Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Laptop i mreza na poslu ?
STRANA 1 OD 1
ACAC Laptop i mreza na poslu ? 12.11.2005. 21:16 T1069

status: user
broj poruka: 2

Pretpostavljam da sam mogao da se raspitam na poslu ali vise volim vas da citam nego da slusam "poznavaoce problema" u mojoj okolini. Radim u klinickom centru u Bgd. gde koristimo lokalnu mrezu . Problem le sto neznam kako svoj laptop da povezem na mrezu dok sam na poslu (ASUS A3500L) . Naime svi racunari na poslu imaju konekciju preko koaksijalnog kabla i nemaju LAN prikljucak kao moj Asus , mislim da je u pitanju RCA prikljucak . Da li postoji kabl koji moze ovaj problem da premosti ili je resenje nesto sasvim trece . Podaci tj. baza podataka sa posla mi je potrebna za rad kod kuce .Na poslu koriste 95-cu , ali nije problem staviti i nesto drugo ako je to potrebno . Unapred zahvalan mladi doktor!
Jos nesto !
Sta mi je potrebno da kuci povezem laptop sa PC-em , USB ne radi tj. PC ne vidi laptop (WinXP na oba ) , ako je u pitanju kabl , koji tacno trebam da nabavim.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djaki Mreza kod kuce 25.12.2005. 13:48 #3501

status: user
broj poruka: 8
Ukratko, da bi povezao dva racunara u p2p (peer to peer) mrezu u kojoj su oba racunara i server i klijent, potrebne su ti dve mrezne kartice i cross-over utp kabl.Da ti ne bi objasnjavao sta je cross over, trazi pod tim imenom kabl tamo gde kupujes.Kada si sve to povezao, instaliraj TCP/IP protokol i na oba racunara stavi ip adresu koja ce se razlikovati za po jedna broj (recimo 168.0.0.1 i 168.0.0.2).Takodje je vazno da na oba racunara bude isto ime grupe ( desnim dugmetom my computer / computer name / change / workgroup).Naravno moras odrediti na oba racunara kojima ces folderima moci pristupati(shared).Posle toga bi sve trebalo da radi kod kuce.Ako moram detaljnije da ti objasnjavam... mrzi me.
Na poslu je to vec veci problem jer se koristi neka od shema za starije prevazidjene mreze za koje treba poseban kabl, o cemu znam samo povrsno iz knjiga.Mislim da bi to bila veca komplikacija nego da jednostavno azuriras podatke preko drugih medija (disketa, cd , usb dick itd.)
Pozdravljam te i dugujes mi operaciju, Bogu ne trebalo.Sloba


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646097.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs