Ne zavisi od tipa memorije,vec od operativnog sistema. Ako je sistem x86 (32bit) videce maksimalno 3.25GB rama(koliko god da imas,videce samo toliko),a ako je x64 (64bit) videce koliko god rama da mu stavis...
Znam to buraz,ali nisam hteo da zbunim coveka jos vise (najnovije ploce i onako podrzavaju 32GB rama,sto je i dalje daleko manje od onog sto podrzava x64 sistem)...
Nisam pitao zbog igranja nego zbog funkcionisanja racunara uopste. Meni kao obicnom korisniku sedmica jedino guta hard i ram memoriju, a ne pruza mnogo toga. Lepo mi radi ali sam se iznervirao zbog nekih sitnica pa razmisljam da promenim OS.
Inace slicne gluposti na XP mogu da resim lako jer sam navikao na taj OS. Hvala drugari na pomoci. Pozdrav.
Slobodno stavi XP 64,samo proveri dali ima drajvere za sve komponente koje imas,inace nijedan drugi OS nije tako stabilan(like a stone),po mom misljenju...Nazalost i korisnici i Microsoft pustili da umre ovaj OS,stvarno steta....
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.