Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ako neko mozda zna
STRANA 1 OD 1
Guts Ako neko mozda zna 24.02.2011. 20:22 T33970

status: user
broj poruka: 68
Bio bih zahvalan da mi pojasni. U pitanju je sledeci problem:
Kada se kompjuter pali ili restartuje u dobrih 70% slucajeva nece da se ukljuci, tj. hoce napajanje ali nema ni biosa, monitor ukljucen ali je na standby varijanti, takodje se desavalo sa vec 5 verzija windowsa xp ili sedmice da zabada komp, znaci ono radi dva sata pa zabode na 15 sekundi, pa radi 2 minuta pa zabode na 2 minuta, pa radi 5 sekundi pa nece nikuda. Nista nije klokovano, nista nije van normale, a radilo je tako nepromenjeno vec godinu dana sa istim komponentama. Konfiguracija ako je bitna je sledeca: maticna gigabyte 770-ud3,grafa 4850 1gb, proc amd 4200+, geil 4x1gb.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 24.02.2011. 20:39 #298722

broj poruka: 4163
Može da bude bukvalno svašta, ploča, memorija, napajanje, grafika. Probaj prvo sa jednim memorijskim modulom.

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0
Moje sokoćalo
Phenom-en 555 BE
Asrock 890FX DeLuxe 4
2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 1600
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
WD zelembać 1TB

mikac962 Re 24.02.2011. 20:41 #298724

broj poruka: 555
Niko ovako sa sigurnoscu ne moze da ti kaze o cemu se radi. Mora se putem eliminacije pronaci krivac za takvo ponasanje racunara. Moguci problemi su: neispravan jedan modul memorije, procesor se pregreva ili je neispravan, ploca ima problema sa chipset-om...
Skini i narezi Hiren`s boot CD, pa kreni redom. Testiraj memoriju. Ao prodje skini neki od programa za testiranje procesora, pa proveri sta se desava. Ako i ion prodje ostaje ti najverovatnije problem sa plocom.

cicija gde god problem, tu je - gigabyte ud3 serija ploča 24.02.2011. 20:51 #298725

broj poruka: 411

pa ... da li ima goreg smeća od te `gigabyte 770-ud3` ploče? Pljuju je po bench-u svi redom, govore kako ima nestabilan napon, greje se kao luda, ... UD3 je budžet rešenje ... iiiii

Ovde na ovom `nazovi` forumu, ljudi iz petnih žila preporučuju ta gigabyte ud3 sranja ...

E pa nekla imate problema kada ne kupujete Asus-a ili MSI već gigabyte ud3

raic Šta bi ljudi radili da se ovaj cicija iz sve snage ne trudi da pomogne 24.02.2011. 20:59 #298726

broj poruka: 9006
Ja bi prvo testirao memoriju, memtest sa hirensa ne traje dugo, pusti ga par prolaza.

Onda bi probao drugi hard disk ako imaš neki krš pri ruci.

Temperature su ok, pretpostavljam?

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

cicija re 24.02.2011. 21:14 #298734

broj poruka: 411

Geil memorija i UD3 ploča?!?
Tu mi je ISPOD ČASTI da se potrudm da pomognem. Mogao je da kupi normalnu , oprobanu i testiranu MSI 770-c45 ploču i Kingston memoriju ...
Jedino ne shvatam zašto i dalje mnogi preporčuju te UD3 ploče i takodje Geil memorije? Valjda zato što imaju one fancy hladnjake?
Hebga, opametiće se mnogi kada nakon GODINU DANA od kupovine Gigabyte UD3 ploče dožive sl. neprijatnosti!
hahahaha ... eto, to imam da izjavim ovima što kupuju te ploče ... samo vi slušajte predloge `experata`

dukiduledu moze biti 24.02.2011. 22:08 #298742

broj poruka: 826
hladan lem na cipsetu ploce,moze biti da te zeza grafika,moze biti i memorija,a ispusta li kakve krike,tj piske ta ploca kada nece da butuje?
hogar81 E ne bese tako davno 24.02.2011. 22:13 #298746

broj poruka: 365

kada se pola pcberze zaklinjalo u tu gigabyte 770-ud3, kao sto se zaklinju sada u tu MSI 770-c45. Hehehe bice za jedno 6 meseci kuku crni MSI kada i to je smece, itd.
Slavuj ... 24.02.2011. 22:20 #298748

broj poruka: 2236
Koja je revizija ploče ?

Je li grafička single ili dual slot ?

Koje je napajanje ?

Da li se tokom rada iz kućišta čuje i neki drugi zvuk, osim krčanja hard diska ? Da li nešto `klikće` povremeno ?
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless Re: E ne bese tako davno 24.02.2011. 23:15 #298763

broj poruka: 3241
Cuti,jezik pregriz`o! :)
Putting the laughter back into manslaughter
AMD Athlon II X3 455 3,3 GHZ
MSI 770 C45
Hynix 2GB DDr3
Asus 8600GT
Hitachi Deskstar 500GB SATA2
LC Power 600H-12
Xigmatek Asgard

::
:: kada se pola pcberze zaklinjalo u tu gigabyte 770-ud3, kao sto se zaklinju sada u tu MSI 770-c45. Hehehe bice za jedno 6 meseci kuku crni MSI kada i to je smece, itd.
Guts Pa 25.02.2011. 12:42 #298891

broj poruka: 68
Probao sam sa svakim modulom pojedinacno i na razlicite slotove i sve isto,kod drugara smo probali komponentu po komponentu da menjamo, samo sa njegovim corsair 850w napajanjem nije nikako htelo da radi:). revizija ploce je 2.0, graficka dual slot, napajanje je thermaltake 850w toughpower, nista sem harda ne klikce, i temperature su fes sa antecom. Probacu sa nekim testovima, hvala ljudi u svakom slucaju,sve je to radilo zajedno sem ploce(zadnjih godinu dana) 2 godine perfektno pod svakim operativnim sistemom, a samo za budzet varijantu sam imao novca kada sam kupovao komponente.
Hvala jos jednom.

Slavuj ... 25.02.2011. 13:09 #298897

broj poruka: 2236
Proveri kabl za napajanje procesora (8-pin) da neka žica ne gubi kontakt sa pločom, da nije neki pin iskrivljen ili polomljen.

Proveri da li je procesor postavljen kako treba i da su svi ``pipci`` na broju.

Očisti PCI-E slot od prašine i dvaput se uveri da je grafička 100% na mestu, jer je ona plastična poluga sa donje strane slota i ume lako da se dogodi da ``ne uhvati`` kartu kako treba.

Proveri NB hladnjak(iznad grafičke) da li je tokom rada(~25-30 minuta) vreo ili nije, odnosno da li mu je neki pin izleteo iz rupe na ploči, pa se čip zbog postizanja previsoke temperature automatski usporava ili ne.

Ne znam više šta, meni već godinu i po dana takva ista ploča radi bez da je ijednom ``zaštucala``, sa svim verzijama BIOS-a i isto Geil memorijom.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic @cicija 25.02.2011. 13:51 #298906

broj poruka: 1889
Pazi ovako... Ja cu uvek da preporuchim Gigabyte pre MSI-a, iz dva razloga.
- Imam GA-P55-UD3 (saad ce ochi ko sarme) vec 1.5 godina sa i3 procesorom i nijednom nije pravila problem (neki ce reci da nije savrshena kombinacija chipset-a i cpu-a)
- Imash milion njih (i ovde i na ostalim forumima) koji se zhale na MSI (manje ili vishe)

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs