Pozdrav ! Posto imam mogucnost da kupim plocu na kredit, rado bi cuo vase preporuke, koju, kakvu plocu uzeti do 20000 dinara. U plocu ce da legne intel i5 core 2400, 2x4gb ddr3 na 1333, i ati 5670 graficka. Ocekujem da sve moguce nove tehnologije podrzava, kao i usb3, sata3, da ima firewire itd. Samo da nema integrisanu grafu. Imam mogucnost prvenstveno za Gigabyte, pa Asus, koju god kazete, to cu uzeti...
Nemoj da bacas tolike pare, imash za oko 10K GIGABYTE GA-P55-UD3 (e sad nzm dal podrzava sata3, usb3, ali imas sigurno neki slican model od GA za taj novac koji podrzava, tako da prelistaj malo sam!)
a i firewire kosta svega 500din tako da ne isplati ti se da trazis plocu sa firewire, msm imaces onda suzen izbor, bolje uzmi bolju plocu a da nema firewire... nego losiju sa firewire... to je primer
Valjda znas da su sve ploce trenutno falicne? Ali ako ti je bas potrebno: Gb p67a-ud3p ili ud4, asus p8p67 ili pro, msi p67 c45 ili gd55, cene variraju od 140-180e, ja iznad toga ne bih isao.
I imao sam i plocu od MSI placen 10770 dinara i nisam bio s tim zadovoljan, tako da ako mora, platicu i 25 000 dinara samo da bude 100% stabilan u radu i nek radi kako ocekujem. Pre sam imao s775 ASUS P5Q Pro, i nijednom, kazem NIJEDNOM nije kenjao sa mnom, radio ko sat, ali ovaj MSI...
@Plamen Mislim da nije bacanje para kad radim svaki dan na kompu i tako receno to mi je zaposlenje.
@VozD1912 Nisam citao u poslednje vreme berzu, tako da ne znam kakve propuste imaju intel procesori.
Ako bi neko bio ljubazan, nek mi rece za ove propuste.
da mi se desila ova stvar: Meni je uvek podesavano da posle 10 minuta iskljuci racunar monitora, tj ide monitor u standby. Neka navika, uvek sam ovako koristio, i na mome racunaru puno puta se desilo u poslednje vreme, da nisam uspeo da probudim racunara posle iskljucenja monitora. Znaci: nije ceo racunar iso u standby, SAMO monitor, pa posle nije se probudio par puta, samo rucni restart pomogao. Jel moguce da je i tu kriv intel chipset?
Greota je da na plocu od 20k spremnu za overklok stavis i5 2400. Mnoooogo bolje resenje je i5 2500k koji se klokuje kao blesav. Sto rece kolega VozD1912 cekni jos mesec dana da dodju nove ploce, a do tad malo obnovi gradivo :D
Asus P8H67-M EVO Bolje ploce od ove za 13000 dinara, ja nisam video. Cinjenica da sve ploce za Sandy imaju problema sa SATA 2.0 kontrolerom, koji degradira performanse, a ako ne mozes cekati april ili maj za novu reviziju ploce(za sve proizvodjace), ova je odlicna, ali znaj da se mana ne moze softverski ispraviti u kasnijim revizijama ploce, ako budes koristio vise HDD-ova na SATA 2.0 kontroleru. Ja sam povezao na SATA 3.0 kontroler 2 HDD-a SATA 3.0, 1 SATA 2.0 i 2 optike PATA Pioneer 111D i sve ide na max. protoku, bez ikakvih problema. Jedino, ako bih koristio 2 SATA 2.0 porta, performanse opadaju za 10-30 % zavisno od toga, koje diskove koristis. Najmanje problema sa Hitachi i Seagate HDD-ovima oko 10%. Probao sam sa Samsungom od 2 TB i performanse su bile, blago recemo, jadne, cak i sa jednim diskom na SATA 2.0 portu. Isto je bilo i sa WD Black-om od 2.0 TB-a. Ono sto mi se dopalo je da se 2600K i ova H67 ploca, rade kako treba tj. memorija Omicron je uredno prepoznata i htela da ide do 2300 Mhz( trenutno jedini proizvodjac koji prepoznaje memoriju 2300 Mhz sa CL6 postavkama, sto mi nije htjelo ni sa MSI P67 plocom( nisam siguran za oznaku, pa necu da navodim dal je obicna ili deluxe). Realna mana ploce su okomito postavljeni SATA2 .0 portovi, sve ostalo samo preporuke. Sa USB 3.0 portovima TV kartica Omicron daje HD rezoluciju, bez da zastajkuje, a kod Gigabyte ploca(GIGABYTE GA-P67A-UD7 310 e i GA-P67A-UD3R 108e) slika je kasnila na USB 3.0 portovima i po 2 sekunde, a da ne pricam da slika i ton nisu uskladjeni, sto sam popizdeo, jer sam snimao svadbu prijatelja. Trebalo mi je 18 sati( 3 sedmice) da podesim zvuk i sliku i da posle izmontiram materijal da uskladim sve delove, posto nije ravnomerno tj. u pravilnim intervalima dolazilo do desinhronizacije, nego proizvoljno, sto sam popizdio najstrasnije(Win7 64-bita sveze instaliran 2 puta, cisto da porverim, da li je do drajvera, do mene ili do ploce).
Ovo s monitorom je zbog falicnih ATI drajvera, odnosno sa kombinacijom nekih monitora. Problem je u prepoznavanju signala sa kartice, odnosno monitori imaju filtriranje 4:3 i 16:9 odnosa koje sa atija ne mogu da prepoznaju kako treba. Resenje je da namestis da u win monitor ide na standby na 1min, iskljucis monitor, ukljucis monitor (na njemu nece biti slike), sacekas da prodje minut, mrdnes mis i signal se vrati. Imao sam samsung t240 i taj problem.
narocito operator-a na informacijama, posto se i ja bavim ovakvim stvarima, snimanjem itd. Mozda cu jos cekati, pa kad sve bude izpocetka, uzecu neku drugu plocu. A nigde se nije pomenula stvar, koja ce biti serijal cipseta koji ce ove p67 da zamene? Bolje da sam ostao kod s775...
Ima vise dezinformacija, pa kad budem probao neku novu plocu, onda cu da tvrdim sta i kako. Koje ce biti oznake ploce, videcemo kad dodju na trziste. operator
Pazite vi koja je ovo čudna logika zdravog razuma! Znači, svestan si da je ploča falična i ti je ipak kupuješ?!? I to za preko 130€, i hvališ se kako koristiš SAtaIII portove dok dvojke izbegavaš zato što su falična, i sl. palamudjenja? Pa, da li je moguće da to te mere ide Intel zavisnost, ljudi moji? Ovo je gore od narkomanije. Čitam gore, osnivač imao ploču od preko 100€ i nije bio zadovoljan? Pa ja imam MSI od 50€ i cvetam od sreće, cela INTERNET zajednica takodje hvali istu, dok ovamo SRANJE OD INTEL PLOČE ni za 100€ ne može da radi kako treba već treba od 200€ kao iz naslova teme????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Još ludja je izjava da je osnivač teme imao s775 ASUS P5Q Pro i to mu je malo, vec bi da predje na ovu falucnu budalaštinu? Pa šta je falilo toj ploči sa nekim Quad Core Intelom? E svaka čast za R A S I P N I Š T V O. Ovo jedan pravi (čitaj: PRAVI) profesionalac, poslovni čovek ne bi nikada dozvolio sebi. Daleko ste vi od onih kojima je to leb na trpezi!
Htedoh reći `faličnu`! In phrevod: matična ploča koja ima fabričku grešku, sa manom na sebi, nešto joj fali, heh. U svakom slučaju, ne treba bacati pare na proizvod sa greškom. Tj. smešno je da tako nešto uopšte i postoji u prodaji i da nije povučeno!
Ne vidim gde sam pisao da mi je P5Q Pro bio malo? Nije mi bilo malo, nego sam imao priliku da prodajem po dosta dobroj ceni, pa sam dodao malo kesh-a i presao sam na noviju tehnologiju. Da sam pre znao o ovome, da je intel proizvodio falsh chipsete, ne bi presao, tj. uopste ni ne bih razmisljao o tome, da predjem na noviju arhitekturu.
:: :: Pazite vi koja je ovo čudna logika zdravog razuma! Znači, svestan si da je ploča falična i ti je ipak kupuješ?!? I to za preko 130€, i hvališ se kako koristiš SAtaIII portove dok dvojke izbegavaš zato što su falična, i sl. palamudjenja :: Pa, da li je moguće da to te mere ide Intel zavisnost, ljudi moji? Ovo je gore od narkomanije :: Čitam gore, osnivač imao ploču od preko 100€ i nije bio zadovoljan? Pa ja imam MSI od 50€ i cvetam od sreće, cela INTERNET zajednica takodje hvali istu, dok ovamo SRANJE OD INTEL PLOČE ni za 100€ ne može da radi kako treba već treba od 200€ kao iz naslova teme???????????????????????????????????????????????????????????????????????? :: Još ludja je izjava da je osnivač teme imao s775 ASUS P5Q Pro i to mu je malo, vec bi da predje na ovu falucnu budalaštinu? Pa šta je falilo toj ploči sa nekim Quad Core Intelom :: E svaka čast za R A S I P N I Š T V O. Ovo jedan pravi (čitaj: PRAVI) profesionalac, poslovni čovek ne bi nikada dozvolio sebi. Daleko ste vi od onih kojima je to leb na trpezi :: ::
sa falicnim chipsetom bice zamenjena kad izadje nova revizija,tako da ces za dva-tri meseca imati novu plocu bez doplate.Do tada ce i stari chipset izdrzati.Valjda?
:: :: :: sa falicnim chipsetom bice zamenjena kad izadje nova revizija,tako da ces za dva-tri meseca imati novu plocu bez doplate.Do tada ce i stari chipset izdrzati.Valjda :: Kako može da `izdrži` kada ga je čovek prodao?!? Čitaj šta je napisao. Jedino ako misliš na `stari` čipset 1155 MSI ploče?!?
Problem je u tome što ljudi kupuju ono što je ponudjeno na tržištu i nisu ni najmanje krivi. To što je proizvod sa greškom znači da ne treba da se nalazi u prodaji, a ne neko da ubedjuje kupce pričom: `kupite ga vi, jer će za par meseci biti zamenjen džabe ispravljenom verzijom`. To je isto, kao kada bih kupio auto za visoku cenu sa pokvarenim menjačem, gde mogu da ubacujem samo u prvu i drugu, i da me neko ubedjuje, ma kupi ga ti za 35000€, jer ćemo mi da ti zamenimo menjač o našem trošku za par meseci. Do tada ga vozi lagano u drugoj ... Mislim, ...
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.