Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ploca pisti, nemam slike?!
STRANA 1 OD 1
aco Ploca pisti, nemam slike?! 20.02.2011. 10:33 T33811

status: user
broj poruka: 2788
Sinoc je sve lepo radilo. Jutros tj malopre da ukljucim racunar pocne davpisti i nema slike. Pistanje traje nekih 5sekundi. Desilo mi se ovo pre, kad sam ga odneo u servis gde imam garanciju rekli mi da je beeper zakacio na nesto. Od tad mi se desava da kad ukljucim racunar na dugme on ne reaguje dok ga ne udarim nezno sa strane i onda se ukljuci. Meni ovo smrdi na plocu. U pitanju je Biostar NF 520 a2te.
Keep cool, keep al the power.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
valiant re Ploca pisti, nemam slike?! 20.02.2011. 10:45 #297136

broj poruka: 545

Kako se cuju bip-ovi,kratko,dugo...
aco Re 20.02.2011. 10:50 #297139

Pa reko sam 5 sekundi. Kao kad palis racunar pa cujes beep, samo sto ovo traje 5sekundi.

valiant re 20.02.2011. 10:54 #297140

broj poruka: 545

U tom slucaju proveri memoriju
gilopile Re: Ploca pisti, nemam slike?! 20.02.2011. 10:57 #297141

broj poruka: 9459
Memorija, proc ili grafika nemaju dobar kontakt sa plocom. Povadi, ocisti i vrati u slotove ili nosi u servis, ukoliko ne smes da otvaras kuciste zbog garancije.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Sinoc je sve lepo radilo. Jutros tj malopre da ukljucim racunar pocne davpisti i nema slike. Pistanje traje nekih 5sekundi. Desilo mi se ovo pre, kad sam ga odneo u servis gde imam garanciju rekli mi da je beeper zakacio na nesto. Od tad mi se desava da kad ukljucim racunar na dugme on ne reaguje dok ga ne udarim nezno sa strane i onda se ukljuci. Meni ovo smrdi na plocu. U pitanju je Biostar NF 520 a2te
:: Keep cool, keep al the power.
::
aco Re: Re: Ploca pisti, nemam slike?! 20.02.2011. 11:09 #297144

Probacu ovo, pa ako nece nosim u servis nek se oni bakcu :D.

:: Memorija, proc ili grafika nemaju dobar kontakt sa plocom. Povadi, ocisti i vrati u slotove ili nosi u servis, ukoliko ne smes da otvaras kuciste zbog garancije
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
cicija loša izrada najjeftinijih ploča stvara probleme od kojih ljudi zamrze PC 20.02.2011. 11:15 #297145

broj poruka: 411
Koliko problema sam imao sa integrušama i baš tim bipovima ... u 99% slučajeva je memorija koja ne naleže lepo ... toliko je loša izrada slotova, da je to užas. Vadi po više puta module i vraćaj, očisti alkoholom slotove .... to je to ...

imarkovic Re: loša izrada najjeftinijih ploča stvara probleme od kojih ljudi zamrze PC 20.02.2011. 12:39 #297160

broj poruka: 19086
tesko ce slotove da ocisti alkoholom..mozda memorijske kontakte.. slotovi su odradjeni fino na Biostar plocama, samo problem je sto ne zna svako da `gurne` kako treba, ili ti metne.

:: Koliko problema sam imao sa integrušama i baš tim bipovima ... u 99% slučajeva je memorija koja ne naleže lepo ... toliko je loša izrada slotova, da je to užas. Vadi po više puta module i vraćaj, očisti alkoholom slotove .... to je to ...
Stripy Re 20.02.2011. 15:09 #297190

broj poruka: 4163
Nosi ga u servis pošto je u garanciji. Ako nešto zajebeš popićeš disciplinsku: `garancija se izuzima zbog nestručnog rukovanja`.

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0
Moje sokoćalo
Sempron 140 (X2 Athlon II 4400e)
Asus M4A87TD/USB3
2Gb DDR3 (neka na 1066)
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
WD zelembać 1TB

aco ... 20.02.2011. 17:10 #297240

Probao sam da vadim i da vratim ali nije htelo. Onda sam gledao i video da su ljudi `profesionalci`. Imam 2 kabla za napajanje grafike i oni su uba ukljucili na jednu granu. rasporedio sam ih na 2 i sad radi.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs