Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
firewire
STRANA 1 OD 1
profilic firewire 18.01.2006. 15:22 T1316

status: user
broj poruka: 41
Kupio sam firewire karticu i kabl i prvo sam imao muku sa prokomunicira sa kompom. Kada sam to jedva sredio sada imam problem da mi komp prepozna kameru. Kada je prikljucim nista se ne desava. Pise da je protok 400Mbps, ali kamere nigde. U pitanju je panasonic NV-GS6. Je li treba da imam neki drajver i za kameru? Kako uopste treba da je prepozna komp? Pomagajte, izgubih zivce.
Hvala
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stante odgovor 19.01.2006. 12:13 #3950

status: user
broj poruka: 59
Nema tu šta da se prepoznaje, već ti treba neki program za obradu video materijala (npr Adobe Premiere). U tim programima ćeš naći opciju Import ili Capture, i izabraćeš DV video. Trebalo bi da ti se otvori kratak i jasan prozorčić, sa dugmadima play, stop, rec, rew, ff itd. Podesiš gde da ti snima, i pritisneš rec (podrazumeva se da ti je kamera prikačena preko firewire-a na komp, uključena u PLAY REŽIM RADA (!) i kasetica premotana. To je to...
PS: trebaće ti oko 13GB za 1 sat sirovog materijala u *avi formatu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
profilic ... 19.01.2006. 12:53 #3951

status: user
broj poruka: 41
Imam ovaj klasicni Windows Movie Maker i Ulead Studio 8. Kod opcije capture ponudi samo TV kartu. Nasao sam na nekim stranim forumima da panasonic kamere inace imaju problem prikljucivanja na komp. A povrh svega, kako sam stavio firewire karticu komp je usporio katastrofalno. Je li to inace tako? Doduse jes da imam samo 256 rama ali do sada je sljakao kao leptir.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Firewire se ne "nateruje" 19.01.2006. 17:39 #3955

status: user
broj poruka: 6643
Valjalo bi da malo razjasniš šta je to "naterivanje" firewire-a da radi, u principu je to jednostavno, ugradi se kartica, u BIOS-u se uključi firewire port ili podrška ili kako je to već u kojem bios-u kršteno i to je to. Windows ga prepoznaje sam od sebe, ne treba ti nikakav poseban program-drajver za Panasonic ili bilo koju drugu kameru (za firewire, za USB već treba) jer se koriste generički drajveri ako baš neki model nije podržan, Movie maker ali i taj Ulead prepoznaju kameru, AKO JE PRAVILNO INSTALIRAN FIREWIRE, i naravno, ako je kamera UKLJUÈENA. A kod tebe to nije slučaj, očigledno firewire ne radi ok. Moguć je IRQ konflikt, neispravna kartica, eventualno drajveri za ploču koji su zastareli... proveri u device manageru imaš li problematičan ili ISKLJUÈEN hardver što bi glatko objasnilo situaciju da capturing programi ne prepoznaju priključenu kameru. Nedavno sam na skrš PIII instalirao najjeftiniju firewire karticu za rad sa Panasonic NVGS-17, i sve je proradilo iz prve, već kod sebe nisam imao problema.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
profilic ... 20.01.2006. 02:32 #3966

status: user
broj poruka: 41
E ovako: U Device Manager-u stoji IEEE 1394 Bus Host Controllers i VIA OHCI Compliant Host Controller. U Network connections ima 1394 Connection i tu je Status connected i speed 400 Mbps. Kamera je na playback modu, ukljucim i nista se ne desava. Ono za Bios nisam mogao da nadjem. U pitanju je ploca MSI K8T Neo. Tamo u WMM u capture nema da ponudi DV video ili slicno, samo TV kartu. Nemam vise inspiraciju sta bih mogao da pokusam.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Nabadamo 20.01.2006. 19:01 #3978

status: user
broj poruka: 6643
Kao i uvek, uglavnom je nezgodno pametovati na daljinu (a bezbolno za savetodavca). Pošto je firewire prepoznat, otpada jedna moja pretpostavka, klikni ipak na sve te stavke u device manageru desnim klikom i proveri da li je taj hardver i uključen (uvek dostupan) a ne samo prepoznat, kao i da li ima neusaglašenosti odnosno conflict-a... i problema sa IRQ-ovima. Ovo ti pišem zato jer se nadam da je to, jer u suprotnom nešto od ostatka hardvera nije ispravno, najjeftinije je ako je to firewire kabl, a najskuplje ako je to sama kamera. Dakle, sistem vidi firewire adapter i prepoznaje ga, ali kamere bilo-nebilo, a to je inače standardizovana automatska procedura u windows-u, gde se priključena kamera odmah nakon što je uključiš na playback ili record, sama prijavljuje sistemu...
Negde sam pročitao i glupi savet da se čitaju uputstva... dakle, da nema ta kamera u meniju mogućnost da se uključi-isključi i-link tj. firewire? Ili, da mora da bude kaseta u njoj ili tako neka vradžbina....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kirsa moguce resenje 20.01.2006. 19:23 #3980

status: user
broj poruka: 4

Probaj ovo sto je covek poslednje napisao.Ja sam se zajebavao sa mojom kamerom 2sata(sony hc-19),i nije je prepoznavao,i tek sam na kraju ukapirao da sam trebao nesto da ukljucim na samoj kameri,u settings ili tao nesto,vec se ne secam.POsle je radilo,ali je mnogo zajebano,samo da znas.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
profilic ... 22.01.2006. 18:43 #4018

status: user
broj poruka: 41
elem, u manager-u nema nista neuobicajeno, odnosno nigde nema neki upitnik ili uzvicnik... Kada god kliknem na ono 1394 connection pokazuje 400Mbps. Na samoj kameri nema nista da se ukljuci nestu u vezi firewire-a. Kasetica je naravno u kameri i podeseno na playback. Pisao sam ovima u Panasonic-u kod nas ali niko ne odgovara. Je li znate gde bih mogao d ase obratim licno ili da neko dodje da pogleda (za kintu naravno)? Inace na TV ide bez problema.
Pozdrav


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs