Pozdrav svim forumasima,ovako ljudi poceo sam polako da budzim masinu,nista gala vec onako da bude pristojno,ostao mi je jos samo procesor.Trenutno imam Athlon 3000+ AM2 podnozije.Postoji lik koji se bavi zamenom starog za novo i hoce da ga kupi,pita me za cenu,sta vi mislite koliko bi mogao da trazim?i ako mozete da budete malo odredjeniji sa listom prosecora koji bi mogao da `pashe` na Asus M2V plocu AM2 socket (nije +). Najveci problem mi je sto sam negde video da neki AM2+ procesori odgovaraju na AM2 plocama.Zato sam se obratio Vama.
ostale komponente,samsung f3 1tb,4 gb rama,ATi 4600HD.
Da bi video koji procesor ide na tu plocu, u brovseru ukucas https://www.asus.com, za lokaciju odaberes global, i u prozorcetu gore desno unesec oznaku ploce. Kada se otvori strana, kliknes na jezicak CPU support list i vidis sta tvoja ploca podrzava. Najverovatnije su to vise-manje penzionisani procesori, tako da se ne nadas mnogo da ces staviti nesto novo. Moraces da listas oglase i da potrazis ono sto ti pase, a da je jace ot tvog procesora.
Na tu ploču (koja baš i nije neka, VIA čip set) možeš da tutneš neki X2 do 6400+. Ništa jače. Pošto ti je ploča PCI-e DDR2 moj savet ti je da zakitiš ceo komplet (MB+CPU) za nekih 40€ i kupiš neku 770 ploču sa Atlon 2 procesorom. Za celu gimnastiku ćeš morati da dodaš okvirno 60€ što je daleko bolja varijanta nego da doplaćuješ 20,30 ili 40€ za prve dual core AMD procesore.
oticice za nekih 1800 do 2000, ali ti taj trgovac nece dati tu cenu jer gde je njegova zarada, lepo prodaj na limundu ili oglasima taj procesor pa kupi neki Athlon x2 4xxx+ oni su oko 30e za malu doplatu imak dobijes dvojezgralni komp primeti se razlika.
Tebi treba neki CPU sa vise jezgara cak bogami i jaca grafika ,net, youtube sve zahtevniji po pitanju grafike, nije losa ni varijanta sto je predlozio servispc.Mozda je cak najjace za nezahtevne korisnike da sacekaju Fusion 2 jezgra + Gpu hd6xxx + ploca bice cena od 80-100 E.Nesto najjeftinije sto se uklapa u te nove HD standarde.
A ok ljudi hvala vam puno,ja sam se nadao da cu moci da stavim neki AM3 cpu jer kako cujem odgovara mojoj ploci,ako ne svakako cu videti da se resim i ploce kad sam se vec resio,a iskreno sam mislio da mi je ploca mozda i najjaci adut u konfiguraciji :)
Ploča je adut, ali za izbaciti napolje. Pa bolje performanse bi dobio da tu ploču zameniš nekom amd770 i ostaviš atlona nego da na staru gurneš neki dual core...
:: A ok ljudi hvala vam puno,ja sam se nadao da cu moci da stavim neki AM3 cpu jer kako cujem odgovara mojoj ploci,ako ne svakako cu videti da se resim i ploce kad sam se vec resio,a iskreno sam mislio da mi je ploca mozda i najjaci adut u konfiguraciji : :: :: Pozdrav za sve.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.