Pozdrav svima Zamenio sam athlon 3500 sa 5200 x2 procesorom i od tada mi windows 7 radi dosta sporije (slika se zamrzne filmovi seckaju cak se sistem resetuje kada pokrenem vise aplikacija odjednom,) hwinfo i w7 performance pokazuju duplo vecu ocenu nego ranije za procesor ali sve i dalje radi sporije. Zamenoi sam frontier 400w napajanje za lc power 420w ali sve je isto. Kada ubacim stari cpu sve radi normalno. Inace imam athlon 5200+ x2 2x512 ga-mf3 2x 1gb 667 ddr2 ram nvidia 7600gs hard disk od 80 gb Bio bih zahvalan na pomoci ako se nekom nesto slicno dogodilo
Ja sam imao slican da ne kazem isti problem sa 6000+ X2, kupio sam ga na oglasima kao polovan, instalacija windows-a prodje ok, ali kad pocnem da instaliram osnovne aplikacije za rad zamrzne sliku i izbacuje plavi ekran sa greskom `A clock interrupt was not received on a secondary processor...`. Ustanovili smo da je do procesora, proban je na vise ploca i isto se desava. Znam da niko ne bi posumnjao prvo na procesor, jer svi misle za ove `novije` procesore da `ili rade ili ne rade` ali ja sam dokazao suprotno.
Možda i neće da sarađuje sa pločom. Ipak je to stari NF3 čip-set. Probaj ga na nekoj novijoj ploči, mada i ovo što je navo servisracu ima istine. Ja imam u servisu 775 intele koji se slično ponašaju.
http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0 Moje sokoćalo i3 550 Asus P7P55D PRO 2Gb DDR3 (neka na 1066) Asus 8800GTS Čifteković 0,35KW HDD WD crni 1TB, WD zelembać 1TB i WD zelembać 1,5TB
da naravno da je moguce da je cpu poluispravan (ako takva konstatacija moze da se kaze) .. s`obzirom da je to srce sistema uvek je na zadnjem mestu kao uzrocnik problema .. ili .. pokusaj prvo sve sto moze da se uradi dok definitivno nezafrljacis cpu kroz prozor ..
procesor odlicno radi na drugom racunaru , a moja ploca ga u specifikaciji podrzava reinstalacija w7 nije nista pomogla da li je mozda problem sto ne postoje nvidijini drajveri za nforce 3 na w7
Probaj XP sa SP3 da stavis, pa vidi kako se ponasa...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: :: :: :: procesor odlicno radi na drugom racunaru , a moja ploca ga u specifikaciji podrzav :: reinstalacija w7 nije nista pomogl :: da li je mozda problem sto ne postoje nvidijini drajveri za nforce 3 na w7
Ljudovi, kada smo već kod drajvera za AMD procesore ... vidim da je ovo neki 2xcore optimizer, pa se pitam, da li to ne pogadja recimo 4xcore procesore i više, ili moraju drajveri i na x4 i x6 modelima? Baš me zanima u čemu je fora sa AMD-om da su potrebni dodatni drajveri za procesor i to dvojezgarni kako piše u njima?!?
To ti treba samo ako imaš XP, možda i vistu, nisam siguran. Za win7 sigurno ne treba. Dešavalo se čini mi se da neki programi prepterete jedno jezgro, zato su napravili ovaj optimizer. Uglavnom, ako imaš XP stavi ga obavezno, ne traži da jede.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: Ljudovi, kada smo već kod drajvera za AMD procesore ... vidim da je ovo neki 2xcore optimizer, pa se pitam, da li to ne pogadja recimo 4xcore procesore i više, ili moraju drajveri i na x4 i x6 modelima :: Baš me zanima u čemu je fora sa AMD-om da su potrebni dodatni drajveri za procesor i to dvojezgarni kako piše u njima?! ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.