the system bus speed will downgrade!!!!!!!Help!!!!
STRANA 1 OD 1
kuglice
the system bus speed will downgrade!!!!!!!Help!!!!
28.02.2011. 13:17
T34078
status: user broj poruka: 391
(Note) If you install an AMD AM3/AM2+ CPU on AM2 motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s). however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. Hoce li mi neko reci da li je to toliko bitno i da li cu imati neku korist ako stavim AM3 procesor na plocu AM2 ili da kupim novu plocu????!!!
na tu plocu taj procesor,to je ht 1.0 na starim plocama,sto nema ama bas nikakvog uticaja na performanse,iskoristi mogucnost da stavis taj procesor,naravno ako ti ga ploca podrzava,to nema nikakve veze sa overklokom,ako ti je ploca dobra,moci ces da ga kloknes i sa starom plocom,i procesor ce ti biti iskoristen,ako igras igre,a i ako ne igras,osetices znacajno ubrzanje...
Procesor AMD 4000+x2 Ploca Gigabayte GA M56S S3 Graf 9600GT 512MB 256BIT 2GB OCZ Platinum CM 420W Kao sto rekoh sad bi AMD 455 x3! Nemoj mi odgovoriti e os ku...c! :))
mogao bi kao sto rece duki da stavis bez problema... To je am2+ ploca tako da treba da radi. Juce sam na GA-M52S-S3P stavljao athlon2 x4 640 i radi ko blesav...
i radice ti sasvim pristojno,to jeste malko stariji cipset,ali ce ti raditi dobro procesor taj na toj ploci,osetices dosta poboljsanja,jer je taj procesor duplo brzi od tog starog,i plus ima jezgro vise.Licno sam testirao bas na toj ploci bas taj procesor sa 8800gtx i pravio testove u 3d marku i igricama,i i razlika sa tim procesorom i sa 5000+ je oko 2500 poena u ukupnom skoru...inace sama ploca u odnosuy na asusovu sa amd 770 cipsetom je sporija za nekih 3%,tako da ni to ne bi trebalo da te brine,ubacvi i vozi
i radice ti sasvim pristojno,to jeste malko stariji cipset,ali ce ti raditi dobro procesor taj na toj ploci,osetices dosta poboljsanja,jer je taj procesor duplo brzi od tog starog,i plus ima jezgro vise.Licno sam testirao bas na toj ploci bas taj procesor sa 8800gtx i pravio testove u 3d marku i igricama,i i razlika sa tim procesorom i sa 5000+ je oko 2500 poena u ukupnom skoru...inace sama ploca u odnosuy na asusovu sa amd 770 cipsetom je sporija za nekih 3%,tako da ni to ne bi trebalo da te brine,ubacvi i vozi
Memorija je vrh!!! Ovaj procesor sa 2.1GHz bez dizanja napona roknuo na 2.8GHz i radi kao lood bez dizanja temperature. Znaci mislite da ce da radi sve ok i da cu definitivno osetiti x3 i AM3 procesor.OK Hvala puno samo kad ne moram da kupujem novu plocu!
narocito sto taj 4400+ ne moze bas da isprati do kraja tu 9600gt,al jos vise bi video kada bi kupio jacu grafiku...mada ako se ne igras u preterano visokim rezolucijama i ta grafa radi posao
Medjutim na Win7 x64 brzinu ces tek osetiti kada stavis 4 gb .Ako uzimas 4 gb vidi da budu moduli istog proizvodjaca po 2 GB sa istim latencijama ,tada je dobitak u brzini i najveci ,a ujedno je to i jeftinije.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.