Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE 2x2gb Exceleram Black 1800MHz OC Sapphire HD 5770 950/1400MHz CM 460W Extreme power 500GB WD Caviar Blue NZXT Gamma Black Benq 22` FullHD
ako su u filtriranju naponske sekcije, a pretpostavljam da jesu zbog vrednosti koje si naveo, onda mislim da moze. @unknovn13: sto mislis da je greska? ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Veci kondenzator ima vecu kapacitivnost sto znaci da kod naizmenicne struje ce davati vecu struju sto bas i nije dobro, jos zavisi koju toleranciju ima itd, to je otprilike kao da na pojacalo od 2 izlaza sa max 60w 6 oma prikljucis zvucnike od 200w sa 4 oma.. Tako sam ja shvatio na predavanjima..
Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE 2x2gb Exceleram Black 1800MHz OC Sapphire HD 5770 950/1400MHz CM 460W Extreme power 500GB WD Caviar Blue NZXT Gamma Black Benq 22` FullHD
:: ako su u filtriranju naponske sekcije, a pretpostavljam da jesu zbog vrednosti koje si naveo, onda mislim da moze :: @unknovn13: sto mislis da je greska :: __________________________________________________ :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp :: ::
U bre, pa to onda može biti ozbiljno, na pločama i grafičkim kartama samo šiba naizmenična struja, kolko sam čuo.
:: Veci kondenzator ima vecu kapacitivnost sto znaci da kod naizmenicne struje ce davati vecu struju sto bas i nije dobro, jos zavisi koju toleranciju ima itd, to je otprilike kao da na pojacalo od 2 izlaza sa max 60w 6 oma prikljucis zvucnike od 200w sa 4 oma.. Tako sam ja shvatio na predavanjima. ::
nema tu naizmenicne, eletroliti upravo sluze kao `amortizer` za neispeglanu naizmenicnu komponentu. a snaga zvucnika je deklarisana snaga koju mogu da izdrze, mozes i 1w pojacalo da ukljucis na cecin marakana sistem :) sa impedansama je malo druga prica, ali generalno moze i 4ohm zvucnik na 8ohm amp ako pazis ako ostanes u granicama izlazne snage ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Nisi pratio na casu...bez ljutnje ali jos ti to malo prouci.
P.S. a i kako bi kad ne ides u skolu zbog silnih strajkova.
:: Veci kondenzator ima vecu kapacitivnost sto znaci da kod naizmenicne struje ce davati vecu struju sto bas i nije dobro, jos zavisi koju toleranciju ima itd, to je otprilike kao da na pojacalo od 2 izlaza sa max 60w 6 oma prikljucis zvucnike od 200w sa 4 oma.. Tako sam ja shvatio na predavanjima. :: :: Asus M4A89GTD PRO/USB :: Phenom II 955B :: 2x2gb Exceleram Black 1800MHz OC :: Sapphire HD 5770 950/1400MHz :: CM 460W Extreme powe :: 500GB WD Caviar Blu :: NZXT Gamma Blac :: Benq 22` FullHD :: :: :: ako su u filtriranju naponske sekcije, a pretpostavljam da jesu zbog vrednosti koje si naveo, onda mislim da moze :: :: @unknovn13: sto mislis da je greska :: :: __________________________________________________ :: :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp :: :: :: ::
E jes stvarno, gde nadje naizmenicnu struju u kolu ploce, kad napajanje prethodno ispegla napon na jednosmerni...
:: Veci kondenzator ima vecu kapacitivnost sto znaci da kod naizmenicne struje ce davati vecu struju sto bas i nije dobro, jos zavisi koju toleranciju ima itd, to je otprilike kao da na pojacalo od 2 izlaza sa max 60w 6 oma prikljucis zvucnike od 200w sa 4 oma.. Tako sam ja shvatio na predavanjima. :: :: Asus M4A89GTD PRO/USB :: Phenom II 955B :: 2x2gb Exceleram Black 1800MHz OC :: Sapphire HD 5770 950/1400MHz :: CM 460W Extreme powe :: 500GB WD Caviar Blu :: NZXT Gamma Blac :: Benq 22` FullHD :: :: :: ako su u filtriranju naponske sekcije, a pretpostavljam da jesu zbog vrednosti koje si naveo, onda mislim da moze :: :: @unknovn13: sto mislis da je greska :: :: __________________________________________________ :: :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp :: :: :: ::
Nećeš pogrešiti ali samo vodi računa da budu LowESR elektroliti za 105 stepeni. Idealno bi bilo da ih proveriš ESR metrom ili ako nisi u mogućnosti onda da stavljaš nove elektrolite.
`Veci kondenzator ima vecu kapacitivnost sto znaci da kod naizmenicne struje ce davati vecu struju sto bas i nije dobro...`
Kakva glupost, može elektrolit da `daje koliko hoće struje` potrošač je taj koji određuje kolika će struja proći u kolu, pod uslovom da je napon napajanja isti a jeste.
sad procitah citav post,i eo odgovora,najbitnije je da vodis racuna o probojnom naponu kondenzatora,da USLED NAPONA ELEKTROLIT JEDNOSTAVNO NE EKSPLODIRA,takodje bitno je da budu vrednosti najmanje od onih koje je proizvodjac ploce stavio,jer prilikom ispravljanja naizmenicne struje u jednosmernu,jednosmerna struja nije potpuno ``ispeglana`` tj ima ostatke naizmenicne komponente,a filter kondwnzatori upravo imaju ulogu peglanja tog bruma koji se javlja,i sto je veca kapacitivnost kond.,bolja je i filtracija,tako da ukoliko je u napojnoj sekciji mat. ploce,nece skoditi ukoliko je veca kapacitivnost.U retkim slucajevima gde se elektrolitski kondenzatori koriste u nekim oscilatornim kolima,gde od kapacitivnosti samog kondenzatora zavisi frekvencija kojom osciluje,onda je greska zameniti ga sa kondenzatorom razlicitog kapaciteta.Pojednostavljeno,to znaci zameni slobodno,radice ti bez problema,samo obrati paznju na sam postupak zamene kondenzatora,jer i uz najbolju lemilicu,nije to tako jednostavan posao,i najbitnije je da vodis racuna o polaritetu,jer npr na asusovim plocama kondenzatori su kontra okrenuti,tj onaj zarez na ploci oznacava plus pol,a na svim kondenz. oznacava minus,nece ti raditi ploca uopste ako obrnes
Unknown, nema tu nikakve naizmenicne struje - radi se o filtraciji
06.02.2011. 10:42
status: user broj poruka: 11019
ispravljenog napona u kojem ima malo primese naizmenicnog (kojeg valja maksimalno odvojiti, to jest `ispeglati` jednosmerni napon). Slobodno menjaj, sto se tice kapaciteta koje si naveo. Druga je stvar sto se radi o veoma sklakljivoj raboti sa stanovista elektromehanike (viseslojna stampa nije ni najmanje pogodna za lemljenje-odlemljivanje komponenti amaterskom `stap` lemilicom).
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.