Nisam dugo ukljucivao stari komp i danas da ga ukljucim on poceo da se gasi sam od sebe. Pocne da ucitava Windows i samo se ugasi. Reko ajde da reinstalram Windows, stavim u biosu da dize sa optike, sacu vao sam podesavanja u biosu, zavrti se disk i kom se ugasi. Promenio sam napajanje i opet isto. Reko da uradim clear CMOS, pa lagano ispocetka. Onda sam poceo da ceprkam po BIOS-u, kad ono temperatura procesora od 98-102 stepena Celzijusa! Gledam u neverici,kad se ono komp sam od sebe ugasio,opet. Da napomenem da je kuler na procesoru radio sve vreme.
Je l` odzvonilo procesu i da ga menjam ili imate jos neki predlog??
Hvala na savetima i predlozima!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
1. Izduvaj malo kuciste i ventilator od prasine pa probaj ponovo! 2. Ako je i dalje velika temperatura onda skini kuler sa procesora i stavi novu pastu 3. Ako i dalje je velika temperatura onda mozes da se slikash...
Cim ti mozes da ga dodirnes, a da se NE opeches, tesko da ima 100*C...
:: Skoro i da nema prasine u kucistu, prvo sam to i uradio,a ocistio sam i coole i opet isto :: :: Proverio sam, cooler dobro naleze na plocu :: U pitanju je ASUS ploca, a model je P4PE2-X :: :: Kad sam skinuo hladnjak bio je bas dosta topao,najvise onaj bakarni deo, tj. jezgro hladnjaka.. :: :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
ja sam se zalio, evo pogledaj topic da se ne ponavlja prica. http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=33615&forid=9&katid=2 srecom, kod mene su samo popustile zabice sa kulera... za pocetak, probaj cuvenom metodom opipavanja da proveris da li je zaista tolika temperatura, tacnije dali je crkao senzor ili tako nesto.
Zameni pastu na procesoru, izduvaj rebra kulera, napakuj to i kresni makinu. Ako se i dalje greje pipni rukom kuler da proveris temperaturu. Ako nije usijan u biosu povecaj treshold procesora za 10 stepeni i vozi.
Taj Celeron je sa Prescott jezgrom, poznatijim kao Žarko. Jedan od najvećih Intelovih promašaja. Nema tu neke velike pomoći. AMD je delio vatrostalne rukavice kupcima Intel Prescott procesora.
Naime, ako hladnjak ne naleže dobro na procesor procesor nastavlja da se greje, a hladnjak ne preuzima toplotu ili je ne preuzima dovoljno, jer je premala dodirna površina, pa ni ne može da se ugreje do temperature koja može da opeče.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.