Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Zeleo bih da se prikacim na satelitski internet
STRANA 1 OD 1
kex Zeleo bih da se prikacim na satelitski internet 02.10.2004. 22:07 T103

status: user
broj poruka: 2

Pozivan sve koji imaju bilo kakvo iskusto!
Zanima me koji provajder je najbolji,koja mio je oprema potrebna
Razmisljam o Sky dsl-u?!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misa Re: Zeleo bih da se prikacim na satelitski internet 03.10.2004. 20:20 #210

status: admin
broj poruka: 876
:: Pozivan sve koji imaju bilo kakvo iskusto
:: Zanima me koji provajder je najbolji,koja mio je oprema potrebn
:: Razmisljam o Sky dsl-u?


Potrebna oprema: satelitska antena (tanjir i univerzalni ili digitalni LNB) i DVB (satelitska) kartica. U zavisnosti od mesta stanovanja potrebna je veći ili manji tanjir. Da kažemo da je standardna veličina tanjira 120cm. DVB kartica može da se nadje za 70-80evra (SkyStar2) i s obzirom da je takva kartica softverska potreban je i računar koji ima procesor najmanje brzine od 1Ghz. Hardverske kartice (SkyStar1) koštaju od 180-250evra. U zavisnosti od mogućnosti (keš-a) uzima se ili jedna ili druga. Takođe, pojedini satelitski provajderi daju DVB kartice u paketu sa višemesečnom pretplatom i tada kartica može da se dobije za nekih 45evra. Primer je Astrasat (www.astrasat.net) sa svojim paketima SkyStar paket 1 i 2.

Koji je najbolji provajder? To je stvarno teško reći. Svi provajderi imaju svoje prednosti i mane. Ukoliko želite da koristite satelitski Internet za više korisnika (za firmu koja koristi nekoliko računara) tada preporučujem SkyDsl provajder (www.skydsl.co.yu) sa jednim office paketom. Ukoliko uzimate single paket (za jedan računar) tada predlažem Astrasat (www.astrasat.net) provajder sa paketom 256 ili 512kbit/s. Ono što izdvaja ovaj provajder od ostalih su sledeće činjenice: komunikacija se odvija preko Astre (osim lakog podešavanja tanjira postoji i veliki broj TV programa, tako da je moja preporuka da se uzme 2 LNB-a i da se postave na Hotbird i Astru. Tako dobijate i satelitski Internet i veliki broj TV kanala - oko 1500 od toga vidljivo oko 650-700), maksimalnu širinu protoka za svakog korisnika pojedinačno bez obzira na doba dana, izuzetno stabilan sistem, odlične karakteristike za surfovanje (stranice se otvaraju skoro trenutno), neograničen download i nema aktivacije tako da Vas ne obavezuju da koristite sistem svakog meseca, a ni ušteda u kešu nije mala jer kod svih ostalih provajdera aktivacija je prilično skupa. Softver za komunikaciju (proxy) vrlo se lako instalira i podešava a za upload može se koristiti sve moguće veze (modem, ISDN, GPRS, wireless itd...).
Evo kako to u stvarnosti radi - Astrasat paket od 512kbit/s: Na brzinu protoka (download-a) utiče mnogo faktora, a pre svega: kvalitet signala, kvalitet telefonske linije (upload linije), kvalitet servera sa kojih se skida (download-uje itd...). To znači da svaki korisnik dobija mogućnost da skida maksimalnom brzinom ali ako se skida sa lošeg servera ili severa koji ograničava protok, naravno ne može se očekivati maksimalna brzina download-a. Sve u svemu može se reći da će download skoro uvek biti u granicama od 45 do 64KB/s, a vrlo često će skidati upravo maksimalnom brzinom od 64KB/s. Naravno ukoliko su u pitanju mali fajlovi do 1MB možete da očekujete da će trenutno skinuti fajl.
Na kraju mogu reći da je ovo definitivno najbolji satelitki sistem (provajder) u odnosu cena/kvalitet.

Ukoliko ima još pitanja ili Vam je potrebna pomoć oko podešavanja satelitskog Interneta, tv kanala ili nešto slično stojim Vam na raspolaganju.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zox86 dilema 05.10.2004. 13:06 #222

status: user
broj poruka: 94
Ako zelis heavy download znaj da ce ti sat provajder sigurno saseci brzinu. Offline download zaboravi. Ako hoces samo da budes on-line 24h bolje resenje je wireless ili kablovski internet, jer ces svakako morati platiti i provajdera za upload. Ako se ipak odlucis za sat net Astrasat ima dva OK paketa u koje je ukljucena SkyStar2 kartica. Moja preporuka ide njima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dinet sat net uzas 04.08.2005. 13:28 #1991

status: user
broj poruka: 1
imam satelitski download preko astre veza je bila dobra prava tri cetri dana
zatim je svaki sledeci blago receno uzas
malo sam razmisljao o svemu i cini mi se da provajderi preko kojih se upacuje zavrcu slavinu
prvo nema nikakvo upustva kako povezati wireless sa satelitom
trazi sam snalazi se
kao drugo upatis 512 i to ti traje tri dana
zatim imas 128 a posle je brzina modema je san za satelit
ako neko neveruje neka se javi imam sve print skrinove mogu mu poslati
ili bi volio da cujem vas ako neko ima drugo iskustvo da napise, mozda sam ja negde pogresio
za sada toliko hvala
p.s. volio bi da se imam pohvaliti sat netom
al je on cita prevara i pazite se dobro preko koga i kako upacujete


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60276. Broj poslatih odgovora: 646114.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs