Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Cooler master 380W URLA
STRANA 1 OD 1
ludi Cooler master 380W URLA 25.01.2006. 00:28 T1341

status: user
broj poruka: 568
Imam tog Cooler mastera vec godinu dana i oduvek se posle pola sata a nekad i manje rada pocinje drati, naime problem je u tome sto ima kontrolu obrtaja ventilatora te na pocetku tek posto upalim komp vrti se sporo ali kako se zagrevaju komponente u napajanju dize obrtazu i probija usi a iza pravi uragan ja jos nisam video da neko napajanje tako jako izduvava. Nije ovaj ventilator na lagerima bucan, kad se izvadi iz napajanja (a napaja iz njega) ne cuje se nista, ali kad ga vratim u napajanje medju resetku s jedne i trafo s druge strane onda to pravi sistanje. Nosim se mislju da mu kupim neki sporiji ventilator koji nece dizati toliku buku ali se plasim da mi onda napajanje ne crkne od pregrevanja??? STA DA MU RADIM???

Licence to kill
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
marcus cooler master rules 25.01.2006. 02:05 #4062

status: user
broj poruka: 35
brate ja imam CM estreme power 430W, i ne cuje se ni malo. probaj zavali nekom to staro i uzmi ovo, pravilo je sto veci kuler to manje obrtaja, a to automatski znaci i manja buka! ja plus ovog CM imam i jos plus 2 coolera na kucistu i jedan na procesoru, i veruj mi nista se ne cuje, inace mnogo mi smeta kad se jako cuje! POZ


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ludi ... 25.01.2006. 11:33 #4064

status: user
broj poruka: 568
vidim sta nevalja.
Kreteni su napravili da lim kucista napajanja prekriva obode ventilatora gde je najveci protok vazduha i time ne da da vazduh izlazi ravno vec ga skrece pa stvara fijuk o ivicu lima poput vetra i kontru samom ventilatoru koji pocinje da se vrti brze kako bi jadan izbacio nesto.
Sve u svemu cim budem imao pare za drugo izgazicu ga :]

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Skenjaj lim 25.01.2006. 20:13 #4076

status: user
broj poruka: 6643
Imam i ja neko rešenje za tebe:
Svojevremeno sam imao limariju za koju nisam mario ič jer je bila ružna ko zgažena balega. A neki žutać mu je još ugradio samo jedno mesto za dodatni ventilator. Prva stvar koju sam uradio bez griže savesti je da skroz odsečem zaštitnu "rešetku" na mestu izduvnog ventilatora, straga na kućištu, jer sam tako dobio tiše i mnogo jače izduvavanje vazduha iz unutrašnjosti.
Ono što te sprečava da to uradiš je eventualna prodaja, ali, meni živci nisu izdržali pa sam ga slasno iskasapio. U slučaju seckanja, spremi pogodan alat ali i turpiju da sve to dovedeš u pristojno stanje inače ćeš se poseći.
Ovaj savet je veoma glup za usisne ventilatore i za uslove gmizajućih mladunaca u kući, pa ga u tom slučaju odmah zaboravite.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ludi vec uradjeno 26.01.2006. 00:16 #4079

status: user
broj poruka: 568
Setih se toga ja jos juce i uradih. gmizavce nemam a nisam pri parama u narednih par meseci da bih sad to prodao pa dodavao pare za novo a bolje od ovoga ne mogu naci za manje od 30ak jevreja (kolko sam ga ja i platio) osim ove mane napajanje je jako kvalitetno. odstranio sam sav lim sto je smetao i sad je mnooogooo tise. trebace jos malo da se doradi malo jacim makazama za lim i turpijama i bice ok. a sto se tice narusavanja estetike zbog prodaje to cu mu naci onu tanku zicanu resetku sto se pricvrscuje za srafove od ventilatora a ne stvara huktanje bice lepse no pre. A taj ko ne razume i ne ceni vanfabricka poboljsanja ne treba ni da kupi napajanje svako ko ima iole nesto mozga shvatice da nije na njemu nista lose uradjeno a oni sto bi zamerili ni ne znaju sta je coolermaster vec koriste "kungfu" napajanja i ne dolaze na ovakve forume.

Licence to kill
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Pametno rešenje 27.01.2006. 20:44 #4092

status: user
broj poruka: 6643
Performanse i duševni mir su najbitniji... eto, na sadašnjem kućištu mi nije ni bila rešetka već su tu neki usmeravajući limovi, ali mi smeta što su usmerili struju vazduha na DOLE, a ne na gore gde u stvari topao vazduh ide. Kako temperatura nije zabrinjavajuća (pored 3+napajanje ventilatora) nisam se odlučio da i ova iskasapim. Pomišljam da recnem svako drugo rebro, al` me iz lenjosti napušta entuzijazam.
Generalni zaključak je: žutaći koji su dobri u školi, prave sve ostale komponente računara, a oni loši đaci, ti su se svi skrcali u fabrike kućišta i tu prave džumbus.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ludi ... 30.01.2006. 22:58 #4129

status: user
broj poruka: 568
a j..i ga. A i taj vajni CoolerMaster, napajanje sem te mane, koju sam otklonio, ima i tu sto je napravljeno od obicne gvozdjurije poput AT i starih ATX od 200W. A mogli su jeftini NCP 250W koji sam imao ranije da naprave od aluminijuma bio je `ladan k`o zmija.
Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646130.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs