Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Windows Live Mail ne može više da se instalira !?
STRANA 2 OD 2
arogan Završeno !! 25.10.2017. 23:46 #640373

status: user
broj poruka: 524
Uspeo sam prema planu iz mog gornjeg posta, preko Exchange Mail-a/Exchange servera u tri etape po 1,2-1,5 GB.
Dakle, u potfolderu Storage folders, foldera Windows Live Mail, sada imam importovane sve poruke sa atačmentima. Sutradan formatiram HDD i ide instalacija legalnog Win 10, besplatnog WLM i Libre office-a i lako importovanje poruka.

Hvala na pomoći.
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Re: Završeno !! 26.10.2017. 01:59 #640376

status: user
broj poruka: 4228
Zašto formatiraš hard disk? Izvini što sam dosadan, ali nisi mi odgovorio na pitanje o legalizaciji.

Ako hoćeš da izbrišeš tragove korišćenja MS Office paketa i sličnih programa - O.K.
Ako je na računaru instalirana ista verzija Windows 10 za koju imaš legalni licencni ključ dovoljno je promeniti šifru proizvoda, tj, aktivirati Windows novim ključem.

Pozdrav!

Vlada

:: Uspeo sam prema planu iz mog gornjeg posta, preko Exchange Mail-a/Exchange servera u tri etape po 1,2-1,5 GB.
:: Dakle, u potfolderu Storage folders, foldera Windows Live Mail, sada imam importovane sve poruke sa atačmentima. Sutradan formatiram HDD i ide instalacija legalnog Win 10, besplatnog WLM i Libre office-a i lako importovanje poruka
::
:: Hvala na pomoći
:: Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arogan Re: vladarko 27.10.2017. 19:18 #640409

status: user
broj poruka: 524
Računar se seli iz kuće u kancelariju male firme, gde ima samo dva računara oba legalna Win 10.
Kad su oba 100% legalna, mora da bude i treći, kako kaže direktor.

Dakle, zbog brisanja tragova narodnih verzija svega i svačega, što svi mi imamo na kućnim računarima a znamo da ne sme u firmama.

Meni je najbitnije da sam sve mejlove sačuvao na takav način da se mogu jasno pročitati svi poslati i primljeni mejlovi u WLM i da su dostupni svi atačmeti, biće u Storage Folder, a Inbox i Sent items biće od jučerašnjeg datuma (valjda eventualna kontrola ne gleda da li su primljeni/poslati mejlovi od pre godinu dana bili na legalnom ili izlečenom mejl klijentu ?).





:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Ispravan rezon što se tiče legalnosti. 27.10.2017. 20:24 #640411

status: user
broj poruka: 4228
Mislim da je loše, recimo, imati nelegalan MS Office, a legalan Windows. Kazna je veća, ako ništa drugo.

Ne brini za mailove, a evo i zašto to mislim:

Što se tiče provere, ovo su moja iskustva, srećom od pre godinu dana.

Najavila se kontrola, došla, zadržala se po tri minuta za svakim računarom, tek koliko im je trebalo da pokrenu program (nelegalan, ko za inat) koji će na njihov usb prebaciti listu instaliranih i deinstaliranih programa. I to je sve za tu priliku.

Nakon par dana se javljaju i traže dokaze za pronađeni software. Ako je u pitanju Windows - traže fakture na kojima se vidi da je windows kupljen na raznorazne načine. Takođe, nisam video da su tražili Team Viewer (ne baš jeftin programčić), ali su tražili dokaze za MS Office, AutoCAD, SolidWorks. Za podnošenje dokaza imaš 8 dana. Tih 8 dana te puštaju da kupiš licence za tražen (pronađen) softver.

Dalje ne znam. Znam da je ranije bilo da je kazna trostruka vrednost zatečenog nelegalnog softvera + dodatne sankcije za odgovorno lice u firmi.

Pozdrav!

Vlada
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arogan Re: vladarko 28.10.2017. 07:17 #640431

status: user
broj poruka: 524
Uh, što se tiče legalizacije, čak kad misliš da imaš sve legalno sigurno nikome nije prijatno kad mu inspektori banu u firmu.
Ovaj računar sam osposobio za rad u firmi na osnovu mog poznanstva sa direktorom, bez ikakve nadoknade, ali sam ga upozorio na legalnost softvera, pošto sam o tome i čitao i čuo da znam da banu u forme, čak i nenajavljeno. Sebe sam moralno pokrio savetujući mu da ipak dovede profesionalca da proveri sva tri računara. na ovom poslednjem, garantujem mu samo da sam ukucao broj sa instalacionog DVD-a kojeg mi je dao i da je sa tim brojem automatski aktiviran preko Net-a. Takođe i za Libre Office i Acrobat reader.
Eto, Team Viewer mi nudi besplatnu opciju za kućnu upotrebu, ali sigurno bi bilo problema ako bi takav softver pronašli u firmi....
To su zamke za koje svima, kada me zamole da im instaliram računar za firmu, kažem unapred da odbacujem bilo kakvu odgovornost.
Naravno, o legalizaciji možemo da pišemo/pričamo danima i ostaće nam neki nerazjašnjeni primeri iz prakse. Prevashodno sam ovaj post postavio kako tehnički da odradim prebacivanje mejlova sa kućnog računara za izlečenim Outlook-om na poslovni računar sa besplatnim WLM-om.

Pozdrav,

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko @arogan 28.10.2017. 22:18 #640459

status: user
broj poruka: 4228
To što si uradio sa aktivacijom o.s. je O.K. Ali mislim da ne treba puno brinuti o tome. Mislim da inspekciju, barem je tako moje iskustvo, ne zanima da li je windows aktiviran ili ne, da li ima nalepnicu ili nema. Njih zanima da li ti imaš račun/fakturu koja glasi na firmu u kojoj kontrolišu sa navedenom nekom vrstom licence za programe koje koriste.

Smešno mi je (sada) kada vidim da se na oglasima nude brand name konfiguracije kojima je viša cena, najčešće za 10 € zato što ima nalepnicu sa licencom. To nije nikakvo pokriće i znači toliko da ne moraš da `lečiš` instalaciju.

I prestajem da pišem o legalizaciji.

Pozdrav!

Vlada

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arogan Re: vladarko 29.10.2017. 20:36 #640485

status: user
broj poruka: 524
Legalizacija mora biti posebna tema, to je ozbiljno počelo sa Win 7, neki i dan danas tvde da ako uvezeš polovan PC Lenovo sa zapada, koji ima bar kod nalepnicu sa serisjkim brojem za Wn 7 Pro, sa kojim može da se aktivira Windows 7 (uspeo sam nekoliko puta na nekoliko računara, svaki put iz prvog pokušaja opcijom Change Product Number) - da je to dovoljno što se tiče Microsoft-a. Ali naši inpektori, za firmu, žele da vide fakturu za računar uvećanu za Windows 7 Pro (DVD košta oko 170 evra). Iako sam prijateljima i prijateljeviim poznanicima nekoliko puta instalirao takve računare, rekao sam šefovima/direktorima tih firmi da samo garantujem da je uspešno na Net-u aktiviran Win 7 Pro sa nalepnice, a nikako da su čisti pred našim inspektorima/poreznicima (možda jesu, ali ne znam, ako kupi takav IBM za keš za 70 evra, pa čak i preko faktire sa plaćenim PDV-om). Em im drugarski uradim (bez naknade), em da se posle pozivaju na moje usluge a one kao ne znaju ništa o računarima, legalizaciji, plaćanju PDV-a za programe ...

O ovome može da se `priča` danima i da opet za neke stvari budemo u nedoumici.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646135.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs