veoma nervirajuce pistanje koje dovodi do gashenja kompa
STRANA 1 OD 1
cikima
17.02.2011. 22:49
T33747
status: user broj poruka: 4
imam strahovit problem vec duze vreme,komp kada pokrenem iole ozbiljniju aplikaciju ili pak neku igricu posle par min pocinje da pisti a posle nekih 10 min se ugasi.posle sacekanih par min i ponovnog paljenja u biosu stoji da mi je temperatura procesora 70 c a temperatura sistema 26 c.svasta sam probao i mnogi su svasta pokusavali ali problem ne resiv.od flesovanja biosa,preko novog kulera duo orb,ali nista,opet isto :( kada u biosu smanjim mnozilac na 9(po difoltu je 12,5) dobijem 1,87 po coru,a inace je 2.51,opet isto samo mu treba vise vremena da pocne da pisti i da se ugasi : ) komponente su sledece : amd atlon64x2dualcore 4800+ gigabyte M59SLI-S4 GeForce 8800 GT 512 gddr3 DDR2 2048 na 800 kingston wd 320 gb sata|| napajanje chiftek 550W windows xp sp3
pomozite dajte predloge sta bi moglo biti i kako resiti problem pozdrav
Moguce je da brljave senzori na ploci. Pokusaj da stavis prst na kuler, odmah nakon gasenja kompa. Ako je stvarno temperatura 70-80 stepeni, neces izdrzati duze od 2-3 sekunde sa prstom na kuleru
do koliko smem da idem sa smanjivanjem napona posto je po difoltu 1.3250 ja sam ga spustio na 1.300 opet je pri podizanju windowsa poceo da pisti,a da u biosu kada sam menjao napon temperatura je bila 69 C
Ne diraj napone. Po textu cenim da ti kuler nije pun prašine kao i da si menjao kulere i da dobro leži na procesoru. Iritirajući zvuk je verovatno konstantna sirena koja signalizira visoku temperaturu. Prva stvar koju treba da uradiš ti je već rečena, rukom pipni hladnjak da ustanoviš verodostojnost senzora. Ako je T normalna (Qler mlak ili topao) znači da laže senzor i rešenje je da ga isključiš u biosu i gotovo. Međutim ako je vreo onda može da bude nešto od ovoga (izuzeo sam pastu, kuler i njegovu montažu): 1. Neispravno napajanje, što čisto sumnjam 2. Neispravna ploča, tj cpu napajanje 3. Sjeban ZIF soket (al ovo je 1 u milion). Imao sam dva puta slučaj na soket AM2 pločama i to baš gigabajtovim da kada je sve normalno namešteno da se procesor nenormalno tj extremno greje. Jednostavnim otključavanjem bravice, kada procesor nije nategnut sve je radilo normalno, a zatezanjem bravice Qvao se ko lud. Kako god tu je problem bila ploča i morala je da se menja. Probaj redom pa ćeš naći uzrok
http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0 Moje sokoćalo Sempron 140 (X2 Athlon II 4400e) Asus M4A87TD/USB3 2Gb DDR3 (neka na 1066) Asus 8800GTS Čifteković 0,35KW WD zelembać 1TB
18.02.2011. 20:00
status: user broj poruka: 4
jedno pitanje za servispc-a ili nekog drugog ko mozda zna odgovor,kako u biosu da iskljucim senzor za toplotu posto sam ustanovio da je kuler mlak : ) pokusavao sam ali nisam uspeo da pronadjem a i guglao sam i nisam nista pronasao pozdrav
Re: veoma nervirajuce pistanje koje dovodi do gashenja kompa
18.02.2011. 21:01
status: user broj poruka: 4163
Hardware monitor-cpu temp-shut downt temp.-stavi na ignore (ili nešto slično). Različite ploče, različiti biosi.
http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0 Moje sokoćalo Sempron 140 (X2 Athlon II 4400e) Asus M4A87TD/USB3 2Gb DDR3 (neka na 1066) Asus 8800GTS Čifteković 0,35KW WD zelembać 1TB
:: jedno pitanje za servispc-a ili nekog drugog ko mozda zna odgovor,kako u biosu da iskljucim senzor za toplotu posto sam ustanovio da je kuler mlak : ) pokusavao sam ali nisam uspeo da pronadjem a i guglao sam i nisam nista pronasa :: pozdra :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.