Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
DVD subtitle
STRANA 1 OD 1
tomma DVD subtitle 10.01.2006. 15:59 T1278

status: user
broj poruka: 172
Ima li fora da se gore navedeni malo poveća i promeni boja jer me ubi gledanje filmova na računaru a ne mogu stalno da držim dvogled uperen u prevod dok gledam film, otpadoše mi ruke.

Ili moram da kupim kockasto uveličavajuće staklo koje ću držati na donjem delu monitora da uveliča prevod?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ironija 10.01.2006. 17:36 #3731

status: user
broj poruka: 6643
Kakva ironija, gledanje objektivno nekvalitetnijeg DivX-a nas je toliko razmazilo da sad nalazimo nedostatke DVD-u. (Što jes` - jes` tu je divx u prednosti).
Subtitle tj. titlovi su u slučaju dvd-a slike, trasparentne, mislim čak i bmp ali me ne hvataj za reč a i nije bitno. Bitno je da ih nije moguće uvećati kao u slučaju divx-a gde se radi nekoj vrsti teksta koji se prilično jednostavno pozicionira i smanjuje-uvećava, ili mu se daju efekti bold, boja itd. kao i svakom tekstu na računaru, u realnom vremenu.
Dakle, od softverske pomoći, mada malo luckasto, meni jedino pada na pamet da nekim eksternim filterom tipa DivXG400 ili ffdshow-om učitavaš subtitle sa divx filma (koje ćeš marljivo pasti sa specijalizovanih domaćih i hrvatsko-bosanskih bratskih piratskih sajtova) za vreme dok gledaš pravi DVD (uz nadu da su međusobno kompatibilni tj. sinhronizovani) a da originalni subtitle sa dvd-a isključiš... nisam ovo probao, ali kad je moguće preko satelitske kartice gledati uživo film uz istovremen prevod od divx-a i to poprilično sinhrono, ne vidim neki razlog da i kod dvd-a ne radi... a i javiće se već neko da me demantuje.
Prava pomoć ti je čisto hardversko rešenje ( u stvari, finansijsko ili eventualno, pitanje prostora), kupi si veći monitor, stvarno je bez veze kad kupuješ konfu sa dvd-om i odlučiš se za monitor od 17", pa ti to onda smeta... a za 15" da i ne govorim. Neki minimum je 19" i da se ne bleji preblizo monitoru, jer se onda čovek razočara i u kvalitet dvd-a, sasvim bezrazložno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646130.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs