Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem - AMD Sempron 2800+ 64bit s754 i MSI K8T Neo-V
STRANA 1 OD 1
MilosNBG Problem - AMD Sempron 2800+ 64bit s754 i MSI K8T Neo-V 23.12.2005. 20:45 T1210

status: user
broj poruka: 1586
Pre par dana kupio sam ove komponente, ubacio u masinu, instalirao XP Home i onda se pojavio jedan problem. Naime u Properties-u My Computer-a procesor nema identifikaciju tj ne pise AMD Sempron vec pise samo AMD Unknown procesor. Pretpostavljam da je problem u biosu ali posto bas i nisam vican resavanju problema ove vrste molio bih da mi se do tancina objasni sta mi je ciniti da ovo cudo proradi kako treba.

Unapred zahvalan!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Dva rešenja 24.12.2005. 10:30 #3492

status: user
broj poruka: 6643
Uzrok je neažuran bios u matičnoj ploči koji na osnovu fsb-a i množioca nije zaključio o kom se procesoru radi (u trenutku razvoja biosa, u roadmap-u amd-a nije bilo tog procesora...), rešenje br. jedan je flešovanje bios-a, po mome, ako je to jedina falinka, preglupo je to raditi jer ipak postoji rizik (a pošto si neiskusan, velik rizik) da ukokaš ploču i podobro platiš oživljavanje ako nešto zezneš.
Drugo rešenje je prostije, nađi npr. program "X-teq X-setup" i pomoću njegovog wizard-a za OEM upiši i ime i brzinu procesora koju želiš, ubaci logo tj. sliku koju hoćeš itd... tako da je to jednostavnije... (očitavanja u biosu će ostati ista, ali u windows-u neće...)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Resenje je BEZATI OD MSI-ja 24.12.2005. 21:47 #3496

status: user
broj poruka: 7760
Konkretno se treba zapitati zasto je PCCentar naprasno prekinuo saradnju sa MSI-jem, a nekoliko godina unazad ga je zastupao, promovisao i reklamirao svetski !!!
Moje licno misljenje je zato sto je to skart firma, cini se da su definitivno tromi kad su reklamacije u pitanju etc...
Od ove firme mozda jedino grafika valja sve ostalo je cini se ko sa pancevackog buvljaka a cini se da svaki primerak nekog modela dosta varira.
Pre par godina sam pazario CDRW MSI, jes bio lep i u sarenom pakovanju sa kablovima softverom diskovima etc... ali je prestao da radi posle cetiri meseca.
Tada sam pazario i DVD-R citac koji je od prvog dana bio dosta izbirljiv po pitanju diskova stavljenih u njega.
Evo na netu su ucestale primedbe na njihove ploce, a jos jedino grafiku im niko ne kudi, verovatno zato sto je narucuju od nekog velikog proizvodjaca i samo lepe logo i fino i bogato pakuju, po principu spolja gladac a iznutra jadac.

I sam se skoro upecah da kupim njihovu plocu ali srecom ili ne nisam te se zlopatim sa SOLTEK-om mada radi bez vecih problema.

DAKLE BEZI OD FIRME SA IMENOM MSI !!!

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djmilos Æao 25.12.2005. 12:06 #3500

status: user
broj poruka: 35
Flešni bios ploče i nemaš problema. Skoneš ga MSI sajta baš za tvoju ploču narvno njegovu zadnju verziu. Predhodno proveri da li ti je tvoj bios stariji a to proveravaš ga kad upališ komp pre dizanja sistema kad ti izbaci crn ekran sa indentifikacijom procesorom, količone rama, ide uređaima u vrhu ekrana imaš datum i ti je datum izdavanja biosa sa tvoje ploče
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ClickMaN MSI ??? o boze 27.12.2005. 06:29 #3524

status: user
broj poruka: 4
e imam i ja slican problem... sa AN8 fatal1ty.
naime. posle "manjeg" prckanja po bios-u everest mi ocitava procesor kao
4100+ sta da radim ??

:))
ma samo flashuj bios i uzivaj (ako bude radilo posle update-a, ipak je to MSI i jos V serija) a za sledeci comp biraj ABIT. 2-3x vise, mozda i 4 ali boze moj. ako hoces da ti sve radi kako treba... a jos i van tih ocekivanja... choose wisely
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dragojlo2 ne zbunjujte coveka bre! 31.12.2005. 00:48 #3582

status: user
broj poruka: 718
Tacno je da ti nije updatovan bios . Ako ne znas kako se flesuje uzmi cd koji si dobio uz plocu i instaliraj MSI live update ili tako nesto slicno i izadji na net . program ce se verovatno prvo sam updatovati pa ce ti onda naci najnoviji bios na sajtu MSI-ja . pusti ga da sam sve radi i citaj sta ti se kaze da ti radis i bice sve ok. Provereno! ovaj live update mozes posle i da deinstaliras ako hoces .Iplocu pusti da ti traje dok traje pa je onda zameni kad krenes sa overcklockom ili se naucis .Ajd u zdravlje!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60282. Broj poslatih odgovora: 646160.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs