Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Gde naci memoriju za laptop???
STRANA 1 OD 1
Plamen Gde naci memoriju za laptop??? 15.02.2011. 17:00 T33668

status: user
broj poruka: 2836
Gde mogu da nadjem ovakvu memoriju i po kojoj ceni:

http://store.acer.com/store/aceremea/en_GB/pd/productID.219754400

Interesuje me cena modula od 1gb i od 2gb...

Laptop je Acer 5738ZG...

Da li se gubi garancija ako dodam ram memoriju?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 15.02.2011. 17:04 #295304

broj poruka: 9121
Najbolje ti je da zovnes prodavnicu u kojoj si uzeo lap, verovatno da bi ti ostala garancija moraces kod njih da pazaris memoriju i da ti je oni ugrade, sto ce naravno oni sve dobro naplatiti :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Mislim 15.02.2011. 17:05 #295306

broj poruka: 4228
da sam ovde na oglasima video tipa koji prodaje DDR3 za laptop 2 x 2GB. Ali nije Acer. Memorija, ne tip.

Ne gubi se garancija, pod uslovom da ne moraš da odšrafiš pola laptopa da bi dodao memoriju.

Pozdrav!

Vlada

Plamen Re: ... 15.02.2011. 17:06 #295307

E pa ja bash zbog toga pitam vas, gde ima da se kupi i po kojoj ceni, mzd i kod njih bude konkretna cena...

A jel se memorija lako ugradjuje, msm jel je pristupacan slot za ram ispod plastike koja se skida?

Ma ne bih kupovao polovnu memoriju, samo novu, gledao sam pre godinu dana msm da se cena krece oko 2-3k za 2gb st0 nije mnogo, ali to je bilo odavno...

Ajde zna valjda neko kako se krecu cene...

Dal bi moglo ovo:

http://www.bcgroup-online.com/index.php?artikal=APACER_SODIMM_DDR3_1GB_1333_11811

http://www.bcgroup-online.com/index.php?artikal=Kingston_KVR_2GB_DDR3_1333MHz_11843

Mada moja memorija je DDr3 na 1066MHz...
:: Najbolje ti je da zovnes prodavnicu u kojoj si uzeo lap, verovatno da bi ti ostala garancija moraces kod njih da pazaris memoriju i da ti je oni ugrade, sto ce naravno oni sve dobro naplatiti :)
::
:: Pozdrav!
vladarko Zavisi od modela i od slota 15.02.2011. 17:24 #295317

Kod nekih je poseban poklopac baš za dodavanje RAM memorije, kod nekih mora da se skine veliki poklopac, pa možež da dodaš mini PCI kartica, memoriju, kod nekih je ispod tastature...

Ne mogu da te porvale da si sam dodavao memoriju, sem ako ne pocepaš kontrolnu nalepnicu ili fizički oštetiš nešto prilikom procesa zamene.

Mala reklama: ja sam pre par dana u E**iju odneo laptop, stavili ljudi memoriju (5 sekundi), platio memoriju (6 sekundi)... Bila jeftina memorija, za 1.400 RSD niža cena nego inače, do duše nije isti modul kao onaj skuplji - razlika u latenci.

Pozdrav!

Vlada

Plamen Re: Zavisi od modela i od slota 15.02.2011. 17:35 #295323

Pa nisi mi rekao nista konkretno. Meni interesuje koja memorija moze da pasuje , da li moze umesto 1066MHz da bude 1333MHz, koja je cena, gde mogu da je kupim?

http://www.emmi.rs/sodimm-memorija-sodimm-ddr3-1gb-dram-1gb-1333mhz-kingston.11.html?productId=13454

http://www.emmi.rs/sodimm-memorija-sodimm-ddr3-2gb-dram-2gb-1333mhz-kingston.11.html?productId=12987

Da li moze ova?

da li ide Sodimm ili KVR posto vidim da ima razlike u dimenzijama?

:: Kod nekih je poseban poklopac baš za dodavanje RAM memorije, kod nekih mora da se skine veliki poklopac, pa možež da dodaš mini PCI kartica, memoriju, kod nekih je ispod tastature..
:: Ne mogu da te porvale da si sam dodavao memoriju, sem ako ne pocepaš kontrolnu nalepnicu ili fizički oštetiš nešto prilikom procesa zamene
:: Mala reklama: ja sam pre par dana u E**iju odneo laptop, stavili ljudi memoriju (5 sekundi), platio memoriju (6 sekundi)... Bila jeftina memorija, za 1.400 RSD niža cena nego inače, do duše nije isti modul kao onaj skuplji - razlika u latenci
:: Pozdrav
:: Vlad
mikac962 Re 15.02.2011. 18:55 #295364

broj poruka: 555
Ma sto lupas glavu. Racunar pod misku, pravac prodavnica. NA licu mesta ti ugrade, probaju da li radi i ako radi, platis i bez` kuci.

operator re 15.02.2011. 19:08 #295370

broj poruka: 4293
@plamen
mikac962 je u pravu. Neke memorije nece da rade stabilno , ako imas 1066 i 1333, narocito, ako pise da ne podrzavaju 1333 memoriju za taj model( tvoj slucaj, mada se desavalo da proizvodjac ne podrzava konkretnu memoriju sa brzim specifikacijama, a da memorija radi stabilno, ali to je vec u domenu statisticke greske, nego sto je pravilo kod lptopa).
Gledaj samo 1066 memoriju.

operator

vladarko Tako je, ne lupaj glavu 15.02.2011. 20:00 #295392

jer KVR i SODIMM mogu biti različiti pojmovi.

U mom slučaju, Kingston na 800 MHz radi, a laptop je fabrički došao sa memorijom na 667 MHz.

U prodavnici ti neće reći, na kraju, i ne mogu da ti kažu ili garantuju da će to stabilno raditi sa tvojim laptopom. Ili sa desktopom, nebitno.

Pozdrav!

Vlada

ravenoss .. 15.02.2011. 20:40 #295402

broj poruka: 486
skroz se lako menja memara samo ces izbugiti garanciju,ali ja mislim da mozes da kupis negde drugde memaru pa da odes u toj radnji gde si uzeo i da ti oni ugrade,pod tih uslovima ce ostati garancija :)

sto se tice tih mhz,ja sam imao problema sa mojim,malo su oni osetljivi na te brzine..

Asus M4A89GTD pro-usb3/Phenom II b55 x4 4ghz/Asus GTX460 direct cu 1gb/2x2gb Exceleram 1600mhz cl7/Wd blue 640gb/Thermaltake v9/Lc power 750w metatron/Z-cinema/Samsung p2370

Plamen Re: .. 15.02.2011. 20:49 #295407

Ali kako ce oni znati npr da ja nedaj boze u nekom slucaju odnesem laptop ? Ja uvek mogu ponovo tu memoriju da izvadim, jedino ako se vide ostecenja na plastici ili safovima...

:: skroz se lako menja memara samo ces izbugiti garanciju,ali ja mislim da mozes da kupis negde drugde memaru pa da odes u toj radnji gde si uzeo i da ti oni ugrade,pod tih uslovima ce ostati garancija :
:: sto se tice tih mhz,ja sam imao problema sa mojim,malo su oni osetljivi na te brzine.
:: Asus M4A89GTD pro-usb3/Phenom II b55 x4 4ghz/Asus GTX460 direct cu 1gb/2x2gb Exceleram 1600mhz cl7/Wd blue 640gb/Thermaltake v9/Lc power 750w metatron/Z-cinema/Samsung p2370
Mudrica Re:Vladarko 15.02.2011. 21:15 #295422

broj poruka: 39
Chika Vladarko, be obmanjuj choveka.
Zamena memorije na Acer lap toopu je veoma lak proces.!!!!
mikac962 Re 15.02.2011. 21:19 #295425

broj poruka: 555
Na laptopovima, koliko znam nema nikakvih stikera po kojima bi se videlo `neovlasceno` otvaranje. Jedino sta mozaes da napravis, pa da se vidi je da ostetis glavu zavrtnja ako se tesko odvrce. Svi zavrtnji na laptpotovima se premazuju smesom koja sprecava samo-odvijanje, pa moze da se desi da neki od njih dobro zapekne. Ako mozes sve zavrtnje da odvrnes bez ostecenja i uspes sve da ih vratis korektno (treba voditi racuna ako postoje razlike u duzinama koji gde ide) onda nema problema.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs