:: Ja nemam, ali bih mnogo voleo da ti prodam takav, idu po blesavim cenama. :: :: Pročeprkaj ovde na oglasima ili na benchu :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: ::
Ma realno sta ce ti taj procesor mnogo je skup ja sam ga prodao pre 2 meseca za 10000 inace sam ga kupio u novembru 2009 za 18500 a kasnije je taj procesor kostao preko 22 23000 a za te pare imas i5 da se useres sva pa sam uzeo i5 760 tako da mislim da ti je bolje da gledas neki i5 jer je mnogo bolji od q9550 a i jeftiniji
nisam bas neki expert za intel ali mi se cini da sa tim 775 update-om neces da se ovajdis nego lepo prodaj i plocu i procesor pa doplati i predji na noviju varijantu a sto se renderovanja i ostalog tice sigurno ce ti neki i5 (ili i5-2500) brze raditi nego li ovaj Q9550 koji trazis opet napominjem nisam neki za intela tako da ... raspitaj se ti malo ovde na berzi (kad si vec tu) za koliko mozes da udash to tvoje pa se spremaj za novu platformu :)
:: Pozdra :: Htio bih kupiti procesor Core 2 Quad Q9550 2.83GHz ,12MB, ili Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12MB :: Medjutim ne mogu nidje da in nadjem, znate li dje se mogu kupiti kod nas, ili mozda neko prodaje polovan
Prvi nema keš (dekintiran), drugo je samo keš (keš only), a možda i RAM ili VRAM ili SGRAM jednostavno nedefinisano, a treće je opet onaj 1. procesor, samo nabudžen
Imam na poslu u jednom HP brendu C2D E8400 na 3.0GHz, 6MB L2 cache, a drugom HP brendu Intel Core 2 Quad Q9650 Yorkfield 3.0GHz 12MB L2 Cache.
U realnom radu i u nekim mojim testovima (skraćeni sistemi, generator prostih brojeva...) Q9650 uopšte ne beži ovom E8400. U tim testovima je bitna sirova snaga CPU i brzina memorije i memorijski kontroler.
Možda je osećaj subjektivan a doprinosi i što je E8400 na novijoj ploči sa grafičkom NVIDIA 205 i 2GB DDR3, a Q9650 na starijoj ploči sa Nvidia 8600GT i 2GB DDR2.
Ako hoćeš mogu ti istestirati i javiti razliku. Samo javi šta i kako da testiram, jer se renderovanjem ne bavim.
Ovaj Intel Core 2 Quad Q9650 Yorkfield 3.0GHz 12MB L2 Cache je malčice brži od tog Q9550 koji hoćeš da kupiš.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.