Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Problem sa stampacem...
STRANA 1 OD 1
vdeki Problem sa stampacem... 15.12.2005. 22:24 T1173

status: user
broj poruka: 19

Posedujem stampac HP 1100 i problem se sastoji u tome sto u poslednje vreme prilikom stampanja uvlaci umesto jednog vise papira i naravno onda dolazi do zaglavljivanja istog.To se recimo ucestalo desava kada imam malo papira u drzacu.Sta da radim postoji li neko podesavanje i koje???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Još papira 15.12.2005. 23:12 #3390

status: user
broj poruka: 6643

Najjednostavnije "rešenje" je da u tray-u držiš uvek dosta papira...
Uzrok problema su gumeni delovi koji su se pohabali-isprljali ili i jedno i drugo. Meni se jednom i zalepio deo nalepnice i napravio džumbus...
Pravo rešenje je čišćenje gumenih i svih ostalih delova unutar štampača od slepljene prašine, vlakana i ko zna čega još, a ako to ne pomogne, onda servisiranje štampača - koje podrazumeva zamenu gumenih delova koji su potrošna roba. Pošto hp ima jako predstavništvo kod nas, ne bi trebalo da bude problema pri nalaženju istih, čak su za neke modele to delili džabe u prošlosti... (jedina priznata boljka hp-a).
Inače, osim zbog prljavštine, No1 neprijatelja štampača, do preranog trošenja gumenih "vodiča" papira dolazi i pri upotrebi tvrđeg i debljeg papira, naročito ako je teži i jači od preporuka koje je hp dao za taj štampač (kartoni - diplome - pohvalnice - razglednice itd.). A ne treba zanemariti i maksimalni mesečni obim štampe - koliko se u vremenskom intervalu sme odštampati primeraka - koji se lako premaši u kancelarijama i firmama, a u kućnoj upotrebi se lako premaši na dnevnom nivou (leži, leži pa kad ga dohvatiš i preteraš, dolazi do preteranog habanja).

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gagimil Ako ne 16.12.2005. 09:42 #3396

status: user
broj poruka: 172
Ako ciscenje i slicno ne pomogne, probaj da uzmes drugi papir.Imao sam slucaj da na 1100tki povlaci vise papira , a sve zbog toga sto je papir takav.Kada probam prstima da razdvojim dva papira , pazi ne da ih razlepim nego razdvojim duzno , oni kao da su se zalepili ili namagnetisali.
Kada je veca kolicina papira , ostatak gomile se drzi zajedno , a kada ima nekoliko papira onda odose po dva tri komada na stampanje.I onda haos.
Sve ovo pricam o 80 gramskom papiru.Poz.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko A, Nikola Tesla! 17.12.2005. 21:47 #3415

status: user
broj poruka: 6643

Tako je gagimil-e, nije mi palo napamet da se možda i ne radi o kvaru - pohabanosti, već o statičkom elektricitetu... Ako (a očigledno ni jedan od vas dvojice nije) pročitate uputstvo hp-a, možete negde naići i na postupak ubacivanja papira (dobro, možda toga i nema u svim uputstvima), pri čemu se ris ili manja količina istog, obavezno "kartaški" razlista, al` ne protiv uroka, nego se "razlepe" papiri spojeni međusobno elektricitetom. (Pojedinačni listovi se ponašaju kao kondenzatori statičkog elektriciteta). Slična uputstva su i za fotokopirke... jer je problem isti. A opet, kad su gumice nove i čiste, lakše se izbore sa elektrostatički slepljenim listovima...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646130.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs