ali bezuspesno. Nakon svega i BIOS i Windows ga vide kao Dual Core 7750 a BIOS kaze da je u pitanju B3 revizija. Tako ti je to neki moze a neki ne. Takav je zivot, idemo dalje. Pozdrav svima.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.