Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
pomoc oko podesavanja wirelessa
STRANA 1 OD 1
Ljubomir pomoc oko podesavanja wirelessa 25.06.2008. 07:20 T10651

status: user
broj poruka: 96
Ovako:
Kuci sam nakacen na bezicni internet preko AP koji mu se nalazi na krovu zgrade i funkcionise prko RasPPPEO-a. Hteo sam da omogucim kumu koji stanuje u zgradi pored mene da koristi isti taj internet preko mene tj. da delimo konekciju, vazdunom linijom od mene do njega ima nekih 15 metara. Od opreme mije je ostalo dodatna mrezna kartica, jedan ap D-Link DWL900+ i 2*Wireless kartica D-link, stim sto imam za AP fabricku antenu od 8db. Da jos da dodam da kum ima LAP TOP i da samo mrezni kabal od mene do njega nedolazi u obzir. Hvala na pomoci unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Imas slicnih tema milion, procesjaj forum 25.06.2008. 09:17 #60330

status: user
broj poruka: 9388
U principu, ako mozete da ostvarite opticku vidljivost (zgrada preko puta, licem u lice jedan stan sa drugim), trebao bi sve da profunkcionise bez ikakvih problema. Svakako ne mozete znati dok ne probate. Sam AP ti u ovom slucaju nije dovoljan, ukoliko tvoj AP nije AP Client - Router. Ako nije, a pretpostavljam da nije, moraces za drugara da dizes bezicnu mrezu sa tvog kompjutera, tj. da tvoj racunar bude upaljen da bi tvoj komsija imao internet. Za to vec imate dovoljno opreme, mada nebi bilo lose da uzmete neku ruter, u svakom slucaju... komfornije je resenje.

Ako se ne vidite dobro sa postojecom opremom, kupite bolju antenu.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60279. Broj poslatih odgovora: 646152.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs