Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Još jedan Phenom II X2 555 otključan... al do pola
STRANA 1 OD 2  
raic Još jedan Phenom II X2 555 otključan... al do pola 06.02.2011. 16:49 T33443

status: user
broj poruka: 9006
Ispada da se stvarno fino otključavaju, pošto mi apsolutno nije bilo bitno dual - quad za tu mašinu reko aj da nabavim AMD-ovo kinder-jaje da okušam sreću.

Ploča je dokazani low-budžet džin MSI 770-C45 a bilans je:

Jezgro 3 - ni da primiriši, ako se stavi acc na +2% oće da prođe lepršavi win7 logo al u win ne ulazi, napon mu ništa ne znači. Verdict: rakija od pirinča je zlo u radno vreme.

Jezgro 4 - stabilno ko stena.

Možemo da kažemo da se isplatilo, doduše znao sam unapred da nisam ja te sreće ko onaj ludi dautović što je full otključao tri komada.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- - - 06.02.2011. 16:53 #292583

broj poruka: 6083
Bitno da sam se ja ispalio :D

Sad kad se setim..ja nisam probao samo jedno jezgro da otkljucam..nje. IOnako sa acc nije hteo ni da postuje, izgleda da su jezgra bila sparusena :)

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Ap

Mortificat Re: 06.02.2011. 17:17 #292596

broj poruka: 3519
Na mom prethodnom procesoru Phenom X2 550BE isto nisam uspeo ni jedno jezgro da otključam, probao sam i sa 2% i sa -2% itd, sve moguće kombinacije, nije htelo, šta da se radi...ali raic je imao malo više sreće od mene a manje od dautovica.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909

pajsgudgud Pa da... 06.02.2011. 17:27 #292599

broj poruka: 3746
ja sam 550 ne BE otključao treće jezgro (četvrto zakivalo win odma pri startu) i na keca digao frekvecniju na 3,6Ghz dizanjem fsba (pošto nije BE jelte). Stabilno ko stena.

Kolega VMARC je na 555BE otključao sva četiri i digao na 4Ghz i radi...procesori su do jaja.

support normality

perrakojot Re: Još jedan Phenom II X2 555 otključan... al do pola 06.02.2011. 17:32 #292603

broj poruka: 1029
nego jedno offtopic pitanje,raicu,tebi kao iskusnom poznavaocu vatrene vo0de,sta preporucujes da se u nekom sledecem periodu pece,sta je isplativo,koja vocka, a da mu sezona dolazi uskoro,a lepo je???

:: Verdict: rakija od pirinča je zlo u radno vreme
::
::::
:: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite
:: Furthermore, always carry a small snake.
Ishmerish Opet ja blebecem jedno te isto po stoti put 06.02.2011. 17:36 #292605

broj poruka: 7285
Nije bitno da li on pokazuj X3 ili X4, bitno je da prilikom uspesnog otkljucavanja nemate enormno povecanje potrosnje i zagrevanja a najbitnije da primetite osetnu razliku u brzini raspakivanja rar file-ova,DvD kompresiji, itd...

E tek kad ispuni ove gore uslove ga mozete nazvati uspesno otkljucanim.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

pajsgudgud Re: Opet ja blebecem jedno te isto po stoti put 06.02.2011. 17:40 #292608

broj poruka: 3746
36C prešao nije sa tri kora na 3.6, a vozim tri virtuelne mašine...

support normality

:: Nije bitno da li on pokazuj X3 ili X4, bitno je da prilikom uspesnog otkljucavanja nemate enormno povecanje potrosnje i zagrevanja a najbitnije da primetite osetnu razliku u brzini raspakivanja rar file-ova,DvD kompresiji, itd..
:: E tek kad ispuni ove gore uslove ga mozete nazvati uspesno otkljucanim
:: Lala 4ever!
:: http://spedr.com/4tb3
:: http://imgur.com/QFXgQ.jp
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish Re: Re: Opet ja blebecem jedno te isto po stoti put 06.02.2011. 17:43 #292609

broj poruka: 7285
Super matori, aj sad raspakuj rar od 1GB sa dva jezgra i zapisi vreme, pa posle probaj sa tri.

Ako ti vreme ne bude isto(ili cak gore) onda imas uspesno otkljucan procesor.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: 36C prešao nije sa tri kora na 3.6, a vozim tri virtuelne mašine..
:: support normalit
raic Re: Re: Još jedan Phenom II X2 555 otključan... al do pola 06.02.2011. 17:46 #292611

Nemoj samo od pirinča, to pored šljive kod nas neće proći.
Ma otkud znam, ja sam konzument a ne proizvođač ili još gore trgovac, najdraža mi je onako za svaki dan dobra šljivka a kvalitetna dunja za svečane prilike.
Ovako za držanje na polici i atrakciju za goste preporučujem originalni Okinavljanski Habu-Sake (koji, interesantno obično nije sake)

ish: Napon nije bilo potrebe podizati a temperatura pod prime je oko 45°, možda par stepeni više nego sa dva jezgra. Ajd mogu da provučem cinebench časkom da vidimo tačno šta i da li se dobija.

:: nego jedno offtopic pitanje,raicu,tebi kao iskusnom poznavaocu vatrene vo0de,sta preporucujes da se u nekom sledecem periodu pece,sta je isplativo,koja vocka, a da mu sezona dolazi uskoro,a lepo je??
:: :: Verdict: rakija od pirinča je zlo u radno vreme
:: ::

raic Re: Re: Re: Još jedan Phenom II X2 555 otključan... al do pola 06.02.2011. 18:07 #292617

2 jezgra - 1,73
3 jezgra - 2,61

Deluje mi fino otključano. Nije ni da je nešto osobito potrebno na toj mašini, otključavao sam više sporta radi, al kad već radi tako lepo i ladno što da ne ostane tako.

:: Ajd mogu da provučem cinebench časkom da vidimo tačno šta i da li se dobija
kepica re Phenom II x2 555be 06.02.2011. 18:17 #292621

broj poruka: 202

E ja sam uspeo da otkljucam 2 dodatna i da bude B55 ali samo u x86 w7 ili xpx86 u x64 ni da zucne

salari phenom xII 545 da li moza otkljucavati? 06.02.2011. 19:18 #292640

broj poruka: 32

MB asus m4a78 pro u bios nema acc
NB rs780
SB700 dali moguce?
hvala unapred

Valheru 06.02.2011. 20:19 #292662

broj poruka: 750
Sve pohvale za Habu-Sake.

...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....

dautovic Re: Još jedan Phenom II X2 555 otključan... al do pola 06.02.2011. 20:50 #292679

broj poruka: 2856
hehe imao sam i ja jedan corak :)

Moj Phenom II x2 555 BE otkljucan u X4 B55 radi downklokovan na 3.6GHz

default napon X2 555 je 1.34V a sa jos dva jezgra - X4 B55 i to lokovan na 3.6GHz radi na 1.32V :)

A za MSI 770-g45/c45 je sve receno, a ti si lepo upotrebio epitet `lou-budzet dzin`...

:: Ispada da se stvarno fino otključavaju, pošto mi apsolutno nije bilo bitno dual - quad za tu mašinu reko aj da nabavim AMD-ovo kinder-jaje da okušam sreću
:: Ploča je dokazani low-budžet džin MSI 770-C45 a bilans je
:: Jezgro 3 - ni da primiriši, ako se stavi acc na +2% oće da prođe lepršavi win7 logo al u win ne ulazi, napon mu ništa ne znači. Verdict: rakija od pirinča je zlo u radno vreme
:: Jezgro 4 - stabilno ko stena
:: Možemo da kažemo da se isplatilo, doduše znao sam unapred da nisam ja te sreće ko onaj ludi dautović što je full otključao tri komada
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dukiduledu @kepica 06.02.2011. 20:59 #292681

broj poruka: 826
ne moze,ali samo zato sto ti ploca ne podrzava acc,samo sb 710 pa navise otkljucava procesore

gliga79 Raic 06.02.2011. 21:10 #292682

broj poruka: 4641
Nemas pojma. sljivka je dobra ali Cacanka rana i Pozega, Sterlejku ne priznajem.
Inace ako zelis kvalitet ides na lozu. Po mogucstvu sorta Prokupac.
Autenticna vrsta sa geografskim poreklom stara preko 1000 god !!!
Stalacko podrucije najjace na svetu, a zatim Aleksandrovac.
Ako ne znate pitajte :)))
Jedinice secera i sl., je posebna prica !!

:: Nemoj samo od pirinča, to pored šljive kod nas neće proći
:: Ma otkud znam, ja sam konzument a ne proizvođač ili još gore trgovac, najdraža mi je onako za svaki dan dobra šljivka a kvalitetna dunja za svečane prilike
:: Ovako za držanje na polici i atrakciju za goste preporučujem originalni Okinavljanski Habu-Sake (koji, interesantno obično nije sake
:: ish: Napon nije bilo potrebe podizati a temperatura pod prime je oko 45°, možda par stepeni više nego sa dva jezgra. Ajd mogu da provučem cinebench časkom da vidimo tačno šta i da li se dobija

:: :: nego jedno offtopic pitanje,raicu,tebi kao iskusnom poznavaocu vatrene vo0de,sta preporucujes da se u nekom sledecem periodu pece,sta je isplativo,koja vocka, a da mu sezona dolazi uskoro,a lepo je??
:: :: :: Verdict: rakija od pirinča je zlo u radno vreme
:: :: ::
zoxin dautovic 06.02.2011. 21:49 #292689

broj poruka: 265
Vidim da imas dosta iskustva sa ovim phenomima.Imam phenom II X2 550 be otkljucana sva 4 jezgra,ploca MSI 870A-G54,napajanje CFT 600-14CS,mem. excelram blue 1600mhz,kuler OCZ Vendeta.Podignem 7 64 bit i na 3.7ghz ali puca prime.Najduze mi radi prime (oko 2-3 h) sa 3.4 ghz sva 4 jezgra.Dizao sam samo napon proc. koji def. 1,351 do 1,4 ali sa vecim brzinama proc. i normalno menjao mnozilac.FSB nisam menjao znaci sve ostalo default.Da li da pokusavam da postignem stabilnost sva 4 jezgra makar i na manjoj frek. ili da trazim neispravno jezgro ili oba od ovih sto sam otkljucao posto mogu selektivno da ih iskljucim.Na napajanju pise da ima 4 grane +12V sa po 18A.Na ploci 8 pinski konektor na koji sam nabo 8 pinski sa napajanja.A u biosu mi pokazuje da na 12V imam napon 11.792v.Na krs napajanjima sam vidjao da je napon 12 ili oko 12.Da li je to normalno?

ravenoss .. 06.02.2011. 22:11 #292694

broj poruka: 486
Ja mislim da ovaj SS sve govori :)

http://img146.imageshack.us/i/phenomiix44000ghzlinks.jpg/
raic Re: Raic 06.02.2011. 22:16 #292695

Ko što rekoh samo konzument, svakako ne bi mogao da nađem uhlebljenje kao profi degustator, požegača se fala bogu zna da je zakon za rakiju. Jebiga to je čitava nauka, zato i ima toliko loše rakije kod nas.

Ima i divnih izuzetaka, jednom matorom kolegi crnogorcu majka i tetka žive u zavičaju u najgorem kršu, vitalne starice od blizu stotinu leta. I peku lozu prste da oližeš, zbućkaju je odoka al svake godine ispadne odlična, ispeku je malo, za ličnu upotrebu i najbližu rodbinu. Da takvu pijem svaki dan i ja bi garant premašio stotu.

:: Nemas pojma. sljivka je dobra ali Cacanka rana i Pozega, Sterlejku ne priznajem
:: Inace ako zelis kvalitet ides na lozu. Po mogucstvu sorta Prokupac
:: Autenticna vrsta sa geografskim poreklom stara preko 1000 god !!
:: Stalacko podrucije najjace na svetu, a zatim Aleksandrovac
:: Ako ne znate pitajte :))
:: Jedinice secera i sl., je posebna prica !
gliga79 Re: Re: Raic 06.02.2011. 22:26 #292701

broj poruka: 4641
Mojne se ljutis :)
Ja se samo ubacio u polemiku !!!
Cisto sa dobrim namerama.
Ako treba nacicemo se negde pa da se druzimo :)

:: Ko što rekoh samo konzument, svakako ne bi mogao da nađem uhlebljenje kao profi degustator, požegača se fala bogu zna da je zakon za rakiju. Jebiga to je čitava nauka, zato i ima toliko loše rakije kod nas
:: Ima i divnih izuzetaka, jednom matorom kolegi crnogorcu majka i tetka žive u zavičaju u najgorem kršu, vitalne starice od blizu stotinu leta. I peku lozu prste da oližeš, zbućkaju je odoka al svake godine ispadne odlična, ispeku je malo, za ličnu upotrebu i najbližu rodbinu. Da takvu pijem svaki dan i ja bi garant premašio stotu

:: :: Nemas pojma. sljivka je dobra ali Cacanka rana i Pozega, Sterlejku ne priznajem
:: :: Inace ako zelis kvalitet ides na lozu. Po mogucstvu sorta Prokupac
:: :: Autenticna vrsta sa geografskim poreklom stara preko 1000 god !!
:: :: Stalacko podrucije najjace na svetu, a zatim Aleksandrovac
:: :: Ako ne znate pitajte :))
:: :: Jedinice secera i sl., je posebna prica !
raic Re: Re: Re: Raic 06.02.2011. 22:30 #292705

Rakija zbližava ljude.

Druženje uvek može. Dobre volje ima napretek, samo... oće li biti dosta i rakije?

:: Mojne se ljutis :
:: Ja se samo ubacio u polemiku !!
:: Cisto sa dobrim namerama
:: Ako treba nacicemo se negde pa da se druzimo :
dautovic Re: dautovic 06.02.2011. 22:39 #292715

Napon za 3.7GHz ne treba da bude veci od nekih 1.42V naravno sve zavisi od primerka, ne obracaj paznju na tih 12V sto ocitavas u everestu...

kako si memoriju konfigurisao 1:4 sa fsb-om? da li si stavio deklarisani napon? I to moze praviti problem...

Probaj recimo 3.6GHz 1.4V samo dizi mnozilac, iskljuci one opcije koje ti nisu potrebne stavi ram na 1600MHz 4:1 uz deklarisan napon, digni za korak-dva i one napone sto su ispod CPU voltage, HT link napon cini mi se itd itd...

Vidi prvo da li taj otkljucan Phenom radi stabilno na default taktu, pusti 15 krugova LinX 64bit sa svom memorijom, ako je stabilan onda znas da nesto kod OC-a nisi dobro podesio, tj treba mozda jos malo napona - losiji primerak ili nesto slicno, ja moj drzim na 3.6GHz za moje potrebe i vise nego dovoljno...

:: Vidim da imas dosta iskustva sa ovim phenomima.Imam phenom II X2 550 be otkljucana sva 4 jezgra,ploca MSI 870A-G54,napajanje CFT 600-14CS,mem. excelram blue 1600mhz,kuler OCZ Vendeta.Podignem 7 64 bit i na 3.7ghz ali puca prime.Najduze mi radi prime (oko 2-3 h) sa 3.4 ghz sva 4 jezgra.Dizao sam samo napon proc. koji def. 1,351 do 1,4 ali sa vecim brzinama proc. i normalno menjao mnozilac.FSB nisam menjao znaci sve ostalo default.Da li da pokusavam da postignem stabilnost sva 4 jezgra makar i na manjoj frek. ili da trazim neispravno jezgro ili oba od ovih sto sam otkljucao posto mogu selektivno da ih iskljucim.Na napajanju pise da ima 4 grane +12V sa po 18A.Na ploci 8 pinski konektor na koji sam nabo 8 pinski sa napajanja.A u biosu mi pokazuje da na 12V imam napon 11.792v.Na krs napajanjima sam vidjao da je napon 12 ili oko 12.Da li je to normalno
ICEsd re 06.02.2011. 22:46 #292723

broj poruka: 2158

Baci pogled na ovo ja ne mogu na zalost imam sb600 juzni most:

http://forum-en.msi.com/index.php?topic=132314.msg995815#msg995815
zoxin Hvala 06.02.2011. 23:01 #292735

broj poruka: 265
Na savetima.Posebno na ovaj deo sa linxom za pocetak.Ocitavanje je iz Biosa i poklapa se sa AIDA 64.Odatle pratim i temp.cpu.Memoriju sam drzao na 1:4 ali na manjem naponu od deklarisanog(tako je na auto).Isprobacu pa javiti sta je bilo.ICEsd otkljucavanje u 2 koraka su apsolvirali i vrapci na grani.

ICEsd Re: Hvala 07.02.2011. 10:44 #292838

broj poruka: 2158

Ma mislio sam na donji deo Txt koji govori o naponu ako neko jezgro nije stabilno da se digne napon za 2% ili kako vec, kazem neisam probo pa neznam kad nabavim plocu koja moze javim sta sam uradio.

:: Na savetima.Posebno na ovaj deo sa linxom za pocetak.Ocitavanje je iz Biosa i poklapa se sa AIDA 64.Odatle pratim i temp.cpu.Memoriju sam drzao na 1:4 ali na manjem naponu od deklarisanog(tako je na auto).Isprobacu pa javiti sta je bilo.ICEsd otkljucavanje u 2 koraka su apsolvirali i vrapci na grani
dautovic Re: Hvala 07.02.2011. 10:59 #292839

Nema na cemu.

Sto se memorije tice, stavi je onako kako je napisano na pakovanju - MHz/latencije/napon

Napon na auto moze izazivati nestabilnost i `pucanje`(linX opterecuje i memoriju) jer je na auto cini mi se 1.5V a tvoja memorija veovatno neki 1.65V. E sad imaju tu finese koje ne bi trebalo da te zanimaju - potreban napon da memorija radi stabilno varira u odnosu na to da li si latencije zategao ili opustio i koju si brzinu stavio...ali nema potrebe s tim da se zamaras, nemas nekog realnog dobitka u performansama sto je mladi kolega Raic opisao u nekoj svojoj temi `latencije vs frekvencija`...

Sto se napona za CPU tice kada ga otkljucas tu apsolutno nema pravila, evo moj radi otkjucan i klokovan na manjem naponu nego kao X2 na manjoj frekvenciji...drugarov primerak zahteva blago dizanje napon da bi bio 100% stabilan.

To moras sam da vidis kako je za tvoj primerak.

:: Na savetima.Posebno na ovaj deo sa linxom za pocetak.Ocitavanje je iz Biosa i poklapa se sa AIDA 64.Odatle pratim i temp.cpu.Memoriju sam drzao na 1:4 ali na manjem naponu od deklarisanog(tako je na auto).Isprobacu pa javiti sta je bilo.ICEsd otkljucavanje u 2 koraka su apsolvirali i vrapci na grani
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs