Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Neverovatno, ali istinito! MSI K8N NEO3-F Gold edition!
STRANA 1 OD 1
gileip Neverovatno, ali istinito! MSI K8N NEO3-F Gold edition! 18.12.2005. 19:18 T1187

status: user
broj poruka: 9

Neverovatno, ali istinito! MSI K8N NEO3-F Gold edition!

Kupio sam ploču MSI K8N NEO3-F Gold edition posle članka koji sam pročitao u časopisu Digital o dobrim overklokesrkim osobinama ove ploče! Pre toga sam imao Asus K8N i AMD Sempron 2800+, koji je radio super na 2GHz, više i nisam želeo da ga overklokujem! Kada sam uzeo ploču, na njoj je bio bios verzija 1.1 koja nije mogla da prepozna procesor kao AMD Sempron 2800+, već kao AMD Hammer Family processor - Model Unknown!? Odmah sam flešovao bios sa verzijom 1.5 i bez problema je očitao ime procesora, medjutim tu nastaju problemi! Jednostavno procesor koji je radio bez problema na 2GHz, na magistrali od 250MHz, ovde nije mogao da predje magistralu od nekih 222MHz, sve preko je bilo nestabilno za sistem! Deset dana sam pokušavao sve i svašta ne bi li procesor naterao bar na tih 2GHz, ali uzalud! Nema opcije koju nisam pokušao da promenim u biosu, ali sve je bilo uzalud, 1760MHz i ništa preko! Onda sam na sajtu pc berze, na forumu overklok našao članak člana gogi1 (i želim da mu se ovim putem zahvalim) koji je imao isti problem i uspeo da ga reši! A kako ga je rešio? Ovo od kada radim na računarima, a radim već dobrih 20 godina na PC računarima, još nisam doživeo! Jednostavno samo prva verzija biosa omogućava da procesor može da se overklokuje bez problema! Izgleda da su u MSI-u stavili ograničenje za AMD Sempron procesore da ne mogu da se overklokuju kako bi mi koji to radimo želeli! Ovo je veliki minus za MSI i prevara za sve korisnike njihovih proizvoda! Sada mi procesor radi O.K., ali mislim da ovo što su u MSI-u uradili ne dolikuje jednom takvom renomiranom proizvodjaču matičnih ploča! Ovaj tekst sam napisao zbog svih onih koji kupuju MSI da dobro razmisle da li da ga uzimaju, jel ovakav nefer potez je za svaku osudu! Pozdrav svima koji pročitaju ovaj tekst!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Mala, malena, mikro zvezdica... 18.12.2005. 19:49 #3424

status: user
broj poruka: 6643
Pa ne ljuti se toliko na njih, možda se radi o propustu koji će naknadnom verzijom biosa biti ispravljen, a možda su i otkrili nešto zbog čega ne valja to da se radi na njihovoj ploči... Kao bivši vlasnik jedne MSI ploče, KT7 "Limited edition" (to je ono odakle su počele jarko crvene boje za MSI ploče), a takođe navučen plaćenom reklamom u par naših listova, da im ne pominjem ime, mogu da kažem da o MSI-ju može svašta da se kaže, ali sigurno ne da teži overclock-u, dozvoljava, ali ograničava na sigurno. Također, radi se o firmi koja je prijateljski nastrojena prema kupcima, tako da se ipak može očekivati neki novi update (za onu moju bivšu ploču, ni sam ne znam koliko ih je bilo)... ako to ne uspe, a ovo se pročuje po internetu, sigurno očekuj modovane bios-e jer je to već postao zvaničan sport, postoje razvijeni alati i maltene je to postalo sigurno (ako ne zloupotrebiš podizanje napona i magistrale...)... zatim, imaš na MSI-jevom sajtu forum na kome možeš da podeliš muku sa drugima ili saznaš za rešenje (samo još nauči engleski).
Nekako mi je ta firma nedorečena, daju lovu da bi se prvi domogli sample-ova procesora i tako prvi izbacili ploče (redovna pojava), i tu su čuveni, ali posle odmah lete na nešto novo a stare korisnike izgleda održava neka druga-treća liga inženjera... koja retko kad stvari istera na čistac i debug-uje proizvode...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gileip Re: Mala, malena, mikro zvezdica... 21.12.2005. 18:30 #3470

status: user
broj poruka: 9
MSI i AMD su napravili tajni dogovor po kome su sve Sempron procesore ograničili u brzini rada do +11%, što je veoma malo u odnosu na potencijal procesora! Zato MSI u svim revizijama posle 1.0 ne daje mogućnost većeg overkloka i to je veliki minus, ali MSI ne želi da to ispravi! zato i tražim modifikovani bios!


:: Pa ne ljuti se toliko na njih, možda se radi o propustu koji će naknadnom verzijom biosa biti ispravljen, a možda su i otkrili nešto zbog čega ne valja to da se radi na njihovoj ploči... Kao bivši vlasnik jedne MSI ploče, KT7 "Limited edition" (to je ono odakle su počele jarko crvene boje za MSI ploče), a takođe navučen plaćenom reklamom u par naših listova, da im ne pominjem ime, mogu da kažem da o MSI-ju može svašta da se kaže, ali sigurno ne da teži overclock-u, dozvoljava, ali ograničava na sigurno. Također, radi se o firmi koja je prijateljski nastrojena prema kupcima, tako da se ipak može očekivati neki novi update (za onu moju bivšu ploču, ni sam ne znam koliko ih je bilo)... ako to ne uspe, a ovo se pročuje po internetu, sigurno očekuj modovane bios-e jer je to već postao zvaničan sport, postoje razvijeni alati i maltene je to postalo sigurno (ako ne zloupotrebiš podizanje napona i magistrale...)... zatim, imaš na MSI-jevom sajtu forum na kome možeš da podeliš muku sa drugima ili saznaš za rešenje (samo još nauči engleski)
:: Nekako mi je ta firma nedorečena, daju lovu da bi se prvi domogli sample-ova procesora i tako prvi izbacili ploče (redovna pojava), i tu su čuveni, ali posle odmah lete na nešto novo a stare korisnike izgleda održava neka druga-treća liga inženjera... koja retko kad stvari istera na čistac i debug-uje proizvode..
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646078.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs