Stvar je oko 40% jeftinija od performansi koje pruža. `Zahtevne` stvari će te stajati malo više vremena, ali ih sigurno ne radiš čim se raspituješ za ovaj procesor. (višesatno raspakivanje ili pakovanje rar-zip fajlova npr. kodiranje videa, render...) Uzimanjem njega, u zavisnosti od ploče, kasnije možeš preskočiti čak i na 6 jezgarne phenome, tj. imaš clear upgrade path... dakle, ako si u strci sa lovom, ovo RADI, mnogo više od asocijacija koje budi njegova cena. Bolje rešenje od starih athlona x2 a ljudi ih i dalje prodaju za veće ili iste cene kao ovaj sempron, što je blam. Ima nove sse instrukcije i to je ono što je bitno, sav novi softver, pa čak i često neznalački posprdno navođena `internet` upotreba - gde ima adobe fleša, odrađen je na intel komplajleru, koji forsira novi set sse instrukcija - svi procesori bez toga grcaju iako realno ne bi trebali, a ovaj ne. Plus, nasviravanje, malo troši i može još da se klokne. Naravno, athloni II su još bolji itd. itd. ali ništa nije toliko jeftino kao ovaj sempronijus.
meni treba nesto sto ce mi pokrenuti neke novije igre, tipa pes 2011..moze li on to? razmisljam da uzmem ovaj za pocetak, pa kasnije kada skupim pare da kupim nesto jace a taj da prodam...
Naravno da može, ali nećeš oboriti ni jedan brzinski rekord sa njim. Baš za upgrade je ok, mada, ljudi se često zakucaju i kasnije menjaju sve, jer nemaju potrebe, a do tada ne ulože ni dinar... ma, videćeš i sam. I ja sam bio skeptičan kad sam dobio jedan (džaba) jedno vreme sam planirao da ga menjam, ali, pošto služi za facebook ženskom delu familije 98% vremena a mom klincu za farc cry 1 i slično što ide na integruši, nemam potrebe.
Ne, ne, to je sasvim dovoljan CPU za onog ko se ne igra zahtevno ili ne renderuje, ali nije za riletove potrebe. On planira kasnije jaču grafiku i tako to. Minumum ti je athlon II 240.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.