Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
XP krene u shutdown pa stane i nastavi ko...
STRANA 1 OD 1
MaliAbner XP krene u shutdown pa stane i nastavi ko... 19.12.2005. 01:16 T1188

status: user
broj poruka: 7761
XP krene u shutdown pa na pola zadatka stane, predomisli se i nastavi da radi (doduse sa nekim zatvorenim programima), cini mi se kao da ne uspeva da odradi logoff, kao da upadne u neku mrtvu petlju i kraj, tako da jedino dugme pomaze (Bog junaci), pomozite.

Trazio sam po netu problem ali ne nadjoh nista slicno, nailazih samo na problem kad se umesto gasenja racunar resetuje, a ne kao kod mene ostane cio i veseo spremad za dalji rad.

Prvo pomislih da nisam zapatio neku gamad, ali ni NOD32, ni AdAWARE, ni SpyBOT (sva tri su sa podlednjim definicijama) nisu pronasli nista, gamadi nema ali problem ne prestaje da me nervira.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Analiza 19.12.2005. 22:44 #3438

status: user
broj poruka: 6643

Prvo što mi je palo na pamet da bi ja uradio, jeste pokretanje task managera i klanje pokrenutih servisa, jednog po jednog (mislim na one manje poznate, ne na klasične windows servise, pa tek ako problem ostane pokokao bi i njih). Pri tome ostavi task manager pokrenut u foreground planu a proces restarta ili gašenja pokreći iz samog task-managera, tako da po mogućstvu vidiš po zauzetim resursima šta to kolje shutdown.exe koji si pokrenuo... U principu, problem je 90% softwerske prirode... Proveri da li se isto dešava kod logoff, restarta ili sam kod gašenja, zatim proveri isto to u Safe modu, ako se tamo ne dešava, velika je verovatnoća da je uzrok u drajverima...
Ako tu ništa ne provališ, razmotaj vijuge i "seti se Mujo" redom šta si instalirao - deinsatalirao pa se to desilo ili, bar kad je zadnji puta radilo ok...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gagimil Da li 23.12.2005. 14:51 #3485

status: user
broj poruka: 172
Da li si mozda logovan kao user ili kao administrator?
Nesto mi pade na pamet.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60275. Broj poslatih odgovora: 646104.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs