Sta se sprema do kraja 2011 god.??? Odnosno da li aprila-maja kupovati Sandy Bridge 2500K ili sacekati posle maja jos koji mesec, odnosno izlazi li nesto bolje u cenovnoj klasi intel 2500K???
Da ne bude e mogao si uzeti 6 ili 8 jezgarni CPU za iste pare....
Pa sto se tice Intela to je to,za ovu godinu. Sledece izlazi Ivy Bridge,navodno ko sad kupi plocu mocice da u nju stavi i Ivy. A u avgustu izlazi AMD Buldozer,bice predstavljen zvanicno sada u martu na Cebitu,pa vidi sta ti odgovara najvise.
Vlado ne znam stvarno odakle ti ta informacija da bulldozer izlazi u avgustu? istina je da ce biti predstavljen na cebitu, sad u martu, ali izlazi sredinom aprila, odnosno Q2, dok za servere izlazi u Q3.
Nije to sve od intela za ovu godinu, dosta ce sve zavisiti od bulldozera, intel u Q3 treba da izbaci procesore za jaku klasu sa drugim soketom, koji ce biti manji od sadasnjih(bez grafike), dosta brzi, ali i skuplji (naslednik soketa X58) naravno ako se AMD sa bulldozerom pokaze odlican, da ispadne i brzi od ove sadasnje sandy bridge serije i3, i5, i7. Intel uvek ima keca u rukavu.
I ja bih licno isao na AMD opciju, sacekaj bulldozer, mislim da ce opravdati ocekivanja i cenom i performansama.
Intel ili AMD zavisi od toga za sta ces koristiti racunar, pa se prema tome i opredeljujes. Nije isto da li je racunar za igrice, Office, Facebook, rendering, ili recimo CAD/CAM. To znaci da ako koristis neki ozbiljniji softver, moras da se informises sta on podrzava. Ako je samo za igranje, uvej je bila bolja varijanta uzeti AMD, jer je jeftiniji za iste performanse.
Dakle, kod računara je UVEEEEEEK ista računica, uvek.... a to je:
1. Procesori, grafulje (ali samo deo tehnike) koji kasnije dođu, napredniji su od prethodnih.
2. Ko čeka noviju tehniku, u međuvremenu nema ni ono što je dostupno.
Jedina prava računica kod odlaganja je kada je izvesno da nešto izlazi za mesec-dva. Izvesno. Ili, kada iziđe nešto novo dobro, da se kod onih koji se zalete, pazari nešto još uvek dobro i u garanciji jer im je zinula guza da se dočepaju novijeg. Sve ostalo spada u ovo gore navedeno.
Do `09-e nisam hteo da čekam, sve najnovije je bilo u mom najnovijem kućištu, koliko sam para BACIO ne može se sabrati - kada bi moglo, oduzeo bih se!!! Od `09-e rešio sam da o5 ne čekam ali sad malo drugačije: 1. za CPU ne dam preko 200€! 2. GPU 150€! 3. MB 100€! 4. RAM 50€! M`RRRŠ U 3 (/#$%`#)%`!!!
- mislim da je ovaj obrazac bolji od čekanja, ubija ga, ako grešim ispravite me...
Ja bih sacekao da amd izbaci buldozer,opet ako vise volis intel kao ja bar kad su procesori u pitanju taj 2500 je najbolja kupovina iako ti ne treba sa otkljucanim mnoziocem ali zavisi za sta ces da ga koristis.Jedino sto mi je odvratno kod sandy bridge je integrisana grafika, nekako to ne mogu da svarim da pored ati 5870 imam to djubre od integruse i to u procesoru
Verovatno cu kupiti, ocekujem da moj sadasnji racunar prodam od nedelje(rezervisano) - jedino ako se bas kupac predomisli onda... ali ako komp ode koristicu laptop do sledece kupovine desktop-a - duze od septembra 2011 necu cekati...
:: :: :: :: cekajuci nesto jace, bolje, jeftinije znaci da neces nista kupiti, jer kada to stigne oni ce opet da najave nesto jace, bolje, jeftinije to tako ide.
Kao i sto sami znate neke glasine su bile tacne neke i nisu kako kad ima nesto kao buldozer mozd afake mozda ne ko zna koliko jezgra mozda 8 a mozda i 12 nisam pazljivo citao posto verovatno neki fake videcemo
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.