Molio bih neki odgovor na ovaj problem,jer ja ne vidim sta bi 100% moglo da bude.. pre par dana trazio sam od vas savet da li uzeti cpu amd-ku 5000+ koji je nesto `samo kocio u programima` na jednom od oglasa , hvala bogu rekli ste mi da to ne bi trebalo uzeti,i poslusao sam vas. Pazario sam od lika sa pcberze (inace mog imenjaka :D ) isti takav cpu u full-u sa garancijom jos nekih pola godine za veoma pristupacan novac. sta se desava....pocinje dramaturgija,skinem svoj budjavi single core cpu,nataknem ovu 5000rku i tralalaaa ubija cpu mislim radi masina osetno bolje kako i ne bi,kad samo mi od jednom zakuca.zaledi se slika o_0 ja restart.....ono krene da dize sistem logo WINDOWSA i samo na pola sekunde izbaci dobro znani kod svih nas omrazeni PLAVI EKRAN i sam se restartuje,i tako iznova,i iznova....i nece da digne sistem I ja poludim,namestim moj single,reko ko ce ga zna,mozda je i napajanje slabo pa nesto zeza,kad ono opet isti djavo. Onda vratim 5000rku nazad u maticnu,i reinstall sistem i sada evo kao sto vidite pisem ovaj post,ALI U MEDJUVREMENU,se opet ,doduse samo jednom zaledio i IZBACIO PLAVI EKRAN o_o cpu je hladan temp. mu je 40 u idle nisam ga jos poterao u load-u. zadrzao sam stari box cooler od single cpu-a koji mi je bio,jer je ovaj koji sam dobio uz 5iljadarku bucan. Strah me je da mi se ne desi nesto slicno opet. Sta moze da bude problem,i sta da radim eventualno da sprecim ponovno isto desavanje? Poludecu ako mi nedaj boze opet sada padne sistem,za manje od sat vremena mi je rodjendan,tako da mi takvi problemi sada najmanje trebaju
Evo detalji konfiguracije:
mb. ECS SM-m v2 cpu amd 5000+ vga on board hdd 160gb hitachi ATA bez optike tv karrica psu ZITO model 400d - 400w
Na tom modelu ECS-a oće često da propadnu kondenzatori (pored procesora) pa se to dešava. Jel ti je mašina radila najnormalnije pre nego što si zamenio proc?
http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0 Moje sokoćalo i3 550 Asus P7P55D PRO 2Gb DDR3 (neka na 1066) Asus 8800GTS Čifteković 0,35KW HDD WD crni 1Tb, WD zelembać 1Tb i WD zelembać 1,5Tb
Pa to je i cudno u celoj ovoj prici.....ploca je radila najnormalnije sto je mogla da radi. radila je 24/7 i nije se racunar znao restartovati po 10-15 dana. Ovo mi se prvi put desilo cim sam natakario ovaj cpu? :`/
:: Na tom modelu ECS-a oće često da propadnu kondenzatori (pored procesora) pa se to dešava. Jel ti je mašina radila najnormalnije pre nego što si zamenio proc :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ :: Moje sokoćal :: i3 55 :: Asus P7P55D PR :: 2Gb DDR3 (neka na 1066 :: Asus 8800GT :: Čifteković 0,35K :: HDD WD crni 1Tb, WD zelembać 1Tb i WD zelembać 1,5T :: :: ::
neko odavde sa foruma,baci tu zhitaricu da ne bude zhito (iliti panaija) za ceo komp.Mozda je tri dana pred smrt.Ortaku prekjuce zakucalo jedno,drugarici juce zveknulo drugo,dal. je H1N1 pa ih kosi redom,jebem li ga.Probaj ako imas od nekoga drugo.A za ostalo ce drugi doktori odavde da ti odgovore... p.s. Srecan rodjendan
vidim ja da ovde pojedinci vole vise pivo nego `nesto drugo` :D sada mogu slobodno da `pevam` da su meni 22 ja bih lako u zivotu sve,sto znaci da nisam bas mali :D update biosa ,nisam ni razmisljao o tome,cek da vidim kojia je moja ver. :) dobro si me podsetio,mozda je i do toga. ALIIII zitka sam resio da menjam,nije to sigurno napajanje,ostavicu ga za tetris...
neko chieftec-ovo standardno napajanje,i servispc tera ono `sokocalo` sa njiim i ne razmisljas kad odes do radnje dal` ce da zateknes fireball na mestu gde ti se pre nalazilo kuciste.Ja cu ovih dana da pazarim nekog chieftec-a od 500w za buducu masinu. Aj` lepo se provedi i javi sta je bilo na kraju...kad prodje zurka
Brate, svacega smo se nagledali pa bolje da pitam kad vec nisi pomenuo. Nego, sad si se sjebao, ja sam iz kga, tako da.. :)
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Ap
:: :: :: :: pa ljudi nisam ja retardiran,valjda sam stavio termalnu pastu,nije mi prvi put da to radim,nego ovo je stvarno CUDNO : :: :: Hvala svima na cestitkama : :: imate pivo kad dodjete u Kg : ::
hm, pre par dana mi je dosao slican komp, isto ECS samo nforce6 ploca, hdd 160gb, isto raspalo ZITO napajanje, mislio sam da je do grafike posto se usijavala (riknuo kuler) medjutim opet mi se zali korisnik da mu se restartuje komp (probao sam i napajanje drugo), kada mi se vrati istestiracu ga pa ti javnem sta je bio problem..
:: Molio bih neki odgovor na ovaj problem,jer ja ne vidim sta bi 100% moglo da bude. :: pre par dana trazio sam od vas savet da li uzeti cpu amd-ku 5000+ koji je nesto `samo kocio u programima` na jednom od oglasa , hvala bogu rekli ste mi da to ne bi trebalo uzeti,i poslusao sam vas :: Pazario sam od lika sa pcberze (inace mog imenjaka :D ) isti takav cpu u full-u sa garancijom jos nekih pola godine za veoma pristupacan novac :: sta se desava....pocinje dramaturgija,skinem svoj budjavi single core cpu,nataknem ovu 5000rku i tralalaaa ubija cpu mislim radi masina osetno bolje kako i ne bi,kad samo mi od jednom zakuca.zaledi se slika o_0 :: ja restart.....ono krene da dize sistem logo WINDOWSA i samo na pola sekunde izbaci dobro znani kod svih nas omrazeni PLAVI EKRAN i sam se restartuje,i tako iznova,i iznova....i nece da digne siste :: I ja poludim,namestim moj single,reko ko ce ga zna,mozda je i napajanje slabo pa nesto zeza,kad ono opet isti djavo :: Onda vratim 5000rku nazad u maticnu,i reinstall sistem i sada evo kao sto vidite pisem ovaj post,ALI U MEDJUVREMENU,se opet ,doduse samo jednom zaledio i IZBACIO PLAVI EKRAN o_ :: cpu je hladan temp. mu je 40 u idle nisam ga jos poterao u load-u :: zadrzao sam stari box cooler od single cpu-a koji mi je bio,jer je ovaj koji sam dobio uz 5iljadarku bucan :: Strah me je da mi se ne desi nesto slicno opet :: Sta moze da bude problem,i sta da radim eventualno da sprecim ponovno isto desavanje :: Poludecu ako mi nedaj boze opet sada padne sistem,za manje od sat vremena mi je rodjendan,tako da mi takvi problemi sada najmanje trebaju :: :: Evo detalji konfiguracije :: :: mb. ECS SM-m v :: cpu amd 5000 :: vga on boar :: hdd 160gb hitachi AT :: bez optik :: tv karric :: psu ZITO model 400d - 400 :: :: Hvala unapred na odgovorima :/
Sto mu gromova. Moze memorija da zeza. Mozda i kabal, nemoz to bez kabla. Ali ovo sa procesorom. Stavio bih taj x25000 i podigao novi windows, jer se verovatno stari pogubio kad je primio dva jezgra. To se retko deshava ali se opet deshava. e, drz` da ti ga nabijem!
svi u KG na to pivo pa ce nesto da valjda da popravimo svi zajedno!Evo,ja cu poneti aparat za varenje,brusilicu i macolu od 10kg.Kad dam znak glavom-ti ud`ri! :D
Moze! Slazem se sa idejom,par puta me je iznervirao racunar,da sam pozeleo tako nesto da mu uradim.mozemo i da otvorimo firmu sa parolom `ako vas racunar zeza nocima,pozovite nas,i dolazimo da ga unistimo pred vasim ocima!` besplatno razvaljivanje komponenata.
@Jebivetar reinstall sam windows,do sada je samo jednom izbacio plavi ekran i to jos sinoc,za sada nema problema. Videcu kad poteram igricu Najveca verovatnoca je u napajanju zar ne?
:: svi u KG na to pivo pa ce nesto da valjda da popravimo svi zajedno!Evo,ja cu poneti aparat za varenje,brusilicu i macolu od 10kg.Kad dam znak glavom-ti ud`ri! :D :: :: Putting the laughter back into manslaughte :: ::
Poslusaj sta ti je napisao Vladarko i postavi da ljudi vide,mozda neko provali.Ako imas nekog od koga mozes da pozajmis neko napajanje viska da probas par dana-uzmi.Mada bih ja o`ma to zamenio bez obzira na sve.Skini one mem testove sa neta pa vidi da nije do RAM-a.Ako je win7 ili Vista mozda pravi problem tv karta zbog drajvera.Ja skinuo Leadtek-ove drajvere za win7 i uopste ne rade.Ispitaj sve pojedinacno,ako opet nece-saljem ti onu macolu od 10kg AKS-om! :D Sad mi pade na pamet,mozda je pocela ta VGA onboard da zeza?Meni tako na lapu bilo tri dana pred smrt istog,ako ima slot probaj sa grafickom.
da odgovorim, kao sto sam obecao.. danas sam testirao ovaj komp, primetio da je cpu (sempron 2800) prijavljen kao unknown i ni u jednom softveru ne prijavljuje ni jedan jedini parametar, LiNX izbacuje gresku, OCCT izbacuje gresku (ali kod mene se ni jednom nije restartovao komp), korisnik tvrdi da se najcesce restartuje kada se izlazi na net, ma nema sanse, sta god sam mu radio nije hteo ko za baksuz da se restartuje ceo dan, maltretirao sam ga sa programima za load, cpu, gpu, memoriju, hard disk, na kraju sam zamenio procesor, drugim sempronom 3200, ako nista drugo, bar prolazi linx i occt bez prijavljivanja greski i procesor i njegove spec vidi normalno, ja bih rekao da je do njega, toliko, bar kod mene. dakle ovako:
- ZITO napajanje 400W (lagano ki perce) - cpu sempron na 2800 - memorija kingston 512 cini mi se - Sapphire x1500 - hdd 160gb WD - ECS nforce 6M-s v.2.0
:: 100 razloga,moze napajanje,moze i memorija da zwza,svasta tu moze biti,moras korak po korak,tj komponentu po komponent :: ::
prezive dan racunarKO a nije se (hvaaalaaa Boguu) restartovao ni jednom?!? o_0 tj. od kako sam reisnatll WIN samo se jednom izbacio na plavi ekran (ono gore gde sam i napisao) i to je to. Napajanje moram da menjam,sto kazes vala lako ko pero,samo lim od njega,ko da ga pravio neko u skoli na tehnickom obrazovanju :/
Teraj tako, pa onda kad se skupi kinta menjaj. sad ako uzimas napajanje, uzmi neko dobro, ustekaj pare, trebace ti za nov komp. I da, iskulira mi gore post kad si ponudio pitje, al kao nismo iz KGa, a ja sto jesam, nema veze..dobro dobro. Iz kog dela grada si?
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Ap
Jedno pitanje ( da ne otvaram novu temu),naleteh na neko super flower napajanje,nemojte se smejati,deluje mi zanimljivo i veoma lepo evo link pa pogledajte: http://www.super-flower.de/index.php?id=22
Zanima me vase misljenje,i jel koja je ova marka,kakva su im napajanja? Naisao sam na jedno delimicno jefitno ovakvo napajanje. :) Pozzzz
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.