E ovako: Kupio sam polovnu plocu ASRock AM2NF3-VSTA i da bi je pustio u rad fali mi memorija (DDR2) i CPU Interesuje me nesto u vezi sa memorijom (posto sam laik), gledacu da uzmem 2GB 800MHz (polovnu) ali vidim da ima jednostrane i dvostrane. Pa neznam u cemu je razlika? A od CPU-a cu uzeti neki sa dva jezgra u kompletu sa hladnjakom i kulerom (polovan) pa ako mogu neke preporuke ja bi bio zahvalan!
Prodaj tu plocu i kupi novu msi am3 c45. DDR2 polovna memorija kosta isto koliko i ddr3 nova, tako da se ne isplati kupovati je. Procesor mozes da biras koji ces da stavis, tu je bar izbor dobar. AM2 platforma je stara i pregazena i jednostavno se ne isplati ulagati u nju.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Nemoj tako ribolovac!!! Sigurno je bolje od ovog sto sad imam!!!
Evo nasao sam procesor sa hladnjakom i kulerom i najverovatnije cu njega uzeti! AMD Athlon 64 X2 4600+ Windsor 2.4GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 65W Dual-Core Processor
Za memoriju imam samo jos jedno pitanje: Na ploci imam 4 mesta za memoriju (2 zuta i 2 narandzasta) da bi mi memorija radila u Dual modu a npr. imam dve memorije istih karakteristika, u koje slotove treba da stavim memoriju? zuti+narandzasti ili zuti+zuti (narandzasti+narandzasti)
je dual mod. Taj procesor ce ti gusiti neku iole pristojniju grafiku, tako da se neces naigrati. Pogledaj malo temu koju sam predlozio iz mog prethodnog posta pa premeri sa parama koje imas. Razmisli dobro sta ces da radis.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Za stvarno male pare , maltene identicne mozes da kupis neku am3 plocu sa ddr3 memorijom i solidnim procesorom. Taj am2 cpu i ram je bacanje para, ulazes u jako matoro i pregazeno od strane vremena. Koju god solidnu grafiku da stavis iz srednjeg ranga neces mozci da se igras jer ce procesor da te jebe...
Stvarno si mogao da pitaš prvo, al nema veze. Ploča ti podržava i ove novije athlone i phenome tako da možeš da uvališ neki Athlon II x2 240 ili 250 za neki minimum para, nemoj ni da gledaš te matore windsore i brizbejne.
Imaš ih za 40e nove, za 30 polovne sa sve box kulerom koji je za njih adekvatan.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Upravo tako! Nasao sam je za nekih 15e i to slucajno. Nisam ni planirao da je kupim, ali kad sam video da podrzava procesore sa 2 jezgra. DDR2 memoriju i AGP slot (pre par dana sam uzeo AGP/x1650pro/DDR2/512MB/128BIT) reko ajde da izbacim onda ovaj pentium 4 za koji ste mi rekli da je kanta! A sto bi mi graficka gusila procesor? Za sad mi na ovom Pentium4/2,8GHz radi odlicno. A sto se memorije tice, negde sam na netu procitao da bi ploca radila u Dual modu treba da stavim u dva razlicita(bojom) slota, pa me to zbunjuje.
Inace ram treba da je u istim bojama za dual chanel.
Bilo koja iole ozbiljnija jeftinija grafika tipa 9800 gt bi se gusila jer je athlon za am2 soket slab, da bi karta dosla do punog izrazaja. Bez obzira na solidnu graficku, igre ce da ti koce zbog slabog procesora.
Nemoj nista manje od athlona II x2 da uzimas, tvoj upgrade je sa mnogo mnogo matorog na matoro, bacas pare.
:: :: Upravo tako :: Nasao sam je za nekih 15e i to slucajno. Nisam ni planirao da je kupim, ali kad sam video da podrzava procesore sa 2 jezgra. DDR2 memoriju i AGP slot (pre par dana sam uzeo AGP/x1650pro/DDR2/512MB/128BIT) reko ajde da izbacim onda ovaj pentium 4 za koji ste mi rekli da je kanta :: A sto bi mi graficka gusila procesor :: Za sad mi na ovom Pentium4/2,8GHz radi odlicno :: A sto se memorije tice, negde sam na netu procitao da bi ploca radila u Dual modu treba da stavim u dva razlicita(bojom) slota, pa me to zbunjuje :: ::
:: :: AMD Athlon X2 7750 Black Edition, 2 x 2.7GHz, 2MB L3 keša. Pasuje za AM2 i AM2+ matične :: Jel bolji od onog sto sam u predhodnom postu napisao :: ::
:: :: :: :: :: :: :: AMD Athlon X2 7750 Black Edition, 2 x 2.7GHz, 2MB L3 keša. Pasuje za AM2 i AM2+ matične :: :: Jel bolji od onog sto sam u predhodnom postu napisao :: :: :: :: :: :: Nije u prethodno vec u trecem postu!!!
Jeste, rekosmo ti da je bez veze da ulažeš u matoro al opet ne slušaš dobronamerne savete. Paz sad kako ćeš da uradiš na kraju.
- Imao si matori pentium sa agp slotom - kupio si agp grafičku za nju - sad ćeš da pređeš na plou s agp slotom i kupićeš (nadamo se) AM3 procesor i prilično skupu DDR2 memoriju, to ti sve kad su igre u pitanju neće nimalo pomoći ali je korak u pravom smeru bar - posle ćeš morati da uzmeš ploču s PCIe slotom za koji napokon imaš čestite grafičke na raspolaganju, to će da bude neka AM2+ ploča najverovatnije da ne bi menjao memoriju - Uzimaš pristojnu PCIe grafičku i napokon dobijaš osetno poboljšanje u igrama
Znaš naravno da je sve ovo moglo i u mnogo manje koraka da se obavi?
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Ko sto kaze koLeza Raic, ram nije problem , jebe te procesor , nista solidno nema vise za taj soket, ko god da ti je rekao da je to zver ili sta vec jer vidim da si bas zagrejan za tu varijantu, te je slagao , mozes office filmove slike net itd... Bilo sta zahtevnije mozes da se pozdravis.
Ne bacaj pare, uzmi am3 plocu sa minimum athlon II x2 ili x3 bilo koja expres grafika ce da pojede tu za agp slot i miran si bar neko vreme, a imas i mesta kasnije za upgrade...
Znam da je moglo Raicu i da nije to to ali sta sad da radim! Nadam se da ce ipak biti bolje od ovog P4 sto sad imam! Sve ovo sad sto radim je skroz neplanski a usput ni para se nema! Pokusavam da sve sto mogu rasprodam i po mogucstvu za te pare kupim nesto malo bolje ili minimum para da dodam! Npr. ja sam prodao 2 AGP graficke i za te pare uzeo tu plocu! Prodacu i ovo ostalo sto imam pa za te pare uzeti CPU i RAM. Jbg. kad je tako! Gledacu da uzmem ovaj AMD Athlon X2 7750 Black Edition, 2 x 2.7GHz, 2MB L3 keša pa cemo videti za dalje. Sta da se radi!
Nisi trebao da rasprodajes i da presipas iz supljeg u prazno, JAKO MALO DOBIJES , neces ni osetiti neku razliku! DZABA BACAS PARE, jeste napredak ali na skali od 1 do 100 to tvoje je sa 7 na 9, zar je bitno?
Kad si se vec zajebao i rasprodao uzmi taj black ediSH sa tim ramom i koju agp grafiku ces da stavis?
:: Znam da je moglo Raicu i da nije to to ali sta sad da radim :: Nadam se da ce ipak biti bolje od ovog P4 sto sad imam :: Sve ovo sad sto radim je skroz neplanski a usput ni para se nema :: Pokusavam da sve sto mogu rasprodam i po mogucstvu za te pare kupim nesto malo bolje ili minimum para da dodam! :: Npr. ja sam prodao 2 AGP graficke i za te pare uzeo tu plocu :: Prodacu i ovo ostalo sto imam pa za te pare uzeti CPU i RAM :: Jbg. kad je tako :: Gledacu da uzmem ovaj AMD Athlon X2 7750 Black Edition, 2 x 2.7GHz, 2MB L3 keša pa cemo videti za dalje :: Sta da se radi :: :: ::
Nisam nista rasprodao. Te AGP graficke sam imao u rezervi i svakako sam imao u planu da ih prodam. A AGP graficku koju sad trenutno koristim je x1650pro/DDR2/512mb/128bit
Stedi pare, rasprodaj to dodaj kintu pa opet juri polovno ali
am3 plocu amd Athlon II x2 ili x3 ddr3 ram i grafika barem 8600-9600 ili neki ati u istom rangu.
Em se igras ko covek(u odnosu na ono sto si planirao) em imas mesta za phenom II x6 jos rama i bolju grafiku , to sve za kasnije, a i to ces da osetis posteno , taj sledeci upgrade.
:: Nisam nista rasprodao :: Te AGP graficke sam imao u rezervi i svakako sam imao u planu da ih prodam :: A AGP graficku koju sad trenutno koristim je x1650pro/DDR2/512mb/128bi :: :: ::
OK! Ajde stacu onda ovde i razmisljacu sta dalje! U svakom slucaju jos nista nisam izgubio niti bacio pare (ja mislim)! Ostavicu ovu plocu neka stoji a razmisljacu o toj AM3 Ako mi se bas ukaze neka jeftina varijanta CPU-a i RAM-a da poguram ovu AM2 probacu, ali cu eto gledati da uzmem to sto ste mi sad rekli! Ko zna kad ce to da se desi! Nista onda, hvala vam jos jednom na trudu i savetima sto ste mi dali. Nadam se da cu na nesto vec naleteti! Pozdrav i svako dobro svima!!!!
Sa 7900gs 512mb rama, koja je brza 30%, ne mozes da igras nista novije u 1280*1024 sa minimumom detalja. Prodaj to sve bud zasto, listaj oglase i mozda ti se posreci. Pozdrav i sve najbolje.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.