Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
pomoc- kako sa mini dv kamere na dvd
STRANA 1 OD 1
betula pomoc- kako sa mini dv kamere na dvd 29.01.2006. 11:09 T1357

status: user
broj poruka: 2

Da li zna neko kako da narezem dvd od snimka sa mini DV kamere. Koji program I koji koraci kroz te programe? Treba li prvo sve prebaciti, pa ubaciti u dvd format, pa narezati DVD (ILI MOZE SVE SIMULTANO KROZ NEKI PROGRAM)
Patim se mjesec dana sa premijerom, nerom, dr divix-om…ne znam, jednostavno…
Imam firewire, dvd rezac, ali dzabe.
Unapred hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sstanimi Re: pomoc- kako sa mini dv kamere na dvd 29.01.2006. 12:32 #4110

status: user
broj poruka: 3
Ja znaci, pomocu Windows Movie Maker-a "uhvatim" film sa kamerice, i to bude nekih 10-13 GB na hard disku po satu snimljenog materijala u AVI formatu. I onda uglavnom napravim divx od toga pomocu Dr. DivX-a, sabijem ga na 700 MB i stavim na CD. Slika bude odlicna. A ako hoces da napravis DVD, uzmi neki program kao npr. WinDVD, EasyDVD ili ako imas Roxio (Easy CD&DVD Creator) mozes i s njim. Znaci, nadjes film koji si preneo s kamerice na hard disk iz nekog od tih programa i ides redom korake koje nudi.... Neki dan sam radio, nije nista komplikovano.

p.s. Ako ti zapne negde salji email jer ovaj forum nema opciju da obavestava o novim odgovorima.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Tu si negde 29.01.2006. 18:17 #4118

status: user
broj poruka: 6643
Bez obzira šta ti mislio o tome, a i šta ti ja odgovorim (kao i ostali), moraćeš ipak ponešto da naučiš. Neke osnovne pojmove o rezoluciji, dvd i pal standardu, broju sličica u sekundi, kompresiji.
Program koji mi prvi pada na pamet a da direktno komprimuje u DVD MPEG2 i odmah snima na DVD, gore je pomenuti Roxio, potreban hardver, imaš (POTREBAN I PROCESOR OD SIROVIH 2GHz - dakle, ne Athlon 2000+ već athlon-intel od 2 i više GHz), i bar 512Mb RAM-a, pogašen sav višak programa koji dave računar i računar ostavljen da radi samo to.
Drugi program koji mi pada na pamet, ne snima baš direktno, ali je toliko uprošćen da se ipak sve svodi na par klikova, uz zadovoljavajući rezultat: Ulead DVDMovie Factory, pa vidi najsvežiju verziju koju možeš da zbaviš.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DonAca Nero 11.02.2006. 23:36 #4318

status: user
broj poruka: 5
Iz licnog iskustva bih ti preporucio nero!
Strasno je prost za koriscenje, nemora niko ovde da ti pomaze :)
I radi posao ...
Ostali programi su mozda brzi i mocniji, ali u sustini za amaterske (tj kucne)
snimke ti netreba nista bolje , a Nero vec koristis za rezanje dvd-ova, zar ne?

Don Aca

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
draganlav pomoc-kako sa mini dv kamere na dvd 19.02.2006. 19:42 #4470

status: user
broj poruka: 22
Ti se patis mesec dana a ja dve godine.Probao sam mnogo programa ali za sada najbolju sliku daje pinnacle studio 9.Osim njega imas ulead video studio,sony vegas,roxio i jos mnogo drugih koje ces tesko naci besplatno.Sto se tice samog procesa mnogo je komplikovano da bi se ovde sve opisivalo ali osnova svega je da prvo moras ici na capture i tu podesiti u kojem formatu hoces da ubacis materijal sa kamere.Tu odaberes opciju dvd pal.Sledeci korak posle jedno sat vremena dok se to ubaci u komp je rendering ili ti kompresovanje ubacenog materijala.Obicno sat vremena sa kamere zauzima oko 13gb pa taj rendering traje jos oko sat vremena.Zatim ide editing ili ti pravljenje DVD-ja od ovog materijala.Tu mozes praviti meni i ubacivati razne efekte,i na kraju ide rezanje.Kao sto vidis to nimalo nije jednostavno jel tu imas trista opcija da podesis i trebace ti neko vrema da to savladas.Evo ja i posle dve godine ne mogu da provalim nikako kako da mi se na dvd-ju koji napravim vide datum i vreme sa kamere.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60277. Broj poslatih odgovora: 646130.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs