Odlucio sam da kupim plocu koja podrzava DDR3 memoriju. Kupicu AMD Athlon X4 620 ili 640 (videcu ako nadjem neki povoljno na oglasima). Razmisljam se izmedju MSI 770-C45 i Gigabyte 880-D2H. Koja je bolja od ove dve? Mislim da je Gigabyte bolja zbog novijeg chipseta.. Ako ima neko predlog,bio bih zahvalan.
E da, posto cu najverovatnije ostati na XP-u (Heroes 3 i te starije igrice ne radi na W7) ili cu i sa njim instalirati Windows 7, interesuje me da li ima neke velike razlike ako imam 2GB ili 4GB RAM-a?
Igram igrice uglavnom pa koliko vidim, nijedna igrica ne trazi vise od 2GB RAM-a. Svejedno cu koristit 32-bitne verzije,pa.. Da znam da li da kupim 2GB ili 4GB memorije (najverovatnije Exceleram ili neku jeftinu).
Da napomenem da imam nVidiu 8800GT, eto.
Hvala unapred na predlozima i savetima!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
1. Ga (zbog boljeg čip-seta) mada možeš da razmisliš i o Asusovom modelu 2. 4Gb. Ram je smešno jeftin, nećeš razmišljati o uparivanju iste kad dođe vreme za više Gb-a
http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0 Moje sokoćalo Sempron 140 (X2 Athlon II 4400e) Asus M4A87TD/USB3 2Gb DDR3 (neka na 1066) Asus 8800GTS Čifteković 0,35KW WD zelembać 1TB
OK, hvala na odgovoru. Razmisljam se da kupim 4GB DDR3 KINGSTON HyperX za 4500 din. ali je cl9, a opet za 5200 din. ima 2 x 2GB DDR3 Exceleram Rippler cl7. Vredi li dati 700 din. za to malo manje latencije ili da dam to na procesor (a opet se postavlja pitanje i kompatibilnosti memorije sa plocom, Gigabyte znam da podrzava Kingston, a za Exceleram nisam siguran.)?
Hvala!
Onda GA uzimam. Sad jos samo da nadjem polovan procesor.. Vidjao sam na oglasima da neki lik prodaje Athlone X3 i X4 za oko 60-tak eura, pa ne znam da li je to OK.. Najvise mi je zbog garancije,video sam da su se ovde ljudi zalili da imi proc nije radio,pa da ne bacim pare.. (opet i to mi je cudno,procesor ili radi ili ne) Sad se cak razmisljam izmedju Athlona X3 i X4, koliko vidim i nije neka prevelika razlika u performansama (osim tog jednog jezgra)..
Hvala ljudi,pomogli ste mi u potvrdi mog misljenja.
Dodaj jos 20e i kupi NOV phenom II 555+ ili taj Athlon X4, imas lepo 3god garanciju, i ne mlati se sa polovnjacima mng...
:: Onda GA uzimam :: Sad jos samo da nadjem polovan procesor. :: Vidjao sam na oglasima da neki lik prodaje Athlone X3 i X4 za oko 60-tak eura, pa ne znam da li je to OK. :: Najvise mi je zbog garancije,video sam da su se ovde ljudi zalili da imi proc nije radio,pa da ne bacim pare.. (opet i to mi je cudno,procesor ili radi ili ne :: Sad se cak razmisljam izmedju Athlona X3 i X4, koliko vidim i nije neka prevelika razlika u performansama (osim tog jednog jezgra). :: :: Hvala ljudi,pomogli ste mi u potvrdi mog misljenja :: :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Imas Athlon II x3 450 u E..i-ju za 6800din,ja sam kupio juce 455 za 7800 jer me mrzelo da cekam 450,nije bilo na stanju.Ne kupujem vise polovno sa oglasa,3 mobilna za mesec dana su mi crkla,novo je novo.A moj glas takodje za MSI jer sam ih uvek imao i nikad nisam imao problema.
Putting the laughter back into manslaughter AMD Athlon II X3 455 3,3 GHZ MSI 770 C45 Hynix 2GB DDr3 1066 Leadtek GT 210 512 MB DDR3 Hitachi Deskstar 500GB SATA2 LC Power 600H-12 Xigmatek Asgard
:: Sad se cak razmisljam izmedju Athlona X3 i X4, koliko vidim i nije neka prevelika razlika u performansama (osim tog jednog jezgra).
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.