Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Boot sector virus !!!!
STRANA 1 OD 1
Mladic Boot sector virus !!!! 04.12.2005. 22:27 T1134

status: user
broj poruka: 68
Imam problem sa HDD, radio sam na njemu dva volumena C i D sve je radilo ok par puta sam vec na njemu instalirai wiondowse iznova sa formatiranjem particija, formatiranje radim sa dve diskete Power quest partition magica 8.0, naime kada ucita drugu disketu i kada otvori prozor particion magica pre ko toga iskoci ovakva poruka:

BOO SECTOR WRITE!!
VIRUS: CONTINU (Y/N)?

Pomagajte o cemu se ovo radi sa ovim se prvi put srecem, koliko kontam on me upozorava da je nekakav virus u boot sectoru???

Sta da radim pokusao sam da obrisem sve volimene formatiram ceo hard inace je 120GB S-ata WD.
ponovo uradim nove partivije i opet isto, predpostavljam da je neki opaki virus jer mi se par puta pojavio plavi ekran smrti ali neznam sada sa kakvim greskama.

Postoji li neki Program specijaliziran za ovo,koristyio sam norton antivir 2005, bitdefender pro, mcafee antivir..i nista sve po starom.

Cak sam negde na netu nasao jedan mali program od Mcafee-a navodno za ciscenje boot sectora od virusa on je odradio i rekao da je sve cisto.

Sta je ovo pojma nema, imali neko da zna i da mi objasni tj pomogne.

Puno hvala

Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Fencer ... 05.12.2005. 01:07 #3247

status: user
broj poruka: 217


Nadji u BIOSu opciju AntiVirus Protection ili nesto slicno (negde u Advanced Options) i stavi na diabled.

E sad, nisam siguran da li ti tu poruku izbacuje BIOS ili sam Partition, ali pisanje u boot sektor po disku se radi samo pri formatiranju particija ili instaliranju sistema (znaci ne u toku obicnog rada winowsa ili restarta ili bilo cega drugog...) i ta poruka te ustvari pita jel ti nesto cackas po boot sektoru (da, ti formatiras particije i odredjujes koja je active, odakle se podize sistem itd...) ili je zaista uleteo virus i hoce da ti sjebe boot sektor. Zasto ti se pojavljuju BSOD ne znam, probaj ovako pa javi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mladic Boot sector? 05.12.2005. 17:19 #3254

status: user
broj poruka: 68
Vec sam to uradio iskljucio sam tu opciju i sistem se podise sada ok, ali kako je sve pocelo, naimepre oko mesec dva pc mi nije hteo da podigne sistem, nemogu sada da se setim poruke koja je pisala mislim da nije ova ali je nsto oko virusa i jednostavno pc se sam resetovao slkoljocao cak i par buta plavi ekran,sto nikad do sad sve je radilo ok i stabilno sve komponente sa pazljivo odabirao *brand* i sve savrseno ferceralo,i posle toga resim formatirati hdd i ponovo udahnuti mu XP, sve odradim i pocela je poruka u ucitavanju druge diskete Particion magica (sto do sada nije nikad mi pokazao Particion a dugo radim sa njim), to sam prosao i formatirao kada ssam pokusao da krenem sa instalaciom sistema par puta mi ponovo iskoci plavi ekran ali nekako uspem da ga instaliram,posel par restarta pocne ponovo da ledi i da mi nudi one poruke i podizanju safemod itd, odaberem onu po zadnjem ispravno ucitavanuu sistema i podignem sistem, skontam i setim se opcije o kojoj si mi pricao u BIOSU odem ponovo do biosa ukljucim je medjutim kada snimim postavke on mi odbije i neda da je aktiviram i nije bilo moguce da je nikako ukljucim,i posle se setim flashanja biosa odem nekako do neta skinem zadnju verziju za asus p4c800-e delux flashujem uspesno odem odmah do biosa aktiviram opciju za skeniranje virusa snimim restart i podigne sistem bez frke, radio je tako sve vreme, i pre neki dan uzmem ponove one partition diskete da vidim reko stace sada bitio, i opet ista poruka, juce bas odem u bios i iskljucim tu opciju bas kako si ti rekao da reko vidim sta se sada desava,i na svu srecu sve za sada radi ok.

Sta je ovo pojma nemam ucemu je fazon, citao sam na netu da se taj zapis u boot sector moze nekako sa boot diskete da ponovo upise REWRITE sa FDISK komandom iz DOS-a nisam siguran dok to skontam malo na engleskom je jer nije mi eglish jaca strana ali dosta sad razumeo.

Pomagajte ko zna.

Puno hvala.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gagimil Ja bih 05.12.2005. 19:40 #3255

status: user
broj poruka: 172
Ja bih ti rekao da batalis taj Particion magic.Nekada davno sam imao
slicne simptome , plavi ekran i razne poruke.Moj ortak , koji se bolje razume u ovu oblast isto kaze da begam od Particion magica ko djavo
od krsta.Mozda gresim ali...Na kraju probaj.Digni sistem,preformatiraj
particije pri tome i nikako ne stavljaj Particion magic.Poz.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Babe, žabe, jare i pare 05.12.2005. 21:33 #3258

status: user
broj poruka: 6643

Ti si boot virus. Ako si izvršio ponovno parcelisanje diska, i to uspešno, taj boot virus (ako ga je uopšte bilo) si skenjao. Svako upisivanje u boot sektor (kako reče kolega u postu pre) je akcija koju "inteligentna" zaštita od virusa u bios-u definiše kao opasnu, pa si tako ti kao pokretač Partition-a koji upravo brlja po boot sektoru i MBR-u diska, taj virus. Ubuduće, disk parceliši iz samog boot-abilnog windows diska, pre instalacije windowsa, napravi aktivnu particiju a ostalo sve ostavi neparcelisano, kasnije to brže ide iz već podignutog windowsa.
BSOD koji si dobio, može biti rezultat svega i svačega, ali najverovatnije ne boot sektor virusa. Taj opaki bata, skenja windows i mbr tako da nema ništa od podizanja windowsa i teško se čupaju podaci (dakle, katastrofalne posledice a ne nekakvi obojeni ekrančići)...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60274. Broj poslatih odgovora: 646092.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs